Iškylos meniu gurmanams: lašišų užtepėlė ir marinuotos daržovės

2019-05-04
PARTNERIO TURINYS
Šis turinys sukurtas bendradarbiaujant su IKEA
Iškylos meniu gurmanams: lašišų užtepėlė ir marinuotos daržovės

Nupūskite dulkes nuo iškylų krepšio, pripildykite jį namuose ruoštų skanėstų ir traukite pietų į gamtą! Gurmaniškais receptais jau pasirūpinta, tad jums belieka pasikviesti draugiją ir rasti jaukų kampelį savo pavasario puotai. Gal net čia pat, namų terasoje, pavėsinėje ar miesto parke.

 

Lašišų užtepėlė (riletas)

 

INGREDIENTAI

 

400 gramų karštai rūkytų lašišų (naudojome SJÖRAPPORT)

4 vienetai svogūnų laiškų

3 šaukštai rapsų aliejaus (naudojome 2 šaukštus aliejaus su laukiniais česnakais ir

1 šaukštą sviesto skonio aliejaus SMAKRIK)

1 vienetas šviežių Chalapos paprikų

1 ryšulėlis šviežių mėtų

pagal skonį druskos dribsnių (galite naudoti ir įprastą druską)

 

PARUOŠIMO BŪDAS

 

1. Šakute susmulkinkite lašišas ir suberkite į dubenį.
2. Stambiai sukapokite svogūnų laiškus ir apkepkite sviesto skonio rapsų aliejuje, kol suminkštės (bet neleiskite apskrusti).
3. Plonais griežinėliais supjaustykite Chalapos papriką ir sukapokite mėtų lapelius.
4. Sumaišykite paruoštus žalumynus su lašišomis ir 2 šaukštais česnakinio rapsų aliejaus. Pasūdykite pagal skonį.
 

Patiekite su šviežia duona, prancūzišku batonu ar čiabata – kad duona būtų traškesnė, galite paskrudinti keletą riekių ant kepsninės grotelių. O jei po iškylos dar liks nesuvalgyto lašišų rileto, sudėkite į sandarų stiklinį indą ir laikykite šaldytuve. Jis išliks šviežias apie savaitę.

 

 

Spalvotos marinuotos daržovės

 

INGREDIENTAI


150 mililitrų 12 proc. spirito acto

250 gramų cukraus

450 mililitrų vandens

1 šaukštelis druskos

pagal skonį juodųjų pipirų (šviežiai maltų)

2 vienetai laurų lapelių

1 šaukštelis pankolių sėklų (arba kmynų)

1 vienetas ilgųjų agurkų

2 šaukštai šviežių krapų (smulkintų)

300 gramų ridikų

300 gramų burokėlių (naudojome geltonuosius, bet tinka ir raudonieji)

2 šaukštai šviežių žalumynų (smulkintų)

4 šaukštai rapsų aliejaus

 

PARUOŠIMO BŪDAS

 

Visų pirma, paruoškite marinatą. Visoms daržovėms galite naudoti tą patį: užvirinkite actą su vandeniu, suberkit cukrų ir maišykite, kol jis ištirps.


Agurkai su krapais:

1. Į paruoštą marinatą įberkite šaukštelį druskos, išmaišykite ir palikite atvėsti.

2. Plonais griežinėliais supjaustykite agurką ir užpilkite pasūdytu marinatu.

3. Kambario temperatūroje marinuokite apie 1 valandą.

4. Prieš tiekdami ant stalo, sumaišykite su smulkintais krapais.

 

Burokėliai:

1. Pavirkite burokėlius švelniai pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.

2. Nupilkite vandenį ir palikite burokėlius atvėsti. Paskui nulupkite ir stambiai supjaustykite.

3. Sudėkite burokėlius į švarų dubenį ir užpilkite paruoštu marinatu. Galite pagardinti laurų lapais, pankolių sėklomis ar kmynais.

4. Kambario temperatūroje marinuokite apie 12 valandų.

5. Patiekite su šviežiais žalumynais, 2 šaukštais marinato ir 2 šaukštais rapsų aliejaus.
 

Ridikai:

1. Nupjaukite ridikų lapus, nuplaukite ir pusiau perpjaukite galvutes.

2. Sudėkite į švarų dubenį ir užpilkite paruoštu marinatu. Galite pagardinti šviežiai maltais pipirais.

3. Kambario temperatūroje marinuokite apie 8 valandas.

4. Patiekite su 2 šaukštais marinato ir 2 šaukštais rapsų aliejaus.

 

 

Maža iškyla su šeima ar vakarėlis didelei kompanijai?

 

Tą pačią dieną galite surengti abu, ypač jei savo terasoje ar pavėsinėje turite išskleidžiamąjį lauko stalą ÄPPLARÖ. Kai reikia mažiau vietos, dvi jo papildomas dalis galima užlenkti ar nuimti, o planuojant ilgesnį svečių sąrašą – kartu pailginti ir stalą. Be to, stalviršio viduryje yra speciali ertmė lauko skėčiui, todėl vaišės galės tęstis net ir prapliupus lietui (juk visi žinome, kokie permainingi lietuviškos vasaros orai…).

 

 
 

Patiko receptai? Išbandykite juos savo namuose, o reikiamų indų, įrankių bei kokybiškų baldų vaišėms lauke visada rasite parduotuvėje IKEA ir www.IKEA.lt.

Rašyti komentarą
Raktažodžiai: Iškyla receptų rinkinys
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital