Citrininis keksas su varškės įdaru - rodome žingsnis po žingsnio!

AUTORIUS:
Citrininis keksas su varške
Natalija, MagicMint.lt


 

Šis keksas pavyksta purus, kvapnus ir labai skanus! Velykoms jį galite puošti kiaušinių formos saldainukais, o visoms kitoms progomis šviežios uogos tinka tobulai. Arba tiesiog apšlakstykite glajumi ir skanaukite be papuošimų - vis tiek bus puiku.

Beje, jeigu kekso norite šlapesnio ir dar labiau citrininio - suskystinkite glajų dar vienos citrinos sultimis ir apipilkite juo keksą dar šiltą, kad susigertų.  
 

O jeigu paprastą pieną recepte pakeisite kokosų pienu - kekse jausis subtili kokoso nata. Tad eksperimentuokite drąsiai!


 

Citrininiam keksui su varškės įdaru reikės:

 


 

Tešlai:

  • 270 g miltų (naudojau Ekstra miltus)
  • 220 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 220 g cukraus (kiekį galite keisti pagal savo skonį)
  • 4 didelių kiaušinių
  • 60 ml pieno
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1 didelės citrinos nutarkuota žievelė

 

Įdarui:

  • 220 varškės, 9 proc.
  • 50 g cukraus
  • 1 didelio kiaušinio

 

Glajui:

  • 150 g cukraus pudros
  • 1 citrinos sulčių

 

Formai patepti bei pabarstyti:

  • trupučio sviesto ir miltų

 

Pradedam!

 

1. Į dubenį sudėkite minkštą kambario temperatūros sviestą, cukrų bei vanilinį cukrų ir mediniu šaukštu (arba mikseriu) gerai išsukite iki purumo.



 

2. Sudėkite kiaušinius, pusę pieno (30 ml) bei tarkuotą citrinos žievelę. Maišykite, kol masė taps puri ir vienalytė.



 

3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Šį mišinį po truputį berkite į tešlą, švelniai maišydami šaukštu.

 


 

4. Kitame dubenyje pasiruoškite įdarą - mikseriu arba blenderiu gerai ištrinkite varškę, kiaušinį ir cukrų.



 

5. Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Du trečdalius tešlos supilkite į kepimo formą. Šaukštu padarykite tešloje lovelį.

 


 

6. Lovelyje tolygiai paskirstykite varškę. Beje, į varškės įdarą galite papildomai įsmaigstyti mėgstamų uogų ar džiovintų vaisių.

 


 

7. Į likusią tešlą įpilkite likusius 30 ml pieno ir  išmaišykite - ji taps skystesnė ir bus paprasčiau paskirstyti ant varškės įdaro. Šaukštu atsargiai uždėkite ją ant varškės ir išlyginkite, kad varškės nesimatytų.
 


 

8. Keksą kepkite iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 minučių. Ar keksas iškepė, patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką į storiausią kekso vietą - jeigu ištrauktas jis sausas, neapsivėlęs tešla, vadinasi iškepė.

 



Iškepusiam keksui pirmiausia leiskite atvėsti formoje, o tada išimkite iš formos ir galutinai atvėsinkite ant grotelių.

 

9. Pasiruoškite glajų - išspauskite citrinos sultis ir sumaišykite su cukraus pudra. Šaukštu gerai išsukite. Glajus turėtų būti tokio tirštumo, kad galėtumėte apšlakstyti keksą. Jeigu atrodytų per tirštas, įspauskite dar šiek tiek citrinos sulčių (arba įpilkite šlakelį vandens), o jeigu per skystas - įmaišykite dar truputį cukraus pudros.
 


 

10. Atvėsusį keksą apliekite glajumi. Aš jį dar papuošiau šviežiomis uogomis ir mėtos lapeliais. Taip pat labai tinka papuošti apvaliais spalvotais saldainiukais, panašiais į kiaušinius. Bet net ir be papuošimų šis keksas labai skanus!


 


 

Pjaukite šį gražuolį ir skanaukite!
 

Straipsnio draugas: Kauno Grūdai
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital