7 paslaptys, kad salotos visada pavyktų tobulos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2016-11-10
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
7 paslaptys, kad salotos visada pavyktų tobulos

Kaip dažniausiai gaminamės salotas? Beveik viskas, ką randame šaldytuve, keliauja į vieną indą ir būna užpilama kokių nors mėgiamų padažu. Kartais toks eksperimentas pavyksta, bet kartais, deja, ne. Taigi, skubame pasidalinti keliais naudingais patarimais, padėsiančiais išvengti dažniausių salotų gaminimo klaidų ir kaskart mėgautis nepakartojamai gardžiu patiekalu. Be to, šiuos patarimus užtvirtinsime puikiu pavyzdžiu, kurį tikrai rekomenduojame išbandyti.

 

Pagrindinės bet kokių salotų sudedamosios dalys:

  • Komponentas, kurio skonį labiausiai norima pabrėžti (mūsų atveju tai pomidorai);
  • Kas nors sūraus ir riebaus (feta sūris);
  • Kažkas traškaus ar/ir skrudinto (smulkinti skrudinti žemės riešutai);
  • "Pagalbinė" daržovė, geriausiai pabrėšianti pagrindiniąją (pakepinti kukurūzai);
  • Lapinė daržovė (špinatai);
  • Ryškaus skonio užpilas (sherry vyno acto užpilas).

 

Pagrindinės salotų gaminimo taisyklės:

  1. Didžiausias dėmesys turi būti skiriamas komponentui, kurio skonį labiausiai norima pabrėžti. Kad ir kaip daug daržovių, vaisių ar mėsos rūšių mėgtumėte, neverta jų visų sumesti kartu ir laukti puikaus rezultato. Pasirinkite vieną, bet tik tą, kuri tuo metu laiku pasižymės geriausiomis skonio bei išvaizdos savybėmis.
  2. Pagrindinį komponentą prieš gaminant salotas tinkamai paruoškite. Mūsų atveju pomidorą reikėtų susmulkinti, pabarstyti druska ir pipirais bei leisti šiek tiek pasimarinuoti alyvuogių aliejuje. Taip pat atrodytų ir mėsos arba žuvies paruošimas, tik ją, be abejo, reikėtų dar ir iškepti arba išvirti.
  3. Pridėkite ką nors sūraus ir riebaus. Mūsų atveju tai feta sūris. Taip pat puikiai tiktų ricotta, burrata, mozzarella ar ožkos sūris. Jei pagrindinis salotų komponentas yra baklažanai, galite naudoti rūkytą sūrį. Prie saldžiųjų kukurūzų tiktų smulkintas Parmesan sūris.
  4. Truputis traškumo niekada nepakenks. Mūsų salotose šis vaidmuo atitenka smulkintiems skrudintiems žemės riešutams, bet vietoje jų kuo puikiausiai tiks ir nedideli duonos skrebučiai, raudonieji svogūnai, pistacijos, kedro riešutai ar pan.
  5. Pagalbinė daržovė. Ji turėtų būti kitokios spalvos, skonio bei tekstūros nei pagrindinis komponentas. Jei didžiausią dėmesį norite skirti kažkam virtam ar keptam, kaip pagalbinį komponentą rinkitės neapdorotą daržovę. Jei pagrindinis vaidmuo atitenka nekeptam ir nevirtam produktui, rinkitės ką nors paskrudinto, kaip mūsų atveju kepintus kukurūzus.
  6. Lapinis komponentas. Iš pirmo žvilgsnio jis gali atrodyti svarbiausiu, kadangi užima daugiausia vietos lėkštėje, bet iš tiesų jokiu būdu negali užgožti pagrindinio komponento skonio. Galite rinktis bet kokią mėgstamiausią lapinę daržovę - špinatus, gražgarstes ar tiesiog įvairių salotų mišinį.
  7. Viską paskaninkite tinkamu užpilu. Mūsų atveju puikiai tinka sherry vyno acto užpilas. Tuo tarpu vištienos salotoms idealus pasirinkimas - garstyčių ir medaus užpilas, tuno ar kitos žuvies salotoms - sūresnis alyvuogių aliejus.

 

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital