Tikrai puikus ir nebrangus skanėstas, kuriam nereikia įmantrių ingredientų, o rezultatas pasakiškai skanus! Puikiai tinka tiek gardžiuotis vienu ar užsitepus ant duonelės ar obuolio, tiek dovanoti draugams, kaip tikrai originalią, įdomią dovaną. Klasikinis variantas ruošiamas iš imbierinių sausainių, bet puikiai tiks ir paprasti!
Minkštučiai, tokie žiemiškai žavūs, o koks puikus aromatas pasklinda namuose juos kepant! Sunku atsispirti nesuvalgius dar vieno puikaus, cinamonu kvepiančio sausainėlio prie kavos ar arbatos ar pieno puodelio. O jei cinamono nemėgstate, juos apvolioti galima ir tiesiog cukraus pudroje.
Gražuoliai Kalėdiniai sausainiai, kurie tiks ne tik pavaišinti artimuosius, bet ir pasislėpti po Kalėdų egle. Rasite ir du variantus, kaip paruošti glajų papuošimui.
Saldūs, šiek tiek lipnūs ir klampūs, šiek tiek traškūs ir tikrai labai charizmatiški – štai tokie yra prancūziški skanėstai, vadinami florentinais. Nuostabūs jie ir klasikiniai tiesiog migdoliniai, tačiau jeigu artėjant Kalėdoms florentinus pagardinsite saldžiomis džiovintomis spanguolėmis, gaivių spalvų suteikiančiomis pistacijomis, saujele aguonų ir žiupsneliu kvapnaus muskato riešuto, jie akimirksniu taps sausainiais, tiesiog sukurtais atsidurti šventinėje dovanų dėžutėje.
Norite paruošti gardžią Kalėdinę dovaną sveikuoliui? Rekomenduojame pasinaudoti šiuo puikiu granolos receptu. Galima naudoti ne vieną riešutų rūšį, o juos maišyti - gardinti ir lazdyno, ir graikiniai, ir žemės, ir kitais riešutais.
Šie žavingai atrodantys ir labai skanūs sviestiniai sausainiai yra be galo populiarūs JAV. Pagardinti riešutais, trupučiu juodo šokolado, o dar ir apvolioti cukraus pudroje jie tiesiog sutirpsta burnoje. Pavyksta žavūs, tad puikiai tiks ir į šventinę dovanų dėžutę.
Kvepiantis šventėmis šis naminis riešutų sviestas yra turbūt skanesnis už ne vieną saldainį. Viskas natūralu, maistinga ir taip kalėdiška! Prieskonius šiam riešutų sviestui galite dėti bet kokius jums patinkančius (pvz. vien cinamoną), o jeigu juos praleisite visai, pagaminsite klasikinį naminį žemės riešutų sviestą.
Lengvas, skanus ir natūraliai saldus tinginys iš datulių bei riešutų. Šis desertas kilęs iš Indijos, tad puiki galimybė išbandyti kitos šalies skonius savo namuose ir palepinti artimuosius, nes puikiai tinka ne tik vaišėms, bet ir dovanoti. Paruošiamas vos per 30 minučių. Kadangi šiame tinginyje nėra greitai gendančių produktų, jį galima laikyti ne tik šaldytuve, bet ir tiesiog kambario temperatūroje, panašiai kaip obuolių sūrį.
Fantastiškai skanūs karameliniai pyragaičiai, pagal senoviško trupininio skruzdėlyno receptą. Galima ruošti vieną didelį pyragėlį ar nedidelius pyragaičius, kurie puikiai tiks supakuoti ir per šventes įteikti artimiesiems bei draugams! Jei mėgstate, gardinkite riešutais ar guonomis.
Labai skanūs, gardūs, nuo vaišių stalo jie išgaruoja akimirksniu! Šie kvapnūs suktinukų formos sausainėliai puikiai tinka ne tik patiems skanauti, bet ir pakuoti į gražias dėžutes bei dovanoti artimiesiems.
Iš šios tešlos kepti grybukai labai kvapnūs ir skanūs. Tešlą galima gardinti pačiais įvairiausiais prieskoniais ar jų mišiniais. Kepant šiuos skanutėlius grybukus kvepės visi namai!
Gardūs, žavingai atrodantys, cinamonu gardinti sausainiai, puošti namine karamele ir riešutais. Tikras smaližių skanėstas. Paruošti nesudėtinga, puikiai tinka kasdienai, šventėms ar pridėti kaip gardų skanėstą prie dovanos. Šių sausainių receptas sukurtas pagal Šveicarijos tradicinį Bündner Nusstorte pyragą, kuris garsėja tuo, kad yra užpildytas karamelizuotais riešutais.
Bene patys kalėdiškiausi - Linzerio sausainiai! Traškūs, saldūs, pertepti aviečių džemu, ir paskendę cukraus pudros sniege. Kaip ir žadėjau, šių Kalėdų stalo patiekalai bus paprasti, greitai paruošiami, tam, kad turėtumėm, kuo daugiau laiko mėgautis šventėmis!
Vos 4 ingredientai ir turite naminius saldainius, kurių skonis tikrai labai primena tikruosius "Ferrero Rocher"! Nuodėmingai skaniais saldainiais galite lepintis patys ar, gražiai įpakavus, įteikti kaip gurmanišką dovaną - jų išvaizda ir skonis tikrai to verti!
Minkšta sviestinė brioche tipo duona tradiciškai gausiai pripildoma vaisių cukatais ir razinomis. O Panettone galima rasti pagardintos įvairiausiais kremais, glaistais, riešutais ir kuo tik širdis geidžia. Panettone Italijoje tradiciškai dovanojama per Kalėdas, nes be nuostabaus skonio dargi ir labai gražiai atrodo, yra patogi transportuoti ir neprapjautą galima ilgai laikyti.
Tobuli saldainiai ir ragauti, ir grožėtis, ir dovanoti! Saldainiams tereikia trijų ingredientų ir trupučio kantrybės, kad pavyktų itin dailūs. Įdarui galite naudoti riešutus, džiovintas spanguoles ar slyvas - skanumėlis, puiki dovanos idėja!
Naminis riešutų sviestas gali būti puiki, be galo skani, o dar ir maistinga šventinė dovana. Kaip jį pagaminti iš bet kokių riešutų, dalinamės šiame detaliame žingsnis po žingsnio recepte. Jame tai pat rasite daug naudingų patarimų bei idėjų improvizacijoms!
Skanutėliai, burnoje tirpstantys sviestiniai sausainiai, supakuoti jaukiai šventinei dovana, tikrai nudžiugins artimuosius bei bičiulius. Šiame straipsnyje dalinamės patarimais, kaip sviestinius sausainukus iškepti pačius skaniausius ir kaip juos išradingai papuošti.
Ar pamenate gardžiuosius, didžiulius vaiksytės saldainius "Nomeda"? Recepto autorė siūlo šį skanėstą pasigaminti namuose! Šiam receptui neprireiks nei daug puodų, nei daug ingredientų - tik trupučio kantrybės ir vaikystės skoniai atgis!
Cinamono žveigždutės - įprastas Kalėdų atributas Vokietijoje, o šiandien jų siūlome paragauti ir Jums! Jie traškūs, kvapnūs ir su maloniu riešutų skoniu! Ragaujame su kvapnia arbata ar stikline pieno.
Labai dailūs ir labai skanūs triufeliai! Juos paruošti visiškai paprasta ir ir nereikia daug ingredientų! Sausainius galite naudotis šokoladinius, o jei neturite, juos pakeiskite paprastais ir į masę berkite kakavos - skonis bus kiek kitoks, bet nuostabus.
Nuosabiai skanūs sviestiniai, vanile kvepiantys sausainukai, kurie ypač mėgstami Vakarų Europos valstybėse. Originaliai jie vadinasi vaniliniais pusmėnuliais, tad vanile tikrai kvepės visi namai! Šie sausainėliai puikiai dera ne tik patiems skanauti, bet ir draugams dovanoti.
Macarons pyragėlius neabejotinai būtų galima karūnuoti konditerijos karaliumi. Kaip ir žymieji kruasanai – šie pyragėliai išplito visame pasaulyje ir pavergė milijonus širdžių. Pastaraisiais dešimtmečiais Macarons tikrai pasiekė savo populiarumo viršūnę, tad tai puiki dovana ar gardumynas, norint palepinti artimuosius.
Ar kada esate ragavę taip įdomiai vadinamo skanėsto? Jei mėgstate saldžius užtepus ant skrebučių, siūlome būtinai išbandyti šį receptą. Nuostabiai kvepiantis obuolių sviestas su maloniu karamelės prieskoniu patiks smaližiams, tad gali virsti puikia dovana jiems!
Labai paprastai pagaminami, natūraliai saldūs ir tikrai be galo skanūs triufeliukai. Vietoje datulių tinka ir razinos (prieš trindami jas perliekite verdančiu vandeniu), bet razinos turi stipriau išreikštą skonį, tad su jomis gaminkite tik jeigu mėgstate pačias razinas.
Traškūs, kvapnūs ir labai labai skanūs šventiški meduoliai tiesiai iš Švedijos! Visi namai prisipildo šventinių kapų... Jaukuma namuose garantuota! Imbiero kiekį galima koreguoti pagal skonį.
Karamelizuotų riešutų kremas, dar kitaip žinomas praline pastos pavadinimu, yra vienas iš tų magiškų ingredientų, kuriuo taip paprasta suteikti naujų skonio spalvų patiems įvairiausiams desertams. Įdėkite porą jo šaukštų gamindami karamelinį maskarponės kremą tortui ar pyragėliams, sumaišykite su tirpintu šokoladu ruošdami pyrago glaistą, gardinkite juo triufelius ar aptepkite biskvitą prieš dėdami kremą. Tad tai labai praktiška dovana ir puikus gardumynas.
Šiuos nostalgiškus vaikystės saldainius galite paruošti visai nesudėtingai, o skonis tiesiog pasakiškas! Kiekvienas saldainis tirps burnoje ir kvepės vaikyste...
Kai kurių šeimų namuose žiemos šventės tiesiog neįsivaizduojamos be Kalėdinių namelių, jei ir Jums artima ši tradicija, ar norite naujos tradicijos savo šeimoje, šis receptas Jums labai pagelbės! Receptas visai nesudėtingas, pagal jį iškepsite vieną nedidelį namuką, kurio galėsite paskanauti po žiemos švenčių.
Labai greitai paruošiami, labai skanūs ir maistingi saldainukai! Reikės vos kelių ingredientų, jokio kepimo ar kaitinimo, tik truputis kantrybės, kol sustings ir galima bus ragauti.
Kuomet pabosta arbata su citrina, galime pasimėgauti ir arbata su citrininiais sausainiais. Padovanokite tokį malonumą artimiesiems ir draugams! Sausainukai ne tik labai skanūs, bet ir labai dailūs!
Jei pasiilgote sniego ir žiemos, šie meduoliai užtikrins Kalėdinę nuotaiką namuose. Meduoliai fantastiškai skanūs, minkšti ir labai labai šokoladiniai! Recepte rasite puikių patarimų, kaip šiuos meduolius galima paruošti minkštus, o kaip - traškesnius, jei tokius labiau mėgstate.
Kiekvienas smaližius apsidžiaugs naminiu šokoladiniu lazdynų kremu, kuris ne tik saldus ir skanus, bet ir maistingas, puikiai pasotinantis ir suteikiantis greitą energijos dozę. Tinka gaminti ir iš kitokių riešutų ar net saulėgrąžų, o cukraus kiekį galima koreguoti savo nuožiūrą
Šiems ypač lengvai pagaminamiems triufeliams reikia tik trijų ingredientų, o jų skonis bei tobula tekstūra tikrai sužavės. Recepto autorė rekomenduoja pasigaminti ne tik klasikinius triufelius su juoduoju šokoladu, bet ir naudoti pienišką ar baltąjį šokoladą. Mėgstantys traškumą gali įmaišyti paskrudintų riešutų ar sutrupintų vaflių.
Tradiciniai Lenkijos meduoliukai, juos kepti galima kokios tik norite formos - eglutės, apskritimus, kuriuos galite dekoruoti spalvotu glajumi ir pavyks puikūs Kalėdiniai žaisliukai!
Daugelis per Kalėdas kepa grybukus, o šį kartą kepame ežiukus! Jie skoniu tikrai primena grybukus, bet paįvairins šventinį stalą ir tikrai labai patiks mažiesiems!
Genialumas slypi paprastume! Toks ir šis receptas - pagaminti paprasta, o skonis puikus. Rekomenduojame šiems skanėstams rinktis geros kokybės šokoladą, nes tas atsipirks su kaupu. O jeigu norite dar daugiau įvairovės, saldainiukus galite apibarstykite smulkintais riešutais - migdolai ar pistacijos čia tiks idealiai.
Nebrangūs, gardūs ir labai gražūs saldainiai. Saldainiams galite naudoti vis kitokio skonio vaflius ir paruošti visą skonių asorti! Vaišinami draugai ir artimieji nė neįtars, kaip paprasta pagaminti šiuos garduolius. Spalvai išgauti naudojamos sultys, bet saldainiai labai skanūs ir be jų.