Paprikos žiemai ir ne tik! Net 34 gardūs paprikų receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2018-08-09
Paprikų receptai
@Shutterstock

Raudonos, žalios ir geltonos. Marinuotos, keptos ir įdarytos. Patiekiamos kaip garnyras, pagrindinis patiekalas sriubos pagrindas - paprikos tikrai universalios!

Traškios, minkštos bei sultingos, kartais aitrios, specifinio, su niekuo nesupainiojamo skonio - visa tai apie mūsų šio straipsnio, kuriame stengėmės surinkti įdomiausių ir gardžiausių patiekalų iš paprikų receptus iš įvairiausių internetinių blogų, žvaigždes.

 

Tikriausiai daugeliui pažįstamas ir tiesiog labai skanus būdas paruošti paprikas! Jeigu dar neragavote, rekemdnuojame išbandyti. Taip iškeptos paprikos itin kvapnios. Įdarui galite naudoti mėgstamą maltą mėsą ar paukštieną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kvapnus marinatas ir itin gardūs paprikų gabalėliai. Prieskonių kiekius galite pakoreguoti pagal savo skonį. Tinka ant picos, kaip garnyras, ruošiant sumuštinukus, ypač dera su pikantiškais sūriais, net į virtų burokėlių salotas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Makaronai ir paprikų padažas - tobulas skonių derinys! Skamba galbūt labai paprastai, bet patikėkite, skonis tiesiog nuostabus, nereikės daugybės papildomų ingredientų šiam patiekalui paruošti, o ragaujantys bus maloniai nustebinti.

Receptą rasite čia.

Labai nesudėtingas paprikų žiemai receptas! Labai skanu per žiemos šventes dėti ant vieno kąsnio sumuštinukų, tiekti prie mėsos ir paukštienos patiekalų. Marinatą ragaukite, jei jaučiate, kad Jūsų skoniui trūksta saldumo, sūrumo ar rūgštelės, atitinkamai dėkite truputį daugiau cukraus, druskos ar. citrinos rūgšties Tinka ruošti bet kurios spalvos paprikas, o dar gražiau, jei į stiklainius dėsite net kelių skirtingų spalvų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nesudėtingai pagaminama, lengva, gaivi ir labai skani trinta pomidorų sriuba su paprikomis. Daržovių pakepinimas orkaitėje šiai sriubai suteikia ypatingą skonio gilumą ir puikų aromatą. Kartu su paprikomis orkaitėje galite apkepinti ir kitų daržovių bei paruošti šią puikią sriubą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Bake In Heels

Taip marinuotos paprikos pavyksta labai gardžiai ir nereikia jokio papildomo cukraus ar acto, pakanka pomidorų rūgštelės. Prieskonius koreguokite savo nuožiūra - galite papildomai įdėti česnako, aitriojo pipiro ar kitų mėgstamų pagardinimų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jei esate tik girdėję apie orkaitėje keptas paprikas, bet dar jų neragavote, labai rekomenduojame išbandyti! Taip paruoštos paprikos įgauna ne tik nuostabų aromatą bei skonį, bet jos tampa ir lengviau virškinamos, dėl to ir tie, kas paprastai paprikų nemėgsta, gali paragauti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Duok Druskos

Puikaus skonio, klasikinis daržovių padažas, kuriam reikia tik pomidorų, paprikų ir prieskonių! Padažas puikiai tinka skanauti prie mėsos, gardinti sriubas. Ruošdami padažą, vis ragaukite ir koreguokite prieskonių kiekį skonius derindami, kaip patinka Jums.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Dar vienas puikus įdarytų paprikų receptas. Paprikos taip iškepa sočios, gardžios, o vištiena jose išlieka sultinga ir įgauna puikų paprikų kvapą bei prieskonį. Patiekti labai tinka su graikišku jogurtu ar grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Marinuotos paprikos su ypatingu medaus prieskoniu - jis čia labai tinka! Tokiam marinavimo būdui rinkitės standžias, dideles, nenuvytusias ir nepajuodavusias paprikas. Marinuoti tinka jas įvairiausių spalvų ar net ruošti spalvotų paprikų asorti.

Receptą rasite čia.

Labai skanus, labai lengvai pagaminamas ir labai ekonomiškas. Sūrio galima ir nedėti, bus skanu ir be jo. Daržoves irgi galite keisti į savo mėgstamas ar turimas. Į šį apkepą tinka dėti brokolio, pomidorų, žirnelių. Galima jį pagardinti saulėje džiovintais pomidorais, o jei labai norisi kažko mėsiško pakepintos vištienos gabalėliais ar trupučiu rūkyto kumpio arba šoninės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jei mėgstate marinuotas paprikas, keptas marinuotas paprikas išbandyti tiesiog būtina! Jos dar kvapnesnės ir dar gardesnės. Tai puikus užkandis šventiniam stalui ar net dovana gurmanams.

Receptą rasite čia.

Tikriausiai daugelis jau yra ragavę kuskuso salotų, o ar kada esate valgę tokių salotų su perlinėmis kruopomis? Rekomenduojame išbandyti ir esame beveik įsitikinę, kad įtrauksite jas į mėgstamiausių sąrašą.

Receptą rasite čia.

Gardžiosios marinuotos paprikos su svogūnais. Receptas visai nesudėtingas, o paprikos pavyksta puikiai, labi skanu žiemą, ypač ant šventinio stalo. Tinka ir sumuštinukams ruošti, į apkepus, salotas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Visai nesudėtingai ir gana greitai paruošiama mišrainė, kuri dar ir ypatingai gardi. Tinka prie karštų patiekalų, dėti į troškinius, sriubą ar mėgautis tiesiog su juodos duonos riekele. Jei norite kiek ryškesnio skonio, papildomai galite dėti truputį česnako.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rūta

Labai paprastai ir greitai pagaminamas patiekalas vasariškiems pietums ar vakarienei. Ypač skanu su pikantiškais padažais, galite patiekti su graikišku jogurtu sumaišytu su trupučiu garstyčių, barstyti žalumynais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Kvapni Balkanų šalių klasika Jūsų virtuvėje! Padažui paruošti visai nedaug ingredientų, o rezultatas tiesiog stulbinantis - padažo skonis pamalonins Jūsų gomurius, ar tepsite jį ant sumuštinukų, ar gardinsite makaronus... Beje, šis padažas gali būti puiki dovanėlės gurmanams idėja!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Visai nesudėtingas ir labai skanus užkandis! Tiekti galima tiesiog supjausčius riekelėmis ar ant duonos riekelės, ypač skanu jei rinksitės juodą duoną ir ją trumpai paskrudinsite sausoje keptuvėje ar orkaitėje, kol taps traški.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Toks padažas tiesiog nepamainomas Rytų virtuvėje, tinka su visko - ryžiais, krevetėmis, kuo tik sugalvosite. Padažo skonyje jaučiasi ir saldumas, ir aštrumas. Išvirtą padažą galite pertrinti per kiaurasamtį, kad neliktų paprikos gabalėlių ir sėklų. Galite prieš malant iš karto išimti iš paprikos sėklas. Aštrumą taip pat reguliuokite pagal savo skonį. 

Receptą rasite čia.

Labai skanios paprikos su įdaru! Ragauti galite ką tik paruoštas, o galite, kaip recepto autorė rekomenduoja - kitą dieną, pasak jos, tuomet paprikos dar skanesnės. Labai greitai iškeps!

Receptą rasite čia.

Tikrai taip, taip paruošti galima ne tik pomidorus, bet ir paprikas. Vytintos paprikos, konservuotos aliejuje su prieskoniais - tiesiog pasakiško skanumo! Tobulai dera sumuštinukams, karštiems užkandžiams, picoms, troškiniams ir apkepams - daugybė pasirinkimų.

Receptą rasite čia.

Sriuba labai tiršta ir labai kvapni. Burokėlių ir paprikų skonis - tiesiog puikus derinys ir, jeigu jo dar nesate ragavę, būtinai išbandykite! Šilkinė sriubos tekstūra tiesiog užburia.

Receptą rasite čia.

Tirštas, kvapnus ir labai skanus garnyras ar padažas žiemai. Tinka prie karštų patiekalų ar tiesiog su duonos riekele. Ypač skanu šio pagardo uždėti ant silkės ir patiekti su karštomis bulvėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dalia

Labai skanios ir sočios įdarytos paprikos su gardžiu pomidoriniu padažu. Paprikos troškinasi padaže, tad išlieka ypač sultingos ir minkštos. Tiekiame su ryžiais ar daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.

Labai skanus "Čili" padažas, kuris puikiai tinka valgyti su krevetėmis, ryžiais, gardinti padažus, troškinius, karius ir kur tik sugalvosite. Padažas gana intensyvaus skonio, todėl juo patiekalus gardinkite atsargiai. Po gaminimo kruopščiai nusiplaukite rankas, nelieskite akių!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kvapni ir aitroka, soti ir labai labai skani paprikų sriuba. Ji kremiška ir visus namus pripildys nuostabių aromatų. Patiekti tinka vieną ar su, skaniausia šviežia ir šilta, balta duona.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Villa Alps

Ši adžika švelnesnio skonio už tradicinę, bet pikantiškumo tikrai turi pakankmai ir mūsų šeimoje yra gaminama jau ne vienerius metus, visada skaniai suvalgoma. Jeigu norite aštresnės adžikos, aitriųjų pipirų kiekį drąsiai didinkite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus receptas tiems, kas mėgsta marinuotas paprikas, bet nenori ilgai suktis virtuvėje jas ruošdamas. Paprikos paruošiamos gana greitai, o jų skonis puikus, ypač žiemą, kai norisi vasaros daržovių kvapo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rūta

Ryškus, sodrus ir sultingas, kvapnus vengriškas troškinys su vištiena. Rasite ne tik receptą, bet ir įdomią šio patiekalo istoriją bei daugiau informacijos apie Vengrijos virtuvę. Tiekiama su leistinukais, kurie sugeria visą nuostabaus paprikų padažo skonį ir kvapą.

Receptą rasite čia.

Šis pagardas puikiai tinka prie žuvies ir mėsos kepsnių, pelėsinio sūrio. Kadangi pagardas tikrai labai skanus, gaminti vienu kartu galite iš karto daugiau!

Receptą rasite čia.

Paprikos ir Rytų virtuvės kvapai bei skoniai - tikriausiai daugeliui pažįstamas derinys. Pagaminti nesudėtinga, tačiau šiek tiek užtrunka, bet rezultatas tikrai vertas įdėto laiko! Valgome tiesiog su duona.

Receptą rasite čia.

Dar vienas puikus receptas, kaip kvapnias ir labai gardžias paprikas išsaugoti žiemai. Šį kartą - pomidorų padaže. Taip paruoštos paprikos puikus garnyras ar užkandis, taip pat tinka ir dovanoti!

Receptą rasite čia.

Ruošti šio patiekalo beveik ir nereikia, beveik viską atlieka orkaitė. Tereikia pasiruošti vištieną, supjaustyti daržoves ir truputį palaukti, kol iškeps. Vištiena iškepa itin kvapni, o paprikos ir pomidorai jai priduoda sultingumo bei puikaus skonio.

Receptą rasite čia.

Taip, taip, taip! Koks paprikų patiekalų rinkinys gali apsieiti be silkės? SIlkė ir paprikos - klasikinis, laiko ir močiučių patikrintas derinys. Taip paruošta silkė su daug daržovių tiesiog užburia savo skoniu, norisi dar ir dar gabalėlio.

Receptą rasite čia.

Kinų virtuvės patiekaluose paprika labai dažnas svečias! Šis kinų virtuvės įkvėptas patiekalas - ne išimtis. Vištiena su gausybe daržovių ir puikiu padažu - kiekvienas jos kąsnelis tiesiog tirpsta burnoje. Tiekiame su ryžiais ir pabarstę sezamo sėklomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Mukatanas

Kvapni, tiršta ir kremiška sriuba. Tai ir puiki idėja sotiems pietums ar vakarienei be mėsos. Patiekti tinka su grietine ar jogurtu, bet galima užbalinti ir šlakeliu kokosų pieno - tuomet sriuba bus iš vien augalinės kilmės produktų.

Receptą rasite čia.

Gardusis vištienos troškinys su daug kvapnių ir labai skanių paprikų. Jeigu nemėgstatte aitriai, nedėkite aitriųjų pipirų, o jei mėgstate aitriau - dėkite jų dar daugiau. Valgyti tinka su bulvėmis, ryžiais, duonos riekele ar kitu mėgstamu garnyru.

Receptą rasite čia.

Sriuba tiems, kas labai labai mėgsta paprikas. Jos čia - viso skonio ir tekstūros pagrindas. Dar keli prieskoniai ir viskas, jokių įmantrių ingredientų šiai sriubai nereikia, o skonis jos - puikus!

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Vilija
2016-09-23 12:05
Aciu, reikes isbandyti. Labia daug papriku dabar pas mama kaime :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis