Žaibiški receptai šventiniam stalui - 37 greitos idėjos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2018-12-22
Žaibiški receptai šventiniam stalui - 37 greitos idėjos

Žiemos šventės jau čia pat! Kiekvienas pradedame vis labiau ieškoti, kokių skanėstų pagaminti šventiniam stalui, kuo nustebinti namiškius ir svečius, ką naujo ir dar neragauto išbandyti. Tokiu metu nemažiau svarbu, kad maisto gaminimas netrūktų ilgai, daugiau laiko liktų kitiems pasiruošimo darbams. 

 

Labai greitai paruošiama ir tikrai ypatingai skani užtepėlė! Ją galima ne tik tepti ant skrebučio, bet ir įdaryti tešlos krepšelius ar šaukštelius. Sūrį galite rinktis, kokį labiau mėgstate - intensyvesnio ar švelnesnio skonio ir kvapo, o vietoje majonezo drąsiai galima naudoti ir kreminį varškės sūrį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kitoks, puošnesnis ir labai gardus būdas patiekti silkės salotas! Tinka ir šventiniam stalui, ir kasdienai. Salotos gardžios, sočios ir labai spalvingos! Žirnelius recepte galima keisti virtomis pupelėmis, pridėti dar vieną – virtų bulvių – sluoksnį, mėlyną svogūną keisti geltonuoju.

Receptą rasite čia.

Pyragas patiems tikriausiems šokolado mylėtojams. Pyragas drėgnas, sodrus ir labai labai skanus! Kiekvienas kąsnelis tirpsta burnoje, o reikia vos dviejų ingredientų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Natalija, Tasha.lt

Silkę paruošite labai greitai, o nuo stalo ji dings dar greičiau! Tai puikus, labai paprastas ir visuomet pavykstantis silkės receptas, kuris pavyks net virtuvės pradinukams. Recepte nurodytų trijų ingredientų pakaks net šešiems ragautojams. Būtinai išbandykite! Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcija

Labai greitos ir labai skanios lašišos salotos su avokadais. Lašišą galima naudoti sūdytą ar rūkytą, galima net ir keptą, jei turite likučių. Salotas galima ruošti į vieną didelį indą ar ruošti ir patiekti porcijomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Penkiolika minučių pasiruošimo ir truputis kantrybės, kol iškeps! Vietoje lašišos galima kepti ir kitą žuvį - menkę, pangasiją ar kitą mėgstama. Švelnus kreminis grietinėlės padažas tobulai dera prie žuvies. Tiekiame su ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gaivios ir sočios burokėlių salotos, kurios puikiai tiks ir prie silkės, ir prie keptos žuvies, ir prie virtų bulvių ir tiesiog su duonos riekele! Salotos labai paprastos, bet tikrai labai skanios.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanios silkės salotos, kurias galima valgyti ir kaip salotos ir, jeigu ingredientus pjaustysite smulkiai, gardžiuotis kaip užtepėle. Į jas dar labai tinka įpjaustyti prinokusio avokado. O jeigu norite lengvesnio varianto kasdienai, vietoje majonezo naudokite graikišką jogurtą, tik tada įdėkite šiek tiek daugiau garstyčių, kad skonis būtų stipresnis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šiek tiek neįprastas, bet labai gardus derinys! Salotos gaivios, sočios ir labai skanios, o per šeimos šventes dažniausiai pirmos dingsta nuo stalo! Lengvas silkės sūrumas persipina su ananasų saldumu ir traškiais kukurūzais - skanumėlis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcija

Pagaminti šį tortą - paprasčiau tikriausiai nebūna! Tortas gana sotus, todėl jo užteks pavaišinti gausią draugų kompaniją ar visą šeimą. Tortą galima ruošti ir be kokoso, jeigu jo nemėgstate, tortas bus labi skanus ir be jo! Ananasus galima keisti ir konservuotais persikais ar šaldytomis uogomis. 

Receptą rasite čia.

Tik trys ingredientai ir labai gardūs kąsneliai paruošti. Šis užkandis tinka tiek pusryčiams, tiek lengviems pietums ar kaip užkandis. Ruošti tinka ir trumpavaisiai agukai - jei neperaugę, jie bus dar traškesnis, o kąsneliai - gaivesni, jų, priklausomai nuo dydžio prireiks maždaug 2 - 3 vietoje vieno ilgavaisio agurko. Jeigu neturite kreminio sūrelio, galima naudoti drėgnesnę, ar pertrintą birią varškę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Savą tokio kepsnio versiją turi tikriausiai kiekviena šeimininkė ir šeimininkas! Recepto autorė pataria, kad šis receptas visuomet išgelbės, kai neturite daug laiko skanėstų paruošimui. Tiekite su daržovių salotomis. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Klasikinis ir tiesiog puikus blynelių su silke receptas! Į silkės įdarą papildomai galima dėti saulėgrąžų, į tešlą - žalumynų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vienas gardžiausių ir paprasčiausiai paruošiamų tortų. Švelnaus skonio, kreminės tekstūros ir tikrai labai gardus. Sausainius rinkitės mėgstamus, čia tiks net ir šokoladiniai - pyragas bus kitokio, tačiau taip pat ypatingo skonio.

Receptą rasite čia.

Skanūs pyragėliai iš kefyro tešlos, kurie kepami keptuvėje, tad nereikės kaisti orkaitės, arba orkaitėje tuo metu galės kepti kiti skanėstai! Įdarą galite pasirinkti kokį norite, pagal savo skonį, pvz., džiovintais grybais ar kepintais pievagrybiais, raugintais kopūstais ar patroškintais šviežiais, su malta mėsa ar virtais ryžiais ir smulkintais virtais kiaušiniais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai greitas ir nesudėtingai pagaminamas tortas, reikės tik trupučio kantrybės, kol jis pastovės ir sustings, o visi nuostabūs skoniai persipins tarpusavyje.

Receptą rasite čia.

Kremiška užtepėlė su traškiais elementais - šonine ir riešutais. Derinys gali pasirodyti netikėtas, bet nustebsite, koks skanus šios užtepėlės skonis! Labai skanu patiekti ant duonos riekelės, sūrių sausainėlių ar traškučių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Nuostabaus skonio vyniotinis, kuris puikiai tinka valgyti ir šiltą, kaip pagrindinį patiekalą, ir kaip šaltą užkandį. O dar ir pasakiškai dailus, tad tikrai papuoš šventinį stalą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Pyrago formą išklosite tešla, sumaišysite kelis ingredientus įdarui į orkaitę ir viskas! Belieka luktelėti, kol iškeps ir skanauti! Pyragas labai paprastas ir labai skanus, jo įdarą papildomai galite pagardinti fetos ar pelėsiniu sūriu, o žuvį ir pakeisti kita mėgstama!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai greiti ir šventiški lašišos kepsneliai keptuvėje. Marinuoti pakanka vos pusvalandį. Tiekti tinka su ryžiais, daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Puikaus skonio, kremiškas majonezas, kurį pagaminsite labai greitai. Puikiai tinka pagardinti Kūčių patiekalus ar jeigu nevalgote kiaušinių ar pieno. Nebūtina pirkti konservuotas pupeles ar avinžirnius, jeigu Kūčioms virsite naminius ankštinius (pvz. mišrainėms ar salotoms), tiesiog reikėtų neišpilti jų virimo skysčio ir pagaminsite puikų majonezą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nesudėtingai paruošiamas, nebrangus (ypač, jei dar turite savų obuolių) ir labai dailiai atrodantis pyragas! Skanus ir vienas, ir su plakta grietinėle ar kaušeliu ledų, ir su puodeliu kvapnios arbatos!

Receptą rasite čia.

Tikriausiai nemažos dalies lietuvių Kalėdinio stalo pažiba būna vienaip ar kitaip kepta višta. Šį kartą siūlome išbandyti šį nuostabų receptą, kuris sutaupys laiko, o višta bus minkštutė ir sultinga viduje bei su gundančiai traškia plutele, o ir marinuoti iš anksto nereikia! Rasite net tik detalų receptą, bet ir daugybę naudingų vištos kepimo patarimų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikrai taip - silkė tinka ne tik šaltiems užkandžiams ir salotoms, su ja galime iškepti puikų apkepą. Apkepas skandinaviškas, bet tikrai patiks ir lietuviškam skoniui. Beje, silkę galite rinktis pačių marinuotą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Kiek kitoks, bet tinginį primenantis pyragas tikriems smaližiams! Paprasta paruošti ir fantastiškai skanu!

Receptą rasite čia.

Tikriausiai daugelis yra ragavę tešloje keptų krabų lazdelių, o ar esate jų ragavę su traškia džiūvėsėlių plutele? Tikras skanumėlis! Jos labai gardžios ir šiltos, ir atvėsusios, ypač su aštriais ar pikantiškais padažais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greitai paruošiamas ir tiesiog be galo skanus vyniotinis smaližiams. Kondensuoto pieno biskvitą paruošti užtruks visai neilgai, kelios akimirkos kremui paruošti, susukti ir viskas - galima ragauti! Pertepimui galima naudoti rūgštesnę uogienę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Būtinai išbandykite šį paprastą receptą! Produktų visai nedaug, o recepto prašys visi paragavę. Tortą apliekite tirpintu baltu, juodu ar pienišku šokoladu! 

Receptą rasite čia.

Tradiciniai, labai gardūs silkės blyneliai purioje ir minkštoje tešloje. Beje, pagal šį receptą galima kepti ne tik silkę, bet ir kitokią žuvį, tik ją tuomet reikėtų pasūdyti ir pagardinti mėgstamais prieskoniais, nes ji neturės silkei būdingo sūrumo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puiki, sveikuoliška majonezo alternatyva! Labai skanu su virtais kiaušiniais ar kaip padažas salotoms. Mėgstantiems aštriau, talentingoji recepto autorė pataria dėti daugiau česnako ar aitriųjų pipirų, o lengvesniam majonezui siūlo naudoti truputį jogurto. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Sotus ir sodrus karamelinis sūrio tortas, kurio paragavę norėsite dar ir dar gabalėlio! Puoškite karamelizuotais riešutais, granola ar kitai skanėstais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šokoladinis pagrindas, šokoladinis kremas ir šokoladiniai papuošimai - tortas tikriems šokolado mylėtojams! Tortas sodrus, kreminis ir labai labai skanus. Jei norite kiek lengvesnio varianto, maskarponę recepte galima pakeisti rikota.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Puikios, lengvos salotos, kurioms tiks ir virta, ir rūkyta vištiena! Salotos itin gaivios, su maloniai derančiu vištienos skoniu ir vynuogių saldumu... Nuostabaus traškumo salotoms suteikia pakepinti graikiniai riešutai, kurie užbaigia pasakišką skonių derinį. Rekomenduojame paragauti!

Receptą rasite čia.

Derinys gali pasirodyti kiek neįprastas, bet šių salotos skonis tiesiog puikus. Ingredientų reikės nedaug, o svečiai garantuotai nustebs. Rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Galbūt galėtų pasirodyti, kas čia tokio ypatingo - kepta šoninė? O patikėkite, taip kepta šoninė tikrai labai ypatinga! Svarbu pasirinkti kokybišką mėsą, nes nuo to ir priklauso galutinis rezultatas. Pasiruošimo šiam patiekalui reikia visai neilgo, o vėliau tereikės pašauti į orkaitę ir galima drąsiai užsiimti kitais darbais, kol čirška šoninė. Šio kepsnio ruošimas turi net tris paslaptis, kaip jį paruošti tobulą, ir visas jas autorė atskleidžia recepte!

Receptą rasite čia.

Silke ir obuoliai - puikus derinys tuo įsitikinome jau ne kartą. O šiuose puikiuose sumuštinukuose prijungiame dar ir virtų kiaušinių - skanumėlis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai greiti ir labai skanūs vištienos suktinukai keptuvėje! Paruošti tikrai labai paprasta, o skanaujame su mėgstamu garnyru - bulvių koše, ryžiais ar traškiomis bulvytėmis!

Receptą rasite čia.

Lengvai ir greitai pagaminami, itin dailiai atrodantys ir pasakiškai skanūs saldainiai! Vos trys beveik kiekvienoje virtuvėje randami ingredientai ir truputis vaflių papuošimui - ant Jūsų stalo puikūs saldainiukai. Galite skanauti patys, vaišinti draugus ar neštis į svečius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greitai paruošiamos ir gaivios vištienos salotos su avokadais. Vištieną galima naudoti virtą, keptą ar rūkytą - kiekvienam pagal skonį. Salotas galima ruošti su natūralaus ar graikiško jogurto padažu, pikantiškam skoniui galima pridėti truputį garstyčių. Papildomai galima pagardinti smulkintais riešutais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikrai labai gardus pyragas ir svarbiausia - galima išbandyti įvairiausias jo variacijas - rinktis mėgstamus sausainius, viršų pabarstyti kokoso ar migdolų drožlėmis, nedėti žemės riešutų, vietoje paprasto sviesto naudoti žemės riešutų sviestą. Bet kokiu atveju pyragas pavyksta be proto skanus. Svarbiausia - neperkepti!

Receptą rasite čia.

Šventiška, spalvinga ir labai skani užkandėlė šventinio stalo vaišėms. Avokadus rinkitės gerai prinokusius, taip užtepėlė bus itin kremiška ir skani. Šios užkandėlės labai gardžios tiek dar šiltos, tiek šaltos. Su saldžiomis bulvėmis mums jos pačios skaniausios, bet jeigu jų neturite, tiks ir paprastos virtos bulvės, tiesiog išvirkite su lupena (nepervirkite!), atvėsusias nulupkite, o prieš gaminant užkandėles jas apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus ir pabarstę mėgiamais prieskoniais. Arba riekeles keletą minučių apkepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Puikus patiekalas, kurį paruošti užtruksite keliolika minučių ir tiesiai į orkaitę! Patiekalas primena plovą, tik daug šventiškesnę jo versiją! 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Vienas skaniausių mūsų ragautų varškės pyragų, be to, fantastiškai gražiai atrodo ir yra labai lengvai pagaminamas. Jeigu neturite kreminės varškės, paprastą varškę galima tiesiog sutrinti elektriniu trintuvu. O jeigu dalį varškės pakeistumėte maskarponės sūriu, įdaras taptų dar kremiškesnis ir skoniu sužavėtumėte kiekvieną ragaujantį!

Receptą rasite čia.

Gaivios, greitai paruošiamos ir labai skanios salotos! Su užbariančiai traškiais riešutukais ir obuoliais. Jas galima ruošti su kepta, virta ar rūkyta vištiena. Tiekti galima atskiruose indeliuose ar viską išmaišyti viename inde!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Burokėliai, silkutė ir skrebučiai - laiko patikrintas derinys. O juk būtent klasikinis skonių derinys dažniausiai būna tai, kas tiesiog negali nuvilti. Taip ir šį kartą - paprasta, nieko įmantraus, bet be galo gardu - užkandukai su burokėliais ir silke.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vos keli ingredientai ir nuostabi užtepėlė ant Jūsų stalo! Užtepėlė skaniausia su skumbre, nes ji gana stipraus, pikantiško skonio, tačiau galite naudoti ir kitokią žuvį - lašišą ar net konservuotą tuną. Sumuštinukai su šia užtepėle per šventes pirmi dingsta nuo stalo. Siūlome paragauti ir Jums!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jeigu dar nesate taip kepę lašišos, daug prarandate! Traški plutelė ir minkšta, sultinga lašiša užburia savo skoniu! Labai patiks ir Jums! Čia rasite ne tik detalų receptą, bet ir daug naudingų patarimų, kaip lašišą iškepti ypatingai skaniai, bet nesudėtingai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus, kremiškas karšto šokolado gėrimas. Receptas pritaikytas nevartojantiems pieno produktų, na, o jeigu jų nevengiate, kokosų pieną keiskite grietinėle. Gėrimas bus dar kvapnesnis, jei kartu pašildysite cinamono lazdelę ir kelis gvazdikėlius, prieš patiekiant juos išimkite!

Receptą rasite čia.

Viena kulinarijos klasikų - tiramisu. Tiesiog tirpstantis burnoje, maloniai suderinantis marcarpone švelnumą, romo kartumą bei šokolado saldumą. Žalių kiaušinių nedėti, o vietoje jų į kremą įmaišyti 200g plaktos grietinėlės. Taip pat galima paįvairinti tiramisu ant pirmojo sluoksnio uždedant truputį konservuotų vyšnių ar kitų šaldytų (tik prieš tai atitirpintų ir nuvarvintų uogų).

Receptą rasite čia.

Vos dviejų ingredientų užtepėlė su trupučiu pagardinimo ir puikus skanėstas jau prieš Jus! Skonis labai primena naminį kreminį sūrelį, labai gardu tepti ant traškių sausainėlių ar įdaryti tešlos krepšelius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikras klasikinis tinginys. Mums šis receptas tiesiog idealus. Skaniausias pavyksta su senaisiais klasikiniais sausainiais "Pasveikinimas" arba "Gaidelis". Tinginio tamsumas priklausys nuo kakavos gerumo. Kuo daugiau kakavoje bus kakavos sviesto, tuo šokoladiškesnio skonio bus tinginys. Beje, jei norite išgauti šventiškesnį tinginio variantą, galite jį gamintis torto formoje, o viršų papuošti smulkintais riešutais, šokolado drožlėmis ar plakta grietinėle - bus ir skanu, ir originalu.

Receptą rasite čia.

Puikus silkės skanėstas su svogūnais ir žemės riešutais. Riešutus galima rinktis ir kitokius mėgstamus ar turimus.

Receptą rasite čia.

Labai gardūs, tobulos tekstūros ir itin lengvai pagaminami. Juos formuoti daug lengviau negu tradicinius su grietinėle gaminamus triufelius. Jeigu nėra laiko formuoti rutuliukus, galite tiesiog masę sudėti į kepimo popieriumi išklotą kvadratinę formą, o jai apstingus supjaustyti kvadratukais ir tada apvolioti kakavoje. Gardžių triufelių paslaptis - būtinai gaminkite iš šokolado, kurį mėgstate labiausiai! 

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis