Greiti uogų pyragai - 39 puikūs vasariški receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-07-20
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Greiti uogų pyragai
@Shutterstock

Krūmų ir medžių šakos jau svyra nuo prisirpusių, gaivių, spalvingų, pačių skaniausių uogų, kurias gardu ne tik valgyti, bet ir ruošti įvairius gardumynus įvairaus amžiaus smaližiams, tad skubame mėgautis vasariškomis gėrybėmis ir ruošiame minkščiausius pyragus, keptus ir ne tik!

Net 39 greiti ir nesudėtingi pyragai su įvairiausiomis uogomis.

 

Šis pyragas yra tiesiog tobulas. Visiškai sutirpstantis burnoje, o paruošiamas be galo lengvai. Lengva vyšnių rūgštelė maloniai kontrastuoja su pyrago saldumu, o jeigu dar į tešlą įmaišytumėte smulkiai pjaustyto juodo šokolado, būtų tiesiog neįmanoma atsispirti. Beje, kepti jį galite ir su kitokiomis uogomis - braškėmis, mėlynėmis, avietėmis, tik, jeigu rinksitės saldžias, šiek tiek mažinkite cukraus kiekį tešloje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Šis keksas tikrai išsiskirs iš visų ragautų! Jis iškepa minkštutis it debesėlis, maloniai drėgnas su varškės, su švelnia serbentų rūgštele. Galima gaminti su raudonaisiais serbentais, bet tinka ir juodieji ar kitos mėgiamos uogos kaip vyšnios ar mėlynės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis pyragas tikrai vertas jūsų dėmesio - jis labai skanus, gaivus, žavingai atrodantis. Žinoma, jį galima ruošti ir su kitomis mėgstamomis uogomis, tačiau labai rekomenduojame išmėginti būtent su vyšniomis, nes jų rūgštelė čia dera tobulai. Tikrai nepasigailėsite!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Klasikinis trupininis pyragas su uogomis, visai toks, kaip vaikystėje. Tinka tiek šviežios, tiek šaldytos uogos ar net uogienė, ypač rūgštesnių uogų, tokių kaip vyšnios ar serbentai.

Receptą rasite čia.

Iš išorės atrodo lyg paprastas šokoladinis keksas, o viduje slypi puošni staigmena - dvispalvė tešla ir prisirpusios uogos! Beje, pyrago sluoksniai ne tik skirtingų spalvų, bet ir skonių, ir tekstūrų, tad raitojamės rankoves ir kepame šį skanuolį.

Receptą rasite čia.

Šis pyragas nesunkiai paruošiamas, tačiau sužavintis savo skoniu bei išvaizda. O juodieji serbentai jam suteiks be galo gardžią, saldžiarūgštę natą, tad tikiu, kad kiekvienas kąsnelis ir jus nukels į oazę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Varškės tinginio variacijų yra begalės, bet ši yra viena mūsų pačių mėgstamiausių. Jogurtas ir vyšnios suteikia gaivos, migdolai ir vanilė - skonio intrigos, o saldumo kiekį recepte drąsiai galite koreguoti savo nuožiūra mažindami cukraus kiekį. Vietoje vyšnių, žinoma, tinka ir kitokios uogos - juodieji serbentai, mėlynės, šilauogės, avietės. Arba galite įberkite gabalėliais pasmulkintų vaisių kaip kad persikų ar abrikosų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Gaivus ir labai skanus jogurtinis tortas vasariškoms vaišėms! Ruošti galima ne tik su vyšniomis, bet ir kitokiomis uogomis. Jeigu ruošite su šviežiomis vyšniomis, jas reikėtų kruopščiai nuplauti, išimti kauliukus ir apverdant su sirupu įpilti porą šaukštų vandens.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis b pyragas,tiksliau beveik tortas, yra idealus desertas vasaros dienoms. Jis susideda iš trijų sluoksnių: sausainių pagrindo, kremiško varškės sluoksnio ir gaivių putėsių. Kiekvienas sluoksnis turi savo skonį ir tekstūrą, kurie puikiai dera tarpusavyje ir sudaro harmoningą visumą. Pyragas yra lengvas, gan gaivus, o paruošimas nesudėtingas. Jam tinka pačios įvairiausios uogos (tiek šviežios, tiek šaldytos) - nuo braškių, vyšnių iki juodųjų serbentų ar mėlynių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai greitai pagaminamas, lengvas, gaivus ir vasariškas tartelečių receptas! Pyragas ne tik su gaiviomis uogytėmis, bet ir kremišku varškės sluoksniu.

Receptą rasite čia.

Pasakiško skonio, dailiai atrodantis ir labai skanus pyragas. Tikriausiai daugeliui žinomas, klasikinis derinys - šokoladas ir vyšnios šįkart į skonių derinį priimą ir kremišką varškę. Pyragas tikrai labai skanus ir vertas išbandyti!

Receptą rasite čia.

Labai skanus, kvapnus ir sodraus skonio pyragas. Labai tinka su džiovintomis slyvomis, vynuogėmis (net rūgštesnėmis iš lietuviško sodo), avietėmis. Pyragas tiesiog akimirksniu po gabalėlį išgaruoja nuo stalo!

Receptą rasite čia.

Kvapnus pyragas su malonia, švelnia serbentų rūgštele! Minkštas, purus ir kiekvienas jo kąsnelis sutirpsta burnoje. Pyragas skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs, tinka tiekti su kaušeliu ledų ar plakta grietinėle.

Receptą rasite čia.

Drėgnas ir labai skanus šokoladinis pyragas. Recepte naudojamos šaldytos uogos, bet tikrai puikiai tiks ir šviežios. Beje, pyragą kepti galima ne tik su vyšniomis, bet ir kitomis rūgštesnėmis uogomis, pvz., serbentais. Labai svarbu - pyragą pjaustyti tik visiškai atvėsintą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštas, purus, su švelniu varškės, uogų sluoksniu ir su traškiais kokosiniais trupinukais. Pjaustome visiškai atvėsusį! Pyragui tinka naudoti ir šviežios braškės, konservuoti vaisiai, šaldytos uogos.

Receptą rasite čia.

Minkštas, drėgnas ir labai skanus keksas su uogomis. Keksui tinka ir šaldytos uogos, ne tik mėlynės, bet ir avietės, braškės, serbentai, vyšnios ar kitos mėgstamos. Beje, jei kepsite su vyšniomis, papildomai tinka dėti tarkuoto šokolado.

Receptą rasite čia.

Šis keksas visada pasiteisina - pagaminamas be galo paprastai ir greitai, išeiga taupi, o skonis puikus. Keksas pavyksta puikus, drėgnas ir na idealiai subalansuotas. Jo saldumą galite koreguoti savo nuožiūra, atsižvelgdami į tai, kaip saldžiai mėgstate ir su kokiomis uogomis kepate.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Vienas skaniausių desertų, kurį galima ruošti su įvairiomis mėgiamomis uogomis ar vaisiais, tačiau juk reikia pasimėgauti ir šviežiomis vyšniomis! Tiesa, tinka ir šaldytos, bet su šviežiomis visad būna skaniau. Atvėsusį pyragą labai tinka pabarstyti su cukraus pudra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greitas ir paprastas pyragas visiems, kas turi šaldytų ar šviežių uogų, jos čia taip pat labai tinka! Pyragas labai originalaus, neįprasto ir gardaus skonio - tešla primena ir paprastą biskvitą, ir drėgno kekso skonį. Rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Šis pyragas ne tik gaivus ir labai skanus, bet ir tikras gražuolis! Trapi tešla, spalvingos uogos, purus baltutėlis viršus - tobulas skonio derinys! O pagaminamas labai paprastai ir taupiai. Galite jį ruošti tiek su raudonaisiais, tiek su juodaisiais serbentais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Lengvas ir labai skanus varškės pyragas. Pyragui naudojamos vyšnios iš kompoto, bet puikiai tiks ir atitirpintos šaldytos ar šviežios uogos. Kremiškas varškės sluoksnis tiesiog užburia savo skoniais. Iškepusį pyragą labai tinka pabarstyti cukraus pudra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šis braunis yra tiesiog vau! Toks maloniai drėgnas, tirpstantis burnoje ir kremiškas, lieka sužavėtas kiekvienas ragaujantis. Pagal šį receptą ruošiamas su braškėmis, tačiau tinka ir kitokios uogos, pvz. vyšnios, juodiejį serbentai ar mėlynės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Tai labai vasariškas pyragas, kuriam nereikia daug ingredientų ir galima naudoti mėgstamiausias uogas arba rūgštesnius vaisius. Liucija naudoja mėlynes, gervuoges ir braškes, bet taip pat labai tiktų šilauogės, avietės, nedidelės slyvos, vyšnios ar netgi serbentai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Minkštas ir labai skanus pyragas su gaiviu serbentų sluoksniu ir traškiu trupininiu viršumi. Suaugę šį pyragą valgo su kava, o vaikai jį labai mėgsta su stikline pieno. Ruošti galima tiek su juodaisiais, tiek su raudonaisiais serbentais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šio pyrago skonis yra puikus! Jis visai nesudėtingaas, paruošimas neužtruks, reikės tik trupučio kantrybės, kol iškeps. Labai skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs, vienas, su puodeliu nesaldintos arbatos ar stikline pino. Patiks ir mažiems, ir dideliems!

Receptą rasite čia.

Trapus veganiškas pyragas su uogomis. Nuo vaišių stalo jis išgaruoja labai greitai, o skoniu primena vaikystę.

Receptą rasite čia.

Jis susideda iš trijų sluoksnių: sausainių pagrindo, kremiško varškės sluoksnio ir gaivių putėsių. Kiekvienas sluoksnis turi savo skonį ir tekstūrą, kurie puikiai dera tarpusavyje ir sudaro harmoningą visumą. Pyragas yra lengvas, gan gaivus, o paruošimas nesudėtingas. Jam tinka pačios įvairiausios uogos (tiek šviežios, tiek šaldytos) - nuo braškių, vyšnių iki juodųjų serbentų ar mėlynių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Paprastai pagaminamas ir tikrai skanus, vasariškas keksas, kuriam nereikia jokių įmantrių ingredientų. Tinka tiek šviežios, tiek šaldytos uogos. Jis labai skanus su vyšniomis, braškėmis ar net vaisiais (pavyzdžiui persikais, obuoliais ar kriaušėmis).

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstocl

Lengvai ir greitai paruošiamas, tik reikia laiko, kol iškepęs atvėsta. Tobulai skanu su puodeliu kvapnios arbatos ar kavos, ar tiesiog stikline vėsaus pieno.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Biskvitinis vyniotinis gali atrodyti vienas tų sudėtingų kepinių, kuriam reikia daug įgūdžių ir patirties. Visiškai ne! O jeigu dar kremas pagardintas skanutėlėmis, spalvingomis uogomis, tuomet bus tiesiog sunku atsispirti. Kremui galima naudoti braškes, šilauoges, mėlynes, avietes ar kitokias mėgstamas uogas.

Receptą rasite čia.

Fantastiškai gaivus ir gardus pyragas. Galima jį kepti ir su kitokiomis uogomis, bet su mėlynėmis jis pats pačiausias. Į tešlą tinka dėti šaukštelį tarkuotos citrinos žievelės, o į įdarą įspausti šaukštą citrinos sulčių lengvai rūgštelei. Būtinai išbandykite!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Labai gaivus varškės desertas - tortas. Ruoškite su mėgstamomis uogomis ar vaisiais, puikiai tinka ir konservuoti persikai, ir šaldytos braškės (prieš naudojant, jas atitirpinkite ir nuvarvinkite). Šiam desertui galite paruošti ir sausainių - sviesto pagrindą.

Receptą rasite čia.

Šis klasikinis rikotos pyragas ir skanus, ir labai paprastai pagaminamas. Pyragą ypač skanu valgyti dar šiltą su ledais.

Receptą rasite čia.

Labai dailus ir ypatingai skanus varškės pyragas. Gražus jis ne tik išorėje, o viduje laukia spalvinga staigmena - gaivios uogos! Įdarui tinka ne tik šaldytos, bet ir šviežios uogos ar net iš kompoto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Labai kvapnus, skanus ir sotus pyragas. Pagaminsite jį tikriausiai iš to, ką rasite šaldytuve - ingredientai visai neįmantrūs.

Receptą rasite čia.

Keksas iškepa didelis, bet toks skanus ir toks purus, kad akimirksniu gabalėlis po gabalėlio išgaruoja nuo vaišių stalo. Ypatingai vasariškas keksas, kuris tiks su puodeliu kvapnios arbatos ar stikline šalto pieno.

Receptą rasite čia.

Gaivus, saldus ir lengvas - puikus tortukas. Drąsiai eksperimentuokite su vaisiais ar uogomis - taip išgausite vis naujų skonio atspalvių, pvz., tiks ne tik braškės, bet ir vyšnios, avietės, mėlynės ar net serbentai. Nereikia kepti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gaminant šį pyragą yra visiškai nesvarbu ar naudosite šviežias, ar atitirpdintas avietes. Be to, neturint aviečių jas galima pakeisti mėlynėmis ar kitomis mėgstamomis uogomis. Taip pat labai tiks net ir aviečių, mėlynių ar juodųjų serbentų uogienė.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Labai skanus Kuršėnų vyniotinis - visai kaip vaikystėje! Su gaiviais braškių gabalėliais, nuo kurių vyniotinis itin vasariškai skanus. Braškėmis vyniotinį labai tika ir papuošti, o jei norite kitokių uogų, puikiai tiks šilauogės, juodieji serbentai ar kitos mėgstamos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Pyragas purus, minkštas, greitai paruošiamas ir labai skanus! Paruošti neužtruks, reikės tik trupučio kantrybės, kol iškeps, o tada jau ragaujame ir mėgaujamės!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Šokoladas ir vyšnios - klasikinis derinys, kuris patiks tikriausiai daugeliui smaližių. Pyragas su kremišku varškės sluoksniu, net tik labai skanus, bet ir labai dailus, tad drąsiai ruoškite ir vasaros šventėms.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Drėgnas, sodrus, greitas pyragas smaližiams. Labai paprasta ir tikrai labai skanu! Papildomai tinka įmaišyti smulkintų riešutų ar pabarstyti migdolų drožlėmis. Vietoje braškių puikiai tinka ir kitokios mėgiamos uogos ar vaisiai.

Receptą rasite čia.

Pasakiškas pyragas su minkšu, puriu varškės įdaru. Pyragas toks skanus, kad norisi dar ir dar gabalėlio. Pyragui tinka mėlynės, šilauogės, avietės ar kitos mėgstamos uogos. Turėkite omenyje, kad pyragas kepamas šiek tiek pakyla, tad nesirinkite per mažos formos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Tortas kaip tik vasariškiems, šiltiems orams! Spalvingas, gaivus, labai skanus, o reikės vos penkių ingredientų. Ruošiamas su braškėmis ir šilauogėmis, bet puikiai tiks ir kitokios mėgstamos uogos.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Rimanta
2023-07-21 10:08
Ačiū už gardumynus. Kepsiu. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital