Tobulai kremiškai - 39 nesaldūs grietinėlės panaudojimo būdai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2022-05-31
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Grietinėlės receptai
@Shutterstock

Grietinėlė puikiai tinka ne tik desertams ar tortams! Ji suteikia ypatingą skonį troškiniams, padažams, naudojama ruošiant tradicinius švediškus mėsos kukulaičius ir pagardina dar daugybę įvairiausių patiekalų.

 

Išrinkome net 39 puikius receptus, kurie padės pasisemti įkvėpimo virtuvėje ir galbūt atrasti naują mėgstamiausią receptą!

 

Puikus receptas pietums. Sužavės švelniu, bet puikiu skoniu, kremiškumu ir nesudėtingu paruošimu. Labai tinka skanauti vieną ar tiekti su bulvių koše, bulvėmis, ryžiais ar makaronais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gardi, kvapni, kremiška sriuba - ji švelni ir labai soti, todėl atstos ir sriubą ir pagrindinį patiekalą. Tiesą sakant, gardžiausia ji net ne šviežia, o pašildyta antrą dieną - tuomet visi skoniai būna tiesiog tobulai susimaišę. Ruošti galima su riebia ar liesa grietinėle - priklausomai nuo to, kokios sriubos norite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Iškepti lašišą keptuvėje labai paprasta, o rezultatas išties gardus: po apskrudusia išore – sultinga, švelni žuvis. Kepkite lašišą gerai įkaitintoje keptuvėje, jei turite galimybę – išbandykite ketaus. Gabalėliai gardžiai apskrus, jei kepdami jų nejudinsite ir apversite tik vieną kartą, pirmajai pusei jau apskrudus. Neperkepkite žuvies, kad išliktų minkšta ir sultinga. Gaivūs citrusai su žuvies patiekalais dera puikiai, tad patiekite lašišą su citrininiu grietinėlės padažu. Jo tekstūra švelni, o skonis pikantiškas. Lėkštėse – lyg restoranas namuose!

Receptą rasite čia.

Makaronai su kreminiu, švelniu ir labai skaniu lašišos padažu. Šiam patiekalui puikiai tiks ir sūdyta ar šaltai rūkyta lašiša, kitokia mėgstama rūkyta žuvis, pvz., skumbrė, tik tuomet papildomai nedėkite druskos. Gardiname turimais žalumynais, bet labai skaniu ir be jų. Gardu ruošti su įvairiausių formų makaronais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tirštos ir sočios, labai paprastos, bet ir turtingos įvairiausių skonių sriubos išvirti visai nesudėtinga. Subalansuota šaltesnėms dienoms, bet gardi visais metų laikais. Grikiai šiai sriubai išties labai tinka, bet lygiai taip pat puikią sriubą išvirsite pakeitę juos ryžiais ar perlinėmis kruopomis. Grietinėlę sriuboje galima keisti ir lydytu sūreliu.

Receptą rasite čia.

Kreminė vištiena visiškai mūsų šeimos pamėgtas patiekalas. Labai puikaus skonio, nesudėtingai paruošiama, tad puikiai tinka, kai norisi greitai, sočiai ir gardžiai. Mes mėgstame kiek aštriau, tad naudoju aštrų pomidorų padažą, bet jei nenorite, galite drąsiai keisti kitu mėgstamu, o jei neturite jokio - galima jo nedėti, bet kokiu atveju skonis bus puikus. Labai skanu tiekti su ryžiais ar bulvytėmis, pita, duonos riekele, šviežiomis ar marinuotomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kremiškas, jaukus ir sotus patiekalas, o tuo pačiu – pilnas daržovių ir pavasario spalvų, pasislėpusių švelnaus bešamelio padažo pataluose.

Receptą rasite čia.

Apie šios vištienos gaminimą reikėtų pagalvoti iš anksto, nes tobula būtų pamarinuoti per naktį (ar bent 3 valandas). Būtent jogurtinis marinatas suteikia ypatingą skonį. Tobula kreminė tekstūra, švelnus indiškas skonis ir sviestinė vištiena.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Labai gardi, švelnaus skonio ir puikaus aromato sriuba su dilgelėmis. Ji kiek skiriasi nuo mums įprastos, tradicinės lietuviškos, pagardinta grietinėle. Patiks ir mažiems, ir dideliems.

Receptą rasite čia.

Dar skanėsni nei švedų parduotuvėje! Minkšti ir labai gardūs, su puikiu padažu, ypač šeimai patinka juos valgyti su bulvių koše ir garuose virtais žirneliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutteratock

Penkiolika minučių pasiruošimo ir truputis kantrybės, kol iškeps! Vietoje lašišos galima kepti ir kitą žuvį - menkę, pangasiją ar kitą mėgstama. Švelnus kreminis grietinėlės padažas tobulai dera prie žuvies. Tiekiame su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Taip paruošti makaronai mums yra patys skaniausi - visiška tobulai tarpusavyje derančių skonių fiesta. Pagaminti užtruksite tik keliomis minutėmis ilgiau negu įprastus makaronus, bet to rezultatas - restorano vertas patiekalas garuos ant pietų ar vakarienės stalo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Labai greitai paruošiama ir labai skani pievagrybių sriuba, kurią paruošti neužtruks nė pusvalandžio! Labai tinka jau išpilstytą sriubą pabarstyti tarkuotu fermentiniu ar trupintu pelėsiniu sūriu, kepintais duonos kubeliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Makaronai "Carbonara" kiek kitaip, su šviežiai maltais pipirais, kurie patiekalą ypatingai pagardina. Makaronus tinka ruošti su rūkyta šonine ar kumpeliu, tiks net ir rūkyta vištiena.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Labai paprastai paruošiamas, bet nepaprastai skanus patiekalas - jokių įmantrių imgredientų, nedaug laiko virtuvėje ir nuostabus troškinys paruoštas! Taip paruošta vištiena su morkomis patiks ir mažiems, ir dideliems.

Receptą rasite čia.

Krevetės grietinėlės padaže visada tampa garbinamu pietų arba vakarienės patiekalu. Na, nebent atsiranda nemėgstančių krevečių. Kitu atveju sunku pasakyti “ne“ lėkštei garuojančių makaronų su dailiomis, rausvomis krevetėmis ir kvapniu česnakiniu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Šildantis troškinukas orkaitėje su mėsa ir pievagrybiais - tokie niekada nepabosta, tuo labiau, kai už lango dar skleidžiasi pavasaris. Padažas toks skanus, kad norėsite suvalgyti iki paskutinio lašelio!

Receptą rasite čia.

Kremiška, jauki ir sušildantis kalafiorų sriuba su sūriu ir šonine - puikaus skonio derinys!

Receptą rasite čia.

Jei citrinos ir makaronų derinys jums skamba neįprastai, pažadame, taip bus tik iki pirmo šių itin kremiškų makaronų kąsnio. Jų skonio ypatingumas - būtent švelni citrinos nata, kurią Bešamelio tipo padažui suteikia žievelė ir truputis sulčių. Valgantys tikriausiai net nesupras, kas duoda padažui to gurmaniškumo, bet mėgausis kiekvienu kąsneliu. Beje, jei grietinėlės po ranka neturite, ją galite keisti pienu. Tokiu atveju padažui sviesto naudokite šiek tiek daugiau (idealu, dvigubai daugiau). Jei norite spalvingiau, papildomai į makaronus tinka įmaišyti žaliųjų žirnelių, špinatų, brokolių ar kitų švelnaus skonio daržovių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šis krevečių patiekalas yra tobulas - paruošiamas vos per pusvalandį, o skonis nerealus. Kartais vasarą vietoje saulėje džiovintų pomidorų naudojame paprastus pasmulkintus pomidorus arba vyšninius perpus perpjautus pomidorus, tik juos beriame gaminimo pabaigoje drauge su krevetėmis, tik kad sušiltų. Beje, šis padažas taip pat puikiai tinka lašišai, vištienai ir net avinžirniams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Puikus patiekalas tiems, kurie mano, jog vištienos krūtinėlės mėsa pernelyg sausa - čia ji sultinga ir minkštutėlė. Nuostabaus padažo apgaubta vištiena tokia gardi, kad gali kilti pagunda šiuo skanėstu nesidalinti. Ruošiama keptuvėje, tad nereikės kaisti orkaitės.

Receptą rasite čia.

Puiki idėja pietums ar vakarienei - skanutėliai makaronai kreminiame grietinėlės padaže! Pagardinti spalvingais žirneliais. Beje, žirneliai puikiai tinka ir šaldyti, o jei neturite, galima keisti ir šaldytomis šparaginėmis pupelėmis ar brokoliais, jie čia puikiai derės.

Receptą rasite čia.

Pietūs vos per pusvalandį - puiki idėja šeimos pietums. Švelnaus, puikaus skonio sriuba tikrai sužavės kiekvieną. Labai paprastai paruošiama ir iš visiškai paprastų ingredientų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkšti ir labai skanūs, su skanutėliu grietinėlės padažu. Nereikia ilgai vargi, nes troškinasi orkaitėje, ruošti galima ne tik iš vištienos, bet ir kalakutienos, kiaulienos, jautienos ir kiaulienos mišinio. Tiekiama dažniausiai su bulvių koše ar ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Piemenų pyragas kitaip - su vištiena grietinėlės padaže ir žiedinių kopūstų koše vietoje bulvių! Sotus, maistingas ir labai labai skanus.

Receptą rasite čia.

Restorano vertas patiekalas, kurį paruošite vos per pusvalandį. Taip pagaminta lašiša išlieka minkštutė ir sultinga, o padažo skoniui apibūdinti žodžio TOBULAS yra per mažai. Šią lašišą tinka patiekti su ryžiais, makaronais ar tiesiog daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Vištiena, pievagrybiai ir grietinėlės padažas - tobulo skonio derinys! Padažas toks skanus, kad norėsite suvalgyti iki paskutinio lašelio, todėl puikus garnyras - bulvių košė ar šviežios duonos riekelė.

Receptą rasite čia.

Užkepti spagečiai (tinka ir kitokie makaronai) su cukinija, tai ypatingas skonių derinys, kuris tikrai sužavės. Paruošiami ypatingai greitai ir paprastai, tad puikus pasirinkimas greitiems pietums. Beje, šiuo receptu galite naudotis ir tiesiog kaip idėja - gardūs užkepti makaronai su daržovėmis, o jas rinkitės pagal savo šaldytuvo turinį. Beje, grietinėlę recepte galite drąsiai keisti grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Kremiškas bulvių apkepas gratin dauphinois yra prancūzų virtuvės pasididžiavimas. Ir ne be reikalo. Plonos bulvių riekelės susluoksniuotos kvapniame grietinėlės padaže lėtai kepant virsta patiekalu, kurio paragavus norisi dar ir dar. Valgant sunku patikėti, jog vos keli ingredientai gali susijungti į tokį puikų skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai greitai ir lengvai pagaminamas patiekalas, kuris privers visus apsilaižyti pirštus.

Receptą rasite čia.

Labai greitai paruošiamas ir nuostabiai skanus padažas, su kuriuo ypatingai skanu tiekti tiek cepelinus, tiek vištienos patiekalus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Sultinga, skanutėlė ir labai šventiškai atrodanti vištienos krūtinėlė kremiškame grietinėlės ir sūrio padaže, kurią paruošite vos per pusvalandį. Padažui galite naudoti ir vien kietąjį sūrį, bet labai rekomenduojame išbandyti kietojo sūrio bei sūrio su melsvuoju pelėsiu derinį, nes būtent pastarasis sūris suteikia patiekalui papildomo puikaus ir tuo pačiu subtilaus charakterio. Jei norite gaiviau, į padažą tinka įmaišyti pora saujų špinatų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Pietums ar vakarienei rekomenduojame pasigaminti nepaprastai skanią vištienos užkepėlę. Patikėkit, darbo nedaug, o rezultatas - superinis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Labai greitai paruošiami pietūs ar vakarienė - labai saknus, kremiškas vištienos troškinukas su daržovėmis ir grietinėle. Valgyti skanu su ryžiais ar bulvių koše.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Kišas yra nesaldus prancūziškas pyragas, kurį mes labai mėgstame! Jis nesudėtingai pagaminamas, jam galima panaudoti įvairius likučius, tinka patiekti tiek karštą, tiek ir šaltą, kišas yra sotus, o kartu ir maistingas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Lengvai ir greitai paruošiamas grikių apkepas patiks visiems, mėgstantiems jaukų namų maistą: sotus, gardus, kremiškas, apkeptas švelniu ir tąsiu mocarelos sūriu (galima keisti ir fermentiniu).

Receptą rasite čia.

Puikus patiekalas, kai labai norisi balandėlių, tačiau nėra nei laiko, nei noro ilgai suktis prie puodo. Taip paruošti balandėliai galbūt ne tokie dailūs, kaip klasikiniai, bet savo puikiu skoniu tikrai jiems nenusileidžia!

Receptą rasite čia.

Taip iškepta vištienos krūtinėlė nebus sausa ir prie viryklės nesugaišite daug laiko, o pietūs ar vakarienė bus tikrai nuostabi.

Receptą rasite čia.

Puikus užkandis - tiks ir lengviems pietums. Beje, tokioje pačioje tešloje tinka kepti ir žuvies filė kepsnelius, tad galima paruošti visą skonių asorti! Lazdelės skanios ir šiltos, ir atvėsusios.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gardieji paukštienos kukulaičiai ypatingai - su baltu padažu ir staigmena viduje - sūrio įdaru. Jie ypač skanūs su bulvių koše, bet gardu bus ir su grikiais, tiesiog daržovėmis ar kitokiu mėgstamu garnyru.

Receptą rasite čia.

Pagal šį mano pateiktą receptą švilpikai gaunasi minkšutėliai, purūs! Tradiciniai švilpikai yra kepami orkaitėje. Tačiau lygiai taip pat galite kepti ir keptuvėje, o padažą rinktis kitokį, pavyzdžiui, grybų ir grietinėlės ar kitą. Jei norite, kad švilpikai būtų traškūs, nemaišykite jų su padažu, o iškeptus švilpikus patiekite lėkštėje ir šalia įdėkite padažo. Žodžiu, čia jau kiekvieno skonio reikalas.

Receptą rasite čia.

Sotus, skanus ir šiek tiek kitoks troškinys. Iš perlingių kruopų galima ne tik sriubą virti, bet ir kažką daugiau sugalvoti. Jos suteikią daug sotumo, todėl puikiai tinka ir troškiniams papildyti.

Receptą rasite čia.

Soti, sušildanti ir labai kreminė sriuba gaminama iš žiedinių kopūstų. Patiekiama su vištiena, todėl bus ypatingai soti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Minkšti žuvies kukulaičiai su labai skaniu grietinėlės padažu. Padažas toks skanus, kad jį išvalgyti norėsis iki paskutinio lašelio. Kukulaičiai minkšti ir labai gardūs, juos galima ruošti iš mėgstamos žuvies.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Nuostabus vištienos troškinys orkaitėje, kuriam nereikia ilgo papildomo pasiruošimo ar marinavimo, o ir indų nereikės daug plauti - viskas ruošiama vienoje formoje! Labai skanu su riekele baltos duonos, ryžiais ar bulvių koše.

Receptą rasite čia.

Makaronai ir paprikų padažas - tobulas skonių derinys! Skamba galbūt labai paprastai, bet patikėkite, skonis tiesiog nuostabus, nereikės daugybės papildomų ingredientų šiam patiekalui paruošti, o ragaujantys bus maloniai nustebinti.

Receptą rasite čia.

Nuostabus rūkyto kumpio padažas, kurį gardu tiekti ne tik su cepelinais, bet ir kitais bulvių patiekalais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital