Blitz grilis - 3 greiti receptai be išankstinio marinavimo

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Greiti grilio receptai be marinavimo
Asta, Saulėta virtuvė

Vasarai atėjus, metas kurti ugnį ir ruošti maistą gamtoje! Turbūt sutiksite, kad šiltomis dienomis po atviru dangumi čirškantys patiekalai – patys gardžiausi. Greta pamėgtų, laiko patikrintų grilio receptų visada verta turėti kelis, paruošiamus greitai lyg vienas-du! Tai receptai, skirti dienoms, kai kepti norisi čia ir dabar, o laiko marinavimui nebelieka. Daugelis mėsos patiekalų paprastai marinuojami bent kelias valandas, tuo tarpu šiems pakaks vos penkiolikos minučių ar pusvalandžio; ne daugiau, nei prireiks kepsninei ar griliui įkaitinti. Pažadame, kad skonis nenuvils, o receptų idėjos, tikime, paįvairins dar laukiančias vasariškas vakarienes.

Trys receptai, trys mėsos rūšys, trys visiškai skirtingi gardūs skoniai. Dalijamės receptais ir kviečiame išsirinkti – kurį gaminsite pirmąjį?

-----------------------

CITRININĖ VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ

Norėdami vištienos krūtinėlę pamarinuoti greičiau, pasinaudokite gudrybe ir subadykite ją šakute – taip prieskoniai į vištieną įsigers greičiau ir tolygiau. Citrinos, česnakai ir prieskoninės žolelės puikiai dera su vištiena, pagal šį receptą paruošti kepsniai iškeps sultingi, švelnaus ir gaivaus skonio.

 



2-3 porcijos
Paruošite per 45 min
.

  • 500 g vištienos krūtinėlės


Marinatui:

  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 valg. š. sojų padažo
  • ½ citrinos nutarkuotos žievelės
  • ½ citrinos sulčių
  • 3-4 skiltelių tarkuoto česnako
  • 1 valg. š. medaus
  • ½ arb. š. džiovintų čiobrelių
  • ½ arb. š. džiovintų raudonėlių
  • ½ arb. š. džiovinto rozmarino
  • ½ arb. š. druskos
  • ½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų

1. Paruoškite reikiamus ingredientus.

 

 

2. Kad vištiena geriau ir greičiau įgertų prieskonius, subadykite ją šakute.

 

 

3. Į sandariai uždaromą plastikinį šaldymo maišelį (galite naudoti ir kitokį sandariai užsidarantį indą) supilkite alyvuogių aliejų, sojų padažą, skystą medų, suberkite visus prieskonius ir sudėkite tarkuotas česnako skilteles.

 

 

4. Į tą patį maišelį sudėkite ir vištos krūtinėles.

 

 

5. Maišelį uždarykite ir vištienos krūtinėlę labai gerai išmasažuokite, leisdami prieskoniams pasiskirstyti tolygiai ir padengti visą krūtinėlių paviršių.

 

 

6. Palikite pasimarinuoti kambario temperatūroje apie 15-30 minučių, kol įkaitinsite kepsninę ar grilį.

 

 

7. Dėkite ant švarių aliejumi papurkštų grotelių virš kaitrių žarijų ir kepkite apie 20 minučių (kepimo laikui įpusėjus, apverskite). Tikslus kepimo laikas priklausys nuo krūtinėlių dydžio, todėl geriausia pasinaudoti maisto termometru – tinkamai iškepusios krūtinėlės temperatūra turi siekti 74 ᵒC. Svarbiausia vištienos neperkepti, nes tuomet ji taps sausa, praras sultingumą.

8. Patiekite nedelsiant, valgykite su mėgstamais priedais: šviežiomis daržovėmis, virtais ryžiais ar kitomis kruopomis.

 

 

-----------------------

JAUTIENOS IR DARŽOVIŲ IEŠMELIAI

Jautienos kepsnys (steikas) – klasika, į kurią kviečiame pažvelgti šiek tiek kitaip. Supjaustykite kepsnį nedideliais gabalėliais ir suverkite ant iešmelių drauge su mėgstamomis spalvingomis daržovėmis. Svarbiausia taisyklė – neperkepkite jautienos, kepimui pakaks vos kelių minučių! Iešmeliai iškeps aromatingi, itin sodraus skonio.

 



2-3 porcijos
Paruošite per 40 min.

  • brandinto jautienos kepsnio (apie 300-350 g)


Prieskonių mišiniui:

  • 1 arb. š. rūkytos paprikos
  • 1 arb. š. džiovintų česnakų granulių
  • 1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių (čiobrelių, raudonėlių, rozmarinų)
  • 1 arb. š. rudojo cukraus
  • ½ arb. š. čili paprikos dribsnių
  • ½ arb. š. druskos
  • ¼ arb. š. kajeno paprikos


Marinatui:

  • ¼ stiklinės (62 ml) alyvuogių aliejaus
  • ¼ stiklinės (62 ml) sojų padažo
  • 3 valg. š. (30 ml) „Vorčesterio“ padažo
  • 1 arb. š. garstyčių
  • 2 skiltelių česnako


Daržovėms:

  • 1 geltonos saldžiosios paprikos
  • 1 raudonos saldžiosios paprikos
  • 1 mažos cukinijos
  • 1 raudonojo svogūno
  • šlakelio alyvuogių aliejaus

1. Paruoškite reikiamus ingredientus.

 

 

2. Jautienos kepsnį supjaustykite nedideliais gabalėliais.

 

 

3. Į dubenį su jautienos gabalėliais suberkite prieskonių mišinį, supilkite marinatui skirtą alyvuogių aliejų, sojų ir „Vorčesterio“ padažą, sudėkite garstyčias.

 

 

4. Įtarkuokite česnako skilteles.

 

 

5. Kruopščiai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite marinuotis kambario temperatūroje apie 20 minučių, kol paruošite daržoves ir įkaitinsite kepsninę ar grilį.

 

 

6. Paprikas perpjaukite perpus, išpjaukite sėklas ir supjaustykite maždaug vienodo dydžio gabalėliais. Cukiniją supjaustykite plonomis riekelėmis. Raudonąjį svogūną perpjaukite perpus, kiekvieną pusę – į keturias dalis (skersai ir išilgai).

 

 

7. Ant iešmelių pakaitomis suverkite paruoštas daržoves ir jautienos gabalėlius. Apšlakstykite aliejumi.

 

 

8. Dėkite iešmelius ant švarių aliejumi papurkštų grotelių virš kaitrių žarijų. Kepkite 3-4 minutes, tuomet apverskite ir kepkite dar apie 3-5 minutes. Vidutiniškai iškeptos jautienos temperatūra turėtų siekti 58-60 ᵒC. Jei norite, kad gabalėliai būtų gerai iškepę, kepkite minute ilgiau.

9. Patiekite iš karto su šviežiomis daržovėmis ar kitais mėgstamais pagardais.

 

 

-----------------------

ŠONINE APSUKTOS VIŠTIENOS IR BULVYČIŲ IEŠMELIAI

Šoninė pagardina daugelį patiekalų. Kepama virš kaitrių žarijų, ji apskrunda iki gardaus traškumo, o vištienai suteikia papildomo sultingumo. Ką jau bekalbėti apie aromatą – jis nuostabus! Tai sotūs iešmeliai, kuriuose dera paprasti, daugelio mėgstami skoniai. Paruošite juos labai greitai, išbandykite!

 



2-3 porcijos
Paruošite per 40 min.

  • 400 g vištienos krūtinėlės


Marinatui:

  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • ½ arb. š. druskos
  • ½ arb. š. rūkytos paprikos
  • ½ arb. š. saldžiosios paprikos
  • ½ arb. š. česnako granulių
  • ½ arb. š. itališkų prieskoninių žolelių
  • ¼ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • ¼ arb. š. kajeno paprikų


Iešmeliams:

  • 400 g mažų virtų bulvyčių
  • 200 g šaltai rūkytos kiaulienos šoninės
  • 1 raudonojo svogūno
  • 2 valg. š. barbekiu padažo

1. Paruoškite reikiamus ingredientus.

 

 

2. Marinatui skirtus alyvuogių aliejų ir prieskonius suberkite ant nedideliais kubeliais supjaustytos vištienos.

 

 

3. Išmaišykite ir palikite marinuotis apie 15-30 minučių.

 

 

4. Kiekvieną vištienos gabalėlį apsukite šaltai rūkytos šoninės riekele.

 

 

5. Ant iešmelių pakaitomis suverkite šonine apsuktus vištienos gabalėlius, perpus perpjautas virtas bulvytes ir raudonojo svogūno gabalėlius.

 

 

6. Dėkite iešmelius ant švarių aliejumi papurkštų grotelių virš kaitrių žarijų. Kepkite apie 15 minučių, kartais apversdami, kad iš visų pusių apskrustų tolygiai. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo vištienos gabalėlių dydžio, todėl geriausia pasinaudoti maisto termometru – tinkamai iškepusios krūtinėlės temperatūra turi siekti 74 ᵒC. Neperkepkite, kad vištiena neišsausėtų. Likus porai kepimo minučių, aptepkite iešmelius barbekiu padažu.

7. Patiekite iš karto su šviežiomis daržovėmis ar kitais mėgstamais pagardais.

 

Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital