Sodas pilnas cukinijų? Siūlome 27 puikius receptus, kaip skanai išsaugoti jas žiemai!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-07-16
Cukinijų receptai žiemai
@ Shutterstock

Daržuose dabar karaliauja cukinijos! Troškiname, konservuojame, kepame apkepus... O ką dar gardaus galima pagaminti iš cukinijų žiemai?

Jei šis klausimas neduoda ramybės ir Jums, siūlome kartu su mumis pasinerti ir receptų lobynus ir išbandyti net 27 labai gardžius patiekalus su šia daržo karaliene!

 

Puikaus skonio cukinijų mišrainė, kuri paprastai iš konservų žiemai pasibaigia pati pirma! Taip paruošta mišrainė puikiai tinka prie mėsos patiekalų, troškinių, plovo ar bulvyčių, tiesiog su duonos riekele. Mišrainė labai skani, laiko patikrintas receptas visai nesudėtingas, taip pat reikia visai nedaug ingredientų, o rezultatas puikus!.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Ar žinojote, kad iš cukinijų galima virti uogienes? Cukinijos uogienėje įgauna visiškai naują, kitokį skonį! Šiai uogienei reikės vos kelių ingredientų ir ji užburs smaližius apelsinų aromatu...

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabaus skonio mišrainė žiemai, jei į ją papildomai įdėsite virtų ryžių, tuomet turėsite puikią sriubą žiemai! Čia galima daug improvizuoti - gardinkite mėgstamais prieskoniais, o ragauti galite dar šiltą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kvapnus pagardas prie žiemos desertų ir saldžių patiekalų, ypač tinka vietoje uogienės prie blynelių ar į pyragą. Labiausiai tinka 100% apelsinų sultis, o pačios cukinijos tinka didelės, jau peraugusios, nes jos tvirtesnės, kietesnės už jaunas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikios pikantiško skonio cukinijos, tinka valgyti vienas ar kaip garnyras prie mėsos, taip pat skanu dėti į sriubą. Jeigu cukinijos jaunos, jų galite ir nelupti, o tiesiog supjaustykite griežinėliais. Didesnėms žievelę nulupkite ir išimkite sėklas. Jeigu mėgstate švelniau, galite dėti mažiau česnako arba nedėti visai, taip pat vietoje česnako tinka įpjaustyti čili pipiriuko arba įdėti truputį aitriosios paprikos miltelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tai labai paprastai ir greitai paruošiama mišrainė, kuri dar ir ypatingai gardi. Tinka prie karštų patiekalų, dėti į troškinius, sriubą ar mėgautis tiesiog su juodos duonos riekele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rūta

Puikus būdas sunaudoti tiek didesnius agurkus, tiek paaugusias cukinijas. Mišrainė labai gardi ir viena pati, ir kaip garnyras prie kitų patiekalų. Taip pat labai tinka dėti į sriubas ir troškinius. Beje, pomidorų padažo galima ir nedėti. Jeigu patinka aštriau, papildomai tinka įpjaustyti česnako. Jeigu mėgstate švelnesnį skonį, paprastą actą galite pakeisti obuolių actu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikriausiai daugelis yra ragavę apelsinų ar imbierų džiovintų saldainių - cukatų, bet ar esate bandę jų iš cukinijų? Prireiks vos kelių ingredientų, o rezultatas maloniai nustebins visus smaližius! Darbo, ruošiant šiuos saldainiukus, visai nedaug, tereikia trupučio kantrybės. Skanių eksperimentų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikaus skonio pomidorų ir cukinijų mišrainė, kuri puikiai tiks, jei jų turi labai daug ir nebesugalvojate, kaip išsaugoti žiemai. Žiemą ja mėgautis siūlome su bulvėmis, bulvių koše ar tiesiog riekele duonos. Labai skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Marinatas, kuris puikiai tinka ne tik cukinijoms, bet ir agurkėliams! Jei nemėgstate švaistyti produktų ir gaila išmesti morkyčių kotelius, juos panaudoti galėsite šiame puikiame recepte! Taip paruoštos cukinijos puikiai tinka užkandžiams, sumuštinukams ir net sriuboms.

Receptą rasite čia.

Labai skani mišrainė. Puikiai tinka naudoti kaip saldžarūgštį padažą. Beje, pati skaniausia ši mišrainė būna ne ką tik išvirta, o kai bent mėnesį - du pastovi stiklainiuose. Tada visi skoniai ypač gerai susijungia ir pirštus apsilaižysite! Pomidorų padažą šiai mištrainei aš paprastai naudoju kokybišką ir aštresnį, bet galite jį rinktis pagal savo skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus baklažanų ir cukinijų pagardas! Truputį aitrus, sodraus skonio, labai tinka prie mėsos patiekalų, paukštienos, ryžių ir bulvyčių. Visų daržovių svoris nurodytas jau nuvalytų, jei kažkurios daržovės turite mažiau, ją galite paruošti kita, svarbu, kad bendras daržovių svoris būtų toks pats.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Cukinijų uogienė su obuoliais ar obuolienė su cukinijomis, kad ir kaip pavadintumėte šį skanėstą, jis tikriausiai primins vaikystę. Uogienei tereikia obuolių, cukinijų ir prieskonių - pavyks kvapnus gardėsis, kuriuo galėsite žiemą gardžiuotis kaip ir įprastomis uogienėmis.

Receptą rasite čia.

Labai švelnaus skonio cukinijų mišrainė, kuri puikiai tiks, jei jų turi labai daug ir nebesugalvojate, kaip išsaugoti žiemai - šiai mišrainei cukinijų sunaudojama gana daug. Žiemą ja mėgautis siūlome su bulvėmis, bulvių koše ar tiesiog riekele duonos. Labai skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Derinys gali pasidoryti kiek netikėtas - cukinijos ir... karis! Tokioms cukinijoms paruošti nereikia jokių įmantrių ingredientų, visa skanėsto paslaptis - prieskoniai! Cukinijos išties labai gardžios, patiks tiems, kas mėgsta kvapnius pagardus žiemai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rūta

TIkriausiai daugeliui žinomas ir jau pamėgtas receptas. Na, o jei tokio dar nesate ragavę ar primiršote, kviečiame išbandyti. Nuostabiai skanios, puikiai garnyrams ir troškiniams tinkančios cukinijos su paprikomis ir pomidorų padažu.

Receptą rasite čia.

Puiki idėja, kaip du kilogramus cukinijų sutalpintį į vieno litro stiklainį! O geriausia, kad nereikia nieko kaitinti ar virti, todėl cukinijos išlieka itin traškios. Cukinijos saldžiarūgščio skonio, jas tinka tiekti kaip garnyrą, gardinti salotas, sumuštinukus.

Receptą rasite čia.

Ypatingai skani mišrainė žiemai! Galima skanauti vieną ar naudoti kaip pagrindą gardžią sriubai. Beje, skani ji bus ir be pupelių. Prieskonius šiai mišrainei galite rinktis mėgstamus, pvz., jei mėgstate aštriau, rinkitės aitriuosius pipirus ar kalendrą, jei norite itin kvapnios, naudokite džiovintą gelsvę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus būdas cukinijų pasiruošti žiemai. Galima tiekti kaip padažą, garnyrą ar užtepėlę, taip pat puikiai tinka ir kaip pagardas silkei. Užtepėlę galima palikti tiesiog troškintą, tuomet ji bus su stambesniais gabaliukais, o galima sutrinti iki vientisos masės - kaip labiau patinka.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus marinatas cukinijomis ir agurkams. Cukinijos tokiam marinavimui tinka jaunesnės, minkštesnės. Patiekti tinka kaip garnyrą ar puošnų užkandį. Siūlome išbandyti!

Receptą rasite čia.

Tikriausiai daugeliui iš vaikystės pažįstamas skonis, kai konservuotais ananasais nebuvo nukrautos parduotuvių lentynos, mamos ruošdavo šį skanėstą! Receptas puikus tuo, kad jam tinka didelės, peraugusios cukinijos, kurias kartais sunku sugalvoti, kur panaudoti. Labai skanu prie blynelių, įmaišyti į pyragus ar tiekti su ledais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabaus skonio marinatas, kuris tiks ne tik gardžiosioms cukinijoms, bet ir kitoms daržovėms! Nuo puikaus marinato cukinijos įgauna malonų saldžiarūgštį prieskonį, tad puikiai tiks ant rudens ar žiemos vaišių stalo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Jeigu dar nesate ragavę cukinijų ir burokėlių derinio, rekomenduojame išbandyti! Šie puikūs burokėliai su cukinijomis dera ir kaip garnyras, ir kaip pagrindams kvapniems barščiams! Derinys gali pasirodyti netikėtas, bet tikrai labai gardus.

Receptą rasite čia.

Dar viena puiki cukinijų uogienė smaližiams! Nepatikėsite, kokia ji gardi, kol neparagausite. Nors šioje uogienėje nėra nei vienos uogos, jos saldumas ir traškumas puikiai dera užtepus ant skrebučių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rūta

Nesudėtinga, bet tikrai labai gardi cukinijų mišrainė. Troškinant galima papildomai įdėti pusžiedžiais pjaustytų keptų svogūnų, plonais griežinėliais pjaustytų morkų ar obuolių. Visi trys variantai puikūs! Tinka ne tik kaip garnyras, bet ir kaip puikus padažas ryžiams, ant išvirtų tereikia uždėti šio skanėsto ir greita vakarienė paruošta.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Puiki, pikantiško skonio cukinijų mišrainė žiemai su pomidorais ir švelniu krienų prieskoniu. Ragauti galima ir dar šiltą, ką tik išvirtą, o dar gardžiau jau pastovėjusi ir pasimarinavusi.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Labai paprastas receptas, o rezultatas labai gardus! Taip paruoštas cukinijas galite ragauti jau ką tik pagamintas, o atsisukę stiklainį žiemą būsite tiesiog sužavėti. Cukinijos kiek aštroko česnakų skonio ir viliojančio aromato!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rūta

Tobulai tinka prie mėsos kepsnių! Pagal šį nuostabų receptą paruošite net 6 stiklainiukus su skanutėlėmis pomidorų, salierų ir cukinijų salotomis! Mišrainę paruošite iš daržo ar turgaus gėrybių, nereikės jokių įmantrių ingredientų.

Receptą rasite čia.

Labai skani uogienė smaližiams! Uogienę galite virti su raudonosiomis, geltonosiomis ar kitokiomis slyvoms, pagal jas derinkite ir cukraus kiekį, jei slyvos saldžios - jo galima dėti mažiau, jei rūgštesnės - daugiau.

Receptą rasite čia.

 

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
rita
2019-08-16 15:22
kodėl visur reikia acto?? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital