Vasaros karščiams įsibegėjus, vis daugiau laiko leidžiant gamtoje prie grilio, kartais pritrūkstame idėjų, ką dar skanaus ir įdomesnio galima iškepti, todėl siūlome net 36 labai skanių patiekalų receptus, kad vaišės nuo grilio būtų įdomesnės. Rasite ne tik skaniausius šašlykus, bet ir liulia kebabus, picą, šonkauliukus, užkandžius ir net... keptų vaisių limonadą!
Visada pasiteisinantys šašlykai - minkšti, sultingi ir labai gardūs. Tinka tiekti su tortilijomis, marinuotais svogūnais ir pabarstyti granatų sėklomis, arba tiesiog su šviežiomis daržovėmis, jei mėgstate, virtais ryžiais, ar gal net lauže keptomis bulvėmis.
Populiarieji Liulia kebabai - greitai paruošiami, nereikia įmantrių ingredientų ir puikaus skonio. Labai gardu tiekti su jogurtiniu padažu, kurį nesudėtinga paruošti, o tobulai papildo kiekvieną kąsnelį.
Tiesiog labai skanus keptas sūris. Šoninė jam savaime suteikia puikią skonio natą, bet jeigu norite dar įdomiau, prieš kepdami sūrį pabarstykite mėgstamais prieskoniais. Pvz., puikiai tiks raudonėlis ar provanso žolelės.
Pamarinuoti pakanka vos porą valandų, laikant uždengtą indą kambario temperatūroje. Tad jei Joninėms grilį kurti sugalvosite ne iš anksto, galite greitai užmarinuoti mėsą ir keliauti į gamtą!
Vos 10 minučių ir puikus marinatas paruoštas. Tuomet reikia tik sudėti vištieną ir palikti marinuotis, o tada kepti kaip tik norisi - griliuje, ant orkaitės grotelių ar tiesiog keptuvėje. Mėsytė Iškepa sultinga, aromatinga ir tobulai skani.
Šie vištienos sparneliai nerealūs - traškūs, lengvai lipnūs, sodraus skonio. Sunku atsilaikyti nepaėmus dar ir dar vieno! Beje, receptas puikiai tinka tiek kepimui ant grilio ar šašlykinės grotelių, tiek orkaitėje, tad džiugins pačiais įvairiausiais sezonais. Jei gaminsite gamtoje, padažą galite pasiruošti ir iš anksto, tiesiog prieš maišydami su iškeptais sparneliais jį truputį pašildykite (galima tiesiog virš grilio) - taip sparneliai pasidengs tolygiau.
Greitai paruošiamas, labai gardus ir minkštas vištienos šašlykas. Tiekiamas su puikiaus skonio, šiek tiek aštrumo turinčiu padažu, bet galima rinktis ir kitokį ar tiesiog apšlakstyti citrinos sultimis.
Labai skanus ir sultingas šašlykas. Alų jam tinka naudoti tamsų, nes jis stipresnio skonio, bet galite rinktis ir bet kokią kitą savo mėgstamo alaus rūšį. Nealkoholinis alus tinka kuo puikiausiai!
Puiki idėja pietums, kuriuos nesudėtingai paruošite lauke besimėgaujant pavasariniais saulės spinduliais. Labai skanus mėsainis iš visiškai neįmantrių ingredientų.
Norėdami vištienos krūtinėlę pamarinuoti greičiau, pasinaudokite gudrybe ir subadykite ją šakute – taip prieskoniai į vištieną įsigers greičiau ir tolygiau. Citrinos, česnakai ir prieskoninės žolelės puikiai dera su vištiena, pagal šį receptą paruošti kepsniai iškeps sultingi, švelnaus ir gaivaus skonio.
Čia naudojamas T-bone steikas, kuris yra dalis išpjovos ir nugarinės. Patiekalą nesudėtinga paruošti, o kiekvienas kąsnelis labai gardus. Svarbus momentas yra pati gaminimo pradžia - nereikėtų skubėti dėti mėsos kepti ją vos ištraukus iš šaldytuvo. Turint laiko Vylius rekomenduoja ją atšildyti kambario temperatūroje arba perlieti šiltu vandeniu, kitu atveju mėsa bus kieta ir sausa bei šalta viduje.
Tikrai taip - grilyje galima iškepti net picą! Ar kada esate išvandę? Šefas picos viršui parenka puikius priedus, bet drąsiai pasilekite fantaziją ir eksperimentuokite!
Traiškytas mėsainis namuose – misija įmanoma. Tai populiarus ir lengvas būdas namuose išsikepti mėsainius, kurie turės visų mėgstamą traškią plutelę. Pagardinkite mėsainį BBQ padažu su medumi ir soja ir patiekite su keptomis bulvytėmis.
Labai gardu skanauti, tad ne tik paruošite, bet ir nuo stalo dings akimirksniu. Paruošti visiškai nesudėtinga, o prireiks vos dviejų ingredientų. Sūriai tinka įvairiausi - camembert, fetą ar lietuviškas varškės sūris. Vėsdami suktinukai sutvirtėja, todėl juos patogu valgyti laikant rankoje, arba galima ingredientus pasiimti su savimi ir labai paprasta juos iškepti grilyje gamtoje.
Vištiena ir cinamonas galbūt atrodo neįprastas derinys, bet tikrai labai tinka. Maloniai nustebinantis skonis, kuris sužavės cinamono mėgėjus. Puikus būdas šį nuostabų prieskonį įtraukti ir į pietų gaminimą. Vištiena iškepa labai skani, puikaus aromato.
Kvapnus ir minkštas šašlykas. Paruošimui tikrai nereikia jokių įmantrių ingredientų, o marinavimui reikės vos kelių valandų. Prieš kepant nepamirškite nubraukti svogūnų, nes jie kepdami svyla.
Rūkyta lašiša skandinavišku stiliumi - nereikės nei iešmų, nei grotelių. Paprasčiau nebūna, ragauti labai skanu, o vaizdo įmantrumas! Viskas tikrai labai paprasta, o atrodo įspūdingai.
Mėsos asorti puiki idėja visos šeimos pietums. Kuo pasigardžiuoti atras tikrai kiekvienas. Nesudėtinga paruošti, o tiekiama su gardžiu sūrio padažu, kuris pagardina kiekvieną kąsnelį.
Tobulumas paprastume - sotus ir gardus jautienos burgeris be jokių įmantrių ingredientų. Šį kartą mėsainiui suteiktas lietuviškas akcentas, jis pagardinamas kastiniu! Ar kada esate ragavę tokio derinio?
Nei vienas kepsnių vakarėlis neapsieina be gardžių priedų. Tai puikus padažas, kuris puikiai tinka daugeliui kepsninėje ruoštų patiekalų - prie kepsnelių, mėsainių ar net riebesnės žuvies.
Trašūs, saldžiarūgščiai, greitai pamarinuoti raudonieji svogūnai - puikus garnyras prie grilio patiekalų. Su tokiu pačiu marinatu galima ruošti ir geltonuosius svogūnus.
Sriuba ruošiama iš pakepintų daržovių, nes būtent kepinimas išryškina daržovių skonį, tad sriuba žavi išraiškingu skoniu. Sriubą labai tinka tiekti su česnakiniais duonos skrebučiais. Ji labai skani ir kaip karšta, ir kaip šalta sriuba.
Šoninė pagardina daugelį patiekalų. Kepama virš kaitrių žarijų, ji apskrunda iki gardaus traškumo, o vištienai suteikia papildomo sultingumo. Ką jau bekalbėti apie aromatą – jis nuostabus! Tai sotūs iešmeliai, kuriuose dera paprasti, daugelio mėgstami skoniai. Paruošite juos labai greitai, išbandykite!
Kvapnus šašlykas tiems, kas mėgsta aštriau paruoštą mėsą. Jeigu neturite rozmarino, galite pakeisti ir kitokiomis žolelėmis ar net kalendros sėklomis, jų skonis čia puikiai derės.
Į sodybą vežiausi kefyre marinuotus vištienos petelius su daug prieskonių. Iškepė labai skanūs, gerai išsimarinavę - marinavau iš vakaro. Na, o dabar skubu pasidalinti marinuotų vištienos petelių receptu, gal ir jus juo pasinaudosite.
Sultingo šašlyko paslaptis - nuoširdus jo minkymas, galite šį darbą patikėti stipresniems draugams, nes nuo minkymo stiprumo priklausys galutinis rezultatas! Receptas ypač praverčia, kai iš vakaro pamirštate pasimarinuoti šašlyką ar netikėtai nusprendžiate nulėkti į gamtą. Receptą išbandėme daugybę kartų, rekomenduojame ir Jums!
Gardiems suktinukams paruošti neprireiks daug laiko, o gardžiai pagaminsite tiek grilyje, tiek orkaitėje. Minkštumą, gardų aromatą ir skonį suteikia glazūrą, kurią paruošite akimirksniu. Glazūra reikia aptepti mėsą prieš kepant ir kepimo metu.
Kuriam kepsnines ir liekame pietauti lauke. Jeigu dar nesate išbandę šašlykų marinuoti obuolių sultyse, rekomenduojame tą būtinai padaryti, nes taip marinuotų šašlykų skonis tiesiog puikus, sultingas ir minkštutis.
Vaisiai iškepa labai gardūs, ne per daug minkšti, o išlaikę savo formą. Pačius vaisius ar uogas galima rinktis bet kokius mėgstamus ar turimus. Labai tinka tiekti kaip garnyrą ar kaip labai skanų desertą.
Burgeriai, kuriuos kiekvienas gali susidėlioti pagal savo skonį - viskas sudėta ant didelės lentos, tad galima imti bandelę ir sluoksniuoti ant jos mėgstamus produktus. Išskirtinis mėsainių patiekimo būdas sužavės kiekvieną.
Sultingas ir labai skanus šašlykas granatų sulčių marinate. Tokį šašlyką geriausia marinuoti iš vakaro ir laikyti šaldytuve, kad gerai išsimarinuotų, bet iš esmės galima marinuoti ir anksti ryte, o perpiet galima bus jau kepti, tik tuomet marinuoti reikėtų kambario temperatūroje. Granatų sultis galima išspausti patiems ar naudoti pirktines, tik perkant reikėtų atkreipti dėmesį, kad būtų būtent sultys, o ne nektaras.
Taip, riešutų sviestas puikiai tinka ne tik desertams ir saldumynams! Taip paruoštą vištieną galima kepti ne tik ant grilio, bet ir orkaitėje, tad puikiai tiks net tuomet, jei už lango lyja ar norite šašlyko neišvažiavę į gamtą. Pagal receptą kepamas šašlykas tiesiog užpilamas marinatu, bet tinka ir iš anksto, ilgiau marinuoti.
Ananasai puikiai tinka ne tik desertams, bet ir kepti ant grotelių! Tai ypatingas garnyras prie karštų patiekalų, ypač vištienos, bet tinka ir kaip desertas - su ledais, tuomet nedėkite aitriųjų pipirų! Beje, jei oras nelepina, kepti gailma ir ant grilio keptuvės ar labai kaitrioje orkaitėje, viršutinėje lentynoje po kaitinimo grotelėmis. Tokiu atveju, viduryje kepimo ananasus reikėtų apversti.