Azijos virtuvė - 42 ypatingos, bet nesudėtingos vakarienių idėjos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-11-03
Azijos virtuvė - 42 ypatingos, bet nesudėtingos vakarienių idėjos
@Shutterstock

Traški vištiena, saldžiarūgščiai padažai, kvapnūs kariai ir skanutėliai suši suktinukai... Visa tai paprasčiau nei atrodo!

Peržiūrėjome savo užrašus, LaMaisto archyvus, ištyrinėjome SkoniuBlogas.LaMaistas.lt narių atsiųstas idėjas ir išrinkome skaniausias. Jūsų teismui bei įkvėpimui - net 42 puikūs Azijos virtuvių įkvėpti patiekalai, kuriuos pagaminti tikrai nesudėtinga, o rezultatas džiugins dar ir kaip!

 

Azijos skoniai ir aromatai Jūsų virtuvėje tradicinėje sriuboje su vištiena ir daržovėmis! Ruošiama su kokosų pienu, kuris suteikia sriubai šilkinę tekstūrą. Sriuba pagardinta makaronais, soti, todėl puikiai atstos ir pagrindinį patiekalą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ „Santa Maria“

Stir fry yra kinų išpopuliarintas maisto gamybos metodas, kai produktai greitai kepami gerai įkaitintame aliejuje gilioje wok keptuvėje. Stir fry patiekalą dažniausiai sudaro baltymingi produktai ir daržovės, kartais ir kruopos arba makaronai. Tai puikiai mūsų virtuvėje pritaikomas maistingas patiekalas, kurį drąsiai galime pagaminti ir be wok keptuvės su mums gerai pažįstamais produktais.

Receptą rasite čia.

Traški kiauliena, skanutėlis saldžiarūgštis padažas ir makaronai? Tai - puiki idėja greitiems pietums ar vakarienei, lyg tiesiai iš Azijos patiekalų restorano! Paruošti užtruks vos 20 minučių, o visi ragaujantys bus sužavėti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ „Santa Maria“

Puikus skonis, kuriam paruošti prireiks vos pusvalandžio. Receptas kinų virtuvės gerbėjams, pagal kurį nuostabų patiekalą galima paruošti neiškėlus kojos iš namų. Tiekiame su ryžiais, na, o padažo tirštumą galite reguliuoti pagal tai, kokį jį mėgstate.

Receptą rasite čia.

Tradicinis Tailando karis, pagardintas kvapniais prieskoniais, spalvingas ir tikrai praskaidrinantis rudenišką slogutį! Tradiciškai šis karis patiekiamas su kalendra ir apšlakščius žaliosios citrinos sultimis, bet bus skanu ir be jų! Beje, paruošti bus nesudėtinga, net jei esat pradinukas virtuvėje - čia pagelbės video receptas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ „Santa Maria“

Sušiai - tradicinis japonų patiekalas, kuris populiarus visame pasaulyje. Jūrų dumblių, ryžių ir žuvies bei kitų priedų suktinukus pasigaminti namuose nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, tačiau kelias taisykles žinoti būtina. Dalinamės sušių gaminimo ir valgymo paslaptimis bei receptais - nuo tinkamo ryžių išvirimo iki taisyklingo pamirkymo sojų padaže.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai pagaminama saldžiarūgštė wok kiauliena. Pakepkite mėsą, daržoves ir patiekite su mėgstamais makaronais - vienas, du, trys ir patiekalas paruoštas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ „Santa Maria“

Saldžiarūgštė traški vištiena - vienas populiariausių kinų restoranų patiekalų. Dažnai galvojame, kad namie sukurti tokį skonį sudėtinga, bet iš tiesų tai labai lengva ir greita! Net nereikia jokių neįprastų ingredientų - naudojami produktai lengvai randami parduotuvėse, tikėtina, kad jų net jau turite savo spintelėse.

Receptą rasite čia.

Tradicinis Tailando patiekalas, vietinių itin mėgstamas dėl savo paprastumo, greito paruošimo. Tailande jis dažnai patiekiamas kaip greitas gatvės maistas. Skanųjį Pad Thai troškinį jau spėjo pamėgti ir lietuviai, ragaudami jo kelionėse bei Azijos virtuvės restoranuose Lietuvoje. Drąsiai eksperimentuokite ir išbandykite šį receptą paruošti namuose - tai visai nesudėtinga!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ „Santa Maria“

Tereikia supjaustyti daržoves, sumaišyti padažą ir užpilti ryžių makaronus karštu vandeniu. Lengvi, greiti ir labai skanūs pietūs paruošti! Galima sunaudoti įvairiausių daržovių likučius. Tinka tiekti kaip lengvą pagrindinį patiekalą ar garnyrą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Greitas ir labai skanus kinų virtuvės patiekalas - vištiena su brokoliais ir riešutais! Toks variantas puikiai tinka savaitės vidurio vakarienei, kai reikia skaniai, sočiai ir maistingai, bet greitai ir be jokio vargo. Beje, labai skanu bus ne tik su anakardžiais, bet ir žemės riešutais!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ „Santa Maria“

Ypatingai skanus ryžių garnyras, kurį gardžiai galima skanauti ir vieną, visai kaip kinų restoranuose, ar tiekti kaip garnyrą. Tinka gardinti žirneliais, morkų gabaliukais, paprikomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vištiena puikiai tinka ir pietums, ir vakarienei. Šį patiekalą tikrai pagaminsite be didelių pastangų. Jeigu nemėgstate saldžiau, konservuotų ananasų dėkite pusę skardinės. Jeigu mėgstate ir turite po ranka, į šį troškinį taip pat tinka įtarkuoti šiek tiek šviežio imbiero.

Receptą rasite čia.

Jei mėgstate midijų, tačiau jų skanaujate tik restoranuose, labai rekomenduojam išbandyti šį patiekalą ir namuose, tai kur kas paprasčiau nei gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio! Jų paruošimas neužtrunka (ilgiausia dalis - nuvalyti midijas), o rezultatas maloniai nustebins visus ragaujančius! Kremiškas kokosų pieno ir kario padažas pakerės aromatais. Tiekti rekomenduojame su bulvytėmis fri.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ „Santa Maria“

Labai skanūs ir tiesiog puikūs suktinukai su bulvėmis, pagal tradicinį indišką receptą, šiek tiek pakoreguotą pagal lietuvišką skonį ir spintelių turinį. Kvapnūs, su indiškais prieskoniais. Gardžiausia su paprastau pomidorų padažu ir daržovių salotomis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Lengvai pagaminamas azijietiškų natų wok patiekalas, kuriam nebūtina net wok keptuvė. Tiek daržoves, tiek mėsą jam galite rinktis pačią įvairiausią, pagal tai, ką mėgstate ar turite po ranka.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Populiarumo visame pasaulyje sulaukęs, sotus, labai skanus ir maistingas patiekalas. Ši sriuba skani ir aromatinga, tačiau šauniausia, kad ji taip pat labai sveika bei maistinga. Geras naminis sultinys gydo sielą ir kūną, aprūpina mūsų organizmą visu šūsniu naudingųjų medžiagų. Sakoma, kad ir peršalus jis gydo geriau negu arbatos, na o po vakarėlio atstato prarastas medžiagas bei suteikia jėgų ir energijos.

Receptą rasite čia.

Maloniai saldžiarūgščiai skoniai persipina su kvapniu kariu, traškios morkytės ir kopūstai, riešutai ir gardžioji jautiena! Beje, jautienos visai nebūtina ilgai kepti, kad ją paruoštumėte itin skaniai - šis patiekalas yra puikus to įrodymas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ „Santa Maria“

Nuostabiausi Azijos aromatai! Aitri sriuba su ryžių makaronais. Dažniausiai ruošiama su krevetėm, žuvimi ar vištiena. Sriubos bazę sudaro sūrus žuvų sultinys arba karis ir kokosų pienas. Taip pat galima naudoti įvairias daržoves, grybus, kiaušinį, tofu. Jeigu neturite kario pastos, pakeiskite ją kario prieskoniais su trupučiu aitriosios paprikos miltelių.

Receptą rasite čia.

Labai skanus ir sušildantis troškinys. Malonaus kremiškumo suteikia kokosų pienas. Puikus patiekalas vakarienei be mėsos! Patiekti tinka su ryžiais ar tiesiog duonos riekele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Bake In Heels

Labai greitai paruošiamos salotos, kurios tiesiog puikiai dera prie karštų patiekalų. Galima jas paruošti ir vienas, kai norisi itin lengvų ir gaivių pietų. Jeigu ruošite svečiams ir norėsite juos nustebinti, agurkus galite pjaustyti ne griežinėliais, o plonomis juostelėmis - bus dar puošniau!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Japoniškieji „gyoza“ koldūnai mėgstami ne tik tekančios saulės šalyje, bet ir visame pasaulyje. Plonytė tešla, ryškaus skonio įdaras ir ypatingas kepimo būdas jus tikrai sužavės, o pasinaudoję mūsų patarimais ir patikrintais receptais puikių „gyoza“ priraitysite greitai bei lengvai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šių puikių bandelių tekstūra puri, o skonis salstelėję. Įdarą galima rinktis ne tik recepte rekomenduojamą, bet ir kitokį mėgstamą - kepintas daržoves ar mėsą. Bandelės skaniausios dar šiltos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Šiam puikiam, kvapniam kariui galima naudoti įvairias daržoves: tiks ir moliūgai, cukinijos, žiediniai kopūstai, tik bus skaniau įmaišant ir stipresnio skonio daržovių, pvz., saldžiųjų paprikų. Karis ypač skanus su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Ramen sriuba patiekiama dideliame dubenyje su makaronais, tradiciškai - labai plonais kvietiniais, nors šiais laikais galima rasti ir beglitimių ramen skirtų makaronų. Ramen išskirtiniai bruožai yra ryškaus skonio sultinys (dažniausiai gaminamas iš mėsos arba paukštienos, kartais žuvies ar jūros gėrybių, yra ir augalinės kilmės variacijų)  ir gausybės ingredientų, tarp kurių dažniausiai būna soti mėsa (kiauliena, jautiena) arba paukštiena.

Receptą rasite čia.

Puikūs rytietiškai kepti ryžiais su vištiena ir daržovėmis. Labai lengva, labai greita ir tikrai labai skanu. Greita ir maistinga vakarienė akimirksniu išgaruos nuo stalo.

Receptą rasite čia.

Sojų pupelių varškė tofu yra lyg švarus popieriaus lapas. Kaip fantazija padiktuos, tokį jos skonį ir turėsite. Savaime tofu skonis yra labai neutralus, tačiau šis produktas idealiai sugeria prieskonius ir marinatus, tad vegetariškuose bei veganiškuose patiekaluose puikiai pakeičia mėsą, kiaušinius ar tradicinę varškę. Tofu taip pat tinka deriniuose su vištiena ar jūros gerybėmis. Tai mažai kalorijų, daug baltymų bei mineralinių medžiagų turintis produktas. Čia rasite ne tik kaip paruošti pačią tofu, bet ir straipsnio pabaigoje rasite receptą, ką su ja ruošti.

Receptą rasite čia.

Ypatingai kremiška žiedinio kopūsto sriuba tiems, kas mėgsta Azijos virtuvės patiekalus. Sriubą paruošite itin greitai, o išragausite dar greičiau. Puikus ne tik sriubos skonis, bet ir tai, kad paruošti ją neužtruks!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Tikriausiai daugelis yra ragavę korėjietiškų morkų salotų. Vadovaukites šiuo receptu ir aištriomis salotomis galėsite gardžiuotis namuose. Tinka kaip garnyras prie žuvies ar mėsos, tiesiog su riekele duonos, kaip įdaras bandelėms ar sotiems pyragams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Azijos patiekalas lietuviškam skoniui! Greitai paruošimas ir labai gardus rezultatas. Patiekalą paruošite vienoje keptuvėje, todėl nereikės plauti kalno indų!

Receptą rasite čia.

Greita paruošiama vakarienė Azijos skonių gerbėjams! Jeigu mėgstate brokolius ir Azijos virtuvę, Jums turėtų patikti šis patiekalas. Jei mėgstate aitriau, galite dėti daugiau aitriosios paprikos, jei švelniau - mažiau. Mums šis patiekalas vidutinio aitrumo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puiki Tailando virtuvės įkvėpta užkandėlė, o ir paruošiama gana greitai! Tradiciškai šie kukuliai tiekiami būtent kaip užkandis, bet tikrai labai tinka ir kaip karštas patiekalas su ryžiais. Patiekiant labai tinka papildomai pabarstyti smulkintais svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis. Tradiciškai padažas kukuliams ruošiamas su Hoisin padažu, bet jo Lietuvos parduotuvėse rasti sudėtinga, todėl puikiai tiks salsvas barbekiu padažas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Dar vienas puikus būdas dar įspūdingiau paruošti suši. Paruošti jas visai nesudėtinga, todėl drąsiai išbandyti gali ir virtuvės pradinukai. Rasite detalų receptą su nuotraukomis pažingsniui.

Receptą rasite čia.

Puikus kiniškai paruoštos jautienos receptas, kokius dažnas Azijos virtuvės gerbėjas užsisako resotrane. Kristinos receptas puikus ir tuo, kad nereikės daugybės įmantrių padažų!

Receptą rasite čia.

Visame pasaulyje jau klasika tapęs kinų restoranų patiekalas. Greitesnė, lengvesnė ir sveikesnė alternatyva. Paruošiama vienoje skardoje. Toks variantas puikiai tinka savaitės vidurio vakarienei, kai reikia skaniai, sočiai ir maistingai, bet greitai ir be jokio vargo.

Receptą rasite čia.

Labai gaivios, traškios, pilnos vitaminų! Tokias salotas tinka valgyti tiesiog vienas ar prie kepintos vištienos. Papildomai, jei turite, labai tinka pabarstyti sezamo sėklomis - jos čia puikiai dera.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jei mėgstat lankytis kinų virtuvės restoranuose, Jums šis patiekalas turėtų patikti! Paruošti daug paprasčiau nei atrodo, o skonis tiesiog puikus. Viską spėsite paruošti, kol išvirs ryžiai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tai pagreitintas, supaprastintas indiško kario Tikka Masala receptas, jame minimalus kiekis prieskonių, kuriuos rasite beveik kiekvienoje parduotuvėje, nereikės lankytis specializuotose prieskonių parduotuvėse. Tiekiame su ryžiais ar indiška duonele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Lašiša - ta žuvis, kurią paprastai mėgsta tie, kurie šiaip nemėgsta žuvies. O taip paruošta ji tikrai užburs ir Azijos skonio gerbėjus. Lašiša iškepa minkštutė, sultinga, o, atsargia įvyniojus lašiša, ir skardos nereikės plauti!

Receptą rasite čia.

Dar vienas puikus kinų virtuvės įkvėptas patiekalas - vištiena su salsvais žirneliais, pikantiškuoju imbieru ir traškiais riešutais. Puikus skonių ir tekstūrų derinys! Valgome su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Neringa

Minkšti ir sultingi kukulaičiai šiame recepte puikiai dera su lipniu, tirštu, nuostabaus skonio padažu. Taip pat rasite ir gaivių agurkų salotų receptą garnyrui.

Receptą rasite čia.

Kvapnus indų virtuvės patiekalas su žuvimi. Rekomenduojame švelnų, kremišką karį su žuvimi, o ir paruošti jį tikrai neužtruks, nes žuvis iškepa itin greitai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Baking Secrets

Vištiena ir citruciniai vaisiai - puikus derinys, tuo įsitikinsite paragavę šio puikaus patiekalo. Tai kinų virtuvės įkvėptas patiekalas, kuris itin mėgstamas kinų restoranuose Vakaruose. 

Receptą rasite čia.

Puikiais aromatais Indijos virtuvę primenantis vištienos troškinys. Tiekti gardžiausia su ryžiais ar duonos riekele. Kokosų pienas troškiniui suteikia šilkinės tekstūros ir nuostabiai skaniai dera su ryžiais, todėl būtent juos rekomenduojame rinktis garnyrui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Naan duonelė neatskiriama indų virtuvės dalis, kaip ir ryžiai. Dažnai patiekiama kaip vienas iš garnyrų, kartu su ryžiais. Puikiai dera su įvairiausiais kariais. Duonele galima kabinti skanutėlį padažą ir mėgautis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Gabrielės blogas

Purus ir sultingas japoniškas omletas, kuris tinka tiek pusryčiams, tiek sušiui pagardinti. Reikės jam vos kelių ingredientų, o pusryčiams patiekti itin tinka su gaiviomis daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Mukatanas

Puikus vegetariškas užkandis, kai norisi kažko šilto, sotaus ir labai skanaus be mėsos. Trapūs, traškūs pyragėliai tiesiog akimirksniu išgaruoja nuo stalo. Pyragėliai patiekiami dar šilti su pomidorų ar kitokiu mėgstamu padažu.

Receptą rasite čia.

Kvapni, švelnaus skonio sriuba, kuri tokia soti, kad atstos ir antrą patiekalą - gausybė daržovių ir minkštučiai lašišos gabalėliai. Tradiciškai sriuba ruošiama su karvės ar sojos pienu, bet recepto autorė Simona rekomenduoja naudoti kokosų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Mukatanas

Minkšti ir sultingi viduje, traškūs, su lipnia glazūra išorėje. Šonkauliukai ypač skanūs pagal originalų receptą, o jei nemėgstate kavos, ją galima pakeisti pomidorų pasta, medumi, sojos padažu ar kitu mėgstamu pagardu.

Receptą rasite čia.

Straipsnio draugas: Santa Maria
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital