Greiti saldumynai be orkaitės - 34 gardūs receptai!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-12-20
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Greiti saldumynai be orkaitės - 34 gardūs receptai!
@ Shutterstock

Tikriausiai visi mėgstame saldumynus, tačiau ne visuomet norisi ilgai suktis virtuvėje, ypač žiemos švenčiu laikotarpiu, o jei dar netikėtai užsuka svečiai...

Atrinkome Jums net 34 puikiausius LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių receptus, kuriems nereikės nei daug laiko, nei daug ingredientų, nei orkaitės! Tarp jų rasite ir gausybę sveikuoliškų variantų!

 

Itin lengvai paruošiami saldainiukai, kurie tiesiog tirpsta burnoje! Vos trys ingredientai ir papuošimai, keliolika minučių paruošimo ir truputis kantrybės sulaukti, kol jie sustings! Patikėkite, palaukti verta! Papildomai galite pagardinti džiovintomis slyvomis ar spanguolėmis - jos čia labai tinka.

Receptą rasite čia.

Šis virusinis veganiškas desertas ne veltui užkariavo soc. tinklus! Skoniu jis labai primena “Kinder country” batonėlius, kuriems mes visada sunkiai atsispiriame. Tik jis daug maistingesnis ir vos iš kelių ingredientų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Tikras ir laiko patikrintas bulvyčių receptas. Jeigu norite autentiško skonio, reikėtų jas daryti būtent su biskvito trupiniais. Bet jeigu jų neturite, tiks ir sausainiai iš pakelio. Skonis gausis šiek tiek kitoks, bet irgi labai labai labai skanu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Norintiems modernaus deserto, siūlome išbandyti šiuos obuolių pyrago skonio kamuoliukus - kąsnelius! Pagaminami lengvai ir greitai, sudėtį pasirenkame patys, o šaldytuve jie puikiai laikosi visą savaitę.

Receptą rasite čia.

Tikrai labai gardūs, tiesiog burnoje sutirpstantys triufeliukai, kuriuos pagaminsite tikrai sparčiai, o jau skonis! Papuošti juos galite kaip tik norite - apvolioti kakavoje, smulkintuose riešutuose ar aplieti šokoladu. O jeigu formuodami triufeliukus į jų vidų įdėsite po riešutą, turėsite patį idealiausią gardėsį saldžiai dovanėlei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai dailūs ir labai skanūs triufeliai! Juos paruošti visiškai paprasta ir ir nereikia daug ingredientų! Sausainius galite naudotis šokoladinius, o jei neturite, juos pakeiskite paprastais ir į masę berkite kakavos - skonis bus kiek kitoks, bet nuostabus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ar pamenate gardžiuosius, didžiulius vaiksytės saldainius "Nomeda"?  Recepto autorė siūlo šį skanėstą pasigaminti namuose! Šiam receptui neprireiks nei daug puodų, nei daug ingredientų - tik trupučio kantrybės ir vaikystės skoniai atgis!

Receptą rasite čia.

Itin lengvai pagaminami triufeliukai, kuriems gurmaniškos natos suteikia apvoliojimas. Tradiciškai brigadeiros gaminami verdant saldintą kondensuotą pieną, tačiau jį pakeitus karamelizuotu kondensuotu pienu gamimino laikas ženkliai sutrumpėja! Šie saldainiai ruošiami su pirktiniu karamelizuotu kondensuotu pienu, bet su naminiu pavyks dar skaniau! Apvoliojimui tinka ir kokosų drožlės ar smulkiai trupinti sausainiai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dan Sukker

Ragaujantys nė neįtars, kaip greitai ir lengvai paruošėte šiuos triufeliukus! Šiuos triufelius gaminome ir ragavome ir patys - buvome sužavėti ir įsitikinome, kad dažnai genialumas slypi paprastume. Vietoje sūrelio galite naudoti ir kreminę varškę!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Paruošite vos per pusvalandį, truputis kantrybės, kol sustings, ir galėsite mėgautis puikiais saldainiukais! Jeigu norite, galite įmaišyti smulkintų riešutų ar džiovintų vaisių. Šie saldainiai gana sotūs, todėl pasimėgauti užteks vos kelių, o pagal receptą pagamintais pavaišinsite visą gausią draugų kompaniją!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dalia, Saldymetis

Nuostabūs kokosiniai saldainukai, kurie nustebins ne tik puikiu skoniu, bet ir dailia, šventiška išvaizda. Kiekvienas kąsnelis tirpsta burnoje!

Receptą rasite čia.

Vos 4 ingredientai ir turite naminius saldainius, kurių skonis tikrai labai primena tikruosius "Ferrero Rocher"! Nuodėmingai skaniais saldainiais galite lepintis patys ar, gražiai įpakavus, įteikti kaip gurmanišką dovaną - jų išvaizda ir skonis tikrai to verti!

Receptą rasite čia.

Šie karameliniai sausainių triufeliai - puiki alternatyva šokoladiniams. Labai patogu mėgautis ir labai mėgstami vaikų! Gardu ne tik ragauti, bet ir dalintis, tad šis skanėstas puikiai tiks net saldžiai dovanai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ritos receptai

Dar vieni, bet jau kitokie triufeliai - švelnūs, kreminiai ir su riešutais! O dar baltas šokoladas ir jie virsta tiesiog neatsispiriama pagunda.

Receptą rasite čia.

Dar vienas skanėstas smaližiams! Šie moliūginiai kamuoliukai labai gardūs, maistingi ir puikiai tiks prie puodelio arbatos ar kisieliaus.

Receptą rasite čia.

Vienas lengviausiai pagaminamų sveikesnių saldėsių. Jeigu tingisi žaisti pjaustant stačiakampais, galite tiesiog lipdyti kamuoliukus. Arba sušaldyti silikoninėse keksiukų formelėse (užpildydami daugmaž trečdalį formelės) ir tada šiuos didesnius gardėsius pamirkyti šokolade. Tikslioms proporcijoms šis receptas nereiklus, tad improvizuokite drąsiai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Burnoje tirpstantys kąsneliai puikiai dera prie puodelio kavos, o pagaminsite akimirksniu! Juos ruoškite paskanauti su šeima, draugų vakarėliui ar akimirkai, kai norisi kažko saldaus - tuo atveju paruoštus užšaldykite ir mėgaukitės kada tik užsigeidę!

Receptą rasite čia.

Nuostabus skanėstas tiesiai iš vaikystės! Gaminti galima iš pirktinio ar naminio biskvito.

Receptą rasite čia.

Vos keli ingredientai ir jokio pridėtinio cukraus! Guminukai sveikuoliški ir ypatingai skanūs, o pagaminti pavyks net virtuvės pradinukams - tuo įsitikinsite pamatę video receptą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Viltė

Šiuos nostalgiškus vaikystės saldainius galite paruošti visai nesudėtingai, o skonis tiesiog pasakiškas! Kiekvienas saldainis tirps burnoje ir kvepės vaikyste...

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai paprastai pagaminami, natūraliai saldūs ir tikrai be galo skanūs triufeliukai. Vietoje datulių tinka ir razinos (prieš trindami jas perliekite verdančiu vandeniu), bet razinos turi stipriau išreikštą skonį, tad su jomis gaminkite tik jeigu mėgstate pačias razinas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Nebrangūs, gardūs ir labai gražūs saldainiai. Saldainiams galite naudoti vis kitokio skonio vaflius ir paruošti visą skonių asorti! Vaišinami draugai ir artimieji nė neįtars, kaip paprasta pagaminti šiuos garduolius. Spalvai išgauti naudojamos sultys, bet saldainiai labai skanūs ir be jų.

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiami, sveiki ir labai skanūs kąsneliai! Galite juos gaminti tiek su žemės riešutų sviestu, tiek su bet kokiu kitu mėgstamu (pvz. migdolų ar anakardžių) riešutų sviestu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanūs, visai nesudėtingai paruošiami kokosiniai saldainiukai smaližiams - tradiciniai braziliški Beijinhos saldainiai. Tinka ir prie kavos pasmaližiauti, ir dovanoti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Genialumas slypi paprastume! Toks ir šis receptas - pagaminti paprasta, o skonis puikus. Rekomenduojame šiems skanėstams rinktis geros kokybės šokoladą, nes tas atsipirks su kaupu. O jeigu norite dar daugiau įvairovės, saldainiukus galite apibarstykite smulkintais riešutais - migdolai ar pistacijos čia tiks idealiai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Vos trys ingredientai ir skanučiai griliažo saldainiai paruošti! Tobula dovanos idėja, kuria tikrai pradžiuginsite smaližius per šventes!

Receptą rasite čia.

Saldainiai pagal šį receptą pavyksta labai skanūs. Žinoma, maišymas užtrunka, bet tikrai verta. Irisai tąsūs, tokie senoviški ir labai primenantys vaikystę.

Receptą rasite čia.

Jei neturite daug laiko ar dar nepasitikite savo sugebėjimais virtuvėje, rekomenduojame išbandyti šį paprastą triufelių receptą, kurie maloniai primena Tinginio pyragą.

Receptą rasite čia.

Rutuliukams pagaminti galite naudoti mėgstamiausio skonio sausainius, mėgstamus riešutus, taip pat įmaišyti papildomų ingredientų, tokių kaip susmulkintų džiovintų vaisių, uogų, kokoso drožlių, įvairių pabarstukų, sėklyčių ir t.t. Į rutuliuko vidų galite įdėti šokolado gabaliuką. Jei turite daugiau laiko ir noro, rutuliukus apšlakstykite karštu šokoladu (ar keliais skirtingais šokoladais), apvoliokite kokoso drožlėse, kakavoje ar spalvotuose pabarstukuose.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Ragautojai tikrai nesupras, kad šių dangiškai gardžių triufelių sudėtyje yra... avokadų! Šis skanėstas tikras išsigelbėjimas tiems, kas labai mėgsta triufelius, tačiau nevartoja pieno produktų - avokadas suteikia triufeliams kremiškumo ir yra labai sveikas!

Receptą rasite čia.

Tobuli saldainiai ir ragauti, ir grožėtis, ir dovanoti! Saldainiams tereikia trijų ingredientų ir trupučio kantrybės, kad pavyktų itin dailūs. Įdarui galite naudoti riešutus, džiovintas spanguoles ar slyvas - skanumėlis, puiki dovanos idėja!

Receptą rasite čia.

Puikūs, nes nereikia nieko kepti ir pagaminsite vos per pusvalandį. O atrodo labai puošniai ir žavingai!

Receptą rasite čia.

Labai greitai paruošiami ir skanūs šokoladiniai saldainiai be pridėtinio cukraus. Galima ruošti bet kokios formos silikoninėse formelėse. O jeigu neturite formelių, tiesiog masę supilkite į nedidelį kepimo popieriumi išklotą indelį ir sustingusią supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Beje, gaminant mažiesiems galima dėti mažiau kakavos, tada saldainukai bus švelnesnio skonio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis receptas - puikus pavyzdys, kad saldainiai gali būti ne tik labai skanūs, bet ir sveikuoliški! O ir jų paruošimas ilgai neužtruks - tereikia iš anksto pamerkti džiovintus vaisius, o toliau jau juokų darbas! Saldainius galite ruošti net kelių rūšių ir daug improvizuoti.

Receptą rasite čia.

Šie triufeliukai - tikrų tikriausias gėris! Tik keturi ingredientai ir smulkinti riešutai apvoliojimui, o juos galima rinktis mėgstamiausius, arba dailį saldainių apvolioti smulkintuose lazdyno riešutuose, kitą - graikiniuose ir t.t.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Inga's Sweeterie

Labai skanus ir akimirksniu pagaminamas, o be to ir tikrai nebrangus desertas. Jeigu norisi, galima papildomai pridėti prieskonių, pvz. cinamono, bet mums labai skanu ir tiesiog taip, kaip užrašyta recepte.

Receptą rasite čia.

Pasakiškai skanūs šokoladiniai triufeliai, o ir paruošti juos visai paprasta.  Smagiausia yra tai, kad juos gaminant galima eksperimentuoti įvairiais skoniais ir priedais be galo, be krašto. Visiška laisvė fantazijai.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs, duodantys energijos ir be pridėtinio cukraus! Saldainiukai - gražuoliai, juos galima apvolioti ne tik kokosų drožlėse, bet ir tirpintame juodame šokolade.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greitai paruošiami, natūraliai saldūs datulių rutuliukai, kuriems reikės vos dviejų ingredientų! Datules rinkitės dėžutėse, jos būna minkštesnės ir sultingesnės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puiki idėja ir patiems paskanauti, ir draugus pavaišinti, ir artimiesiems padovanoti! Užteks visiems - pagal šį receptą paruošite net apie 40 saldainiukų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Saulėta virtuvė

Nebrangūs saldainiai, kuriuos pagaminti greita ir paprasta! Saldus varškės apvalkalas, o viduje puiki staigmena - gaivi vynuogė. Cukrus recepte pakeičiamas medumi, taip saldainiai dar ir sveikuoliški! Saldainius galite apvolioti ne tik kokoso drožlėse, bet ir kitokiuose smulkintuose riešutuose.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanūs ir labai karameliniai saldainiukai su sausainiais - kiekvienas kąsnelis tirpsta burnoje. Sodraus skonio saldainiai tobulai dera prie puodelio kavos ar arbatos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Saulėta virtuvė

Atrodo visai paprastučiai, o jų skonis tiesiog nuostabus! Gardūs šokoladiniai saldainukai su žemės riešutų sivesto įdaru. Tirpsta burnoje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Klonas

Nesudėtingai paruošiami, bet įspūdingai atrodantys saldainiai su riešutais ir džiovintais vaisiais! Receptas ne tik detaliai aprašytas, bet ir parodytas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Baking Secrets

Dvispalviai triufeliukai, kurie iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti panašūs į pyragą! Pagal šį receptą paruošite net 20 saldainių, todėl pakaks ir Jums, ir artimiesiems pasivaišinti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Vaikai ir vanilė

Labai skanūs ir kvapnūs sezamo sėklų saldainiai su medumi. Kvapnūs ir akimirksniu išgauroja nuo vaišių stalo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Šeimos virtuvė

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital