Filo tešla

2011-04-14
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
Filo tešla

Filo (Phyllo, Fyllo) tešla yra labai ypatinga. Tai popieriaus plonumo lakštai, pagaminti iš kvietinių miltų, naudojami Artimųjų rytų bei Balkanų virtuvėje. Su šia tešla galima gaminti ne tik rytietiškus saldumynus, bet ir įvairias užkandėles.

 

Tikriausiai kyla klausimas, kaip šią ypatingą tešlą pasigaminti pačiam. Deja, tai labai sudėtinga. Reikia didelio stalo tešlos kočiojimui bei labai ilgo kočėlo. Neturint įgūdžių, tai padaryti būtų labai sudėtinga.
 
Šios tešlos galima įsigyti prekybos centruose. Dažniausiai ji bus šaldyta, todėl reikia tiksliai žinoti, kaip ją atšaldyti. Tai padaryti nėra sudėtinga. Šaldytą tešlą, nepažeidę pakuotės, dėkite į šaldytuvą ir palikite kelioms valandos, geriausia per naktį. Ruošdami patiekalą, tešlą uždenkite drėgnu rankšluosčiu, kad ji neišdžiūtų ir nesutrūkinėtų.
 
Jei patiekalą gaminsite iš kelių filo tešlos sluoksnių, juos sutepkite išlydytu sviestu.
 
Nepaslaptis, kad įvairiuose receptuose mums žinomą sluoksniuotą tešlą galima pakeisti Filo tešla ir atvirkščiai - Filo tešlą sluoksniuota tešla.
 
Jei turite patarimų, kaip šią tešlą galima panaudoti įvairuose receptuose, būtinai pasidalinkite! :)
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
2022-11-11 16:51
Tai kaip pasigaminti filo tešlą? Nueiti į PC? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital