Šventiniu laikotarpiu norisi pasilepinti ypatingais skanėstais, tačiau kuo mažiau laiko vargti virtuvėje ir ilgėliau pabūti su šeimos nariais. Manote, kad tai nesuderinama? Netiesa! Patiekite įvairių, greitai paruošiamų, dailiai atrodančių ir labai gardžių užkandžių!
Be galo skansu užkandis, kuris sužavės kiekvieną! Puikiai tiks norintiems pasilepinti ar kai ilgai nesinors stovėti virtuvėje. Šis skonių derinys tiesiog stulbinantis! Geriausia tai, kad gardu valgyti tiek šiltus, tiek jau atvėsusius.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Jei ieškote gardžių ir nepabodusių sumuštinukų idėjų užkandžių stalui, šie puikiai tiks. Labai gardu valgyti tiek didesnius pailgus, supjaustytus kaip sušiai, tiek mažus kvadratinius vieno kąsnio sumuštinukus.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Kai norisi greito, nesudėtingai paruošiamo užkandžio, šie suktinukai yra tikras išsigelbėjimas. Jie tikrai patiks visiems, kurie paragaus! Labai paprasta pagaminti, nereikalauja įmantrių ingredientų ar sugebėjimų, o pavyksta be galo skanūs ir sotūs. Jie skanūs tiek šilti, tiek atvėsę.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Užkandžių lentai su mėsa tiks įvairiausi karštai ar šaltai rūkyti mėsos gaminiai, net užtepėlės ir paštetai, ir prie jų derantys ingredientai. Puiki proga žavingai sunaudoti nedidelius kiekius įvairių šventinių produktų likučius.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Paprastai paruošiamas, tačiau labai skanus užkandis, kuris puikiai papuoš šventinį stalą! Paruošti tikrai labai lengva. Beje, jei norisi, į lydytą sūrį galima įmaišyti laiškinius česnakus ar kitus mėgstamus žalumynus.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Tokio gardaus užkandžio tiesiog neįmanoma nepasigaminti! Nustebinsite visus artimuosius ir draugus. Ypač patiks tiems, kurie mėgsta silkę. Puiki idėja užkandžių stalui ar kai norisi nustebinti šeimą.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Traški duonelė, purus rikotos krema su subtilia bazilikų nata ir orkaitėje kepti pomidoriukai. Ingredientus galite pasiruošti ir iš vakaro: paskrudinkite duoneles, pasiruoškite rikotą ir iškepkite pomidoriukus, o ryte teliks suformuoti.
Receptą
rasite čia.
Paruošite vos per 20 minučių - tobulai kreminiai, minkšti sūrio rutuliukai su malonia aštrumo nata. Bet jei nemėgstate aštriai, galima ruošti be aitriosios paprikos ir padidinti, pavyzdžiui, šoninės, svogūno laiškų kiekį ir pagardinti mėgstamais prieskoniais.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Jei mėgstate silkutę, šie sumuštinukai tikrai patiks. Ingredientai neįmantrūs, tačiau sukuria itin gardų skonių derinį, o tiekti galima ir ant kitų mėgstamų duonelių ar krekerių.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Vieno kąsnio užkandžiai visada būna nepamainoma klasika ant šventinio ar kasdienio stalo. Jie lengvai paruošiami, labai skanūs, tokie žavūs, o ir ragauti labai patogu. Būtent tokie yra ir šie karšti sumuštinukai, kuriems atsispirti tiesiog sudėtinga. Na, bet ir nereikia, nes jais gardžiuotis tiesiog nuostabu. Beje, pačius sumuštinius galite pasiruošti iš anksto - atėjus tiekimo laikui tiesiog pašausite į orkaitę ir skanausite.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Suktinukai - tiesiog tobula klasika tiek ant kasdienio stalo, tiek ant šventinio. Jie nuostabūs ne tik greitu paruošimu, bet ir puikiais skoniais. BBQ padažo ir vištienos derinys yra labai gardus, bet žinoma, vietoje bbq tinka ir tiesiog mėgiamas pomidorų padažas.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Super dailiai atrodančios, labai skanios ir lengvai pagaminamos užkandėlės. Su recepte naudoju sūrių deriniu man jos pačios skaniausios, bet galite rinktis ir vien tik rikotos sūrį ar jį keisti tepamu varškės sūreliu ar kreminiu sūriu.
Receptą
rasite čia.
Šie kąsneliai yra viena greičiausiai paruošiamų šventinių užkandėlių. Tereikia suraikyti agurką, su prieskoniais sutrinti avokadą ir labai trumpai pakepti krevetes. Viskam pakaks vos 15-20 minučių, o ragautojai liks sužavėti tiek šių kąsnelių skonio, tiek išvaizdos.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Tokie greiti receptai tikras išsigelbėjimas, kai nesinori ilgai sukiotis virtuvėje. O geriausia, kad įdarą galima tobulinti pagal savo skonį - avokadą pakeisti smulkiomis juostelėmis pjaustyta paprika, pagardinti aitriąja paprika, įdėti saliamio ar kitos mėgiamos mėsos, panaudoti kitus turimus namie likučius taip pat labai tiks.
Receptą
rasite čia.
Greitai paruošiama, pikantiška ir labai skani užkandėlė, kurią galima valgyti tiek šaltą, tiek karštą. Beje, šoninę šiame recepte galima keisti ir šaltai rūkytu kumpiu.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Vos keli ingredientai, kelios minutės ir puiki, gardi užtepėlė jau ant stalo. O tuomet lieka tik paskrudinti bagetės ar duonos riekeles ar tiesiog šalia patiekti krekerių - visaip labai skanu.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Švelnios tekstūros ir kiek pikantiško skonio - ypač gardi skumbrės užtepėlė su lydytu sūreliu (ruošiama be majonezo). Ji puikiai tinka įdaryti krepšelius, tepti ant krekerių, batono riekelių ar juodos duonos.
Receptą
rasite čia.
Be galo skanus užkandis, kuris gardus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Įdaro ingredientais ir prieskoniais galite varijuoti drąsiai, tačiau su nurodytais recepte pievagrybiai pavyksta tikrai puikūs!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Maloniai traški ir gaivi, lengvai pikantiška užkandėlė. Tinka norint pavaišinti svečius ar pasilepinti patiems.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Jei mėgstate saldžiai sūrius skonių derinius, tikrai sunkiai atsispirsite šiam užkandžiui! Nesudėtingai paruošiami, beprotiškai skanūs, tad nudžiugins ne tik jus, bet ir artimuosius ar draugus.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Puikaus skonio sumuštinukai su saulėje džiovintų pomidorų užtepėle ir rikotos sūriu. Tobulas skrudintos bagetės traškumo, lengvo rikotos salstelėjimo ir pomidorų rūgštelės derinys. Ingredientų pakaks visai nedaug, o nuo stalo šios užkandėlės išgaruos akimirksniu.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Suktinukai visada papuoš stalą ir pradžiugins puikiais skoniais, na o šie lašišos kąsneliai tikrai nenuvils. Labai skanūs, vos iš kelių ingredientų, paprastai paruošiami, o tokie žavingi. Tai lengvas, maistingas užkandis, kuris labai tinka ne tik šventiniam stalui, bet ir jaukiems pasisėdėjimams su artimaisiais ar tiesiog, kai norisi gardžios užkandėlės.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Jei mėgstate tradicinę krabų lazdelių mišrainę ar tiesiog krabų lazdeles, ši užtepėlė taip pat patiks. Gaivi, gardi, vos iš kelių ingredientų ir tokia skani - viskas ko gali reikėti užkandžiui ar tiesiog, kai norisi greitai, bet skaniai. Puikiai tinka kabinti su traškučiais, tepti ant trapučių ar duonos riekelių ar įdaryti užkandžių krepšelius.
Receptą
rasite čia.
Greitai paruošiama ir dar greičiau suvalgoma! Pikantiška, labai skani vištienos užtepėlė - tiks ir krepšelius įdaryti, ir ant duonos riekelės (ypač paskrudintos) užtepti. Užtepėlės užteks maždaug 30 vnt. krepšelių, šaukštelių ar šulinėlių.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Kokios juk šventės be puikių krabų lazdelių salotų? Na, arba be gardžios užtepėlės. Ši pavyksta švelnaus skonio ir tikrai nesudėtingai paruošiama, tad gali būti tiekiama ant šventinio stalo ar tiesiog, kai norisi sočios užkandėlės. Gardu kabinti šaukštu vieną, tiekti ant duonos ar batono riekelės, krekerių, įdaryti krepšelius ar kabinti su kepta duona.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Labai skanūs lavašo suktinukai, kurie visada greitai dingsta nuo stalo. Tai klasikinis receptas, kurį dažnai pagardinu trupučiu sūrio su melsvuoju pelėsiu, kad skonis būtų įdomesnis. Vietoje ar šalia jo dar tinka užbarstyti smulkintų kaparėlių ir/ar saulėje džiovintų pomidorų.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Akimirksniu paruošiama užkandėlė sužavės švelniu, bet labai gardžiu skoniu. Spalvingas užkandis puikiai papuoš šventinį stalą.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Labai skani keptų pievagrybių užkandėlė, kurią paruošite greitai, o suvalgysite dar greičiau. Beje užkandis skanus ne tik šiltas, bet ir atvėsęs.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Skrudinta duonos riekelė, kremiška skumbrės užtepėlė su švelnia obuolio nata - skonių derinys, kuriam sunku atsispirti. Paprasta paruošti, vos keli neįmantrūs ingredientai, o kiekvienas sumuštinukas nuo stalo išgaruos akimirksniu.
Receptą
rasite čia.
Šie suktinukai spalvingi, nesudėtingai pagaminami ir draugiški vengiantiems gyvulinės kilmės produktų. Anakardžių ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėlė, kuri naudojama suktinukų įdarui, labai universali. Ją tinka tepti ant duonelės, galima ja įdaryti užkandinius krepšelius ar šaukštelius arba perpus sumaišius su graikišku jogurtu kabinti daržovių lazdelėmis.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Ant šventinio stalo įvairūs suktinukai būna išgraibstomi tiesiog akimirksniu. Ir nenuostabu kodėl - jie puošniai atrodo, patogu skanauti ir, žinoma, malonu gardžiuotis. Būtent tokie yra ir šie suktinukai. Labai paprasti ingredientai, greitai paruošiami, tad ir virtuvėje sukiotis ilgai nereikia, o rezultatas pavyksta labai skanus. Beje, vietoje tortilijų tinka ir lavašas, tik jį rinkitės tvirtesnį, storesnį.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Paskutinės minutės šventinė užkandėlė ar vakarui su draugais! Juoda, traški duona, česnakinė varškė ir lašiša (ar upėtakis, kuris čia taip pat labai tinka) - tobulas skonių derinys. Užkandėlę galima paruošti truputį iš anksto, kadangi traškios duonelės taip greitai nesuminkštėja nuo varškės užtepėlės.
Receptą
rasite čia.
Labai gardūs įdaryti kiaušiniai su rūkytu kumpiu. Šventiškai atrodo ant vaišių stalo, sotūs ir puiki alternatyva tiems, kam norisi kažko naujo!
Receptą
rasite čia.
Labai greitas užkandis - pikantiški šprotų sumuštiniai. Ruošiame su raugintais ar marinuotais agurkais, kokius labiau mėgstatem ar kokių turite šaldytuve.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Skamba įspūdingai, o paruošti visai paprasta! Šioje užtepėlė persipina daugybė puikių skonių. Jei visgi nedrąsu išbandyti savo jėgas karamelizuojant svogūnus, jų galite įsigyti jau paruoštų, tačiau norime Jus patikinti, kad tai visai nesudėtinga! Užtepėlė puikiai tinka įdaryti tešlos šaukštelius ar krepšelius, tepti ant duonelės, o iš tiesų ji tokia skani, kad norisi tiesiog kabinti šaukštais!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Pavasariškai gaivi, skani ir tokia paprastai paruošiama užtepėlė. Ji puikiai tiks šventiniam stalui ar tiesiog, kai norisi užkandžio, bet ilgai sukiotis virtuvėje nėra kada.
Receptą
rasite čia.
Labai greitas receptas tiek kasdienai, tiek šventei. Tai toks pažįstamas skonis kiekvieno gomuriui, bet kiek kitaip patiektas ir pagardintas neįmantriais priedais. Kartais tik to ir reikia, kad pažįstami patiekalai įgautų naują puikų atspalvį ir patiekti kaipmat dingtų nuo stalo.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Labai puošnus ir labai skanus užkandis, kuris nuo šventinio stalo išgaruoja tiesiog akimirksniu! Užkandis sotus, tad pakaks daugybei šeimos narių paragauti.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Vegetariškai lentai rekomenduojame rinktis įvairius sūriu, bet prie jų skoniais derančius ingredientus.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Traškios paskrudintos bagetės riekelės ir ši kremiška skumbrės užtepėlė dera be galo gardžiai, atrodo žavingai, o paruošimui pakaks vos 20-30 minučių. Užtepėlę mes gardinome saulėje džiovintais pomidorais, bet vietoje jų tinka ir konservuotos paprikos ar tiesiog marinuoti agurkėliai.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Labai skani užkandėlė šventėms. Užkandėlė puošniai atrodo ant vaišių stalo, tiesa, ant jo ilgai neužsibus, nes yra tiesiog labai skani. Rasite ir kaip paruošti pačius krepšelius.
Receptą
rasite čia.
Bulvės ir silkė - tobulas skonių derinys. O supjausčius bulves griežinėliais, jas paskrudinus orkaitėje (nors tikrai nėra būtina), patepus trupučiu tobulo padažo, uždėjus silkės gabaliuką skonis tampa dar įsimintinesnis. Šie kąsneliai nuo stalo dingsta akimirksniu, bet taip pat greitai jie paruošiami, tad labai paprasta papildyti stalą šiuo gardžiu užkandžiu ir mėgautis vėl.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijai
Žavūs, puošnūs, gardūs, o paruošiami labai nesudėtingai. Užkandėlė savo forma ir žaviu baltumu kiek primena sniego gniūžtes, tad bus tikra puošmena ant šventinio stalo. O geriausia, kad ingredientai visiškai neįmantrūs.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Neįtikėtino gardumo derinys, kuriam reikia vos iš dviejų ingredientų. Mėsos sūrumas ir pikantiškumas tobulai dera su meliono saldumu, o paruošti užtrunka vos kelias minutes!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Veganiškai lentai puikiai tinka Jūsų mėgstami augalinės kilmės pagardai, užtepėlės, daržovių lazdelės.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Traškias mocarelos lazdeles sutiksite turbūt kiekviename italų restorane. Šiek tiek nuodėmingos, bet kokios jos skanios! Kad būtų įdomiau, klasikinį mocarelos lazdelių receptą papildžiau trupučiu savo mėgiamų prieskonių, o džiūvėsėlius naudojau su paprika, suteikiančia lazdelėms dar žavesnę spalvą.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Graikiškų salotų skonis pažįstamas tikriausiai daugeliui. O šį kartą jas ruošiame kiek kitaip - įdomiau ir šventiškiau. Patogu valgyti laikant rankose, o ir paruošti neužtruks, spėsite tą padaryti, kol kepa pagrindinis patiekalas.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Ryškus, gaivus ir skanus užkandis - cukinijų suktinukai. Paruošimui nereikės nei daug laiko, nei įmantrių ingredientų.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Pikantiški sūrio kąsneliai su traškių agurkėlių gaiva. Galima apvolioti smulkintose krabų lazdelėse ar sezamo sėklose.
Receptą
rasite čia.
Įvairūs tortilijų suktinukai ne veltui yra tokie pagarsėję ir pelnę populiarumą bei daug liaupsių - jie labai paprastai paruošiami, o yra skanūs ir atrodo be galo žaviai.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Labai greitai pagaminami ir žavingai atrodantys ant vaišių stalo! Labai rekomenduojame išbandyti šias puikias užkandėles ir įsitikinti jų gardumu patiems!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Tik trys ingredientai ir labai gardūs kąsneliai paruošti. Šis užkandis tinka paruošti net iš likučių ir leidžia juos sujungti į naują, žavingą kombinaciją!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Greitai paruošiama, pikantiško ir gan prabangaus skonio užkandėlė, kuriai reikia vos kelių ingredientų. Tinka ruošti, kai staiga užsimanote ko nors skanaus, nes užtrunka vos kelias akimirkas.
Receptą
rasite čia.
Vos per kelias minutes paruošiama, labai skani užtepėlė - tinka ir ant duonos tepti, ir traškučiais kabinti, visaip labai skanu. Paprasta paruošti pagal detalų video receptą!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Pievagrybiai - gana universalus ingredientas, kai nėra galimybės gauti miško grybų. Šis traškus užkandis išskirtinai gardus, tiekiame su aštriais padažais.
Receptą
rasite čia.
Greitai paruošiami ir labai skanūs sumuštiniai su silke. Akimirksniu išgaruoja nuo stalo, o ragaujantys prašo recepto. Galima ruošti su mažesniais putpelių kiaušiniais, o jei renkatės virštos - juos pjaustyti ketvirčiais.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Greitai ir be didelio vargo pagaminami suktinukai, kuriuos pašaunate į orkaitę ir per tą laiką galite ruošti kitas vaišes. Suktinukai labai skanūs ir šilti, ir atvėsę. Beje, juos galima ruoštis ir didesnius, tuomet bus ne vieno kąsnio užkandėlė, o pagrdindinis patiekalas.
Receptą
rasite čia.
Tai puiki ir lengvai paruošiama užtepėlė. Jei mėgstate, papildomai galima įberti tarkuoto kietojo sūrio. Užtepėlė gardinta krapais, bet galima naudoti ir petražoles ar kalendrą, ar kitus mėgstamus žalumynus. Skanu tepti ant krekerių, duoniukų, paskrudinto batono ar duonos riekelių.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai