Kaip iškepti skanius purius blynelius be tikslaus recepto?

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2018-01-26
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Kaip iškepti skanius purius blynelius be tikslaus recepto?
@ Shutterstock

Purūs, minkšti ir be galo skanūs blynai - ko gero, tai vienas pačių jaukiausių pusryčių patiekalų, taip primenantis vaikystę ar rytus pas močiutę, kuomet pabusdavai nuo to nuostabaus šviežių blynelių kvapo... Visi žinome, kad norint iškepti blynelius didelio mokslo nereikia. Tačiau norint, kad jie būtų tikrai tie nostalgiški, minkštučiai ir purūs.... Taip iššūkio atsiranda jau daugiau.
 

Bet viskas paprasčiau negu atrodo. Tereikia prisiminti kelias paprastas gudrybes. Mes jas atradome prieš keletą metų, perskaitę Saros Jampel iš Food52.com svetainės patarimus. Nuo tada jie ne kartą išgelbėjo mums gyvenimą. Ar bent jau pusryčius :) Todėl gardžiai dalinamės ir su jumis!

 

AUKSINĖ PROPORCIJA: Pirmiausia įsiminkite proporcijų taisyklę: 1 stiklinė miltų + 1 stiklinė pieno + 1 kiaušinis.  Ji labai paprasta, bet užtikrina puikų, subalansuotą skonį ir tekstūrą. Galite šį kiekį didinti du, tris, keturis ar kiek tik reikia kartų, priklausomai nuo valgytojų skaičiaus. Tiesiog išlaikykite proporciją. O tada keliaukime žingsnis po žingsnio:

 

1. PASIRUOŠIAME SAUSUS INGREDIENTUS


Patarimas: šį sausą mišinį galite pasiruošti ir iš anksto. Sumaišykite didelį jo kiekį, sudėkite į sandarų indelį ir visada turėsite po ranka, kai užsimanysite skanių blynelių.
 

  1. Pasiruoškite 1 stiklinę miltų. Tai gali būti arba stiklinė kvietinių miltų, arba po 1/2 stiklinės kvietinių ir pilnagrūdžių miltų, arba bet kokių kitokių rūšių miltai. Svarbu, kad jų bendras kiekis sudarytų 1 stiklinę.
  2. Įdėkite nuo 2 arbatinių šaukštelių iki 2 valgomųjų šaukštų cukraus, priklausomai nuo to, kokio saldumo blynų norite. Jeigu saldumui norite naudoti kitus saldiklius, pavyzdžiui, medų arba klevų sirupą, tada miltų mišinio nesaldinkite, o šiuos drėgnus saldiklius dėkite kitame žingsnyje drauge su šlapiais ingredientais.
  3. Įmaišykite 1/2 a. š. kepimo miltelių, 1/4 a. š. maistinės sodos ir 1/4 a. š. druskos. Nesijaudinkite dėl sodos. Jos kiekis nedidelis, o pienas, nors geriant to ir nejaučiame, yra lengvai rūgštisnis produktas, tad tokio sodos kiekio blynuose tikrai nesijaus, o suteiks nuostabaus purumo. Taip pat į miltų mišinį galite įberti mėgiamų prieskonių - cinamono, gvazdikėlų, malto imbiero ar kitų.


Miltai dubenyje

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

2. PASIRUOŠIAME ŠLAPIUS INGREDIENTUS

  1. 1 kiaušinį išmaišykite su 1 stikline pieno (jei miltų Jūsų mišinyje yra 1 stiklinė). Galite paeksperimentuoti ir vietoje 1 stiklinės pieno naudoti 1/2 stiklinės pasukų bei 1/2 stiklinės pieno arba maišyti pieną su jogurtu arba net vietoje pieno naudoti kefyrą.
  2. Įmaišykite apie 2 valg. šaukštus ištirpinto sviesto arba aliejaus. Taip pat viską galite pagardinti vanilės ekstraktu, įtarkuoti citrinos ar apelsino žievelės.
     

Blynų tešla - kiaušiniai

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

3. VISKĄ SUMAIŠOME

  1. Skystą mišinį maišydami supilkite į sausąjį. Ne atvirkščiai! Patogiausia maišyti mediniu šaukštu.
  2. Jei norite, šiame žingsnyje galite į mišinį pridėti norimų nevandeningų pagardų - migdolų ar kokosų drožlių, smulkintų graikinių riešutų, razinų ar bet kokių kitų.
  3. Paliekame mišinį patovėti 10-15 minučių. Jeigu labai skubate, šį žingsnį galite praleisti, bet jis suteikia galimybę miltams pabrinkti ir suteikia pliusų blynų tekstūrai. Jeigu pabrinkusi masė atrodo per tiršta formuoti norimus blynelius, tiesigo įpilkite į ją truputį pieno arba vandens.
  4. Jeigu norisi, gardiname šviežiais vaisiais ar uogomis. Trintą bananą, smulkintus obuolius, saują uogų ar kitus vaisiškus pagardinimus įmaišykite į jau išbrinkusią tešlą, prieš pat kepant.
     

Blynų tešla

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

4. KEPAM!

  1. Ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite keptuvę. Ištirpinkite joje truputį sviesto ar įpilkite arbatinį šaukštelį aliejaus, tolygiai paskirstykite medžiagos skiautele ar popierinio rankšluosčio gabalėliu bei leiskite pakaisti 3-5 minutes. Blyneliams reikia gerai įkaitusios keptuvės.
  2. Kiekvienam blynui pilkite į keptuvę apie 1 valgomąjį šaukštą pasiruoštos tešlos. Jeigu mėgstate improvizuoti, galite ant blynelių padėlioti bananų griežinėlių arba vaisių gabaliukų. Arba tiesiog leiskite jiems ramiai kepti.
  3. Kepkite tol, kol blynų kraštai taps sausi, o paviršiuje ims formuotis nedideli oro burbuliukai. 
  4. Apverskite blynus mentele ir kepkite kol ir apačia taps sausa ir gelsvai ruda. Neišsigąskite, jeigu pirmoji keptuvė nebus ideali - ne veltui sakoma, jog pirmas blynas visada būna prisvilęs, tokia jau blynų anatomija :) Drąsiai kepkite toliau ir viskas vyks puikiai!
     

Blyneliai keptuvėje

Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Iškepusius blynus galite pašauti į iki 90° C įkaitintą orkaitę, kad jie išliktų karšti iki pat paduodant valgyt. Patiekti galite su jogurtu, sviestu, uogiene, mėgstamu sirupu (itin tinka klevų), šviežiomis uogomis ar/ir plakta grietinėle.
 

Beje, jeigu norite į skanių blynų pasaulį nerti dar giliau, siūlome perskaityti šias gudrybes, kurios įprastus blynelius pavers pačiais puikiausiais!

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital