Ką dar iš paprikų? 41 gardūs paprikų receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-08-27
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Paprikų receptai patiekalai
@Shutterstock

Raudonos, žalios ir geltonos. Marinuotos, keptos ir įdarytos. Patiekiamos kaip garnyras, pagrindinis patiekalas sriubos pagrindas - paprikos tikrai universalios!

Traškios, minkštos bei sultingos, kartais aitrios, specifinio, su niekuo nesupainiojamo skonio - visa tai apie mūsų šio straipsnio, kuriame stengėmės surinkti įdomiausių ir gardžiausių LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių patiekalų iš paprikų receptus iš įvairiausių internetinių blogų, žvaigždes.

 

Tikriausiai daugeliui pažįstamas ir tiesiog labai skanus būdas paruošti paprikas! Jeigu dar neragavote, rekemdnuojame išbandyti. Taip iškeptos paprikos itin kvapnios. Įdarui galite naudoti mėgstamą maltą mėsą ar paukštieną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Be galo gardus, sušildantis patiekalas, kuriam bus sunku atsispirti ir norėsis pakartojimo. Puikiai tiks sotiems pietums ar vakarienei, o šalia tiks patiekti virtas bulves ar bulvių košę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Kvapnus marinatas ir itin gardūs paprikų gabalėliai. Prieskonių kiekius galite pakoreguoti pagal savo skonį. Tinka ant picos, kaip garnyras, ruošiant sumuštinukus, ypač dera su pikantiškais sūriais, net į virtų burokėlių salotas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tai labai soti, sušildanti sriuba, ji tiršta, net primena troškinį. Puiki ir tuo, kad daugelį produktų galima paruošti iš anksto, o, kai jau norėsis sriubos, viską sukrauti į puodą ir trumpai pašildyti. Beje, ši sriuba bus nemažiau skani ir be ryžių!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pomidorų tyrė žiemai vienas mėgstamiausių žiemos gardėsių. Be skonio šie konservai žavi ir itin paprastu gaminimo būdu ir minimaliu konservantų kiekiu, pomidorų nereikia lupti, ilgai troškinti ar kitaip plušėti. Paprikų gabalėliai puikiai dera, o kadangi šiemet abi daržovės vėl džiugina gausa, kviečiu pabandyti šį skonių duetą.

Receptą rasite čia.

Labai skanios paprikos su įdaru! Ragauti galite ką tik paruoštas, o galite, kaip recepto autorė rekomenduoja - kitą dieną, pasak jos, tuomet paprikos dar skanesnės. Labai greitai iškeps!

Receptą rasite čia.

Šios salotos subtiliai apsuptos jogurto ir alyvuogių aliejaus citrinų sulčių padažu, kuris suteikia malonaus gaivumo ir neapsunkina. Salotas paprasta paruošti, lašišą tinka panaudoti ir jau turimą keptą, jei kartais liko iš praėjusios dienos. Jos pavyksta skanios, gaivios, puikios vienos ar dėti ant duonos riekelės, salotos lapo ar net panaudoti takams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Puiki, greitai pagaminama užtepėlė, kurią labai tinka tepti ant duonos riekelės ar kabinti su daržovių lazdelėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Makaronai ir paprikų padažas - tobulas skonių derinys! Skamba galbūt labai paprastai, bet patikėkite, skonis tiesiog nuostabus, nereikės daugybės papildomų ingredientų šiam patiekalui paruošti, o ragaujantys bus maloniai nustebinti.

Receptą rasite čia.

Tokios nostalgiškos ir iš pačių gardžiausių daržovių - ryškiaspalvių paprikų, sultingų, vasara kvepiančių pomidorų, švelniųjų morkų ir puikiųjų svogūnų. Kaip skanu - kabinti šakute, gardžiuotis prie mėsos patiekalų, troškinių. Skonis toks maloniai subalansuotas, švelniai saldžiarūgštis - sunku atsispirti dar kąsneliui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Ypatingai skanus, kremiškas ir labai lengvai pagaminamas daržovių karis su vištiena. Jeigu norite vegetariško varianto, mėsą galite pakeisti avinžirniais ar lengvai apkepintais tofu gabalėliais.

Receptą rasite čia.

Visai nesudėtingai ir gana greitai paruošiama mišrainė, kuri dar ir ypatingai gardi. Tinka prie karštų patiekalų, dėti į troškinius, sriubą ar mėgautis tiesiog su juodos duonos riekele. Jei norite kiek ryškesnio skonio, papildomai galite dėti truputį česnako.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rūta

Moliūgai ir paprikos sukuria tikrai šaunų skonių derinį. Šis puikus padažas paruošiamas paprastai, užtruks tik kol ingredientai ilsėsis puode, o po to iki kol kaitinant suminkštės. Realaus darbo tikrai nėra daug, o pavyks paruošti padažą, kuris nuostabiai tiks makaronams, prie mėsos, troškiniams ruošti, gardinti sriubas ar kitus patiekalus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Nesudėtingai pagaminama, lengva, gaivi ir labai skani trinta pomidorų sriuba su paprikomis. Daržovių pakepinimas orkaitėje šiai sriubai suteikia ypatingą skonio gilumą ir puikų aromatą. Kartu su paprikomis orkaitėje galite apkepinti ir kitų daržovių bei paruošti šią puikią sriubą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Bake In Heels

Jei esate tik girdėję apie orkaitėje keptas paprikas, bet dar jų neragavote, labai rekomenduojame išbandyti! Taip paruoštos paprikos įgauna ne tik nuostabų aromatą bei skonį, bet jos tampa ir lengviau virškinamos, dėl to ir tie, kas paprastai paprikų nemėgsta, gali paragauti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Duok Druskos

Ateina rugsėjis, atslenka rūkai ar pomidorų maras ir lieka neprinokusių žalių pomidorų. Dalinamės labai gardžiu jų marinavimo receptu. Šis receptas puikus tuo, kad ne tik pomidorai pavyksta labai skanūs, bet ir likęs marinatas yra be galo aromatingas, tad idealiai tinka marinuoti vištienai ar kitokiai mėgiamai mėsai ar šašlykui.

Receptą rasite čia.

Puikaus skonio, klasikinis daržovių padažas, kuriam reikia tik pomidorų, paprikų ir prieskonių! Padažas puikiai tinka skanauti prie mėsos, gardinti sriubas. Ruošdami padažą, vis ragaukite ir koreguokite prieskonių kiekį skonius derindami, kaip patinka Jums.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Dar vienas puikus įdarytų paprikų receptas. Paprikos taip iškepa sočios, gardžios, o vištiena jose išlieka sultinga ir įgauna puikų paprikų kvapą bei prieskonį. Patiekti labai tinka su graikišku jogurtu ar grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis Tailando virtuvės įkvėptas karis yra vienas tų genialiai paprastų patiekalų, kurie mus gelbėja, kai norisi greitos, maistingos, bet nenuobodžios vakarienės. Daržoves jam šįkart naudojome savo mėgstamiausias, bet jas drąsiai koreguokite pagal savo skonį ir spintelės turinį, pavyzdžiui, vietoje morkos galite įdėti saldžią bulvę, vietoje brokolio - špinatų ar kaip tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Marinuotos paprikos su ypatingu medaus prieskoniu - jis čia labai tinka! Tokiam marinavimo būdui rinkitės standžias, dideles, nenuvytusias ir nepajuodavusias paprikas. Marinuoti tinka jas įvairiausių spalvų ar net ruošti spalvotų paprikų asorti.

Receptą rasite čia.

Labai kvapnus, ypatingai skanus ispaniškas paprikų ir pomidorų padažas Romesco, kuris paprastai ruošiamas prie žuvies, bet puikiai tinka ir prie paukštienos, mėsos ar tiesiog makaronų, picai. Receptas skirtas greitam vartojimui, bet šaldytuve jį drąsiai galima laikyti iki 5 - 6 dienų. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tirštas, kvapnus ir labai skanus garnyras ar padažas žiemai. Tinka prie karštų patiekalų ar tiesiog su duonos riekele. Ypač skanu šio pagardo uždėti ant silkės ir patiekti su karštomis bulvėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dalia

Tikriausiai daugelis jau yra ragavę kuskuso salotų, o ar kada esate valgę tokių salotų su perlinėmis kruopomis? Rekomenduojame išbandyti ir esame beveik įsitikinę, kad įtrauksite jas į mėgstamiausių sąrašą.

Receptą rasite čia.

Fajita Tex Mex ir Meksikos virtuvėse vadinama kepta (gali būti ir grilyje) mėsa. Dažniausiai patiekiama tako geldelėje ar tortilijų suktinukuose. Tikrai lengva pasigaminti ir klasikinę fajitą su vištiena. Ant tortilijos uždėkite keptos vištienos, stambiai pjaustytų ir keptų daržovių bei gvakamolės padažo. Mėgaukitės skania vakariene!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Ši adžika švelnesnio skonio už tradicinę, bet pikantiškumo tikrai turi pakankmai ir mūsų šeimoje yra gaminama jau ne vienerius metus, visada skaniai suvalgoma. Jeigu norite aštresnės adžikos, aitriųjų pipirų kiekį drąsiai didinkite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus garnyras prie karštų patiekalų! Taip marinuotų daržovių skoniai perspipina ir vieni kitus papildo. Atkreipkite dėmesį, kad marinato proporcija nurodyta 1 litrui vandens.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai paprastai ir greitai pagaminamas patiekalas vasariškiems pietums ar vakarienei. Ypač skanu su pikantiškais padažais, galite patiekti su graikišku jogurtu sumaišytu su trupučiu garstyčių, barstyti žalumynais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Klasikinis vengriškas pagardas - mišrainė Lečo tinka kaip šaltas užkandis su duona ar kaip garnyras prie mėsos, paukštienos ar žuvies patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nesudėtingai paruošiamos, bet labai skanios  orkaitėje keptos paprikos su mėsa. Idealus pasirinkimas pietums. Maistinga, sotu ir labai skanu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai skanios, švelnios salotos, primena senoviškas bulgariškas konservuotas paprikas. Iš šio ingredientų kiekio pavyks paruošti apie 7,5-8 litrus salotų.

Receptą rasite čia.

Kvapni Balkanų šalių klasika Jūsų virtuvėje! Padažui paruošti visai nedaug ingredientų, o rezultatas tiesiog stulbinantis - padažo skonis pamalonins Jūsų gomurius, ar tepsite jį ant sumuštinukų, ar gardinsite makaronus... Beje, šis padažas gali būti puiki dovanėlės gurmanams idėja!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Visai nesudėtingas ir labai skanus užkandis! Tiekti galima tiesiog supjausčius riekelėmis ar ant duonos riekelės, ypač skanu jei rinksitės juodą duoną ir ją trumpai paskrudinsite sausoje keptuvėje ar orkaitėje, kol taps traški.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Toks padažas tiesiog nepamainomas Rytų virtuvėje, tinka su visko - ryžiais, krevetėmis, kuo tik sugalvosite. Padažo skonyje jaučiasi ir saldumas, ir aštrumas. Išvirtą padažą galite pertrinti per kiaurasamtį, kad neliktų paprikos gabalėlių ir sėklų. Galite prieš malant iš karto išimti iš paprikos sėklas. Aštrumą taip pat reguliuokite pagal savo skonį. 

Receptą rasite čia.

Sriuba labai tiršta ir labai kvapni. Burokėlių ir paprikų skonis - tiesiog puikus derinys ir, jeigu jo dar nesate ragavę, būtinai išbandykite! Šilkinė sriubos tekstūra tiesiog užburia.

Receptą rasite čia.

Tikrai taip, taip paruošti galima ne tik pomidorus, bet ir paprikas. Vytintos paprikos, konservuotos aliejuje su prieskoniais - tiesiog pasakiško skanumo! Tobulai dera sumuštinukams, karštiems užkandžiams, picoms, troškiniams ir apkepams - daugybė pasirinkimų.

Receptą rasite čia.

Puikaus skonio agurkų ir paprikos mišrainė. Receptas tinka peraugusiems agurkams, tai tobulas garnyras prie kotletų, bulvių košės ar su kuo tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanios ir sočios įdarytos paprikos su gardžiu pomidoriniu padažu. Paprikos troškinasi padaže, tad išlieka ypač sultingos ir minkštos. Tiekiame su ryžiais ar daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.

Labai skanus "Čili" padažas, kuris puikiai tinka valgyti su krevetėmis, ryžiais, gardinti padažus, troškinius, karius ir kur tik sugalvosite. Padažas gana intensyvaus skonio, todėl juo patiekalus gardinkite atsargiai. Po gaminimo kruopščiai nusiplaukite rankas, nelieskite akių!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ryškus, sodrus ir sultingas, kvapnus vengriškas troškinys su vištiena. Rasite ne tik receptą, bet ir įdomią šio patiekalo istoriją bei daugiau informacijos apie Vengrijos virtuvę. Tiekiama su leistinukais, kurie sugeria visą nuostabaus paprikų padažo skonį ir kvapą.

Receptą rasite čia.

Puikus vieno kąsnio užkandis - dailiai atrodantis, skanus ir greitai pagaminamas. Šis patiekalas sotus, patiks ir mažiems, ir dideliems!

Receptą rasite čia.

Puikus receptas tiems, kas mėgsta marinuotas paprikas, bet nenori ilgai suktis virtuvėje jas ruošdamas. Paprikos paruošiamos gana greitai, o jų skonis puikus, ypač žiemą, kai norisi vasaros daržovių kvapo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rūta

Gardusis vištienos troškinys su daug kvapnių ir labai skanių paprikų. Jeigu nemėgstatte aitriai, nedėkite aitriųjų pipirų, o jei mėgstate aitriau - dėkite jų dar daugiau. Valgyti tinka su bulvėmis, ryžiais, duonos riekele ar kitu mėgstamu garnyru.

Receptą rasite čia.

Nors moliūgas - vėlyvoji daržvė, kurią galima gana ilgai naudoti ir šviežią, tačiau siūlome išbandyti ir šį puikų receptą - moliūgų ir paprikų mišrainę. Mišrainė šiek tiek pikantiška, labai kvapni ir puikiai tinka prie karštų patiekalų, kaip garnyras.

Receptą rasite čia.

Paprikos ir Rytų virtuvės kvapai bei skoniai - tikriausiai daugeliui pažįstamas derinys. Pagaminti nesudėtinga, tačiau šiek tiek užtrunka, bet rezultatas tikrai vertas įdėto laiko! Valgome tiesiog su duona.

Receptą rasite čia.

Kvapni ir aitroka, soti ir labai labai skani paprikų sriuba. Ji kremiška ir visus namus pripildys nuostabių aromatų. Patiekti tinka vieną ar su, skaniausia šviežia ir šilta, balta duona.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Villa Alps

Dar vienas puikus receptas, kaip kvapnias ir labai gardžias paprikas išsaugoti žiemai. Šį kartą - pomidorų padaže. Taip paruoštos paprikos puikus garnyras ar užkandis, taip pat tinka ir dovanoti!

Receptą rasite čia.

Taip taip, Jums nepasirodė! Keptas paprikas galima panaudoti net salotoms! Jos labai skanios vienos, pagardintos tunu, su riekele šviežios duonos ar kaip garnyras prie karštų patiekalų. Rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Cocina Rendez-Vous

Kinų virtuvės patiekaluose paprika labai dažnas svečias! Šis kinų virtuvės įkvėptas patiekalas - ne išimtis. Vištiena su gausybe daržovių ir puikiu padažu - kiekvienas jos kąsnelis tiesiog tirpsta burnoje. Tiekiame su ryžiais ir pabarstę sezamo sėklomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Mukatanas

Dar vienas kiek netikėtas būdas, kaip panaudoti paprikas - iškepti su jomis duonelę! Duonelė soti, kiek pikantiška, puikiai tiks pusryčiams net be jokių priedų.

Receptą rasite čia.

Tradicinę moliūgų sriubą galima paruošti truputį netradciškai ir dar skaniau - su paprikomis. Tokia sriuba itin kvapni, gardi ir sušildanti. Patiekti sriubą autoriai rekomenduoja su keptomis krevetėmis!

Receptą rasite čia.

Ruošti šio patiekalo beveik ir nereikia, beveik viską atlieka orkaitė. Tereikia pasiruošti vištieną, supjaustyti daržoves ir truputį palaukti, kol iškeps. Vištiena iškepa itin kvapni, o paprikos ir pomidorai jai priduoda sultingumo bei puikaus skonio.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Vilija
2016-09-23 12:05
Aciu, reikes isbandyti. Labia daug papriku dabar pas mama kaime :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital