Angliški pusryčiai - kas tai ir kaip pasigaminti?

AUTORIUS:
Dervynas.lt , 2016-09-20
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Angliški pusryčiai - kas tai ir kaip pasigaminti?

Angliški pusryčiai (English Breakfast) dar vadinami Full Breakfast. Pasak kai kurių šaltinių, jie pirmą kartą paminėti Isabella Beeton knygoje ‘The Book of Household Management’ (1861 m.). Pilnas pusryčių komplektas apima šoninę, dešreles ir kiaušinį pridedant daržovių ir kitų papildomų ingredientų.

 

Dalinamės su Jumis Urtės iš Dervynas.lt Angliškų pusryčių variacijų apžvalga.


Šie pusryčiai yra priskiriami prie tradicinių Britų virtuvės patiekalų. Be abejo, vertinant skirtingus Anglijos, Airijos regionus, galimos įvairios variacijos. Pavyzdžiui, Anglijoje tradiciškai kiaušiniai gali būti kiaušinienės pavidalu ar plakti ir tuomet iškepti (scrambled), pateikiami grilinti ar kepti pomidorai, kepti grybai, pakepta ar skrudinta duonelė, dešrelės ir virtos pupelės.


Pavyzdžiui, Airijoje būtina šoninė, kiaulienos dešrelės, keptas kiaušinis, tradicinis airiškas baltasis ir juodasis pudingas, skrebutis ir keptas pomidoras. Aišku, dažnai įtraukiami tokie ingredientai kaip grybai, pupelės, kepenėlės ir sodos duona.


Škotijoje prie visko taip pat svarbus juodasis pudingas arba vaisių pudingas, svarbu, jog dešrelės būtų specifinės – Lorne dešrelės, kurios gaminamos iš maltos mėsos ir džiovintos duonos traškučių, jos patiekiamos perpjautos ar supjaustytos.


Na, o Amerikoje dažnai rasite dar daugiau papildomų sočių ingredientų, dažnai prie tokių pusryčių pateikiami blyneliai.


O kaip jūs interpretuosite savą angliškų pusryčių versiją – jūsų fantazijos reikalas. Svarbu, jog visi ingredientai pateikiami šilti: kepti ar grilinti (pomidorai, grybai, dešrelės, kiaušinis), virti (pupelės), skrudinti (duonelė).


Angliškų pusryčių receptą rasite čia.


O su kuo derinti? Be abejo, angliška arbatėle, kava, šviežiomis sultimis, na, o kartais, sekmadieniais, galima ir su putojančiu gėrimu :-)

Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Karolina
2016-09-21 13:37
Kazkada dariau, skanu ir labai labai sotu. Sakyciau ne pusryciai, o visi pietus :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital