Gardžiausi sūrio pyragai - net 39 puikūs receptai!
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-03-27
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 24)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 24)
Saldūs, kreminiai, pasakiškai skanūs sūrio pyragai bei tortai! Kas gali būti geriau nei gabalėlis puikaus skanėsto prie puodelio kvapnios arbatos ar kavos? Iš tokios gausybės sau patinkantį receptą išsirinks kiekvienas - kasdieniams pasilepinimams, ypatingoms progoms ar šventiniam stalui.
Šis tirpstantis burnoje, švelnaus skonio ir malonia uogų rūgštele pagardintas sūrio pyragas, beveik tortas, papuoš bet kokios šventės stalą. Kiekvienas jo kąsnelis nukels į pačius gražiausius jausmus!
Plonas, šiek tiek traškus pagrindas ir idealiai kremiškas viršus - sūrio pyragas yra vienas tų legendinių desertų, kuriame vos keli ingredientai susijungia į tokio puikumo visumą, jog nepajauti, kaip rankos pačios siekia dar vieno gabalėlio. Ir dar vieno. Sūrio pyragas, iškeptas pagal šio straipsnio receptą ir patarimus, bus vertas nuodėmės.
Šis sūrio pyragas yra vienas mano pačių pačiausių. Šiek tiek lengvesnės tekstūros negu klasikiniai sūrio pyragai, neįtikėtinai kremiškas, o citrinos žievelė ir sultys skonį subalansuoja tobulai. Prieš keletą metų šį receptą atradau Epicurious svetainėje ir nuo tada jis dažnas svečias mano namų virtuvėje, kai prireikia ypatingo, bet nesudėtingai pagaminamo skanėsto.
Ech tie nuodėmingi pyragai! Ir kaip jiems atsispirti, o ypač kai pagardinti toookia vaikystės nostalgija. Tiesiog neįmanoma. Na, bet pasilepinti juk kartais galima, tiesa? Šį pyragą tikrai nesunku paruošti, o pavyksta puikios tekstūros ir skonio. Saldus - taip, bet kiekvienas kąsnis TO vertas!
Niujorko sūrio pyragas - tikrų tikriausia klasika, kurios ragavę yra tikriausiai daugelis smaližių. Receptas, kuriame apstu vietos improvizacijoms - kaskart jį galima ruošti su vis kitokiomis uogomis ar vaisiais, bet pradžiai siūlome išbandyti būtent su vyšniomis, nes švelni jų rūgštelė tobulai dera su pyrago saldumu.
Šis tortas yra nerealus. Lengvai pagaminamas, egzotiško skonio, turtingas įvairių tekstūrų ir skonio kontrastų. Pats aktyvaus gaminimo laikas tilps į valandą ar dar mažiau, tereikės papildomai luktelėti, kol sluoksniai sustings.
Tai desertas, gaivesnis už tradicinę baklavą, tačiau tuo pačiu – kur kas saldesnis ir sodresnio skonio nei klasikinis sūrio pyragas. Žaviausios čia yra tekstūros – traškūs tešlos lakšteliai tobulai dera su lengvu, švelniu sūrio kremu.
Drauge su krentančiomis snaigėmis į namus žingsnis po žingsnio atkeliauja Kalėdų laukimas. Ir šis tortas būtent toks - ir skoniu, ir išvaizda lyg nužengęs iš žiemos pasakos. Gardintas imbieriniais sausainiais, spanguolėmis ir apelsinais, kremiškas ir su kiekvienu kąsniu sutirpstantis burnoje. Kaip ir daugeliui nekeptų tortų taip ir šiam paruošti užtruksite vos 30-40 minučių.
Tikras nuodėmingas sūrio tortas: labai kreminis, šiek tiek riebus (bet tas riebumas toks teisingas ir tinkamas!), su pakankamai intensyviai jaučiamu bananų poskoniu. Jei mėgstate bananus ir sūrio tortus, Jums tikrai patiks! O jei norite, kad jis būtų liesesnis ir lengvesnis, pusę maskarponės pakeiskite rikotos sūriu arba kremine varške.
Ne tik labai gražiai atrodantis, bet tikrai nesunkiai pagaminamas ir itin gardus pyragas, savyje suderinantis tiek saldumą tiek malonią kreminę konsistenciją.
Jei mėgstate vanilinius ledus su miško uogomis, tada pažadu, kad šis nekeptas pyragas jums tikrai patiks! Kiekvienas kąsnis tiesiog tirpte tirpsta burnoje, o ir paruošimas nesudėtingas. Savo žavia išvaizda iš skoniu sužavės kiekvieną, kuris paragaus šio puikaus deserto.
Minkštas ir aromatingas torto pagrindas, tobulai švelnus ir glotnus sūrio kremas, o ant viršaus – saldžia karamele aplieti kepti obuoliai ir saujelė kepintų lazdynų riešutų. Pasigaminti šį tortą yra visai paprasta, tačiau tam prireiks šiek tiek laiko. Geriausia vieną dieną iškepkite tortą ir palikite vėsti per naktį. Rytojaus dieną papuoškite ir patiekite. Be to, visiškai atšalusį tortą bus lengviau išimti iš kepimo formos ir perkelti į lėkštę.
Tiems, kas mėgsta kremiškus pyragus ir šokoladą, pristatome jų junginį - nuostabaus skonio pyragą su šokolado gabaliukais ir glajumi! Patikėkit, šis tikrai vertas nuodėmės. Juk kartais galima, tiesa? Be galo skanus, maloniai drėgnas, tiesiog tirpstantis burnoje. Skoniu kažkuo primenantis legendinių itališkų Stracciatella ledų bei lietuviško plombyro junginį. Vertas absoliučiai kiekvieno kąsnelio!
Žinoma, jo skonis skiriasi nuo klasikinio cheesecake’o, jis toks riešutiškesnis Galima lažintis, kad valgantieji niekada neatspės, iš ko pagamintas šis garduolis, o tiesiog mėgausis kiekvienu ultra kremišku kąsneliu ir klausinės recepto.
Nuostabiai kremiškas, labai karamelinis ir labai skanus tortas. Jam net nereikės orkaitės! Jei Jūsų ir Jūsų artimieji mėgsta karamelinius skanėstus, šį tortą ypatingai rekomenduojame. Papuošti galima ne tik karamelizuotu kondensuotu pienu, bet ir riešutais, tirpintu šokoladu ar visai nepuošti!
Moliūginė pieniška kava, pagardinta šildančiais prieskoniais, - klasika, atkeliavusi iš Jungtinių Valstijų. Šįkart tą patį nepriekaištingą skonių nusprendėme sujungti kepdami sūrio pyragą. Pavyko tobulai!
Pagaminti šį tortą - paprasčiau tikriausiai nebūna! Tortas gana sotus, todėl jo užteks pavaišinti gausią draugų kompaniją ar visą šeimą. Tortą galima ruošti ir be kokoso, jeigu jo nemėgstate, tortas bus labi skanus ir be jo. Ananasus galima keisti ir konservuotais persikais ar šaldytomis uogomis.
Tikras nuodėmingas sūrio tortas: labai kreminis, šiek tiek riebus (bet tas riebumas toks teisingas ir tinkamas!), su pakankamai intensyviai jaučiamu bananų poskoniu. Jei mėgstate bananus ir sūrio tortus, Jums tikrai patiks! O jei norite, kad jis būtų liesesnis ir lengvesnis, pusę maskarponės pakeiskite rikotos sūriu arba kremine varške.
Šis tortas labai kremiškas, bet tuo pačiu ir gaivus. O turint mintyje, kaip žavingai jis atrodo ir kad pagaminsite per 30-40 minučių, jis tiesiog tobulas šventei ar kai norisi nustebinti artimuosius.
Lengvas, purus, maloniai aguoninis - tikrai puikus tortas bet kokiai progai. Be to, galite drąsiai eksperimentuoti ir vietoje aguonų jį pagardinti smulkintais riešutais arba džiovintais vaisiais. Gana girti, metas ragauti!
Šis pyragas pavyksta neįtikėtinai gardus - po vieno gabalėlio norisi antro ir trečio. Idealus kepinys mėgstantiems saldžius, bet ne per daug, tirpstančius burnoje ir išskirtinius gardumynus. O geriausia, kad nors šis pyragas atrodo žavingai, jį paruošite labai paprastai.
Šis tortas puikus - tobulai kremiškas, gaivaus citrininio skonio ir labai nesudėtingai pagaminamas. Gardžiai valgomas ir tų, kurie šiaip jau skeptiškai vertina veganiškus desertus Tiks pasmaližiauti net per Kūčias!
Tortas prisiekusiems šokolado gerbėjams ir tik tiems, kurie nesilaiko dietų! Tortas sodraus skonio, sotus, todėl, skanaudami mažais gabalėliais, pavaišinsite visą būrį draugų. Recepto autorė rekomenduoja naudoti tik juodąjį šokoladą, kad tortas nebūtų pernelyg saldus.
Labai skanūs ir labai dailūs sūrio keksiukai. Traškus sausainių pagrindas ir kremiškas viršus labai patiks smaližiams! Puošiame uogomis ar skanaujame ir be jų. Žavingas desertas saldžiam Valentinui.
Jeigu galvojate, kad torto pagaminimas užtrunka ilgai, tikrai klystate. Sausainių pagrindą ir kremą pagaminsite per kiek daugiau nei 30 minučių, o tada jau paliksite tortą stengti šaldytuve. Šokoladinis sluoksnis yra Jūsų pasirinkimas, nenorite – praleiskite, bet šiaip ar taip jis labai lengvai pagaminamas.
Purus ir švelnus kremas, kvapnus ir sodrus persikų sluoksnis ir saldaus sausainių pagrindas... Puikiai derantys skoniai nudžiugins kiekvieną smaližių net karščiausią vasaros dieną. Tortas labai vasariškas, spalvingas ir skanus.
Pasakiškai skanus Oreo sausainių tortas, kurį galima ruošti ir su kitokiais šokoladiniais sausainiais su kreminiu pertepimu. Tortas ypatingai puošnus ir tokiu vaizdeliu tikrai maloniai nustebinsite svečius.
Jei neteko girdėti apie legendinį Baskų sūrio pyragą, straipsnio pavadinimas turėtų skambėti netikėtai. Kremiškas pyragas apdegusiu viršumi? Juk tikrieji sūrio pyragai kepami lėtai, ilgai, naudojant vandens vonelę. Taip, klasikiniams sūrio pyragams šios taisyklės galioja. Bet ne šiam. Tamsus, karamelizavęsis, beveik apdegęs viršus ir burnoje sutirpstantis kremas viduje - tai garsusis degintas Baskų sūrio pyragas, dar vadinamas San Sebastijano pyragu. Gimęs apie 1990-uosius Ispanijoje esančiame LaVina restorane, šis sūrio pyragas yra užkariavęs daugelio širdis. Nes jis to VERTAS iš didžiųjų raidžių.
Mėgstate citrinas? Sutinkate, kad desertas nebūtinai turi būti saldus, o ir rūgštelė jame puikiai tinka? Manau, kad tuomet patiks ir šis tortukas! Jame susipina purus biskvitas, švelnus maskarponės sūrio kremas ir saldžiai rūgštus citrinų kremas.
Gražuolis sūrio pyragas trapiu sausainių ir riešutų pagrindu bei kremišku įdaru. Pyrago gabalėlis savyje sutalpina tiek gormuriui malonų saldumą, tiek citrinų gaivą ir švelnią rūgštelę.
Be galo greitai pagaminamas, kremiškas, gaivus ir na labai skanus desertas. Vietoje vyšnių taip pat tinka ir kitokios uogos (braškės, mėlynės, avietės, šilauogės) ar mėgiami vaisia, pvz. smulkiai supjaustyti konservuoti persikai ar su trupučiu sviesto bei cukraus pakepinti obuolių gabalėliai.
Labai greitas ir nesudėtingai pagaminamas tortas, reikės tik trupučio kantrybės, kol jis pastovės ir sustings, o visi nuostabūs skoniai persipins tarpusavyje.
Traškus sausainių pagrindas ir kremiškas sūrio įdaras su gaiviais uogų papuošimais! Šis tortas puikiai tiks šventėms, labai dailiai atrodys ant vaišių stalo ir nudžiugins visus ragaujančius. Jeigu neturite šviežių uogų, jas galima pakeisti konservuotais vaisiais, pvz., mandarinais ar persikais, tarkuoto šokoladu ar ragauti visai be papuošimų!
Atrodo įspūdingai, bet pagaminti visai nesudėtinga! Šį gražuolį galite ruošti ne tik su mėlynėmis, bet ir kitomis mėgstamomis uogomis - avietėmis, braškėmis, vyšniomis ar kitomis. Jei rinksite šaldytas uogas, jas pirmiausiai atitirpinkite ir gerai nuvarvinkite.
Labai skanus, minkštas ir lengvas pyragas, kuriam reikia tik trijų ingredientų. Patiekti labai tinka su uogomis, cukraus pudra ar tiesiog vieną. Pyragas purus, minkštas ir neįmantrus, tačiau labai skanus.
Gaivus, lengvas ir spalvingas maskarponės sūrio tortas! Tortui malonios, lengvos rūgštelės priduoda citrinų želė. Šis tortas tikrai papuoš net ir Jūsų šventinių vaišių stalą!
Kremiškas, su kiekvienu kąsneliu burnoje tirpstantis pyragas, kuriam, mūsų ir Jūsų nuostabai, reikia visai nedaug ingredientų. Pyragą puoškite mėgstamais vaisiais ir uogomis, bet bus labai skanu ir be jokių papuošimų.
Gaivus ir labai gražus tortas su maskarponės kremu ir baltuoju šokoladu. Puošiamas granatų sėklomis, bet skanu ir be papuošimų ar juos galite rinktis kitokius mėgstamus ar turimus, pvz., vynuoges, avietės, riešutus ar kitus.
Puikus sūrio tortas be sūrio! Tikriausiai didžiausias jo privalumas, kad jis kur kas mažiau kaloringas, o skoniu tikram sūrio tortui visiškai nenusileidžia. Tortas su labai gaiviu žaliųjų citrinų skoniu ir aromatu.
Puikaus skonio ir lengvai paruošiamas tortas! Baltas šokoladas čia puikiai dera su rūgštokomis avietėmis ir šilauogėmis. Uogos suteikia tortui gaivumo, sultingumo, sulaiko šokolado saldumą.
Tai liesesnis sūrio pyragas su žaliąja arbata - šiek tiek gurmaniškas, šiek tiek neįprastas, bet labai skanus! Pyrago tekstūra ypač lengva, o kiekvienas kąsnelis tirpsta burnoje.
Šokoladinis pagrindas, šokoladinis kremas ir šokoladiniai papuošimai - tortas tikriems šokolado mylėtojams. Tortas sodrus, kreminis ir labai labai skanus. Jei norite kiek lengvesnio varianto, maskarponę recepte galima pakeisti rikota.
Viena kulinarijos klasikų - tiramisu. Tiesiog tirpstantis burnoje skanėstas. Na, o šis variantas kiek kitoks - be žalių kiaušinių, todėl drąsiai galima vaišinti ir mažuosius, o skoniu nenusileidžia tradiciniam tiramisu.
Nuodėmingai skanus ir nuodėmė jo neparagauti! Tortas prabangaus, sodraus skonio, jis labai sotus, todėl užteks net mažyčio jo gabaliuko, o vieno torto pakaks pavaišinti visą gausią kompaniją draugų.