Dovanokime skaniai - 36 valgomų dovanų idėjos su receptais

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2018-12-07
Valgomos dovanos
@ Shutterstock

Kalėdų laukimas kupinas ne tik jaukaus jaudulio, bet ir malonių rūpesčių, ieškant dovanų patiems brangiausiems. Norime palengvinti jūsų dalią ir siūlome mylimus žmones pradžiuginti skaniomis dovanomis. Juk prieskoniais kvepiantys meduoliukai, saldūs triufeliai, pyrago ar kakavos ruošiniai patiks kiekvienam!

 

Tikrai puikus ir nebrangus skanėstas, kuriam nereikia įmantrių ingredientų, o rezultatas pasakiškai skanus! Puikiai tinka tiek gardžiuotis vienu ar užsitepus ant duonelės ar obuolio, tiek dovanoti draugams, kaip tikrai originalią, įdomią dovaną. Klasikinis variantas ruošiamas iš imbierinių sausainių, bet puikiai tiks ir paprasti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skanutėliai, minkštutėliai Kalėdiniai meduoliai! Skoniu maloniai primenantys medaus tortą. Glajaus rūgštelė maloniai dera su meduolių saldumu, todėl jo galima drąsiai tepti ir labiau! Kad meduoliai nesausėtų, juos reikėtų saugoti sandariame indelyje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Kvepiantis šventėmis šis naminis riešutų sviestas yra turbūt skanesnis už ne vieną saldainį. Viskas natūralu, maistinga ir taip kalėdiška! Prieskonius šiam riešutų sviestui galite dėti bet kokius jums patinkančius (pvz. vien cinamoną), o jeigu juos praleisite visai, pagaminsite klasikinį naminį žemės riešutų sviestą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Fantastiškai skanūs karameliniai pyragaičiai, pagal senoviško trupininio skruzdėlyno receptą. Galima ruošti vieną didelį pyragėlį ar nedidelius pyragaičius, kurie puikiai tiks supakuoti ir per šventes įteikti artimiesiems bei draugams! Jei mėgstate, gardinkite riešutais ar guonomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vos 4 ingredientai ir turite naminius saldainius, kurių skonis tikrai labai primena tikruosius "Ferrero Rocher"! Nuodėmingai skaniais saldainiais galite lepintis patys ar, gražiai įpakavus, įteikti kaip gurmanišką dovaną - jų išvaizda ir skonis tikrai to verti!

Receptą rasite čia.

Labai skanūs, gardūs, nuo vaišių stalo jie išgaruoja akimirksniu! Šie kvapnūs suktinukų formos sausainėliai puikiai tinka ne tik patiems skanauti, bet ir pakuoti į gražias dėžutes bei dovanoti artimiesiems.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Tobuli saldainiai ir ragauti, ir grožėtis, ir dovanoti! Saldainiams tereikia trijų ingredientų ir trupučio kantrybės, kad pavyktų itin dailūs. Įdarui galite naudoti riešutus, džiovintas spanguoles ar slyvas - skanumėlis, puiki dovanos idėja!

Receptą rasite čia.

Naminis riešutų sviestas gali būti puiki, be galo skani, o dar ir maistinga šventinė dovana. Kaip jį pagaminti iš bet kokių riešutų, dalinamės šiame detaliame žingsnis po žingsnio recepte. Jame tai pat rasite daug naudingų patarimų bei idėjų improvizacijoms!

Receptą rasite čia.

Skanutėliai, burnoje tirpstantys sviestiniai sausainiai, supakuoti jaukiai šventinei dovana, tikrai nudžiugins artimuosius bei bičiulius. Šiame straipsnyje dalinamės patarimais, kaip sviestinius sausainukus iškepti pačius skaniausius ir kaip juos išradingai papuošti.

Receptą rasite čia.

Šiuos nostalgiškus vaikystės saldainius galite paruošti visai nesudėtingai, o skonis tiesiog pasakiškas! Kiekvienas saldainis tirps burnoje ir kvepės vaikyste...

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Iš šios tešlos kepti grybukai labai kvapnūs ir skanūs. Tešlą galima gardinti pačiais įvairiausiais prieskoniais ar jų mišiniais. Kepant šiuos skanutėlius grybukus kvepės visi namai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kremiškas, natūraliai saldus ir to datulėms būdingo karameliško poskonio gardumynas. Ją galite kabinti šaukštu vieną, tepti ant šviesios duonelės, gardinti blynelius, košę ar net pyragą. O jeigu šventiškai supakuosite, bus puiki saldi ir maistinga dovana!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Cinamono žveigždutės - įprastas Kalėdų atributas Vokietijoje, o šiandien jų siūlome paragauti ir Jums! Jie traškūs, kvapnūs ir su maloniu riešutų skoniu! Ragaujame su kvapnia arbata ar stikline pieno.

Receptą rasite čia.

Nuosabiai skanūs sviestiniai, vanile kvepiantys sausainukai, kurie ypač mėgstami Vakarų Europos valstybėse. Originaliai jie vadinasi vaniliniais pusmėnuliais, tad vanile tikrai kvepės visi namai! Šie sausainėliai puikiai dera ne tik patiems skanauti, bet ir draugams dovanoti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Norite paruošti gardžią Kalėdinę dovaną sveikuoliui? Rekomenduojame pasinaudoti šiuo puikiu granolos receptu. Galima naudoti ne vieną riešutų rūšį, o juos maišyti - gardinti ir lazdyno, ir graikiniai, ir žemės, ir kitais riešutais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Ar kada esate ragavę taip įdomiai vadinamo skanėsto? Jei mėgstate saldžius užtepus ant skrebučių, siūlome būtinai išbandyti šį receptą. Nuostabiai kvepiantis obuolių sviestas su maloniu karamelės prieskoniu patiks smaližiams, tad gali virsti puikia dovana jiems!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ar pamenate gardžiuosius, didžiulius vaiksytės saldainius "Nomeda"?  Recepto autorė siūlo šį skanėstą pasigaminti namuose! Šiam receptui neprireiks nei daug puodų, nei daug ingredientų - tik trupučio kantrybės ir vaikystės skoniai atgis!

Receptą rasite čia.

Traškūs, kvapnūs ir labai labai skanūs šventiški meduoliai tiesiai iš Švedijos! Visi namai prisipildo šventinių kapų... Jaukuma namuose garantuota! Imbiero kiekį galima koreguoti pagal skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kai kurių šeimų namuose žiemos šventės tiesiog neįsivaizduojamos be Kalėdinių namelių, jei ir Jums artima ši tradicija, ar norite naujos tradicijos savo šeimoje, šis receptas Jums labai pagelbės! Receptas visai nesudėtingas, pagal jį iškepsite vieną nedidelį namuką, kurio galėsite paskanauti po žiemos švenčių.

Receptą rasite čia.

Labai greitai paruošiami, labai skanūs ir maistingi saldainukai! Reikės vos kelių ingredientų, jokio kepimo ar kaitinimo, tik truputis kantrybės, kol sustings ir galima bus ragauti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikrai labai gardūs, tiesiog burnoje sutirpstantys triufeliukai, kuriuos pagaminsite tikrai sparčiai, o jau skonis! Papuošti juos galite kaip tik norite - apvolioti kakavoje, smulkintuose riešutuose ar aplieti šokoladu. O jeigu formuodami triufeliukus į jų vidų įdėsite po riešutą, turėsite patį idealiausią gardėsį saldžiai dovanėlei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kuomet pabosta arbata su citrina, galime pasimėgauti ir arbata su citrininiais sausainiais. Padovanokite tokį malonumą artimiesiems ir draugams! Sausainukai ne tik labai skanūs, bet ir labai dailūs!

Receptą rasite čia.

Ypatingas gardėsis, kurio šaukštelis labai tinka prie puodelio kvapnios kavos ar arbatos. Paruošti labai paprasta, o ragauti labai gardu!

Receptą rasite čia.

Karamelinis obuolių padažas, ypač jei dar turite likusių naminių obuolių, labai skani ir taupi Kalėdų dovana. Juo galima gardinti jogurtą, košes, varškę ar ką tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Bake In Heels

Labai dailūs ir labai skanūs triufeliai! Juos paruošti visiškai paprasta ir ir nereikia daug ingredientų! Sausainius galite naudotis šokoladinius, o jei neturite, juos pakeiskite paprastais ir į masę berkite kakavos - skonis bus kiek kitoks, bet nuostabus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kiekvienas smaližius apsidžiaugs naminiu šokoladiniu lazdynų kremu, kuris ne tik saldus ir skanus, bet ir maistingas, puikiai pasotinantis ir suteikiantis greitą energijos dozę. Tinka gaminti ir iš kitokių riešutų ar net saulėgrąžų, o cukraus kiekį galima koreguoti savo nuožiūrą

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Labai skanūs ir kvpnūs Kalėdiniai sausainiai, kurie minkšti išlieka ilgai. O jeigu juos dar ir dekoruosite, puiki dovana garantuota!

Receptą rasite čia.

Taip, iš moliūgų galima virti nuostabiausią džemą! Moliūgai džeme įgauna visiškai naują, kitokį skonį! Šiam džemui reikės vos kelių ingredientų, jis visai nebrangiai pagaminamas ir tobulai tiks slėpti po Kalėdų eglute!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Ragautojai tikrai nesupras, kad šių dangiškai gardžių triufelių sudėtyje yra... avokadų! Šis skanėstas dar ir tikras išsigelbėjimas tiems, kas labai mėgsta triufelius, tačiau nevartoja pieno produktų - avokadas suteikia triufeliams kremiškumo ir yra labai sveikas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Dar vieni, bet jau kitokie triufeliai - švelnūs, kreminiai ir su riešutais! O dar baltas šokoladas ir jie virsta tiesiog neatsispiriama pagunda.

Receptą rasite čia.

Kalėdinių kepinių maratonas įsisuka virtuvėje... Recepto autorė siūlo išsikepti šių skanuolių - dvigubos žvaigždutės, kurios perteptos uogiene. Uogienę rinkitės sau mėgstamiausią.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Traškūs, dailūs ir labai skanūs šokoladiniai meduoliai! Labai patiks visiems šokolado mėgėjams! Šie meduoliai iš traškesnių, tad jei norite, kad būtų minkštesni, į dėžutę kartu įdėkite gabalėlį obuolio ir kas kelias dienas keskite nauju.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Vos trys ingredientai ir skanučiai griliažo saldainiai paruošti! Tobula dovanos idėja, kuria tikrai pradžiuginsite smaližius per šventes!

Receptą rasite čia.

Šiems ypač lengvai pagaminamiems triufeliams reikia tik trijų ingredientų, o jų skonis bei tobula tekstūra tikrai sužavės. Recepto autorė rekomenduoja pasigaminti ne tik klasikinius triufelius su juoduoju šokoladu, bet ir naudoti pienišką ar baltąjį šokoladą. Mėgstantys traškumą gali įmaišyti paskrudintų riešutų ar sutrupintų vaflių.

Receptą rasite čia.

Jei pasiilgote sniego ir žiemos, šie meduoliai užtikrins Kalėdinę nuotaiką namuose. Meduoliai fantastiškai skanūs, minkšti ir labai labai šokoladiniai! Recepte rasite puikių patarimų, kaip šiuos meduolius galima paruošti minkštus, o kaip - traškesnius, jei tokius labiau mėgstate.

Receptą rasite čia.

Tradiciniai Lenkijos meduoliukai, juos kepti galima kokios tik norite formos - eglutės, apskritimus, kuriuos galite dekoruoti spalvotu glajumi ir pavyks puikūs Kalėdiniai žaisliukai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Daugelis per Kalėdas kepa grybukus, o šį kartą kepame ežiukus! Jie skoniu tikrai primena grybukus, bet paįvairins šventinį stalą ir tikrai labai patiks mažiesiems!

Receptą rasite čia.

Pasakiškai skanūs šokoladiniai triufeliai, o ir paruošti juos visai paprasta.  Smagiausia yra tai, kad juos gaminant galima eksperimentuoti įvairiais skoniais ir priedais be galo, be krašto. Visiška laisvė fantazijai.

Receptą rasite čia.

Genialumas slypi paprastume! Toks ir šis receptas - pagaminti paprasta, o skonis puikus. Rekomenduojame šiems skanėstams rinktis geros kokybės šokoladą, nes tas atsipirks su kaupu. O jeigu norite dar daugiau įvairovės, saldainiukus galite apibarstykite smulkintais riešutais - migdolai ar pistacijos čia tiks idealiai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Labai skanūs, duodantys energijos ir be pridėtinio cukraus! Saldainiukai - gražuoliai, juos galima apvolioti ne tik kokosų drožlėse, bet ir tirpintame juodame šokolade.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis receptas - puikus pavyzdys, kad saldainiai gali būti ne tik labai skanūs, bet ir sveikuoliški! O ir jų paruošimas ilgai neužtruks - tereikia iš anksto pamerkti džiovintus vaisius, o toliau jau juokų darbas! Saldainius galite ruošti net kelių rūšių ir daug improvizuoti.

Receptą rasite čia.

Skanučiai, traškūs ir labai kvapnūs sausainiai smaližiams! Jei mėgstate karį, Jums tikriausiai patiks ir šie sausainiai.

Receptą rasite čia.

Klasikiniai cukriniai ledinukai, visai kaip vaikystėje! Dailios ir originalios dovanos idėja. Ledinukus galima ruošti įvairiausių spalvų, vidų puošti kepiniams skirtiems pabarstukams - paruošite visą ledinukų asorti!

Receptą rasite čia.

Dažnai genialumas slypi paprastume, taip ir su šiuo puikiu skanėstu. Vietoje sūrelio galima naudoti ir kreminę varškę, o puošti mėgstamo skonio šokoladu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nebrangūs, gardūs ir labai gražūs saldainiai. Saldainiams galite naudoti vis kitokio skonio vaflius ir paruošti visą skonių asorti! Vaišinami draugai ir artimieji nė neįtars, kaip paprasta pagaminti šiuos garduolius. Spalvai išgauti naudojamos sultys, bet saldainiai labai skanūs ir be jų.

Receptą rasite čia.

Labai paprastas receptas, kurio rezultatą įsimylėsite nuo pirmo kąsnelio! Inga dalinasi puikiu receptu, kuriam prireiks vos kelių ingredientų ir kelių minučių. Kadangi ingredientų nedaug, juos reikėtų rinktis kuo geresnės kokybės, kad būtų tobulai skanūs. Geriausia naudoti drėgnesnes, dėžutėse parduodamas datules - su jomis saldainiai pavyks gardesni. Nebijokite eksperimentuoti - papildomai galite gardinti riešutais ar net granola!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Inga's Sweeterie

Iš meduolių tešlos išpaudus skirtingo dydžio žvaigždeles ir jas sulipdžius glajumi gausite puikiausias, žiemiškai apsnigtas Kalėdų eglutes! Meduolines eglutes sulipdyti gerokai lengviau, nei imbierinius namelius, tačiau jos taip pat atrodo labai dailiai ir yra tinkamos ne tik paskanavimui, bet ir stalo ar palangės papuošimui. Tereikia jas įsukti į skaidrų vyniojimo popierių ir perrišti puošniu kaspinu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Saulėta virtuvė

Tikriausiai daugeliui Kalėdų kvapas asocijuojasi su mandarinais ir... šokoladu! Šis skanėstas atrodo fantastiškai, tačiau neapsigaukite - paruošti jį tikrai labai paprasta ir neužtrunka. Šokoladą galima lieti į specialas formeles ar tiesiog ant kepimo popieriaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Little World

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis