Grilis įdomiau - 36 skanutėliai receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-06-22
Grilis įdomiau - 36 skanutėliai receptai
@Shutterstock

Joninės jau čia pat, o per jas dažniausiai laiką leidžiame gamtoje! Kad energijos užtektų visą naktį ieškoti paparčio žiedo, reikia pasistiprinti - todėl siūlome net 36 labai skanių patiekalų receptus, kad vaišės nuo grilio būtų įdomesnės. Rasite ne tik skaniausius šašlykus, bet ir liulia kebabus, picą, šonkauliukus, užkandžius ir net... keptų vaisių limonadą!

 

Visada pasiteisinantys šašlykai - minkšti, sultingi ir labai gardūs. Tinka tiekti su tortilijomis, marinuotais svogūnais ir pabarstyti granatų sėklomis, arba tiesiog su šviežiomis daržovėmis, jei mėgstate, virtais ryžiais, ar gal net lauže keptomis bulvėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Populiarieji Liulia kebabai - greitai paruošiami, nereikia įmantrių ingredientų ir puikaus skonio. Labai gardu tiekti su jogurtiniu padažu, kurį nesudėtinga paruošti, o tobulai papildo kiekvieną kąsnelį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Tiesiog labai skanus keptas sūris. Šoninė jam savaime suteikia puikią skonio natą, bet jeigu norite dar įdomiau, prieš kepdami sūrį pabarstykite mėgstamais prieskoniais. Pvz., puikiai tiks raudonėlis ar provanso žolelės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Pamarinuoti pakanka vos porą valandų, laikant uždengtą indą kambario temperatūroje. Tad jei Joninėms grilį kurti sugalvosite ne iš anksto, galite greitai užmarinuoti mėsą ir keliauti į gamtą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiamas, labai gardus ir minkštas vištienos šašlykas. Tiekiamas su puikiaus skonio, šiek tiek aštrumo turinčiu padažu, bet galima rinktis ir kitokį ar tiesiog apšlakstyti citrinos sultimis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Ilgai žemoje temperatūroje kepamų šonkauliukų mėsa iškepa labai minkšta - tiesiog byra nuo kaulų vos palietus šakute, rezultatas šiek tiek primena plėšytą kiaulieną. Po lėto kepimo orkaitėje, aptepus padažu, galima kepima pabaigti ir ant grilio, virš kaitrių žarijų. Taip pat galima pasigaminti kaip paruoštuką - lėtai iškepti orkaitėje, supakuoti į sandarų indą ir pasiimti į gamtą: aptepti padažu ir baigti kepima ant grilio.

Receptą rasite čia.

Vištienos širdelės gali būti patiektos ir šitaip. Labai gardu, atrodo ypatingai skaniai ir tikrai sužavės visus ragaujančius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Labai skanus ir sultingas šašlykas. Alų jam tinka naudoti tamsų, nes jis stipresnio skonio, bet  galite rinktis ir bet kokią kitą savo mėgstamo alaus rūšį. Nealkoholinis alus tinka kuo puikiausiai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Bafalo sparneliai itin mėgstami Amerikoje, pirmą kartą jie patiekti „Anchor Bar“ restorane, Bafalo mieste, iš ten ir paplito po visas valstijas, o vėliau ir po visą pasaulį. Sparneliai aštroko skonio, todėl tradiciškai patiekiami su gaiviomis salierų ir morkų lazdelėmis bei aštrumo pojūrį sušvelninančiu pelėsinio sūrio padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai gardu skanauti, tad ne tik paruošite, bet ir nuo stalo dings akimirksniu. Paruošti visiškai nesudėtinga, o prireiks vos dviejų ingredientų. Sūriai tinka įvairiausi - camembert, fetą ar lietuviškas varškės sūris. Vėsdami suktinukai sutvirtėja, todėl juos patogu valgyti laikant rankoje, arba galima ingredientus pasiimti su savimi ir labai paprasta juos iškepti grilyje gamtoje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Kvapnus ir minkštas šašlykas. Paruošimui tikrai nereikia jokių įmantrių ingredientų, o marinavimui reikės vos kelių valandų. Prieš kepant nepamirškite nubraukti svogūnų, nes jie kepdami svyla.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Rūkyta lašiša skandinavišku stiliumi - nereikės nei iešmų, nei grotelių. Paprasčiau nebūna, ragauti labai skanu, o vaizdo įmantrumas! Viskas tikrai labai paprasta, o atrodo įspūdingai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Tobulumas paprastume - sotus ir gardus jautienos burgeris be jokių įmantrių ingredientų. Šį kartą mėsainiui suteiktas lietuviškas akcentas, jis pagardinamas kastiniu! Ar kada esate ragavę tokio derinio?

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Idėja gali pasirodyti kiek neįprasta, bet išbandyti ją tikrai verta! Šašlykai iškepa minkšti ir labai sultingi, mėsa itin kvapni ir šalia net nereikės pomidorų padažo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šis nesudėtingai paruošiamas, tobulai vasariškos spalvos padažas suteiks puikų skonį kiekvienam raudonos mėsos ir paukštienos patiekalui, taip pat tinka ir prie bulvyčių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Kvapnus šašlykas tiems, kas mėgsta aštriau paruoštą mėsą. Jeigu neturite rozmarino, galite pakeisti ir kitokiomis žolelėmis ar net kalendros sėklomis, jų skonis čia puikiai derės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sriuba ruošiama iš pakepintų daržovių, nes būtent kepinimas išryškina daržovių skonį, tad sriuba žavi išraiškingu skoniu. Sriubą labai tinka tiekti su česnakiniais duonos skrebučiais. Ji labai skani ir kaip karšta, ir kaip šalta sriuba.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Marinatas ruošiamas iš taupių, neįmantrių ir nesudėtingai namuose randamų ingredientų, juo mėsa gerai įtrinama rankomis, o vėliau jo likučiais mėsa aptepama jau kepdama. Taip paruoštas ir patiektas šašlykas maloniai nudžiugins kiekvieną. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Labai greitai pagaminama pica, kurią nesudėtinga paruošti tiek namų virtuvėje, tiek gamtoje. Prieš kepant kepimo popierių padrėkinkite, taip padas nepradės greitai skrusti, o pica iškeps traški ir labai skani.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Sultingo šašlyko paslaptis - nuoširdus jo minkymas, galite šį darbą patikėti stipresniems draugams, nes nuo minkymo stiprumo priklausys galutinis rezultatas! Receptas ypač praverčia, kai iš vakaro pamirštate pasimarinuoti šašlyką ar netikėtai nusprendžiate nulėkti į gamtą. Receptą išbandėme daugybę kartų, rekomenduojame ir Jums!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gardiems suktinukams paruošti neprireiks daug laiko, o gardžiai pagaminsite tiek grilyje, tiek orkaitėje. Minkštumą, gardų aromatą ir skonį suteikia glazūrą, kurią paruošite akimirksniu. Glazūra reikia aptepti mėsą prieš kepant ir kepimo metu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Kuriam kepsnines ir liekame pietauti lauke. Jeigu dar nesate išbandę šašlykų marinuoti obuolių sultyse, rekomenduojame tą būtinai padaryti, nes taip marinuotų šašlykų skonis tiesiog puikus, sultingas ir minkštutis.

Receptą rasite čia.

Vaisiai iškepa labai gardūs, ne per daug minkšti, o išlaikę savo formą. Pačius vaisius ar uogas galima rinktis bet kokius mėgstamus ar turimus. Labai tinka tiekti kaip garnyrą ar kaip labai skanų desertą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Šašlykas tikrai nesudėtingas, bet jį ruošiant po ranka būtinai turėkite receptą, nes šio šašlyko skoniui labai svarbus ingredientų eiliškumas, jais gardinti mėsą reikia būtent tokia tvarka, kaip nurodyta recepte, kad mėsa pavyktų ypatingai skani!

Receptą rasite čia.

Naminiai dešrainiai su ypatingai gardžiu sūrio padažu, kurį taip nesudėtinga paruošti, o suteikia puikų skonį kiekvienam kąsneliui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Šašlykai su garstyčiomis, pomidorų padažu ir majonezu. Taip, būtent taip - su majonezu. Šašlykai iškepa minkšti ir sultingi, su pikantišku prieskoniu.

Receptą rasite čia.

Kvapnūs, sultingi, minkšti ir labai gardūs anties krūtinėlės iešmeliai. Prie šių iešmelių labai tinka šalia patiekti ir  agurkų padažą .

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Labai skanus, gaivus ir natūraliai saldus limonadas - puikus pasirinkimas karštą dieną. Galima rinktis vaisius kokius tik norite, puikiai tiks obuoliai, persikai, kriaušės ir kiti mėgiami.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Sultingas ir labai skanus šašlykas granatų sulčių marinate. Tokį šašlyką geriausia marinuoti iš vakaro ir laikyti šaldytuve, kad gerai išsimarinuotų, bet iš esmės galima marinuoti ir anksti ryte, o perpiet galima bus jau kepti, tik tuomet marinuoti reikėtų kambario temperatūroje. Granatų sultis galima išspausti patiems ar naudoti pirktines, tik perkant reikėtų atkreipti dėmesį, kad būtų būtent sultys, o ne nektaras.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Galima ir taip - minkšti ir sultingi, kvapnūs šašlykai arbatos marinate. Ar kada esate tokių ragavę?

Receptą rasite čia.

Puikus garnyras ar gardus užkandis, kurį pagaminsite labai greitai ir iš neįmantrių ingredientų. Galima ruošti ir su kitomis mėgstamomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Taip, riešutų sviestas puikiai tinka ne tik desertams ir saldumynams! Taip paruoštą vištieną galima kepti ne tik ant grilio, bet ir orkaitėje, tad puikiai tiks net tuomet, jei už lango lyja ar norite šašlyko neišvažiavę į gamtą. Pagal receptą kepamas šašlykas tiesiog užpilamas marinatu, bet tinka ir iš anksto, ilgiau marinuoti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Cukrinis avinėlis

Ananasai puikiai tinka ne tik desertams, bet ir kepti ant grotelių! Tai ypatingas garnyras prie karštų patiekalų, ypač vištienos, bet tinka ir kaip desertas - su ledais, tuomet nedėkite aitriųjų pipirų! Beje, jei oras nelepina, kepti gailma ir ant grilio keptuvės ar labai kaitrioje orkaitėje, viršutinėje lentynoje po kaitinimo grotelėmis. Tokiu atveju, viduryje kepimo ananasus reikėtų apversti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus vištienos šašlykas, gaiviame, salsvame apelsinų ir medaus marinate. Marinatas kiekvieną kartą pavyks vis kitoks, priklausomai nuo apelsinų saldumo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Tarp vėjo gūsių

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Ryčka
2020-06-22 21:23
Bandysiu gaminti, o po to pakomentuosiu... ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital