Grietinėlė nesaldžiai - 39 kremiški receptai su grietinėle

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-05-07
Grietinėlė nesaldžiai - 39 kremiški receptai su grietinėle
@Shutterstock

Grietinėlė puikiai tinka ne tik desertams ar tortams! Ji suteikia ypatingą skonį troškiniams, padažams, naudojama ruošiant tradicinius švediškus mėsos kukulaičius ir pagardina dar daugybę įvairiausių patiekalų.

 

Išrinkome net 39 puikius receptus, kurie padės pasisemti įkvėpimo virtuvėje ir galbūt atrasti naują mėgstamiausią receptą!

 

Puiki idėja pietums ar vakarienei - skanutėliai makaronai kreminiame grietinėlės padaže! Pagardinti spalvingais žirneliais. Beje, žirneliai puikiai tinka ir šaldyti, o jei neturite, galima keisti ir šaldytomis šparaginėmis pupelėmis ar brokoliais, jie čia puikiai derės.

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiama, maistinga ir labai skanu sriubytė - ji lengva, bet ir gana soti. Galima ruošti be mėsos, o norint sočiau, kartais papildomai įdedami keli gabalėliiai kepintos rūkytos šoninės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai pagaminamas ir labai skanus patiekalas. Grietinėlės padažas pagardintas špinatais ir vyšniniais pomidorais. Labai kvapnu, gardu, patiekti puikiai tinka su ryžiais. Jei pomidoriukų neturite, jų galima ir nedėti.

Receptą rasite čia.

Tirštos ir sočios, labai paprastos, bet ir turtingos įvairiausių skonių sriubos išvirti visai nesudėtinga. Subalansuota šaltesnėms dienoms, bet gardi visais metų laikais. Grikiai šiai sriubai išties labai tinka, bet lygiai taip pat puikią sriubą išvirsite pakeitę juos ryžiais ar perlinėmis kruopomis. Grietinėlę sriuboje galima keisti ir lydytu sūreliu.

Receptą rasite čia.

Kremiškas, švelnaus skonio ir labai labai skanus vištiena, grybais ir sūriu. Valgome su ryžiais, duonos riekele ar kuo tik sugalvosite! Recepte naudojami pievagrybiai, o jei naudosite šaldytus miško grybus, juos reikėtų apvirti (jei šaldėte neapvirtus).

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Dar skanėsni nei švedų parduotuvėje! Minkšti ir labai gardūs, su puikiu padažu, ypač šeimai patinka juos valgyti su bulvių koše ir garuose virtais žirneliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutteratock

Makaronai "Carbonara" kiek kitaip, su šviežiai maltais pipirais, kurie patiekalą ypatingai pagardina. Makaronus tinka ruošti su rūkyta šonine ar kumpeliu, tiks net ir rūkyta vištiena.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Gardi, kvapni, kremiška sriuba - ji švelni ir labai soti, todėl atstos ir sriubą ir pagrindinį patiekalą. Tiesą sakant, gardžiausia ji net ne šviežia, o pašildyta antrą dieną - tuomet visi skoniai būna tiesiog tobulai susimaišę. Ruošti galima su riebia ar liesa grietinėle - priklausomai nuo to, kokios sriubos norite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai paprastai paruošiamas, bet nepaprastai skanus patiekalas - jokių įmantrių imgredientų, nedaug laiko virtuvėje ir nuostabus troškinys paruoštas! Taip paruošta vištiena su morkomis patiks ir mažiems, ir dideliems.

Receptą rasite čia.

Šildantis troškinukas orkaitėje su mėsa ir pievagrybiais - tokie niekada nepabosta, tuo labiau, kai už lango dar skleidžiasi pavasaris. Padažas toks skanus, kad norėsite suvalgyti iki paskutinio lašelio!

Receptą rasite čia.

Makaronai su kreminiu, švelniu ir labai skaniu lašišos padažu. Šiam patiekalui puikiai tiks ir sūdyta ar šaltai rūkyta lašiša, kitokia mėgstama rūkyta žuvis, pvz., skumbrė, tik tuomet papildomai nedėkite druskos. Gardiname turimais žalumynais, bet labai skaniu ir be jų. Gardu ruošti su įvairiausių formų makaronais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus patiekalas tiems, kurie mano, jog vištienos krūtinėlės mėsa pernelyg sausa - čia ji sultinga ir minkštutėlė. Nuostabaus padažo apgaubta vištiena tokia gardi, kad gali kilti pagunda šiuo skanėstu nesidalinti. Ruošiama keptuvėje, tad nereikės kaisti orkaitės.

Receptą rasite čia.

Pasakiškai kvapnus, tiesiog tirpsantis burnoje prancūziškas bulvių apkepas! Nereikės jokių įmantrių ingredientų, tik kantrybės, kol iškeps. Apkepas tikrai sotus, kiekvienas jo kąsnis labai skanus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vištiena, pievagrybiai ir grietinėlės padažas - tobulo skonio derinys! Padažas toks skanus, kad norėsite suvalgyti iki paskutinio lašelio, todėl puikus garnyras - bulvių košė ar šviežios duonos riekelė.

Receptą rasite čia.

Minkšti ir labai skanūs, su skanutėliu grietinėlės padažu. Nereikia ilgai vargi, nes troškinasi orkaitėje, ruošti galima ne tik iš vištienos, bet ir kalakutienos, kiaulienos, jautienos ir kiaulienos mišinio. Tiekiama dažniausiai su bulvių koše ar ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greitai paruošiamas ir nuostabiai skanus padažas, su kuriuo ypatingai skanu tiekti tiek cepelinus, tiek vištienos patiekalus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Pietums ar vakarienei rekomenduojame pasigaminti nepaprastai skanią vištienos užkepėlę. Patikėkit, darbo nedaug, o rezultatas - superinis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Labai greitai paruošiama ir labai skani pievagrybių sriuba, kurią paruošti neužtruks nė pusvalandžio! Labai tinka jau išpilstytą sriubą pabarstyti tarkuotu fermentiniu ar trupintu pelėsiniu sūriu, kepintais duonos kubeliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Lengvai ir greitai paruošiamas grikių apkepas patiks visiems, mėgstantiems jaukų namų maistą: sotus, gardus, kremiškas, apkeptas švelniu ir tąsiu mocarelos sūriu (galima keisti ir fermentiniu).

Receptą rasite čia.

Be galo skani ir spalvinga sriuba. Skaniausia ji su šviežiais žaliaisiais žirneliais, bet tiks ir šaldyti. Papildomai tinka dėti šviežių bazilikų ar mėtų lapelių. Taip pat tinka ir žiupsnelis muskato riešuto. O kai norisi klasikinio skonio, tiesiog druska ir pipirai taip pat daro stebuklus. Tik sutrintos sriubos jau nebeužvirinkite, o tik pašildykite, nes tada ji lieka gražiai skaisčiai žalia. Beje, jeigu norisi skystesnės sriubos, sultinio arba vandens pilkite daugiau, o jeigu tirštesnės - mažiau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Užkepti spagečiai (tinka ir kitokie makaronai) su cukinija, tai ypatingas skonių derinys, kuris tikrai sužavės. Paruošiami ypatingai greitai ir paprastai, tad puikus pasirinkimas greitiems pietums. Beje, šiuo receptu galite naudotis ir tiesiog kaip idėja - gardūs užkepti makaronai su daržovėmis, o jas rinkitės pagal savo šaldytuvo turinį. Beje, grietinėlę recepte galite drąsiai keisti grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Puikus patiekalas, kai labai norisi balandėlių, tačiau nėra nei laiko, nei noro ilgai suktis prie puodo. Taip paruošti balandėliai galbūt ne tokie dailūs, kaip klasikiniai, bet savo puikiu skoniu tikrai jiems nenusileidžia!

Receptą rasite čia.

Kremiška, jauki ir sušildantis kalafiorų sriuba su sūriu ir šonine - puikaus skonio derinys!

Receptą rasite čia.

Taip iškepta vištienos krūtinėlė nebus sausa ir prie viryklės nesugaišite daug laiko, o pietūs ar vakarienė bus tikrai nuostabi.

Receptą rasite čia.

Šis nuostabus bulvių apkepas - patobulinta ir sūriu pagardinta klasikinio prancūziško bulvių apkepo variacija. Apkepas skalsus, sotus ir be mėsos! Kiekvienas kąsnelis kremiškas ir tiesiog ištirpsta burnoje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus užkandis - tiks ir lengviems pietums. Beje, tokioje pačioje tešloje tinka kepti ir žuvies filė kepsnelius, tad galima paruošti visą skonių asorti! Lazdelės skanios ir šiltos, ir atvėsusios.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pagal šį mano pateiktą receptą švilpikai gaunasi minkšutėliai, purūs! Tradiciniai švilpikai yra kepami orkaitėje. Tačiau lygiai taip pat galite kepti ir keptuvėje, o padažą rinktis kitokį, pavyzdžiui, grybų ir grietinėlės ar kitą. Jei norite, kad švilpikai būtų traškūs, nemaišykite jų su padažu, o iškeptus švilpikus patiekite lėkštėje ir šalia įdėkite padažo. Žodžiu, čia jau kiekvieno skonio reikalas.

Receptą rasite čia.

Gardieji paukštienos kukulaičiai ypatingai - su baltu padažu ir staigmena viduje - sūrio įdaru. Jie ypač skanūs su bulvių koše, bet gardu bus ir su grikiais, tiesiog daržovėmis ar kitokiu mėgstamu garnyru.

Receptą rasite čia.

Nesudėtingas receptas labai skaniems pietums - makaronai su vištiena, špinatais ir, žinoma, grietinėle. Beje, taip ruošti galima ir visai be mėsos - bus ne mažiau skanu.

Receptą rasite čia.

Apie šios vištienos gaminimą reikėtų pagalvoti iš anksto, nes tobula būtų pamarinuoti per naktį (ar bent 3 valandas). Būtent jogurtinis marinatas suteikia ypatingą skonį. Tobula kreminė tekstūra, švelnus indiškas skonis ir sviestinė vištiena.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Sotus, skanus ir šiek tiek kitoks troškinys. Iš perlingių kruopų galima ne tik sriubą virti, bet ir kažką daugiau sugalvoti. Jos suteikią daug sotumo, todėl puikiai tinka ir troškiniams papildyti.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs, greitai paruošiami ir kviečia improvizuoti - papildomai galima dėti paprikos, pievagrybių, kitų mėgstamų daržovių ar net rūkyto kompio gabalėlių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Soti, sušildanti ir labai kreminė sriuba gaminama iš žiedinių kopūstų. Patiekiama su vištiena, todėl bus ypatingai soti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Minkšti žuvies kukulaičiai su labai skaniu grietinėlės padažu. Padažas toks skanus, kad jį išvalgyti norėsis iki paskutinio lašelio. Kukulaičiai minkšti ir labai gardūs, juos galima ruošti iš mėgstamos žuvies.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai gardžios grybų salotos suomiškai. Jos labai tinka prie karštų mėsos ar žuvies patiekalų, ar tiesiog silkės, virtų bulvių, su duonos riekele - visaip skanios! Jeigu neturite marinuotų grybų, galima ruošti ir su šviežiais ar šaldytais - tuomet juos reikėtų išvirti su trupučiu prieskonių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabus vištienos troškinys orkaitėje, kuriam nereikia ilgo papildomo pasiruošimo ar marinavimo, o ir indų nereikės daug plauti - viskas ruošiama vienoje formoje! Labai skanu su riekele baltos duonos, ryžiais ar bulvių koše.

Receptą rasite čia.

Makaronai ir paprikų padažas - tobulas skonių derinys! Skamba galbūt labai paprastai, bet patikėkite, skonis tiesiog nuostabus, nereikės daugybės papildomų ingredientų šiam patiekalui paruošti, o ragaujantys bus maloniai nustebinti.

Receptą rasite čia.

Labai gardi, švelnaus skonio ir puikaus aromato sriuba su dilgelėmis. Ji kiek skiriasi nuo mums įprastos, tradicinės lietuviškos, pagardinta grietinėle. Patiks ir mažiems, ir dideliems.

Receptą rasite čia.

Nuostabus rūkyto kumpio padažas, kurį gardu tiekti ne tik su cepelinais, bet ir kitais bulvių patiekalais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Sotūs, skanūs ir šiek tiek kitokie kotletai nei tradiciniai su grybų nata, puikiame grietinėlės padaže. Patiekti labai gardu su bulvių koše.

Receptą rasite čia.

Jei nesinori ilgai sukiotis virtuvėje ar tiesiog nėra tam laiko, šie spagečiai tobulas pasirinkimas. Prieš tiekiant labai tinka papuošti žalumynais, pabarstyti smulkintais riešutais ar tarkuotu mėgstamu sūriu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Tiršta, kremiška, skalsi brokolių sriuba su vištiena ir sūriu. Kiekvienas jos šaukštas maloniai sušildo ir suteikia jaukumo namuose.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Viktorija

Net kepenėlėms grietinėlė suteikia naujų skonių. Šis receptas puikiai tiks tiems, kas kepenėles dar tik bando prisijaukinti savo virtuvėje.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital