Tinginys įdomiau - net 34 skanutėliai receptai!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2021-03-26
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Tinginys
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Tinginys - ko gero, vienas gardžiausių ir populiariausių saldžiųjų skanėstų. Nesunkiai pagaminamas, nereikalaujantis gausybės įmantrių ingredientų. Ko daugiau reikia? Tik kantrybės išlaukiant, kada jis pakankamai gerai sustings.

O kiek skirtingų tinginio variantų egzistuoja - paprastas, baltasis, karamelinis, varškės tinginys ir daugybė kitų. Taigi, šį kartą pasižvalgėme tarp LaMaistas.lt bei mūsų projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt narių receptų ir siūlome Jums net 34 įdomius ir gal net kiek netikėtus tinginio atspalvius.

 

Jeigu esate nusiteikę nostalgiškai ir norite tikro senoviško tinginio, šis receptas yra mūsų pats pačiausės. Močiutės šį tinginį paprastai ruošia su senaisiais Gaidelio sausainiais, o Jūs galite rinktis ir kitus mėgstamus. Kuo daugiau kakavoje bus kakavos sviesto, tuo šokoladiškesnis bus tinginys, todėl kakavos kiekį recepte galite drąsiai koreguoti pagal savo skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Jei mėgstate juodą šokoladą, šis tinginys jums tikrai patiks. Jis ne toks saldus kaip klasikinis, sodraus skonios ir visada greitai nušluojamas nuo stalo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Varškės tinginys yra mano vienas mėgstamiausių greitų desertų. Skoniu jis kažkuo primena Kuršėnų vyniotinį. Pagaminamas be galo paprastai ir mano šeimai itin patinkantis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Tinginį galima paruošti net ir be kondensuoto pieno - su grietininiu kremu. Skoniu nei truputėliu nenusileidžia klasikiniam Tinginiui, o kažkam patiks gal net ir labiau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Šis dvispalvis tinginys sujungia du gėrius viename - nostalgišką šokoladinį vaikystės tinginį ir gaivesnį, kremišką varškės tinginį. Ir tikrai taip - ne tik vaizdas, bet ir skonis puikūs sunku susilaikyti nuo dar ir dar vieno gabalėlio. Kad būtų dar žaviau bei skaniau, varškės tinginio sluoksnį aš paįdominau spanguolėmis, o šokoladinio tinginio - migdolų riešutais, bet net ir be šių priedų tinginys bus puikus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Skanutėlis karamelinis tinginys, kurį paruošite be galo paprastai ir net nereikės kaisti viryklės. Jo skonis mus kažkuo nukelia į vaikystę ir pažadina pačius jaukiausius prisiminimus. Recepte šis tinginys stingdomas silikoninėje kekso formoje, bet drąsiai naudokite bet kokią turimą (jeigu ji ne silikoninė, prieš tai išklokite kepimo popieriumi) ar tiesiog formuokite rankomis kaip klasikinį tinginį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Labai skanus ir spalvingas varškės tinginys. Jis tokio kažkuo nostalgiško vaikystę menančio skonio, kurį suteikia marmeladiniai saldainiai. Kadangi šie saldainukai saldūs, į tinginį kondensuoto pieno papildomai nereikia, o tiesiog kremą pagardiname trupučiu cukraus bei grietinės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Skonis kiek neįprastas tinginiui, bet kartu ir nukeliantis į vaikystę - karameliškas, jo skonis primena irisus, bet tikrai nėra toks lipnus! Skirtingų spalvų sausainiai tinginiui suteikia žaismingumo, bet tikrai galima ruošti ir su vienos spalvos sausainiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Greitai paruošiamas tortas be jokio kepimo. Papuoštas šokoladiniu glaistu, bet bus puikus ir be jo. Jei norite įdomiau, į kremą įmaišykite šiek tiek tirpios kavos, o jei gaiviau - šlakelį citrinos sulčių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Klasikinis varškės tinginys dar spalvingiau ir įdomiau - su džiovintomis spanguolėmis! Paruošti jį nesudėtinga, o ir nereikės jokių įmantrių ingredientų. Darbo visai nedaug, neužtruksite net 15 minučių, reikės tik trupučio kantrybės, kol sustings šaldytuve. Jei spanguolių nemėgstate ar neturite, galima jas pakeisti ir kitokiomis džiovintomis uogomis ar vaisiais, pvz., razinomis, abrikosais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Kartais labai norisi pasmaližiauti, kad ir, atrodytų, paprasčiausio tinginio, tačiau virtuvės spintelėse nėra pasislėpusio kondensuoto tinginio, tuomet improvizuojame! Šis nuostabaus skonio tinginys patenkins tikriausiai kiekvieno smaližio saldumo poreikį be ypatingų išlaidų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Labai skanus, karamelinis tinginys su šokoladu ir traškiais riešutukais. Rekomenduojame išbandyti! Skanus jis ir be šokoladinio glaisto papuošimo. Beje, jei naudosite nesūdytus riešutus, labai rekomenduojame tinginio masę pasūdyti - būtent subtilus sūrumas ir karamelė padaro šį tinginį ypatingu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Visų puikiai pažįstamas varškės tinginys įdomiau - su malonia citrinų gaiva! Tinginys pavyksta tikrai citrininis ir gana gaivus, nėra pernlyg saldus, todėl patiks saikingiems smaližiams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Nuostabiai skanus, kvapnus tinginys, paskanintas juodu šokoladu. Kiekvienas šio skanėsto kąsnelis sutirpsta burnoje. Rekomenduojame išbandyti ir Jums! Beje, recepte tinginys papildomai gardintas trupučiu razinų bei migdolų, bet drąsiai juos galite keisti kitais savo mėgstamais džiovintais vaisiais ar riešutais (ar sėklomis) arba nedėti visai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Labai paprastai pagaminamas ir be galo skanus desertas. Jeigu norite įdomiau, į jį tinka įmaišyti smulkintų migdolų ar lazdyno riešutų. Bet šis tinginys nuostabus ir tiesiog savaime, be jokių priedų. Išbandę tikrai nesigailėsite!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Įprasto tinginio pusbrolis. Gaminimas net paprastesnis nei rudojo, o skonis visiškai kitoks - lengvesnis, dar švelnesnis. Puikus pasirinkimas nemėgstantiems kakavos arba tiesiog norintiems išbandyti kažką naujo, per daug nenutolstant nuo seno.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Gaivus, lengvai paruošiamas varškės tinginys - visi smaližiai liks sužavėti. Žinoma, galima ruošti ir su šaldytomis uogomis (atitirpinti nereikia), ir su konservuotais ar šviežiais vaisiais. Jei norisi, papildomai galima pagardinti baltu šokoladu, kakava ar kitais mėgstamais priedais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Šis varškės tinginio receptas man patinka labiau negu klasikinis, nes ingredientai visiškai paprastučiai, skonis puikus ir galima reguliuoti saldumo kiekį pagal savo skonį bei tai, ar naudojami sausainiai saldesni ar ne tokie saldūs. Sustingsta puikiai, skanutėlis, visų svečių pamėgtas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaiyės LaMaistas.lt redakcijai

Tinginys mums yra viena tų nostalgijų, kurio kąsnelis akimirksniu nuneša į močiutės virtuvę, kai didelėmis akimis žvelgdavome į laužomus sausainius, puode kunkuliuojantį šokoladinį kremą ir smalsiai stebėdavome, kaip visa tai močiutės rankose virsdavo tobulu gardumynu. Šiandien kviečiame jus šiek tiek pažaisti tinginio tema ir pasigaminti tris tinginius viename - klasikinį, karamelinį ir baltąjį. Ir visa tai paversti vienu žavingu spalvingu sluoksniuotu gardumynu. Patikėkite, jo skonis nei kiek nenusileidžia išvaizdai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Šių pyragėliai savyje sujungia du puikius dalykus - karamelinį tinginį ir šokoladinį kremą (angliškai vadinamą chocolate mousse), kurie taip puikiai subalansuoja vienas kitą, jog rankos pačios tiesiasi dar ir dar gabalėlio. Beje, į karamelinio tinginio sluoksnį labai tinka įmaišyti pora saujų smulkintų riešutų (pvz. migdolų ar skrudintų žemės).

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Varškės tinginio variacijų yra begalės, bet ši yra viena mūsų pačių mėgstamiausių. Jogurtas ir vyšnios suteikia gaivos, migdolai ir vanilė - skonio intrigos, o saldumo kiekį recepte drąsiai galite koreguoti savo nuožiūra mažindami cukraus kiekį. Vyšnios tinka ir šaldytos bei, žinoma, tinka ir kitokios uogos, tiek šaldytos, tiek šviežios, taip pat švieži ar konservuoti vaisiai, pvz., persimonai, persikai, mandarinai, mangai. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Tinginys su šviežiomis vyšniomis, nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Šįkart jus vėl pakviesime šiek tiek pažaisti tinginio tema ir išbandyti tinginį be pieno produktų. Taip, jo skonis bus kiek kitoks negu klasikinio tinginio, bet tikrai puikus! Ingredientų jam prireiks vos kelių, o straipsnio pabaigoje pateikėme patarimų, kuo galima juos pakeisti, jeigu kažkurio neturite po ranka. Ir nebijokite improvizuoti - šį tinginį, kaip ir bet kurį kitą, tinka papildomai pagardinti mėgamais prieskoniais (pvz. vanile, cinamonu ar net žiupsneliu čili), smulkintais riešutais, sėklomis, džiovintų vaisių gabalėliais ar kuo tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Šis tinginys be galo skanus, gaivus ir labai nesudėtingai pagaminamas. Dovilė jį dar pagardino riešutais bei džiovintomis spanguolėmis, bet ir be šių priedų tinginys tikrai bus puikus. Papuoštas tinginys primena tortą! Svarbiausia - gamindami neperkepkite obuolių, jie turi likti laikantys formą, nesutižę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Greitas paruošiamas ir labai skanus karamelinis tinginys. Paruošti paprasta, o nuo stalo išgaruoja akimirksniu. Pavyks net pradedantiesiems virtuvėje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Turbūt retas iš mūsų nėra ragavęs kakavinio tinginio giminaičio - varškės tinginio. Šis be galo lengvai ir vos iš kelių ingredientų pagaminamas gardumynas, skoniu kažkuo primenantis Kuršėnų vyniotinį, seniai užkariavo mūsų širdis. Šiandien jus kviečiame varškės tinginį pasigaminti šiek tiek kitaip - ne visus ingredientus sumaišant, o susluoksniuojant į žavų tortuką. Tikrai taip, skoniu labai panašų į mamos ar močiutės gamintą vaikystėje, tik ne kvadratinį, o tortiškai apvalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Šis tinginys kiek kitoks, viliojančiai kvepiantis kava. Ruošiamas be kondensuoto pieno, reikės vos kelių ingredientų ir trupučio kantrybės, kol sustings, o tuomet jau skanaujame!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Tinginių tinginys - šį nostalgiškai skanų varškinį gardumyną paruošite akimirksniu. Paprastutis, bet nuo vaišių stalo visada būna nušluojamas. Jeigu norite šventiškiau, razinas galite pamirkyti rome, o paruoštą skanėstą aplieti tirpinto šokolado glazūra. Jeigu razinų nemėgstate, galite jų nedėti visai arba pakeisti smulkintais džiovintais abrikosais ar mėgstamais riešutais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Vadinamas "Batikos" pyragu, labai primenantis lietuvišką Tinginį. Vaizdas panašus, skonis taip pat - tik šokoladinis kremas kiek kitoks. Tuose kraštuose, iš kurių receptas atkeliavęs, jis gaminamas su vietiniais sausainiais, bet lietuviški Gaidelio tipo sausainiai tinka puikiai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Daugelio smaližių pamėgtas Tinginys dar skaniau ir įdomiau - su žemės riešutais! Jie Tinfiniui suteikia traškumo ir ypatingo skonio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Itin paprastas receptas, kuris pavyks net ir virtuvės pradinukams! Tai puošnesnis, šventiškesnis tinginio variantas, kuris patiks tikriausiai visiems smaližiams! Beje, gamindami šį tinginį, galite rinktis ir kitokius, taupesnius, pvz., žemės riešutus ar net lukštentas saulėgrąžas, o dalį grietinėlės galima  keisti riebesniu pienu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Lengvai ir greitai pagaminami, itin dailūs ir pasakiškai skanūs saldainiai! Tik trys beveik kiekvienoje virtuvėje randami ingredientai ir truputis vaflių papuošimui - ant Jūsų stalo puikūs saldainiukai. Galite skanauti patys ar vaišinti draugus. Šiems triufeliams galite rinktis ne tik šokoladinius, bet ir paprastus sausainius, papildomai įdėti truputį kakavos, tuomet jie bus dar panašesni į klasikinį Tinginį!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Itin lengvai pagaminamas ir laaabai skanus tinginio pyragas. Čia neįprastas tinginio receptas, nes šis tinginys keptas, bet, patikėkit, rezultatas nuostabus. Ragaujantys kaip susitarę kartoja: kaip Tinginys, tik dar skaniau!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Mėgtate tinginį, tačiau norisi jį kaip nors paįvairinti? Šis receptas kaip tik Jums - klasikinis, skanutėlis tinginys ir maloni, kremiškos tekstūros staigmena viduje! Tinginys tikriems bananų gerbėjams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus ir taupus tortukas, kai norisi ko nors saldaus ir greitai! Ingredientai tokie, kuriuos tikriausiai daugelis ras virtuvės spintelėse ir šaldytuve. Nenustebkite, kad tortas vadinamas Skruzdėlynu, tačiau visai neprimena lietuviško - tai tradicinis rusiškas Skruzdėlynas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vokiškai šis skanėstas vadinamas "Kalter Hund" . Kažkuo primena mūsų numylėtą tinginį, tik čia sausainiai nelaužomi, o dedami sveiki. Darbo tikrai nėra daug, o skonis turtingas, išbandykite!

Receptą rasite čia.

Lengvai pagaminamas ir neįtikėtinai skanus gardumynas. Galite patiekti kaip greitą desertą mažose vienos porcijos stiklinėse arba palikti sustingti šaldytuve (jei skubate - šaldiklyje), pjaustyti riekelėmis ir gardžiuotis tobulu desertu. Patikėkite, jis abejingų nepalieka.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Dar vienas gražuolis Tinginio tortas su rikotos sūriu. Jeigu neturite rikotos, vietoje jos galima naudoti ir varškę. Puošti tinka tirpintu ar tarkuotu šokoladu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Viktorija

Gardus ir truputį netradicinio recepto tinginys. Tai pyragas, kurį ruošiant praktiškai neįmanoma suklysti! Džiovintus vaisius galima naudoti įvairius, kam kas patinka.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rūta

Paprasti, gražūs ir labai skanūs! Kas nebandėte be kondensuoto pieno – pabandykite. Tokiems gražuoliams pyragaičiams reikia silikoninių formelių, jei neturite įvairiausių formų, galite naudoti ir silikonines keksiukų formeles.

Receptą rasite čia.

Taip taip, su chalva! Šis tinginys išskirtinis dar ir tuo, jog nėra per saldus, pakankamai drėgnas ir ganėtinai kreminės konsistencijos. Puikus pasirinkimas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Šeimos virtuvė

Straipsnio draugas: Gaidelis
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Greta
2021-03-26 10:21
Labai skanu :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital