16 skaniausių nesaldžių apkepų receptų

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2016-11-22
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
16 skaniausių nesaldžių apkepų receptų

Taip taip, šį kartą nekalbėsime apie gardžiuosius varškės ar vaisių apkepus. Užleiskime eterį sotiems ir paprastiems nesaldiesiems apkepams, kurių įvairovė tikrai didelė. Mėsos, daržovių, makaronų apkepai - gausus pasirinkimas kiekvieno norams ir pomėgiams.

Peržvelgėme mūsų portale bei pas projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt nares esančius populiariausius apkepų receptus, įdomiausius išbandėme ir atrinkome specialiai Jums.

 

Prancūziškas Lotaringijos kišas su cukinija

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Fantastiškas receptas (jį rasite čia). Neveltui jam įteikėme pirmos vietos medalį mūsų rudeniškų receptų konkurse. Tik neišsigąskite gurmaniško šio recepto pavadinimo. Taip, skonis bus tikrai gurmaniškas, bet pagaminsite labai paprastai. Ir kas puikiausia, receptas yra labai atviras improvizacijoms - cukinijas galima keisti moliūgais ar paprikomis, kiaulienos šoninę - mėgiamu kumpeliu arba kaip tik fantazija padiktuos. Jeigu norite dar skalsesnio, kremiškesnio kišo, galite pieną pakeisti grietinėle. O jeigu norisi stipresnio skonio, dalį arba net visą fermentinį sūrį pakeiskite Džiugu arba kitu mėgiamu kietu sūriu.

 

 

Špinatų tarta su feta sūriu

 

Nuotr. šalt. Vakar, šiandien ir rytoj

 

Dar vienas fantastiškas Alinos receptas. Tobulai gurmaniško skonio, bet nesudėtingas pagaminti. Gamindami mes tiksliai laikėmės Alinos recepto ir ši tarta sulaukė didžiulo pasisekimo tarp valgytojų, bet jeigu kažkurių ingredientų (pvz. kedro riešutų) neturėtumėte, galite drąsiai improvizuoti. Receptą rasite čia.

 

 

Vištienos ir moliūgų apkepas

 

Nuotr. šalt. duok druskos

 

Puiki improvizacija klasikinio mėsos ir bulvių košės apkepo tema, kurioje pirmąją keičia burnoje tirpstanti vištiena, o antrąją - aromatinga moliūgų košė. Visą tai vainikuoja traškūs lazdyno riešutai. Šis projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt narės Dangiros siūlomas patiekalas (kurio receptą rasite čia) išsiskiria neįtikėtinu lengvumu ir užburiančiu skonių deriniu.

 

 

Purus bulvių apkepas su daržovėmis

 

Nuotr. šalt. Jurgittos receptai

 

Itin lengvai pagaminamas ir skoniu nenuviliantis receptas, kurį rasite čia. Kažkas tarp lietuviško kugelio ir ispaniškos bulvių tortilijos. Ir tas kažkas labai žadina apetitą, nes ne tik gardu, bet ir itin gražiai atrodo patiekta ant stalo. Muskato prieskonis irgi idealiai tinka. Gaminome draugų vakarienei ir abejingų šis apkepas nepaliko. Labai rekomenduojame!

 

 

Baklažanų KUKU

 

Nuotr. šalt. Vakar, šiandien ir rytoj

 

Šis nuostabaus skonio persų patiekalas, kurio receptą rasite čia, susideda iš suplaktų kiaušinių ir įvairių priedų, o primena italų Firittata arba omletą. Itin įdomų skonį jam suteikia baklažanai, kuriuos galite pakeisti ir kitokiomis mėgiamomis daržovėmis. Kaip teigia pati Alina, kurios bloge taip pat rasite šį receptą, patiekalas kuo puikiausiai tinka šeimos vakarienei, kadangi yra pakankamai lengvas, bet sotus. 

 

 

Baltųjų ridikų apkepas

 

Nuotr. šalt. Vaikai ir vanilė

 

Šis netikėtai gardus apkepas, kurio receptą (jį rasite čia) aptikome bloge "Vaikai ir vanilė", gali būti drąsiai priskiriamas prie Kinijos virtuvės patiekalų - lengvai sotus ir pikantiškai skanus. Ingredientų sąrašas trumpas, bet kiek netikėtas, o gaminimo eiga tikrai nesudėtinga. Išbandykite, neabejojame, jog nenusivilsite!

 

 

Apkepas su paprika, pomidorais ir fetos sūriu

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Burnoje tirpstantis, lengvas ir gardus vegetariškas apkepas su paprika, pomidorais bei sūriu - tikras išsigelbėjimas šiokiadieninei visos šeimos vakarienei, kadangi pagaminamas be galo greitai ir paprastai. Tereikia sudėti įvairias daržoves (kurias galite papildyti ir kitomis savo mėgstamomis) bei pašauti apkepą į orkaitę. Visas gaminimo detales sužinosite čia.

 

 

Makao ryžių apkepas

 

Nuotr. šalt. Vakar, šiandien ir rytoj

 

Makao - tai portugališkas kario padažas, sujungiantis karį ir kokoso pieną. Nuostabiai švelnus kreminis skonis, nepakartojamas aromatas - visą tai atrasite recepte, kuris yra čia, arba pas Aliną bloge "Vakar, šiandien ir rytoj".

 

 

Vištienos ir gumbinių salierų apkepas

 

Nuotr. šalt. Mukatanas

 

Nepamirštamas skonių derinys, kiekvieną kartą jį išbandant vis nustebinantis kiekvieną skonio receptorių. Lengvas, purus, tiesiog tirpstantis burnoje apkepas, tapsiantis tikra bet kokio vaišių stalo puošmena. Jo gaminimo eigą sužinosite čia, o mes dėkojame blogo "Mukatanas" autorei ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt narei Simonai už nuostabią idėją.

 

 

Mėsos apkepas

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Malta mėsa, bulvės, cukinijos ir kitos daržovės - pasakiškas skonių derinys, neįtikėtinai puikiai pasotinsiantis net labiausiai išalkusį. Atrodytų, taip paprasta, bet ir taip nepaprastai skanu - tiesiog pirštelius apsilaižysi :) Receptas slepiasi čia.

 

 

Batatų apkepas su kiaulienos šonine, pekaninėmis karijomis ir burbonu

 

Nuotr. šalt. Vaikai ir vanilė

 

Originaliai skanus apkepas, apjungiantis kelis labai skirtingus, bet puikiai tarpusavyje derančius skonius. Saldūs batatai, pikantiška rūkyta šoninė ir karijų riešutai - įdomu ir išskirtinai gardu. Šį nuostabų receptą radome pas kulinarę Aušrą bloge "Vaikai ir vanilė" (tiksli nuoroda čia).

 

 

Brokolių apkepas su parmezano sūriu

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Vegetariškai lengvas, gardus ir sveikas apkepas - puikus pasirinkimas norintiems sočiai ir maistingai pavakarieniauti ar papietauti. Nuostabu ir tai, jog visas gaminimas (kurio eigą rasite čia) užima tikrai nedaug laiko. Rekomenduojame!

 

 

Rūkytų strimėlių apkepas

 

Nuotr. šalt. Su šaukštu aplink pasaulį

 

Jau vien iš pavadinimo aišku, jog šis apkepas tikrai išskirtinis. Jo skonis originalus ir nepamirštamas, o pats patiekalas, nors ir gana kasdieniškas, puikiai tiktų net šventiniam stalui. Dėkojame mūsų projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt narei Kristinai, kurios receptą rasite čia.

 

 

Makaronų apkepas su kumpiu ir sūriu

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Labai paprastas patiekalas, kurį galite lengvai ir greitai paruošti bet kokiai progai - paprastai šeimos vakarienei ar netikėtai užklupus svečiams. Be to, galite jį tobulinti kaip tik sugalvosite - puikus pasirinkimas, kurio receptą rasite čia.

 

 

Lazanija

 

Nuotr. šalt. Sigita Cooks

 

Tikra makaronų apkepų klasika - lazanija. Sotieji lakštiniai makaronai, pagardinti nuostabiais Bolognese ir Bechamel padažais, kurie itin puikiai apjungia pastaruosius su sultingu ir gardžiu kiaulienos ir jautienos faršu. Pasakiškai gardus patiekalas, kurio receptą rasite bloge "Sigita Cooks" arba tiesiog paspaudę čia.

 

 

Cukinijos apkepas

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Paprasta kaip dukart du, bet nepaprastai gardu - iš pirmo žvilgsnio šis cukinijų apkepas, kurio receptą rasite čia, atrodo niekuo neišskirtinis, bet nuomonę visiškai pakeisite jo vos tik paragavę. Drąsiai siūlome išbandyti :)

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital