Aplink pasaulį - 39 nuostabūs receptai iš įvairių pasaulio šalių

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-12-01
Aplink pasaulį - 39 nuostabūs receptai iš įvairių pasaulio šalių
@Shutterstock

Nuo Lietuvos iki Amerikos, Kinijos, Gruzijos, ar kur tik sugalvosite! Šiandien kviečiame paįvairinti savo meniu ir pasinerti į kulinarinę kelionę, neišeinant iš virtuvės!

Siūlome net 39 puikius įvairių pasaulio virtuvių receptus, iš kurių išsirinks kiekvienas. Skanaus!

 

Nors blynas šveicariškas, bet labai tiks ir patiks lietuviškos virtuvės gerbėjams. Šie blynai taupūs ir labai skanūs. Iš nurodytų ingredientų kekio kepti galima didesnėje keptuvėje vieną blyną arba mažesnėje du blynus. Tradiciniai Šveicariški bulviniai blynai tiekiami kaip sotūs pusryčiai ar garnyras.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Traški, labai skani tešla ir labai obuolinis įdaras! Toks pyragas ypač skanus dar šiltas su kaušeliu ledų, bet tikrai gardus ir atvėsęs. Blizgus, susikaramelizavusiu viršumi - kaip iš kino filmo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Tradicinis itališkos lazanijos receptas, kuris nudžiugins net tuos, kurie retai sukasi virtuvėje, nes nes receptas labai detalus. Lazanijos paruošimas užtruks, tačiau rezultatas išties puikus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kanelės - prancūziški pyragaičiai iš Bordo regiono išpopuliarėjo, atrodytų, per akimirką. Traškiu, karameliniu paviršiumi ir minkštutėliu, burnoje tirpstančiu vidumi, nuostabiu aromatu bei ypač ryškiu skoniu žavintį gardėsį kepa (ar planuoja kepti) tikrai dažnas smaližius! O daugelis jų susiduria su įvairiais klausimais bei problemomis - kanelės gan kaprizingos, bet jas iškepti namuose tikrai įmanoma. Dalinamės naudingais patarimais ir receptu.

Receptą rasite čia.

Troškinio pavadinimas kilęs iš fricassee gaminimo technikos pavadinimo. Tai būdas, kai mėsa supjaustoma ir iš pradžių yra apkepama, o tuomet patroškinama padaže. Viskas apkepama, o tik vėliau troškinama baltame padaže - tradiciškai yra naudojamas bešamelio padažas, tačiau kartais jis pakeičiamas kitais baltais padažais su grietinėle, grietine, sūriu, baltu vynu. Dar daugiau gardžių troškinių receptų rasite šiame straipsnyje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sotus ir labai gardus makaronų apkepas su užburiančiai tąsiu ir kreminiu sūrio ir grietinėlės padažu... Nenustebkite recepte pamatę maltus džiūvėsėlius - jie apkepo paviršiui suteikia traškumo, papildomo skonio ir įdomesnę tekstūrą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Vadinamas "Batikos" pyragu, labai primenantis lietuvišką Tinginį. Vaizdas panašus, skonis taip pat - tik šokoladinis kremas kiek kitoks. Tuose kraštuose, iš kurių receptas atkeliavęs, jis gaminamas su vietiniais sausainiais, bet lietuviški Gaidelio tipo sausainiai tinka puikiai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Avinžirniai - maistingi, kvapnūs ir labai skanūs. Jie ypač populiarūs Maroko virtuvėje. Greitai paruošiama pomidorinė sriuba su avinžirniais. Valgome su šiežios duonos riekelę ar vieną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus skonis, kuriam prireiks vos pusvalandžio. Puikus receptas kinų virtuvės gerbėjams, pagal kurį nuostabų patiekalą galima paruošti neiškėlus kojos iš namų. Tiekiame su ryžiais, na, o padažo tirštumą galite reguliuoti pagal tai, kokį jį mėgstate.

Receptą rasite čia.

Pusmėnulio formos pyragėliai tradiciškai įdaromi smulkiai kapota aviena bei svogūnais, tačiau populiarios ir šiuolaikiškos variacijos su kitokia mėsa, paukštiena, daržovėmis, varške. Siūlome išmokti kepti tikrus kibinus bei dalinamės keliais įdarų receptais visiems skoniams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ypatingai skanus, kremiškas ir labai lengvai pagaminamas daržovių karis su vištiena. Jeigu norite vegetariško varianto, mėsą galite pakeisti avinžirniais ar lengvai apkepintais tofu gabalėliais.

Receptą rasite čia.

Čanachai - tradicinis gruzinų patiekalas, kuris labai mėgstamas ir Lietuvoje. Tai dažniausiai molinėse ar ketaus puodynėse paruoštas troškinys su mėsa ir įvairiomis daržovėmis. Siūlome sužinoti, kaip paruošti tikrus gruziniškus čanachus bei dalinamės įvairiais čanachų receptais ir variacijomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pagal šį receptą paruošite puikią klasikinę itališką Margaritos tipo picą. Jei norite sočiau, galite pagardinti savo mėgstamais priedas: kumpio griežinėliais, jalapeno pipirais, malta jautiena, pievagrybiais, saulėje džiovintais pomidorais ar kuo tik sugalvosite. Iš recepte nurodyto kiekio iškepsite dvi gana dideles picas. Mums labiausiai patinka, kai picos padas traškus ir tirpstantis burnoje, tad kočiojame gana plonai. Bet jeigu mėgstate storesnį padą, kočiokite storiau, tik tuomet picą kepti reikėtų truputį ilgiau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Ypatingai greitai pagaminama ir labai kvapni sriuba. Sriuba ruošiama iš imunitetą stiprinančių maisto produktų, o ir užtruksite vos kelioliką minučių. Receptas kviečia improvizuoti ir visus ingredientus bei jų proporcijas derinti pagal savo skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Nesudėtingai paruošiamas, bet įspūdingai atrodantis prancūziškas obuolių pyragas yra tiesiog obuolių pyragų karalius. Pyragas tiesiog neatsivalgomai skanus.

Receptą rasite čia.

Burgundiškas jautienos troškinys yra vienas populiariausių jautienos troškinių. Ypač mėgstamas JAV, kur troškinį išpopuliarino garsioji Julia Child, teigusi, kad tai pats skaniausias jautienos patiekalas. Pavadinimas galbūt skamba prabangiai ir skonis tikrai stebina, tačiau jam puikiai tiks pigi jautienos dalis ir paprasčiausias sausas raudonas vynas. Svarbiausia dalis - naudoti puodą, kuris tinka kaitinti ir orkaitėje. Daugiau garžių jautienos troškinių receptų rasite šiame straipsnyje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pasakiškai kvapnus, tiesiog tirpsantis burnoje prancūziškas bulvių apkepas! Nereikės jokių įmantrių ingredientų, tik kantrybės, kol iškeps. Apkepas tikrai sotus, bet kiekvienas jo kąsnis, oi kaip vertas mažos nuodėmės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šį skonį tikriausiai daugelis atsimena dar iš vaikystės. Minkšti ir labai skanūs, šilti pusryčių skrebučiai, kuriuos ragaujame vienus, su uogiene ar tiesiog pabarstę cukraus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis paprastai paruošiamas sotus patiekalas nudžiugins visą šeimą. Klasika iš Italijos kulinarinio lobyno - vištiena, pomidorai ir kitos daržovės namus pripildys nuostabiausių aromatų. Troškinį skanaujame vieną arba su pasirinktu garnyru - tinka ryžiai, makaronai, bulvės ar šviežia skrudinta duona. Jei ruošite su šviežiais pomidorais, reikėtų jų viršūnėles įpjauti "kryželiu", nuplikyti ir nulupti, o toliau viską ruošti pagal receptą.

Receptą rasite čia.

Ypatingai skanūs pyragėliai su maltos jautienos įdaras. Pyragėliai šiek tiek primena lietuviškus kibinus ir tikrai ne mažiau gardūs. Pyragėliai labai skanūs tiek šilti, tiek atvėsę, o įdarą galima rinktis ne tik recepte siūlomą, bet ir kitokį mėgstamą, pvz., kumpį su sūriu, kepintus pievagrybius ar daržoves.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sušiai - tradicinis japonų patiekalas, kuris populiarus visame pasaulyje. Jūrų dumblių, ryžių ir žuvies bei kitų priedų suktinukus pasigaminti namuose nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, tačiau kelias taisykles žinoti būtina. Dalinamės sušių gaminimo ir valgymo paslaptimis bei receptais - nuo tinkamo ryžių išvirimo iki taisyklingo pamirkymo sojų padaže.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Piemenų pyragas - sotus, labai skanus ir nebrangus apkepas, pamaitinsiantis visą būrį! Apatinį piemenų pyrago sluoksnį sudaro malta mėsa, sumaišyta su trupučiu daržovių, o viršutinį - švelnutėlė bulvių košė, kuri, apskrudinus orkaitėje, tampa auksinės spalvos. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Buritas - tai sotus tortilijos suktinukas su mėsos, ryžių, pupelių, sūrio ir įvairių daržovių įdaru. Buritai yra puikus pasirinkimas, jeigu norite susipažinti su Meksikos ir Teks-Meks virtuve, sunaudoti įvairius likučius ar pamaitinti skirtingus produktus mėgstančius valgytojus, tad pasakojame apie juos ir dalinamės net keliais receptais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Klasikinis, laiko ir daugybės ragautojų patikrintas Čili sriubos receptas. Sriuba soti, kvapni ir sušildanti, o patinka daugeliui, tad puikiai tiks ir šeimos pietums ar vakarienei, ir svečius pavaišinti. Sriubos tirštumą galima koreguoti pagal savo skonį, galima ruošti kaip troškinį ar kaip sriubą. Jautieną galima naudoti maltą ar smulkiai kapotą, aitriųjų pipirų kiekį rinkitės pagal tai, kokio aitrumo patiekalus mėgstate.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ar jūs taip pat mėgstate korėjietiškas morkų salotas? Mums jos labai patinka, nes traškios, pikantiškos ir labai skanios salotos tinka prie įvairių patiekalų, jos pigios ir laaabai paprastai paruošiamos. O jeigu dar nebandėte, siūlome receptą greitam vartojimui ir konservavimui bei kelias idėjas, kaip šias morkytes panaudoti patiekaluose.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Mūsų krašte šniceliu dažnai vadinamas džiūvėsiuose apvoliotas maltinukas, kuris, žinoma, labai gardus ir visų mėgstamas, tačiau nuo originalo gerokai skiriasi. Tikrasis Vienos šnicelis yra plonas, išmuštas veršienos kepsnys, paniruotas miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsiuose. Siūlome susipažinti su šiuo bei kitais tradiciniais šniceliais, išmokti juos gaminti bei išbandyti mūsų receptus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai soti, labai sodri ir labai skani amerikietiška pica! Jei nesate ragavę tokios picos, būtinai rekomenduojame išbandyti. Ši pica, tarsi pyragas, tad ir kepti ją tinka pyrago formoje. Pagal šį receptą picą iškepsite vieną, bet jos tikrai užteks bent dviems labai alkaniems valgytoms.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tempura yra plonytėje, traškioje tešloje pamirkyti ir aliejuje skrudinti daržovių, žuvies, jūrų gėrybių ar mėsos gabaliukai. Tai labai populiarus japoniškas užkandis ar įvairių patiekalų ingredientas. Lietuvoje tempura dažniausiai patiekiama kaip užkandis (pavyzdžiui, traškių krevečių tempura ar įvairios daržovės tempuros tešloje), traškios krevetės su tempura yra įsukamos į sušius arba susukti sušiai pamirkomi tempuros tešloje, apskrudinami ir patiekiami šilti. Puikią tempurą tikrai paprasta pasigaminti namuose - jums nereikės jokių įmantrių ingredientų ir ilgai netruksite, bet svarbu žinoti kelias taisykles. Dalinamės jomis ir mūsų mėgstamais receptais.

Receptą rasite čia.

Nuostabiai kvapni ir skalsi svogūnų sriuba, kurioje svogūnų skonio beveik nesijaučia, tad jos mielai paragauja ir tie, kurie svogūnų nelabai mėgsta. Paruošti sriubą užtruks, tačiau rezultatas to vertas.

Receptą rasite čia.

Traški plutelė, minkštutėlė mėsytė ir prapjovus ištekantis auksinis sviestas - niekada nenuviliantys ir daugelio labai mėgstami Kijevo kotletai. Ar mokate pagaminti pačius skaniausius? Dalinamės naudingais patarimais, tradiciniais ir kiek kitokiais receptais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kesadilijos yra kepti tortilijų pyragėliai su sūriu ir įvairiais priedais: kepta vištiena, faršu, pupelėmis, daržovėmis... Šis greitas ir sotus patiekalas ypač populiarus Meksikoje ir JAV, taip pat mėgstamas visame pasaulyje. Siūlome išmokti gaminti puikiąsias kesadilijas ir dalinamės keliais patikrintais receptais, tačiau netruksite įsitikinti, kad eksperimentuoti gaminant šį patiekalą yra labai lengva!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Trupiniuotis yra ypač paprastai ir greitai paruošiamas, bet tikrai labai skanus amerikietiškas arba britiškas desertas. Jaukumu kvepiantis obuolių trupiniuotis neatsiejamas nuo rudens, tačiau šis desertas suteikia galimybę lengvai eksperimentuoti net ir pradedantiesiems, jį pagaminsite ir su kitokiais vaisiais uogomis. Siūlome susipažinti su obuolių trupiniuočiu iš arčiau!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus receptas tiems, kas mėgsta sočias bulvių salotas. Labai lengvai paruošiamos, įmantrių ingredientų nereikalaujančios, labai gardžios bulvių salotos! Padažo ingredientų proporcijas keiskite pagal savo skonį ir šių salotų tiesiog negalėsite atsivalgyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Stir fry yra kinų išpopuliarintas maisto gamybos metodas, kai produktai greitai kepami gerai įkaitintame aliejuje gilioje wok keptuvėje. Stir fry patiekalą dažniausiai sudaro baltymingi produktai ir daržovės, kartais ir kruopos arba makaronai. Tai puikiai mūsų virtuvėje pritaikomas maistingas patiekalas, kurį drąsiai galime pagaminti ir be wok keptuvės su mums gerai pažįstamais produktais.

Receptą rasite čia.

Barščiai - tradicinė daugelio slavų tautų sriuba, kuri labai mėgstama ir Lietuvoje. Sodriai raudona, aromatinga, daržovėmis ir mėsa gausi sriuba tikrai taps sočių pietų hitu - dalinamės naudingais patarimais, gudrybėmis bei puikiu receptu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus guliašas, kuris atstoja ir sriubą, ir pagrindinį patiekalą, pagal tikrą vengiršką receptą. Į guliašą dažniausiai dedama bulvių ir svogūnų, gali būti pridėta morkų, pastarnokų, salierų. Gaminamos guliašo variacijos be bulvių, bet su raugintais kopūstais arba su pupelėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Itališkieji Gnocchi tikriausiai daugeliui ragaujančių primins močiučių ruoštus bulvių virtinukus. Jie minkšti ir labai skanūs, su grietinės ir šoninės padažu, kiekvienas kąsnelis tirpsta burnoje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ar visad svajojote apie tikrą naminį šturdelį? Mes taip pat! O atradę šį receptą labai nudžiugome, nes jis visai nesudėtingas, o rezultatas nuostabiai gardus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Bulvės yra neatsiejamos tikrai ne tik nuo Lietuvos tradicinės virtuvės. Sunkiai žemę dirbę, neturtingi žmonės pamėgo ir ėmė auginti bulves vos joms pasiekus Europą. Lietuvoje pradėtas kepti kugelis, Vokietijoje išpopuliarėjo su šonine ir svogūnais keptos bulvės bratkartoffeln, Italijoje - virtinukai gnocchi, o Ispanijoje - omletas su bulvėmis tortilla española.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Mums puikiai pažįstami čeburekai siejami su Krymo totorių virtuve, tačiau visos Artimųjų Rytų tautos gali pasigirti įvairiomis šio patiekalo atmainomis. Siūlome susipažinti su Azerbaidžane kepamais kutabais. Plonytės tešlos pyragėliai kepami su įvairiais mėsos, žalumynų, sūrio, daržovių įdarais ir patiekiami su gaiviais padažais. Kepimui nenaudojama ar naudojama tik vos vos riebalų, tad kutabai yra sveikesni nei čeburekai, o skoniu jiems tikrai nenusileidžia! Siūlome įsitikinti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Įspūdingas ne tik šio torto pavadinimas, bet ir skonis. Tačiau neapsigaukite, skamba įspūdingai, bet paruošti visai nesudėtinga! Tereikia iškepti lakštus, sutepti kremu ir paruošta. Tortui rinkitės mėgstamus riešutus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Japoniškieji „gyoza“ koldūnai mėgstami ne tik tekančios saulės šalyje, bet ir visame pasaulyje. Plonytė tešla, ryškaus skonio įdaras ir ypatingas kepimo būdas jus tikrai sužavės, o pasinaudoję mūsų patarimais ir patikrintais receptais puikių „gyoza“ priraitysite greitai bei lengvai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabiai minkšti viduje ir su traškia plutele išorėje - gardieji bulviniai blynai vokiškai. Beje, tiekti juos labai tinka su obuoliene - išbandykite!

Receptą rasite čia.

Ekleras - burnoje tirpstantis, nepamirštamo skonio, tradicinis prancūziškas desertas, suteikiantis tikrą palaimos minutėlę... Tai pailgas, plikytos tešlos pyragaitis, užpildytas gardžiu kremu ir aplietas šokoladu. Vertėtų bent kartą gyvenime pasimėgauti eklerais ir puodeliu kavos Paryžiuje, o beplanuojant kelionę šių tobulų pyragaičių galite išsikepti namuose. Dalinamės plikytos tešlos ir skanutėlių eklerų įdarų bei šokoladinės glazūros receptais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabaus skonio obuolių pyragas, kuris iš karto ruošiamas su kremu! Tai klasikinis Prancūzijos obuolių pyragas, kuris žavi savo paprastumu ir ypatingu skoniu. Paragaukite ir Jūs!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Chačiapuris - tikras Gruzijos virtuvės simbolis. Tai minkštos tešlos, labai soti, sūriu pripildyta duonelė, kurios įvairios variacijos kepamos skirtingose Gruzijos dalyse. Siūlome išmokti kepti Imeruli chačiapurį, vieną iš žinomiausių ir labiausiai mėgstamų chačiapurių, kurio skonis tikrai nukels į vaišingąjį Kaukazą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Baklava yra toks saldumynas, kurio atsivalgyti tiesiog neįmanoma. Ji tokia skani, jog apsiriboti pora gabalėlių būtų nuodėmė… Gaminant baklavą svarbiausia pamažu aplieti karštą kepinį šaltu sirupu, o ne atvirkščiai. Jei norite į baklavą galite dėti daugiau riešutų, bet mano parašyta pistacijų ir graikinių riešutų proporcija buvo ideali. Beje, baklavai galite naudoti ir paprastą sviestą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jeigu manėte, kad kiaušinienė tinka tik pusryčiams, tkriausiai dar neragavote Šakšukos! Tirštame, kvapniame, greitai paruošiamame naminiame pomidorų padaže iškepti kiaušiniai – tikras skanėstas. Recepto autorė kviečia išbandyti klasikinį variantą, bet nebijoti ir eksperimentuoti ir patiekalą patobulinti mėgstamomis daržovėmis bei prieskoniais.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital