Balta žiemos pasaka, arba kaip prie vieno stalo susodinti didelę šeimą?

2018-12-01
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
PARTNERIO TURINYS
Šis turinys sukurtas bendradarbiaujant su IKEA
Balta žiemos pasaka, arba kaip prie vieno stalo susodinti didelę šeimą?

Vakaro tema: tūkstantis baltų atspalvių

 

Orams vėstant gamta nusidažo šaltomis spalvomis, tad kodėl gi nepasikvietus jų ir ant savo šventinio stalo: sniego baltumo staltiesė, balti indai ir it ledas žvilgančios taurės jūsų vaišėms suteiks žiemiško jaukumo.

 

Jei be didelių pastangų norite sukurti įspūdingą šventės atmosferą, balta spalva ir skandinaviškas minimalizmas – būtent tai, ko ieškote. Žiemos įkvėptas koloritas toks universalus, kad kuo puikiausiai tiks ir klasikinio stiliaus, ir moderniuose namuose. Be to, jis nepareikalaus didelių išlaidų – juk baltą staltiesę ir baltų indų namuose turime beveik visi, o mažos papildomos dekoracijos kainuoja nedaug.

 

Kad visiems užtektų vietos

 

Net jei namuose nestovi ilgas valgomojo stalas, sukurti vietos šventei visai nesudėtinga. Laikiną pietų stalą galite pasigaminti patys – pravers medinės stalo žirgės (šįkart pasirinkome nebrangų variantą pavadinimu ODDVALD) ir atskiras norimo dydžio stalviršis, kurį po vaišių vėl galėsite paslėpti sandėliuke.

 

Kad visi turėtų kur prisėsti, bet šventėms pasibaigus neužverstumėte namų nereikalingais, daug vietos užimančiais baldais, į pagalbą pasitelkite kėdes TERJE. Kai nenaudojate, jas galima sulenkti pusiau ir pakabinti ant sienos, nes atlošuose yra tam skirtos angos. Sutaupysite vietos, o prireikus visada turėsite atsarginių kėdžių gausiems giminės ar draugų susirinkimams. Beje, jei vietoj kėdžių aplink stalą stovės suoliukai, prie jo galėsite pakviesti dar daugiau žmonių.

 

 

Antras žingsnis – stalo tekstilė

 

Užklokite stalą staltiese. Balta visada atrodys šventiškai, o smagiausia, kad net išlyginti nebūtina! Glamžytas audinys dar labiau primins žiemos pusnis, o jei prie jo priderinsite tos pačios spalvos medžiagines servetėles (jas netgi galite pasisiūti iš nebenaudojamos baltos staltiesės) ar stalo takelį, tik jau tobulai išlygintą – sėkmė garantuota.


Jei jau prabilome apie tekstilę, tai kilimai ir kėdžių pagalvėlės yra tokie pat svarbūs šventinio stalo palydovai kaip staltiesė. Neturite kilimo? Tuomet ant kėdžių svečiams palikite šiltas vilnones kojines ar avikailius – jie jaukiai papildys jūsų žiemos temą.

 

Sukurkite šventę ant stalo

 

Kai stalą jau puošia suderinta tekstilė, galima tęsti žaidimą su balta spalva. Dabar eilė indams, įrankiams ir papuošimams. Nusiteikite šventiškai! Sukurti šventę akims padės kalėdinės dekoracijos. Ant valgomojo stalo tikrai atsiras vietos tradiciniams Kalėdų atributams, pavyzdžiui, kankorėžiams ar eglišakių puokštei. Kiekvieno svečio vietą taip pat galite pažymėti baltos žiemos temą papildančia eglės šakele su pririštu palinkėjimu ar svečio vardu. 

 

O jei ant vaišių stalo norite daugiau šviesos, visą jo ilgį nustatykite žvakėmis. Derinkite skirtingų aukščių ir formų baltas žvakes bei iš tos pačios medžiagos (pavyzdžiui, stiklo) pagamintas žvakides. Jų forma taip pat gali skirtis: grakščios stiklinės žvakidės GÄSTVÄNLIG tikrai nesusipyks su žvakėmis buteliuose, vazose ar ant stiklinių padėkliukų.

 

 

Du viename: stalo dekoras ir pramoga svečiams

 

Svečiai užklupo jums nespėjus pasiruošti? Įtraukite juos į serviravimo procesą ir paverskite tai smagiu žaidimu. Kol iš orkaitės trauksite gardžius vakaro patiekalus, ankstyviems svečiams paskirkite kūrybinę užduotį – tegu kiekvienas pats papuošia savo vyno taurę, kad vakarienės metu ją lengvai atpažintų ir nesupainiotų su kaimyno taure. Pravers lipdukai, juostelės, dovanų pakavimo popierius ir kaspinai, o visą darbą atliks jūsų draugų ir artimųjų vaizduotė.

 

 

Paskutiniai akcentai

 

Pakelkite akis aukštyn – čia taip pat yra ką nuveikti. Kad vaišių vieta atrodytų dar šventiškiau, virš padengto stalo galite pakabinti eglės šakelėmis išpuoštą lempučių girliandą, vėliavėlių ar elegantiškų popieriaus karpinių iš kolekcijos VINTER 2018, kurią IKEA kūrė kartu su garsia švedų dizainere Bea Szenfeld. O gal sugalvosite atsinaujinti ir prie temos priderinti net valgomojo šviestuvų gaubtus? Svarbiausia parinkti tinkamą dekoracijų aukštį, kad svečiams būtų patogu atsistoti. 

 

Dabar trumpam atsitraukite ir apžiūrėkite savo stalą iš šalies. Galbūt norėsis palyginti staltiesės kampučius ar sukeisti vietomis taures. Įsitikinkite, ar ant stalo pakanka vietos lėkštėms su šventinėmis vaišėmis, o kai nuspręsite, kad nieko nebetrūksta, pritemdykite kambario apšvietimą, uždekite žvakes ir... Baigta!

 

 

Patiko idėjos? Jas lengvai pritaikysite savo namuose, tad jau galite pradėti dalinti kvietimus svečiams. Džiaukitės žiema, dekoruokite ir serviruokite, o jei pritrūktų įkvėpimo – atvažiuokite. Parduotuvėje IKEA visada rasite, kuo papuošti namus ar nudžiuginti save. Gražių švenčių!

 

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital