Agurkai agurkėliai! 27 puikūs ir laiko patikrinti agurkų konservavimo receptai!
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-07-23
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 92)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 92)
@ Shutterstock
Vasara yra nuostabus metas ne tik dėl vyraujančios šilumos, bet ir gausybės šviežių daržovių, o kad jomis pasilepinti galėtume ir žiemą, siūlome jų užsikonservuoti!
Tikriausiai daugelis mėgsta traškius agurkėlius, tad šį kartą apie juos. Atrinkome net 27 išbandytus, visuomet pavykstančius ir tiesiog labai gerus agurkų konservavimo būdus. Skanaus!
Agurkų skonis nuostabus, o pamačius jų receptą sunku patikėti, kad jis toks paprastas. Prieskonius galima drąsiai koreguoti, pvz. įdėti krapų ar įpjautyti aitriųjų pipirų, jeigu mėgstate. Jeigu nerandate prieskonių konservavimui mišinio, vietoje jo galima dėti juodųjų ir kvapniųjų pipirų, garstyčių, kalendrų grūdelių. Beje, jeigu norite dar traškesnių agurkėlių, prieš marinuodami juos bent keletui valandų (galima ir per naktį) palaikykite užpylę šaltu vandeniu. Tas ypač aktualu, jeigu naudojate pirktinius agurkus, o ne šviežiai skintus.
Labai paprastas ir visada pavykstantis bei greitas raugintų agurkų receptas, kai norisi įprasto raugintų agurkų skonio. Šis receptas laiko išbandytas ir visuomet pavykstantis, todėl puikiai pravers visiems rauginimo naujokams!
Šios agurkų juostos - tikras stebuklas, nes ruoštos pagal šį receptą jos pavyksta ypatingai traškios ir tokios pat traškios išlieka net metus laiko rūsyje. Jei neturite rūsio, galite laikyti ir virtuvės spintelėje be tiesioginių saulės spindulių. Tokiu atveju prieš valgydami jas per naktį palaikykite šaldytuve - atvėsinus traškumas išryškėja.
Vieni gardžiausių marinuotų agurkų, kokių tik esame ragavę! Šių agurkėlių skonis labai primena parduotuvinius, o išsilaiko jie net dvi žiemas! Žinoma, jei jų paragvę atsilaikysite ir neišragausite visų labai greitai, nes jie tikrai labai skanūs.
Labai skanus ir labai paprastas marinatas traškiems agurkėliams! Paruošti labai paprasta, o rezultatas tikrai maloniai nustebins. Beje, šiuo marinatu galite naudotis ne tik agurkams, bet ir kitokioms daržovėms: pomidorams, paprikoms, cukinijoms ar kitoms.
Pagal šį receptą paruoštus raugintus agurkus galima laikyti tiesiog namų spintelėje, jiems nebūtinas rūsys, kadangi pradinis rūgymas sustabdomas nupilant sūrymą ir agurkus užpilant šaltu vandeniu. Tik neišsigaskite didelio druskos kiekio sūryme - agurkai jos sugers tik tiek, kiek reikia.
Labai skanūs saldžiarūgščiai agurkai su pomidorų padažu - gardu bei greitai pagaminama ir nereikia kaitinti stiklainių. Jeigu naudosite peraugusius agurkus, prieš tai išpjaukite jų sėklytes. Jeigu nemėgstate česnako, jo galima ir nedėti arba vietoje jo įdėti aitriosios paprikos miltelių. Pomidorų padažą geriausiai rinkitės kokybišką, stipresnio skonio.
Traškūs, skanutėliai agurkai žiemai. Medaus marinatui naudojama nedaug, bet jis agurkėliams suteikia ypatingo skonio. Rekomenduoju, mums jie labai patinka!
Paruošimas užtruks, bet žiemą turėsite labai skanios sriubos - troškinio paruoštuką. Pašildžius vieną, galima valgyti kaip troškinį, papildomai įpylus vandens ar sultinio - kaip sriubą.
Šis marinatas tinka visoms daržovėms ar jų asorti. Marinatas puikus ir tuo, kad jo iš anksto pasiruošti galima didesnį kiekį, o naudoti visą savaitę. Jeigu taip ruošite paprikas, žiedinius kopūstus ar morkas, patariama juos aplieti verdančiu vandeniu ir palaikyti 5 minutes.
Turite darže peraugusių agurkų? Juos gardžiai paruošti ir išsaugoti žiemai pagelbės šis puikus receptas! Salotos maloniai saldižarūgščio skonio, traškios ir žiemą puikiai dera prie kvapnaus plovo, mėsos troškinių ar tiesiog minkštų kotletų su bulvių koše. Mišrainė savo skoniu praturtins daugelį patiekalų!
Agurkai tikrai labai gardūs ir nereikia jokio kaitinimo! Nereikia sterilizuoti stiklainių, nereikia virti marinato, nereikia nieko kaitinti - ar gali būti paprasčiau? O dar ir puikus rezultatas - labai skanūs agurkai.
Šie agurkėliai - tiesiog metų atradimas. Agurkai ypatingai skanūs, su lengvu medaus salstelėjimu, ryškios spalvos. Beje, toks pat receptas tinka ir cukinijai.
Žiemą ši gardi ir kvapni sriubytė būna tikra palaima! Labai patogu ir greita - stiklainio turinį supili į puodą, pašildai ir gali valgyti. O juk kartais, kai dienos sutrumpėja, taip pritrūksta laiko pasigaminti kažką sotaus ir skanaus. Papildomai galite gardinti paprika, cukinijomis ar kitomis daržovėmis.
Puikūs būdas panaudoti agurkus ir pomidorus iš daržo! Agurkai pavyksta kvapnūs ir labai labai skanūs. Gardžiausia, žinoma, taip ruošti mažus agurkėlius - jie bus traškesnis, bet tinka ir su peraugusiais, tuomet juos reikėtų supjaustyti griežinėliais. Pagal nurodytas proporcijas paruoštiu 6 vnt. 1 litro talpos stiklainius. Receptui tinka ir pomidorai su "sumušimais", paminkštėjimais, tik juos reikėtų gerai apipjaustyti.
Labai skanūs agurkai ir puikus būdas sunaudoti nestandartinius ar didesnius agurkus. Jeigu mėgstate švelniau, česnako galima ir nedėti ar dėti mažiau, o jeigu mėgstate aštriau, dar labai tinka įpjaustyti aitriųjų pipirų. Į stiklainiukus dar galima įdėti kvapiųjų pipirų grūdelių.
Labai skanių agurkų marinavimo receptas, kuris tikrai net ir pradedančiai šeimininkutei pavyks pasigaminti. Agurkėliai pavyksta nuostabiai skanūs, traškūs!
Labai paprastas labai skanių marinuotų agurkų receptas! Šiam skanėstui paruošti naudokite mažesnius, neperaugusius agurkus, tokie tiks ne tik mišrainėms gardinti, bet ir kaip dailus užkandis. Jeigu marinuosite pirktinius, juos prieš tai bant keletą valandų palaikykite užpylę šaltu vandeniu.
Kokie vasaros skoniai be agurkėlių? Alternatyva tradiciniams konservuotiems agurkams. Skonis nuostabus. Pasimarinavusius per naktį galite tiekti prie mėsos patiekalų ar kramsnoti vienus. Būtinai išbandykite!
Skanūs agurkėliai, kurių receptui nereikia jokio acto. Su šiuo marinatu taip pat skaniai pagaminsite pomidorus, cukinijas ar kitas mėgstamas daržoves žiemai.
Šiam agurkų marinavimo būdui nereikia jokių įmantrių ingredientų, jų skonis tiesiog nuostabus. Beje, šiuo marinatu galima marinuoti daugelį daržovių, ne tik agurkėlius, pvz., burokėlius.
Puikus būdas, kaip žiemai labai skaniai išsaugoti peraugusius agurkus. Darbo įdėti, žinoma, šiek tiek reikės, bet rezutlatas to vertas. Taip paruošti agurkai puikiai tiks ir puošnesniems užkandžiams.
Nuostabiai skanūs agurkėliai. Traškūs, tokie saldžiarūgščiai, o pagaminami labai nesudėtingai. Jie tiesiog nuostabūs. Paragavus abejingų nelieka. Labai rekomenduojame šį receptą. Marinuoti juo irgi patogu, nes galima daryti tik po kelis stiklainius.
Traškūs, aštrūs, kvapnūs ir labai skanūs agurkėliai! Tokie puikiai tiks skanauti vieni, gardinti mišraines žiemą, tiekti prie mėsos troškinių, plovo ar kitų karštų patiekalų. Receptą galima pritaikyti pagal kiekvieno skonius - jei mėgstate aštriau, papriką reikėtų supjaustyti, jei ne taip aštriai - dėti visą.
Puikus būdas sunaudoti tiek didesnius agurkus, tiek paaugusias cukinijas. Mišrainė labai skani ir viena, ir kaip garnyras prie kitų patiekalų. Taip pat labai tinka dėti į sriubas ir troškinius. Beje, pomidorų padažo galima ir nedėti, ir be jo būna skanu. Jeigu patinka aštriau, dar galima įpjaustyti česnako. Jeigu mėgstate švelnesnį skonį, paprastą actą galite pakeisti obuolių actu.
Pagal šį receptą paruošti agurkėliai ypatingai traškūs ir skanūs. Jie tinka ir kaip garnyras, ir ruošiant sumuštinukus ar mišrainėms ruošti, pvz., su virtais burokėliais.
Mėgstate krienus? Šis receptas kaip tik Jums! Agurkai marinuoti su krienais ir česnakais - pikantiško ir kiek aštroko skonio! Receptas visai nesudėtingas ir pritaikytas net 10 kilogramų agurkų, tad, jei norite ruošti mažesnį kiekį ar tik išbandyti, ingredientų kiekį mažinkite proporcingai.
Nuostabaus skonio, saldžiarūgščiai - aštrūs agurkėliai pakerės tikriausiai kiekvieną, mėgstantį pikantiškesnius skonius! Marinatas šaltas, todėl daržovės bus traškesnės. Atkreipkite dėmesį, kad ne tik marinate nėra jokio vandens, bet ir stiklainiai, dangteliai ir pačios daržovės turi būti sausos, kad viskas kuo geriau pavyktų.
Talentingoji Renata dalinasi puikiu receptu, kuriuo vadovaudamasi paruošite tikrai labai skanių raugintų agurkų! Ragauti juos galima jau po 2 - 3 mėnesių nuo pagaminimo. Raugo nereikia virinti, stiklainių sterilizuoti ir nereikia nieko vakuoti - itin paprasta!