Azijos virtuvė - 42 ypatingos, bet nesudėtingos vakarienių idėjos
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2024-01-21
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 10)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 10)
@Shutterstock
Traški vištiena, saldžiarūgščiai padažai, kvapnūs kariai ir skanutėliai suši suktinukai... Visa tai paprasčiau nei atrodo!
Peržiūrėjome savo užrašus, LaMaisto archyvus, ištyrinėjome SkoniuBlogas.LaMaistas.lt narių atsiųstas idėjas ir išrinkome skaniausias. Jūsų teismui bei įkvėpimui - net 42 puikūs Azijos virtuvių įkvėpti patiekalai, kuriuos pagaminti tikrai nesudėtinga, o rezultatas džiugins dar ir kaip!
Šis indiško tipo karis yra mano absoliutus mūsų numylėtinis, kiekvieną šaltą sezoną gaminamas bent keletą kartų ir visada visada sulaukiantis beprotiškai daug liaupsių. Paragavę suprasite, kodėl. Beje, šis receptas sukurtas garsios kulinarinių knygų autorės Melisos Clark, tad net neabejokite, kad jis tobulas!
Labai paprastas patiekalas, kuris nereikalauja įmantrių sugebėjimų, o visą darbą atlieka orkaitė. Beje, daržoves galite rinktis kokias tik norite ir mėgstate. Mes asmeniškai mėgstame šias aprašytas recepte, nes jos spalviškai, ir skoniu labai dera, nors kitą kartą pridėsime ir brokolių!
Jei pagalvojus apie žodžius GUA BAO burnoje kaupiasi seilės, tai šis receptas skirtas jums. Rezultatas labai panašus - traški plutelė ir saldžiai aitrus padažas. Garnyrui puikiai tiks ryžiai, o tobulam skonių deriniui nepatingėkite pasigaminti kiniškų agurkų - morkų salotų ir pasiruoškite skonio sprogimui!
Ši krevečių sriuba yra tiesiog skonių fiesta lėkštėje, o pagaminsite per 15-20 minučių. Daržoves parašėme savo mėgiamas, bet jomis drąsiai improvizuokite. Vietoje krevečių taip pat galite naudoti ir juostelėmis pjaustytą vištienos krūtinėlę, tik ją apkepinkite prieš daržoves, atidėkite ir grąžinkite į sriubą gaminimo pabaigoje. O jei norite veganiško sriubos varianto, krevetes galite praleisti išvis arba pakeisti tofu ar avinžirniais.
Tai būtent tas patiekalas, kai norisi palepinti savo ir artimųjų skonių receptorius. Gardūs vištienos gabalėliai apliejami puikiu padažu, brokolis suteikia gaivumo ir malonaus traškumo, tiesiog neįmanoma nesimėgauti šia darnia skonių simfonija. Labai paprasta paruošti, prireiks vienos keptuvės ir 15-20 minučių.
Traški kiauliena, skanutėlis saldžiarūgštis padažas ir makaronai? Tai - puiki idėja greitiems pietums ar vakarienei, lyg tiesiai iš Azijos patiekalų restorano! Paruošti užtruks vos 20 minučių, o visi ragaujantys bus sužavėti!
Tailando kariai mums yra vienas tų genialių patiekalų, kuriuos gaminame norėdami išskirtinai skaniai, bet be valandų virtuvėje. Ir jais itin paprasta improvizuoti - raudonojo kario prieskonius pakeisite į kitos spalvos kario, vienas daržoves pakeisite kitomis, vietoje krevečių panaudosite vištieną ar lašišą arba avinžirnius ir, regis, tas pats patiekalas sužibės kita spalva.
Puikus skonis, kuriam paruošti prireiks vos pusvalandžio. Receptas kinų virtuvės gerbėjams, pagal kurį nuostabų patiekalą galima paruošti neiškėlus kojos iš namų. Tiekiame su ryžiais, na, o padažo tirštumą galite reguliuoti pagal tai, kokį jį mėgstate.
Greitai paruošiamas ir labai skanus TIK TOK patiekalų hitas - krevetės su "stikliniais" makaronais ir greitu, be galo skaniu azijietiškų skonio natų padažu.
Šis karis, be jokių abejonių, yra mūsų favoritas. Pavyksta tirštas, sotus ir kupinas nuostabaus skonių derinio. O aromatas į virtuvę privilios kiekvieną esantį namuose. Žinoma, galima gaminti ir vegetarišką variantą be vištienos arba vietoje jos dėti avinžirnių, pridėti žirnių ankščių ar kitų mėgstamų daržovių.
Populiarumo visame pasaulyje sulaukęs, sotus, labai skanus ir maistingas patiekalas. Ši sriuba skani ir aromatinga, tačiau šauniausia, kad ji taip pat labai sveika bei maistinga. Geras naminis sultinys gydo sielą ir kūną, aprūpina mūsų organizmą visu šūsniu naudingųjų medžiagų. Sakoma, kad ir peršalus jis gydo geriau negu arbatos, na o po vakarėlio atstato prarastas medžiagas bei suteikia jėgų ir energijos.
Stir fry yra kinų išpopuliarintas maisto gamybos metodas, kai produktai greitai kepami gerai įkaitintame aliejuje gilioje wok keptuvėje. Stir fry patiekalą dažniausiai sudaro baltymingi produktai ir daržovės, kartais ir kruopos arba makaronai. Tai puikiai mūsų virtuvėje pritaikomas maistingas patiekalas, kurį drąsiai galime pagaminti ir be wok keptuvės su mums gerai pažįstamais produktais.
Sušiai - tradicinis japonų patiekalas, kuris populiarus visame pasaulyje. Jūrų dumblių, ryžių ir žuvies bei kitų priedų suktinukus pasigaminti namuose nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, tačiau kelias taisykles žinoti būtina. Dalinamės sušių gaminimo ir valgymo paslaptimis bei receptais - nuo tinkamo ryžių išvirimo iki taisyklingo pamirkymo sojų padaže.
Kremiška, jauki ir sušildanti kalafiorų sriuba su sūriu ir šonine - puikaus skonio derinys! Sriubą, žinoma, labai skanu pagardinti kepinta šonine, bet jei nenorite, skanu bus ir be jos.
Ramen sriuba patiekiama dideliame dubenyje su makaronais, tradiciškai - labai plonais kvietiniais, nors šiais laikais galima rasti ir beglitimių ramen skirtų makaronų. Ramen išskirtiniai bruožai yra ryškaus skonio sultinys (dažniausiai gaminamas iš mėsos arba paukštienos, kartais žuvies ar jūros gėrybių, yra ir augalinės kilmės variacijų) ir gausybės ingredientų, tarp kurių dažniausiai būna soti mėsa (kiauliena, jautiena) arba paukštiena.
Apie šios vištienos gaminimą reikėtų pagalvoti iš anksto, nes tobula būtų pamarinuoti per naktį (ar bent 3 valandas). Būtent jogurtinis marinatas suteikia ypatingą skonį. Tobula kreminė tekstūra, švelnus indiškas skonis ir sviestinė vištiena.
Greitai pagaminama saldžiarūgštė wok kiauliena. Pakepkite mėsą, daržoves ir patiekite su mėgstamais makaronais - vienas, du, trys ir patiekalas paruoštas!
Ar mėgstate kopūstų salotas? O išbandyti naujus skonius? Jei taip, šios salotos jums tikrai patiks. Net jei derinys skambės kiek neįprastai, pažadame, jau po poros kąsnių receptą įtrauksite į kartojamų sąrašą. Šios salotos pavyksta švelnaus skonio, sočios, gardžios ir žavingai atrodančios. Jos puikiai tiks į pietų dėžutę ar maistingai vakarienei.
O koks puikus būdas tiesiog savo virtuvėje išbandyti kitų šalių įkvėptus patiekalus ir paruošti gardžią žuvį. Idealus pasirinkimas šventėms, romantiškai vakarienei ar tiesiog, kai norisi palepinti artimuosius. Jei mėgstate kiek aštriau, šis patiekalas maloniai pradžiugins jūsų skonių receptorius, o jei aštresnių skonių nemėgstate, tuomet sriracha padažo kiekį mažinkite arba visai nedėkite. Lašišą galima keisti ir uptėtakiu, bus lygiai taip pat gardu.
Kepti azijietiški ryžiai - tobulas patiekalas likučiams sunaudoti, nes skaniausias gaminant su praėjusios dienos ryžiais (per naktį šaldytuve pastovėję ryžiai bus geriausios tekstūros šiam patiekalui). Tad jei turite virtų ryžių likutį ir įvairių daržovių šaldytuve - nedvejokite ir gaminkite. Žinoma, ryžius galite išvirti šiam patiekalui šviežiai, tačiau prieš viską kepinat reikia juos pilnai atvėsinti. P.S. jei vis dėlto be mėsos negalite nei dienos, šį patiekalą galite papildyti mėgstamos mėsos gabalėliais, taip pat puikiai tinka kepti kiaušiniai (kepkite įkaitintoje keptuvėje visą laiką maišydami - taip gausis nedideli kiaušinio gabalėliai), krevetės ar tofu.
Indijoje avinžirniai mėgstami naudoti sriuboms ir troškiniams, nes ten tai sotus ir pigus ingredientas. Šį troškinį paruošti labai lengva, jį galite tiekti kaip pagrindinį patiekalą su duona arba su ryžiais.
Puikūs rytietiškai kepti ryžiais su vištiena ir daržovėmis. Labai lengva, labai greita ir tikrai labai skanu. Greita ir maistinga vakarienė akimirksniu išgaruos nuo stalo.
Greitas ir labai skanus kinų virtuvės patiekalas - vištiena su brokoliais ir riešutais! Toks variantas puikiai tinka savaitės vidurio vakarienei, kai reikia skaniai, sočiai ir maistingai, bet greitai ir be jokio vargo. Beje, labai skanu bus ne tik su anakardžiais, bet ir žemės riešutais!
Vištiena puikiai tinka ir pietums, ir vakarienei. Šį patiekalą tikrai pagaminsite be didelių pastangų. Jeigu nemėgstate saldžiau, konservuotų ananasų dėkite pusę skardinės. Jeigu mėgstate ir turite po ranka, į šį troškinį taip pat tinka įtarkuoti šiek tiek šviežio imbiero.
Jei mėgstate midijų, tačiau jų skanaujate tik restoranuose, labai rekomenduojam išbandyti šį patiekalą ir namuose, tai kur kas paprasčiau nei gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio! Jų paruošimas neužtrunka (ilgiausia dalis - nuvalyti midijas), o rezultatas maloniai nustebins visus ragaujančius! Kremiškas kokosų pieno ir kario padažas pakerės aromatais. Tiekti rekomenduojame su bulvytėmis fri.
Šis Tailando virtuvės įkvėptas karis yra vienas tų genialiai paprastų patiekalų, kurie mus gelbėja, kai norisi greitos, maistingos, bet nenuobodžios vakarienės. Daržoves jam šįkart naudojome savo mėgstamiausias, bet jas drąsiai koreguokite pagal savo skonį ir spintelės turinį, pavyzdžiui, vietoje morkos galite įdėti saldžią bulvę, vietoje brokolio - špinatų ar kaip tik sugalvosite.
Lengvai pagaminamas azijietiškų natų wok patiekalas, kuriam nebūtina net wok keptuvė. Tiek daržoves, tiek mėsą jam galite rinktis pačią įvairiausią, pagal tai, ką mėgstate ar turite po ranka.
Šios minkštutės duonelės yra greitesnis indiškų naan variantas, paruošiamos super paprastai be mielių ir kildinimo. Jos tobulai tinka prie kario, sriubos ar tiesiog skanauti vienas.
Renatos Ničajienės ("Sezoninė virtuvė") išbandyta tikra antigripino sriuba su šildančiais prieskoniais, daržovėmis ir makaronais. Maloniai sušildys ir suteiks sveiko sotumo.
Minkštutėlės garuose ruoštos bandutės nepaliks abejingų. Tobulos vienos, bet visada džiaugiasi kompanija. Įdarykite jas kepsninėje ruoštomis daržovėmis, plėšyta mėsa, keptomis jūros gėrybėmis, o galbūt uogomis ir kondensuotu pienu. Nuostabios šiltos, bet puikios ir atvėsusios, tad džiaugsis būdamos jūsų iškylos palydovėmis.
Šis karis yra NEREALUS. Įkvėptas Indijos virtuvės, tad labai turtingo skonio, kreminės konsistencijos, sotus ir be galo gardus. Prieskonius kiek pakoregavome pagal savo skonį ir nuo tada šį patiekalą pačiomis įvairiausiomis variacijoms gaminome bent dešimt kartų. Karis puikus ir tiesiog pagamintas pagal receptą, bet galite drąsiai improvizuoti - pagardinti mėgiamomis daržovėmis, įmaišyti apskrudintų tofu ar halumi sūrio gabalėlių, o ne vegetariškai versijai - keptuvėje apkepintos vištienos.
Ši vištiena kreminiame kokosų ir kario padaže užburs nuo pirmo kąsnelio! Padažas toks skanus, kad norėsite suvalgyti iki paskutinio lašelio, tam puikiai tiks ryžiai ar Naan duonelė.
Nuostabios spalvos ir skonio indiškas žuvies patiekalas. Pagardintas šviežiais mangais, imbierais ir žaliosiomis citrinomis. Patiekite jį su ryžiais arba Naan duona.
Maloniai saldžiarūgščiai skoniai persipina su kvapniu kariu, traškios morkytės ir kopūstai, riešutai ir gardžioji jautiena! Beje, jautienos visai nebūtina ilgai kepti, kad ją paruoštumėte itin skaniai - šis patiekalas yra puikus to įrodymas!
Nuostabiausi Azijos aromatai! Aitri sriuba su ryžių makaronais. Dažniausiai ruošiama su krevetėm, žuvimi ar vištiena. Sriubos bazę sudaro sūrus žuvų sultinys arba karis ir kokosų pienas. Taip pat galima naudoti įvairias daržoves, grybus, kiaušinį, tofu. Jeigu neturite kario pastos, pakeiskite ją kario prieskoniais su trupučiu aitriosios paprikos miltelių.
Nors šis užkandis atrodo ypač puošniai ir dailiai, paruošti jį daug paprasčiau nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio! Įdarui galite rinktis savo mėgstamus ingredientus, o mes Jums norime parodyti tradicinį, daugelio mėgstamą derinį.
Orkaitėje keptas sušis - viena naujausių kulinarinių madų, kuri karaliauja internete. JAV šio patiekalo galima užsisakyti išsinešimui, o karantinas paskatino žmones šį receptą išbandyti ir namuose. Išbandėme ir mes, ir tikrai nepasigailėjome! Tikriausiai ir taip akivaizdu, tačiau svarbu paminėti, kad tai, žinoma, gana toli nuo tradicinio recepto, tačiau gamindami tikrai labai maloniai nustebome, kiek stipriai šie skoniai nukelia į tolimą Japoniją… Todėl, kol keliauti toliau nuo namų nerekomenduojama, pasikvieskime tekančios saulės šalies skonius į savo virtuves!
Tai indiškas mėsos patiekalas, tiesa, jį galima ruošti ir iš daržovių. Dažniausiai troškinamas jogurto ar grietinėlės padaže ir kaip būdinga Indijos virtuvei, gausiai pagardintas kvapniais prieskoniais. Sklando legendos, kad vištienos korma buvo patiekta mogolų imperatoriui Džahanšachui ir jo svečiams, susirinkusiems pasigrožėti pabaigtu statyti Tadžmahalu. Labai skanu patiekti su biriai virtais ryžiais indiška duonele
Ar jūs taip pat mėgstate korėjietiškas morkų salotas? Mums jos labai patinka, nes traškios, pikantiškos ir labai skanios salotos tinka prie įvairių patiekalų, jos pigios ir laaabai paprastai paruošiamos. O jeigu dar nebandėte, siūlome receptą!
Japoniškieji „gyoza“ koldūnai mėgstami ne tik tekančios saulės šalyje, bet ir visame pasaulyje. Plonytė tešla, ryškaus skonio įdaras ir ypatingas kepimo būdas jus tikrai sužavės, o pasinaudoję mūsų patarimais ir patikrintais receptais puikių „gyoza“ priraitysite greitai bei lengvai!
Azijos skoniai ir aromatai Jūsų virtuvėje tradicinėje sriuboje su vištiena ir daržovėmis! Ruošiama su kokosų pienu, kuris suteikia sriubai šilkinę tekstūrą. Sriuba pagardinta makaronais, soti, todėl puikiai atstos ir pagrindinį patiekalą!
Šiam puikiam, kvapniam kariui galima naudoti įvairias daržoves: tiks ir moliūgai, cukinijos, žiediniai kopūstai, tik bus skaniau įmaišant ir stipresnio skonio daržovių, pvz., saldžiųjų paprikų. Karis ypač skanus su ryžiais.
Sojų pupelių varškė tofu yra lyg švarus popieriaus lapas. Kaip fantazija padiktuos, tokį jos skonį ir turėsite. Savaime tofu skonis yra labai neutralus, tačiau šis produktas idealiai sugeria prieskonius ir marinatus, tad vegetariškuose bei veganiškuose patiekaluose puikiai pakeičia mėsą, kiaušinius ar tradicinę varškę. Tofu taip pat tinka deriniuose su vištiena ar jūros gerybėmis. Tai mažai kalorijų, daug baltymų bei mineralinių medžiagų turintis produktas. Čia rasite ne tik kaip paruošti pačią tofu, bet ir straipsnio pabaigoje rasite receptą, ką su ja ruošti.
Azijos patiekalas lietuviškam skoniui! Greitai paruošimas ir labai gardus rezultatas. Patiekalą paruošite vienoje keptuvėje, todėl nereikės plauti kalno indų!
Ypatingai kremiška žiedinio kopūsto sriuba tiems, kas mėgsta Azijos virtuvės patiekalus. Sriubą paruošite itin greitai, o išragausite dar greičiau. Puikus ne tik sriubos skonis, bet ir tai, kad paruošti ją neužtruks!
Greita paruošiama vakarienė Azijos skonių gerbėjams! Jeigu mėgstate brokolius ir Azijos virtuvę, Jums turėtų patikti šis patiekalas. Jei mėgstate aitriau, galite dėti daugiau aitriosios paprikos, jei švelniau - mažiau. Mums šis patiekalas vidutinio aitrumo.
Puiki Tailando virtuvės įkvėpta užkandėlė, o ir paruošiama gana greitai! Tradiciškai šie kukuliai tiekiami būtent kaip užkandis, bet tikrai labai tinka ir kaip karštas patiekalas su ryžiais. Patiekiant labai tinka papildomai pabarstyti smulkintais svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis. Tradiciškai padažas kukuliams ruošiamas su Hoisin padažu, bet jo Lietuvos parduotuvėse rasti sudėtinga, todėl puikiai tiks salsvas barbekiu padažas.
Puikus kiniškai paruoštos jautienos receptas, kokius dažnas Azijos virtuvės gerbėjas užsisako resotrane. Kristinos receptas puikus ir tuo, kad nereikės daugybės įmantrių padažų!
Jei mėgstat lankytis kinų virtuvės restoranuose, Jums šis patiekalas turėtų patikti! Paruošti daug paprasčiau nei atrodo, o skonis tiesiog puikus. Viską spėsite paruošti, kol išvirs ryžiai.
Tai pagreitintas, supaprastintas indiško kario Tikka Masala receptas, jame minimalus kiekis prieskonių, kuriuos rasite beveik kiekvienoje parduotuvėje, nereikės lankytis specializuotose prieskonių parduotuvėse. Tiekiame su ryžiais ar indiška duonele.
Lašiša - ta žuvis, kurią paprastai mėgsta tie, kurie šiaip nemėgsta žuvies. O taip paruošta ji tikrai užburs ir Azijos skonio gerbėjus. Lašiša iškepa minkštutė, sultinga, o, atsargia įvyniojus lašiša, ir skardos nereikės plauti!
Vištiena ir citruciniai vaisiai - puikus derinys, tuo įsitikinsite paragavę šio puikaus patiekalo. Tai kinų virtuvės įkvėptas patiekalas, kuris itin mėgstamas kinų restoranuose Vakaruose.
Šie japoniški kopūstų blynai yra labai gardūs ir nesudėtingai paruošiami. Gaminami iš kopūstų, svogūnų laiškų ir įvairios, mėgstamos mėsos arba net jūrų gėrybių, tad galima paruošti pagal kiekvieno skonį. Okonomiyaki būna dviejų tipų - Osaka stiliaus, kai ingredientai sumaišomi tarpusavyje, bei Hiroshima stiliaus, kai ingredientai sluoksniuojami. Šiame recepte Osaka stiliaus Okonomiyaki.