Blynai blynai! Net 32 puikūs receptai Užgavėnes pasitinkant
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2021-02-16
@ Shutterstock
Jau netrukus iš kiemo vysime žiemą ir kirsime kalnus gardžiausių blynų! Nors tikriausiai kiekvienas turi mėgstamiausią blynų receptų, Užgavėnių proga siūlome pasižvalgyti, kokių dar puikių blynų galite išsikepti!
Pasakiškai skanūs lietiniai su labai gardžiu, kreminiu varškės įdaru. Į įdarą galite papildomai dėti bananų, konservuotų vaisių ar uogų. Rekomenduojame Užgavėnes pasitikti su šiais gardžiais blyneliais!
Pagal šį receptą lietiniai blynai iškepa plonyčiai, tvirti ir labai skanūs! Tik jokiu būdu nepraleiskite tešlos brinkinimo žingsnio, nes jis yra vienas svarbiausių norint iškepti puikius lietinius blynus!
Minkštučiai ir labai skanūs blyneliai - lietiniai su varške, kurie patiks ir mažiems, ir dideliems. Valgome juos vienus, su uogiene, grietine, jogurtu, vaisių gabaliukais (tinka ir konservuoti).
Minkšti, purūs, stori, gausiai pagardinti obuoliais, natūraliai saldinti blyneliai, kurie tobulai tiks pusryčiams. Blyneliams įprastus kvietinius miltus šiame recepte keičia avižiniai, jų visai nesudėtinga pasiruošti patiems namuose - tereikia elektriniu trintuvu sutrinti avižas.
Tobuli, ypatingai purūs japoniški blyneliai, kurių skonis šiek tiek primena biskvitą ir yra labai populiarūs Japonijoje. Šiuos blynelius dar galite būti girdėję vadinamais castella blyneliais. Tai nuostabus būdas prisijaukinti Japonijos virtuvę ir išbandyti kažką naujo bei gardaus.
Nuostabiai minkšti viduje ir su traškia plutele išorėje - gardieji bulviniai blynai vokiškai, kurių receptu dalinasi Odeta. Beje, tiekti juos labai tinka su obuoliene, kaip tai tradiciškai daroma Vokietijoje - išbandykite!
Stori, minkti ir labai skanūs blyneliai! Tikriausiai tokių daugelis yra ragavę vaikystėje, ypač skanus labai paprastas patiekimo būdas - patepti sviestu, pabarstyti cukrumi ir susukti į vamzdelius.
Širdelės formos blynai praskaidrins rytą ir dideliems, ir mažiems. Šių blynelių tešlai Ieva naudojo graikišką jogurtą ir atskirai išplakė kiaušinių baltymus, todėl jie yra minkšti ir purūs. Galima kepti iš didesnio kiekio tešlos, nes pastovėję neapdžiūsta.
Minkštučiai, natūraliai saldūs, tokie labai varškiniai ir na tiesiog tobuli sotiems, maistingiems pusryčiams. Skoniu jie primena švelnius varškėtukus, bet mums patinka net labiau. Aguonos ir citrinos žievelė tinka idealiai, bet ir be šių priedų blyneliai bus puikūs.
Mityba be glitimo jau seniai nebereiškia skurdesnės mitybos – tai tik kvietimas eksperimentuoti, atrasti naujų skonių ir kaskart save maloniai nustebinti. Jei seniau iškepti blynų be glitimo galėjo atrodyti tikras iššūkis, šiomis dienomis tas iššūkis yra tik mūsų pačių įprotis rinktis senus, pažįstamus, patogius sprendimus. O iš tiesų – viskas yra įmanoma! Skanūs, plonyčiai, lengvi, burnoje sutirpstantys lietiniai blynai be glitimo? Žinoma, štai ir jie, prašom!
Labai skanūs, minkštutėliai lietiniai su bananų įdaru. Tiekiame pabarstę cinamonu, su uogiene, cukraus pudra ar tiesiog vienus. Iš nurodyto kiekio iškepsite maždaug 10 blynų. Skanumėlis!
Nuostabūs, spalvingi blyneliai, nudažomi natūraliais maisto produktais. Puikiai tiks Užgavėnėms, tiek Valentino dienai, tiek valstybinėms šventėms pasilepinti! Tiekiame su norimais įdarais ar tiesiog vienus.
Fantastiškai gardūs blyneliai! Julija dalinasi minkštučių blynų receptu, kefyro skonio visiškai nesijaučia, todėl patiks ir tiems, kurie jo nemėgsta. Dar gardesniam rezultatui tiekite su bananais ir saldžiu sirupu!
Ypatingai gardūs blynukai - varškėtukai, kuriuos tikrai verta išbandyti. Paruošti juos ypatingai paprasta, o nuo stalo išgaruos tiesiog akimirksniu! Tiekiame pabarstę cukraus pudra.
Šie blynai išorėje labai traškūs, o viduje – minkšti. Tad sūris prideda ne tik papildomo skonio, bet ir traškumo. Tokie bulviniai blynai šauniai tiks sotiems pietums ar kaip užkandis, nes labai skanūs tiek karšti, tiek šalti.
Blynelius paruošti paprasčiau nei paprasta! Ruošiant juos su vaikais bus ne tik smagu, bet ir labai lengva. Tik nepermaišykite tešlos, pakanka, kad sausi ingredientai susijungtų su šlapiais. Ir galite visiškai nesijaudinti dėl kelių likusių miltų gumulėlių, blyneliai iškeps labai gražiai (permaišius tešlą blyneliai nebus purūs).
Ypatingi pasukų lietiniai (galima kepti ir su kefyru), patiekiami su šokoladiniu kremu. Beje, jie labai skanūs bus ir su kitokiais mėgstamais priedais!
Šie blyneliai, savo skoniu kiek primenantys varškėtukus, mūsų šeimyoje sulaukė begalinio pasisekimo - sako Natalija. Tikisi, jie sužavės ir jūsų pusryčių lėkštes.
Mėgstantiems žuvį labai patiks! Tiekiame su šviežiais žalumynais ir skanaujame puikų blynelių, rūkytos skumbres ir lydyto sūrelio skonių derinį. Beje, blyneliai skanūs ir su kitokia rūkyta žuvimi.
Labai skanūs, klasikiniai bulviniai blyneliai, be kurių neapsieitų tikriausiai nei vienos Užgavėnės! TIekiame su grietine, spirgučių ar pievagrybių padažu.
Labai skanūs blyneliai smaližių Užgavėnėms. Įdarui galite rinktis ne tik bananus, bet ir konservuotus persikus ar kitus mėgstamus vaisius. Ragaujame su grietine, jogurtu, uogiene, trintomis uogomis ar kuo tik mėgstate!
Daugelio mėgstami bulviniai blynai šiek tiek kitaip - su silke. Puikus pasirinkimas pietums ar norint nustebinti artimuosius originaliu ir labai skaniu patiekalu. Skanu juos valgyti tiesiog su grietine, o recepte siūlomame padaže taip pat galima padaryti pakeitimų - vietoje grietinėlės dėti grietinę.
Purūs, putlūs ir minkšti kefyro blynai tobuliems pusryčiams. Tešla ypatinga, dėl joje esančių bananų - kremiška ir labai gardi. Tiekiame su uogiene, jogurtu ar tiesiog grietine.
Gražuoliai lietiniai blynai, kurie ne tik labai skanūs, bet ir ypatingai dailūs! Juos kepti galite kokios tik norite formos ir raštų, piešti gražiausius piešinius. Labiausiai sužavės mažuosius!
Tai nėra klasikiniai Žemaičiai, bet kaip pavadinsi, taip nepagadinsi - paprasti, greiti ir labai skanūs! Minkšti, su gardžiu varškės įdaru. Labai skanu valgyti vienus, su grietine ar graikišku jogurtu.
Tradicinis, laiko ir daugybės maisto gaminimo entuziastų ir lietuviškos virtuvės gerbėjų patikrintas receptas. Blyneliai sotūs, taupūs ir tikrai labai gardūs!
Jeigu turite silkės likučių, ne bėda, juo sunaudoti pagelbės klasikinis ir tiesiog puikus blynelių su silke receptas! Į tešlą papildomai įmuškite kiaušinį, taip blyneliai bus dar skanesni. Taip pat labai tinka į tešlą įmaišyti mėgstamų smulkintų žalumynų.
Puikaus skonio, putlūs ir purūs blyneliai be miltų. Drėgni blyneliai su kiekvienu kąsneliu tiesiog tirpsta burnoje, o saldinti galima medumi, tad jie bus labai sveikuoliški.
Kiek kitoks lietinių blynų receptas. Lietiniai iškepa labai skanūs ir minkšti, puikiai tinka įdaryti saldžiais ir mėsingais įdarais ar ragauti tiesiog vienus.
Alina dalinasi dar 1952 m. Vokietijoje pripažintų gardžiausiais blynų receptu. Receptas visai paprastas, užtruksite vos 20 minučių ir jau galėsite skanauti! Blynai purūs, drėgni, obuoliniai, labai skanūs!
Nuostabiai traškūs išorėje ir minkšti viduje čirviniai blyneliai. Mėgstamą čirvinių blynų receptą turi tikriausiai kiekviena šeima, o jeigu tokio dar neturite, siūlome išbandyti šį.
Puikus bulvinių blynelių receptas, kuriame įprasti bulviniai blynai paįvairinami vištiena! Blyneliai sotūs ir tikrai labai skanūs! Skanaukite su grietine ir žalumynais.
Labai skanūs kitokie bulviniai blyneliai! Jie itin patiks tiems, kas mėgsta traškesnius bulvinius blynus, o kepami jie su mažiau riebalų nei keptuvėje ir jų nereikia vartyti - daugybė privalumų! Tiekti galite tiesiog su grietine.
Jei dar turite likusių moliūgų ir obuolių, kodėl gi su jais neparuošus puikių varškės blynų? Labai gardu su sirupais, grietine, uogiene ar pasaldinus medumi!