Aguoniniai skanumynai - 34 Kalėdomis kvepiantys receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2022-12-17
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Aguoniniai skanumynai - 34 Kalėdomis kvepiantys receptai
@Shutterstock

Iki žiemos švenčių liko vos kelios dienos. Daugelis jau tikriausiai planuoja, kuo vaišins svečius - karšti patiekalai, salotos, užkandžiai... O desertui ar net dovanai siūlome kepinių su nuostabiai Kalėdišku ingredientu - aguonomis!

 

Tikimės, kad mums pavyks Jums padėti galutinai išbaigti planuojamą šventinį meniu, pasisemti naujų idėjų iš šių LaMaistas.lt bei projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių publikuojamų receptų, kuriuos drąsiai galime rekomenduoti ir Jums!

 

Šis trupininis varškės ir aguonų pyragas yra nuostabus! Minkštas sviestinis tešlos krepšelis, sultingas aguonų įdaras ir glotnus, vanile kvepiantis varškės kremas. Tarpusavyje jie dera nepriekaištingai – pyragas toks švelnus, kad tiesiog sutirpsta burnoje. Be to, kad labai gardus, pyragas yra itin paprastai ir greitai paruošiamas. Tešla – visiškai nelepi, įdarai – sumaišomi viename dubenyje. Kepimo formoje pyragą susluoksniuosite per maždaug pusę valandos, o tuomet beliks išlaukti, kol orkaitėje jis pavirs kvapniu ir skaniu žiemos desertu.

Receptą rasite čia.

Greičiausiai visi sutiksime, kad Šimtalapis - ypatingas desertas. Ypatingas ne tik savo istorija bei paruošimu, bet ir skoniu. Prieš šimtmečius atvežtas ir gaminti pradėtas dar totorių - labai greitai savo gerbėjų ratą atrado ir Lietuvoje. Šiandien drąsiai galima sakyti, kad kiekvieno mūsų širdyje šis desertas užima ypatingą vietą. Plona mielinė, sviestu ir cukrumi pripildyta, tešla, storas aguonų sluoksnis ir kelios razinos - tik tiek tereikia tobulam, visus pavergiančiam, desertui. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Banga, Wavy kitchen

Nesudėtingai paruošiamas, iš paprastų ingredientų, o kokio nuostabaus skonio ir vaizdo šis aguonų pyragas! Pamatysite, pagaminus vienąsyk, norėsis ruošti dar ir dar.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Be galo gardus aguoninis pyragas, kuriam ypatingą skonio išbaigtumą suteikia karamelinis glaistas. Tiesiog tirpstantis burnoje, nors keptas iš gana kietokios tešlos, bet ją gerokai aplaisčius sirupu, visas gardėsis pasidaro labai maloniai skanus ir drėgnas. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Inga's Sweeterie

Lengvas, purus, maloniai aguoninis - tikrai puikus tortas bet kokiai progai. Be to, galite drąsiai eksperimentuoti ir vietoje aguonų jį pagardinti smulkintais riešutais arba džiovintais vaisiais. Gana girti, metas ragauti!

Receptą rasite čia.

Tikrai taip, pyragas panašus į šimtalapį ir idėja taipogi kilo bevartant senovinių kepinių knygą, labai jau gardžiai atrodė pyrago pjūvis. Rezultatas pranoko absoliučiai visus lūkesčius. Ir ne tik pjūvio. Apibūdinti skonį sunku, reikia būtinai paragauti tą sluoksnių, lydyto sviesto, cukraus ir traškančių aguonų kvartetą. Tokį tobulą, paprastą, greitą, elementarų pristatau ir jums.

Receptą rasite čia.

Drėgnas, maloniai citrusais kvepiantis keksas tiems, kas labai mėgsta aguonas! Gabalėlis šio skanėsto tobulai dera su puodeliu kvapnios nesaldintos arbatos ar kavos.

Receptą rasite čia.

Įdomus ir net kiek netikėtas šventiškas panakotos variantas - su aguonomis ir spanguolių padažu. Dar neįprasčiau tai, jog ji gaminama su graikišku jogurtu. Tikras skonių bei tekstūrų persipynimas, kuris pasirūpins, jog šio skanėsto dar ilgai negalėtumėte pamiršti. Ingos patarimas - jei neturite užtektinai formelių, galite tiesiog naudoti arbatos puodelius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Inga's Sweeterie

Međimurska gibanica“ - tai daugybės sluoksnių, drėgnas, minkštas, nuostabaus skonio pyragas, kuris tikrai patiks ir mums, lietuviams: obuoliai, varškė, aguonos ir riešutukai… Sunku atsispirti gabalėliui šio skanėsto!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Tikras klasikinis trupiniuotis, labai labai labai skanus. Jeigu norite pagreitinti gaminimą, galite vietoje virto kondensuoto pieno naudoti pirktinį Rududu, tik jį truputį pašildykite, kad suminkštėtų. Bet mums su virtu namuose kondensuotu dar skaniau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Būtent tokie kūčiukai tradiciniai mano namuose - skanūs, ne per saldūs, atitinkantys Kūčių papročius, labiau minkšti negu traškūs (bet receptas puikiai pritaikomas ir traškiems - patarimus rasite recepto apačioje), labai derantys su aguonų pienu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Keksas atrodo gana tradiciškai išorėje, o viduje laukia staigmena - skanutėlis aguonų įdaras!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Banga, Wavy kitchen

Šie greiti pyragėliai tobulai kremiški, skalsūs, žaviai atrodantys ir nuostabiai skanūs. Skoniu jie kažkuo primena Raffaello saldainius, kas nieko nuostabaus nes šiam receptui mus ir įkvėpė garsusis Raffaello tortas. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Minkštas, purus, su malonia rūgštele, kurią suteikia pertepimui naudojama uogienė, pilnas pikantiško aguoniškumo. Šis skanuolis mus sužavėjo iškart, vos tik pirmą kartą jo paragavome. Pertepimui galite naudoti rinkitės mėgstamiausią uogienę, ypač tinka rūgštesnės, pvz., raudonųjų serbentų.

Receptą rasite čia.

Visų laikų nuostabiausi ir skaniausi sausainiai. Dažniausiai daromi su cinamonu, bet su aguonomis ne ką prasčiau.

Receptą rasite čia.

Nuostabus, ypatingos varškinės tešlos pyragas, jei mėgstate daug aguonų! Jei turite, galima naudoti jau paruoštą aguoninį įdarą iš skardinių ar jį pasiruošti patiems.

Receptą rasite čia.

Puikus pasirinkimas šv. Kalėdoms - labai aguoninis ir labai šokoladinis pyragas su nedaug tešlos, kurio tiek išorę, tiek skonį puikiausiai papildo traškūs riešutai. Tikras rojus smaguriams, mėgstantiems saldžius ir maloniai burnoje tirpstančius gardėsius. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Puikus derinys tiems, kas mėgsta obuolių ir aguoninius pyragus! Klasikinį aguonų pyragą šis receptas praturtina obuolių drėgnumu. Paruošti visai nesudėtinga, o skonis maloniai nustebins.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Labai drėgnas ir labai Kalėdiškas pyragas - jame tiesiog karaliauja aguonos! Šio pyrago dažnai neatsisako net tiek, kurie paprastai nelabai mėgsta aguonų, nes jis tikrai labai skanus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Gaivus žiemos švenčių desertas, jei visai nenorite ilgai suktis virtuvėje ar kaisti orkaitės (o gal ji užimta kepamais užkandžiais?). Desertą - tortą galima paruošti iš anksto, o prieš patiekiant išimti iš šaldytuvo, pjaustyti ir gardžiuotis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Aguoninė pynė ne tik labai skani, ji - tikra gražuolė! Pagal senovinį receptą, iš paprastų, neįmantrių ir tikriausiai kiekvienoje virtuvėje sutinkamų produktų. Tokia, kokias kepdavo močiutės ir jų močiutės... Gomurį viliojančiai dvelkia šventėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Nuotsbus pyragas: trys - viename. Tai ir varškė, ir obuoliai, ir aguonos! Pyragas drėgnas ir tikrai labai skanus. Pjaustome visiškai atvėsusį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Šventinis aguonų pyragas dar įdomiau ir ypatingiau - su obuoliais! Būtent dėl obuolių pyragas iškepa drėgnas ir labai skanus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dr. Oetker

Tai labai skanus, minkštas, paprastas kekso receptas su trimis skirtingais įdarais - razinomis, aguonomis ir baltuoju šokoladu. Razinas galima pakeisti graikiniais riešutais, džiovintais abrikosais, spanguolėmis.

Receptą rasite čia.

Mums šis pyragas puikiai papildo šventinį stalą. Pyragas minkštas ir švelnus, su maloniai traškančiomis aguonų sėklytėmis. Viršų apliejame tirpintu šokoladu ar skanaujame be papuošimo.

Receptą rasite čia.

Trapūs žagarėliai įdomiau pagal Odetos receptą: šį kartą su aguonomis! TOkie žagarėliai bus tikra Žiemos švenčių pažiba!

Receptą rasite čia.

Rudens ir žiemos laikotarpis be aguonų skonio neįsivaizduojamas... O kai desertas dar primena vaikystę ir "mokyklines bulkutes", norisi tuoj pat kibti į darbą!

Receptą rasite čia.

Puikus skanėstas prie puodelio arbatos ar kavos aguonų mėgėjams. Sandariai uždengtas drėgnas ir minkštas išlieka ne vieną dieną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Cukruoti Debesys

Jei norite kitokių kūčiukų arba, jei negalite valgyti įprastų kūčiukų su kvietiniais miltais, šie turėtų patikti ir puikiai tikti. Žinoma, tai nėra tradiciniai kūčiukai, skoniu jie primena migdolinius sausainius, papildomai juos labai tinka pagardinti kalėdiniais prieskoniais.

Receptą rasite čia.

Kepiau aguonų pyragą, nu taaaaip patiko, kad kitą rytą kepiau dar vieną, tik vienas su cukrumi, kitas su medumi ir agavų sirupu, t.y. be cukraus. Pirmąjį tikrinau ar iškepęs po 30 min kepimo, tai viduriukas šiek tiek įkrito. Antrojo šventai neliečiau iki kepimo pabaigos, niekur niekas neįkrito. Abu purūs, drėgni, ne per saldūs ir su rūgštele. Aprašiau abu variantus, skirtumai nedideli, bet keli niuansai yra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Mėgėja kepėja

Desertas tikriems smaližiams! Saldus, sodrus ir labai labai skanus, puikiai tinkantis šventiniams stalui. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Cukruoti Debesys

Labai skanus, tradicinis žydiškas mielinis pyragas iš minkštutėlės, sodraus skonio mielinės tešlos ir puikaus įdaro. Dažniausiai kepamas šventėms. Nors recepte pateikiamas šokoladinis įdaras, trądiciškai šis pyragas kepamas su aguonomis - jas reikėtų išmirkyti ir porą kartų permalti, pagardinti cukrumi, arba galima įsigyti jau paruošto įdaro pyragams. Pyragas iškepa minkštas ir kvapnus, labai skanu su pienu, arbata ar kava. Tešla kildiniama šaldytuve tam, kad su ja būtų lengviau dirbti, daug lengviau ją kočioti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Iš nurodyto ingredientų kiekio išeis du dideli vyniotiniai. Įdarą galima keisti į kokį tik norite: uogienės, varškės, kokosų ir kt.

Receptą rasite čia.

Pasakiškai drėgnas citrininis pyragas su aguonomis. Nuo cukinijos pyragas minkštas, drėgnas ir labai skanus, tokiu išlieka net atvėsęs.

Receptą rasite čia.

Skamba galbūt neįprastai, bet majonezas šių bandelių tešlai suteikia puikios tekstūros ir minkštumo. Kvapnios bandelės tobulai dera su stikline pieno ar puodeliu arbatos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

Skanutėlis kondensuoto pieno biskvitas su aguonomis, grietinėlės kremas ir gaivūs kriaušių gabaliukai - puikus derinys smaližiams. Beje, kriaušes galima pakeist ir kitokiais vaisiais, pvz., obuoliais, mandarinais ar pesikais. Tortą geriausia ruošti iš vakaro, todėl šventės dieną būsite ramūs ir nereikės skubėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dalia

Įdomaus ir neįprasto skonio pyragas, ypač mėgstantiems aguonas. Trapi tešla ir puikus įdaras! Pyragą patariame skanauti kelias dienas pastovėjusį, taip jo skonis dar labiau subręsta. Šis pyragas labai tiks Kalėdų stalui!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Šis pyragas - tikras gražuolis ir skanuolis. Jame naudojami rabarbarų ir aviečių džemai, suteikiantys tiek malonią rūgštelę, tiek tinkamą saldumą. Be to, šis pyragas gana greitai ir nesunkiai pagaminamas - daugiausia laiko užima pats laukimas, kol skanėstas iškeps.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Pasakiškai minkštas ir maloniai drėgnas vyniotinis su puikiu, traškiu aguonų įdaru. Tokiu pyragu maloniai nustebinsite šeimą ir artimuosius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Mažoj Virtuvėlėj

Labai skanus, sodraus skonio tortas, kurį galima būtų net pavadinti tikru damų tortu - elegantiškas, saldus, karameliniu kavos kremu, su lengvu brendžio vėjeliu. Kaip teigia Ernesta, šis skanėstas vargiai ar patiks lengvų tortų mėgėjams, bet visiems kitiems jis bus tikras atradimas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Baking Secrets

Labai skanūs, kvapnūs ir minkšti lyg pūkelis citrininiai keksiukai su traškiomis aguonomis. Taip pat rasite ir greito glajaus receptą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Baking Secrets

Gražuolis aguoninis keksas su šokoladiniu glaistu. Šis keksas pagal tradicinį austrišką receptą, bet tikrai patiks ir lietuviškam skoniui.

Receptą rasite čia.

Purios, putlios ir skanutėlės mielinės bandelės, kurios tobulai tiks Kalėdų pusryčiams prie kavos. Skanios šiltos, bet tikrai garžios ir atvėsusios.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Gamyklėlė

Šis pyragas ne tik be kvietinių miltų ir pridėtinio cukraus, bet ir greitai bei visai nesudėtingai paruošiamas. Gabalėlis šio pyrago tobulai derės su puodeliu kvapnios arbatos ar kavos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dalia

Puiki kondensuoto pieno tešla su aguonomis ir švelniu maskarponės sūrio kremu. Beje, keksiukai labai skanūs ir vieni, be kremo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Tiesiog puikus pyragas kurį kepant nuostabių kvapnų prisipildys visi namai. Skamba galbūt įmantriai, tačiau paruošti visai nesudėtinga.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Citrinos žievelė

Maloniai gaivūs ir labai skanūs sausainukai, kuriuos ragaujant labai tinka merkti į arbatą ir mėgautis. Beje, nuorodoje rasite ir daugiau žiemiškų sausainių receptų, o būtent šių apelsininių sausainių receptas yra trečias.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Mukatanas

Gaivus, spalvingas ir labai skanus aguoninis tortas su  vasarą primenančia gaiva. Ruošti galima ir su šaldytomis braškėmis, tik jas reikėtų sutrinti. Tik šaldytų uogų nenaudokite papuošimui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Sonatinos receptai

Trapios tešlos eglutės su aguonų įdaru, tokios labai tinka dovanoti, jas ypač patogu valgyti mažiesiems, nes paprasta paimti į rankas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Neringos blogas

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital