Keptuvėje kepti pyragėliai? Skamba kiek neįprastai, bet šios užkandėles yra išties lengvai paruošiamos ir skanios tiek ką tik iškeptos, tiek atvėsusios. Šį kartą parodysiu šių pyragėlių receptą su pomidoro ir sūrio įdaru, tačiau jūs drąsiai galite improvizuoti įdarus pasirinkdami pačius įvairiausius - ir nesaldžius, ir saldžius.
8 pyragėliams reikės:
Tešlai:
- 250 g kvietinių miltų
- 150 ml pieno
- 2 šaukšteliai sausų mielių (nubrauktų)
- 2 šaukšteliai cukraus
- 0.5 šaukštelio. druskos
Įdarui:
- 2 pomidorai
- 100 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio
- Kepimui šiek tiek aliejaus
Pradedame! Užtruksite tikrai neilgai.
1. Į dubenį suberkite miltus, sausas mieles, cukrų ir druską.
2. Įpilkite šiltą pieną ir su šaukštu maišykite tešlą, kol taps vientisa.
3. Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltai pastovėti apie 30 min, kad tešla pabrinktų ir šiek tiek pakiltų.
4. Pastovėjusią tešlą išminkykite. Jei reikia – įberkite dar šiek tiek miltų, kad neliptų tarp pirštų. Tešlą padalinkite į dvi dalis.
5. Plonai iškočiokite pirmąją tešlos dalį.
6. Ant pirmosios tešlos dalies sudėliokite pomidorų griežinėlius.
7. Ant pomidorų berkite tarkuotą fermentinį sūrį.
8. Iškočiokite antrąją tešlos dalį ir ja uždenkite pirmąją tešlą su pomidorais ir sūriu.
9. Stikline vožkite ant kiekvieno pomidoro, taip suformuodami užkandukus. Stiklinė pakankamai užspaudžia užkandukų kraštelius, tad nebereikia papildomai užspaudyti pirštais.
10. Paruoštus užkandukus kepkite įkaitintoje keptuvėje ant šiek tiek aliejaus. Kepkite apie 10 minučių - 5 minutes vieną pusę, 5 minutes kitą pusę.
Šie pyragėliai yra patys skaniausi dar šilti, tačiau taip pat gardūs ir atvėsę, tad jei nespėsite visų suvalgyti iškart suvalgyti, drąsiai skanaukite ir vėliau.