14 skanių ir sušildančių sriubos receptų

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2017-01-10
14 skanių ir sušildančių sriubos receptų
@ Shutterstock

Už lango spaudžiant šaltukui, norisi gardžios, sušildančios sriubos. Sočios, lengvos ar kvepiančios rytų virtuve... Visos jos nuostabiai skanios!


Peržvelgėme LaMaistas.lt bei projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt narių receptų lobynus, išbandėme ir skubame pasidalinti su Jumis!

 

 

Kalakutienos sriuba su daržovėmis

 

Nuotraukos šaltinis Dano virtuvė

 

Tai puikus sveikuoliškos sriubos receptas: gausu daržovių, kvapnių žolelių ir liesa kalakutiena ir jokių papildomų riebalų!
Receptu pasidalino SkoniuBlogas.LaMaistas.lt  narys Danas, jau 15 metų kuriantis spalvingą maistą. Receptą rasite čia.

 

Čili sriuba


Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt


Tikriausiai nei vienas sriubų topas negali apsieiti be Čili sriubos! Sušildanti, lietuviškam skrandžiui pritaikyta meksikietiška sriuba. Jei mėgstate aštriau, nepagailėkite čili pipiro. Sriubą galite gaminti ne tik iš jautienos, bet ir kiaulienos ar kalakutienos.
Skaniausia valgyti su paskrudintomis ir česnaku įtrintomis batono riekelėmis. Visas receptas čia.

 

Tailandietiška sriuba

 

Nuotraukos šaltinis "Ant medinės lentelės"


Kvapni rytietiška sriuba, pasirodo, lengvai paruošiama namuose! Tom Yum – klasikinė kokosų pieno Tailando sriuba, pagardinta krevetėmis ir kvapniais prieskoniais.
Receptu SkoniuBlogas.LaMaistas.lt  projekte pasidalino tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė.
Visą receptą rasite čia.

Trinta brokolių sriuba

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Vegetariškos sriubos taip pat gali būti sočios! Ši trinta sriuba Jus pakerės savo paprastu paruošimu ir švelnia, kremine konsistencija.
Sriubą galima pritaikyti ir veganams – tereikia pieną pakeisti augaliniu pienu – kokosų, avižų ar kt.
Kad būtų dar sočiau, sriubą tiekite su baltos duonos skrebučiais. Receptas čia.

 

Raudonųjų lęšių ir vištienos sriuba

 

Nuotraukos šaltinis "Bake in heels"


Lęšiai – dietinis produktas, kuriame gausu baltymų, ląstelienos, mineralų. O išvirti sultinyje ir pagardinti kvapniais prieskoniais virsta puikia sriuba!
Rekomenduojame Jums išbandyti „Bake in heels“ receptą, kurį rasite čia.


Ramen

 

Nuotraukos šaltinis "Nidos receptai"

 

Gardu, sotu ir šildo – taip galima būtų apibūdinti šį Azijos virtuvės šedevrą. Verta namuose išbandyti šį užburiančiai sodrų sultinį, gardintą makaronais ir mėsa.
Sultinį galite pasiruošti iš vakaro, o kitą dieną mėgautis nuostabiu ramenu, kuris atstoją ir sriubą, ir karštą patiekalą.
Receptu SkoniuBlogas.LaMaistas.lt pasidalino Nida. Gaminimo instrukciją rasite čia.

 

Barščiai

 

Nuotraukos šaltinis "cocina-rendez-vous"


Pagal ukrainietišką receptą ruošti, kvapnūs barščiai su nedidele kulinarine paslaptimi, kuria pasinaudojus, paruošite dar sodresnio skonio sriubą! Tikri ukrainietiški barščiai turi būti labai tiršti, bet tai galite nesunkiai koreguoti pagal savo skonį.
Tiekti skaniausia, žinoma, su žalumynais ir šaukšteliu grietinės.
Puikų barščių receptą rasite čia.

 

Trinta moliūgų sriuba

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt


Moliūgas – rudens karalius, tačiau dažna šeimininkė turi jo užsišaldžius ir žiemai.
Kreminė sriuba pamalonins ir suaugusių ir mažųjų gomurį. O paruošti visai paprasta! Patiekdami gardinti galite ne tik pagal recepto rekomendacijas, bet ir pasitelkę savo išmonę: kepintomis moliūgų sėklomis ar saulėgrąžomis, sūriu ar skrebučiais, kas kartą paruošdami vis naują sriubą!
Receptą rasite čia.

 

Kopūstienė su kukuliais

 

Nuotraukos šaltinis "duok druskos"


Švelnaus skonio, pieniška kopūstienė su kukulaičiais, taip subtiliai primenanti vaikystę...
SkoniuBlogas.LaMaistas.lt tinklaraštininkė „duok druskos“ pasidalino šiuo puikiu receptu, kurį rekomenduojame išbandyti ir Jums! Sriubą galite ruošti su lietuvišku baltagūžių kopūstu ar, paįvairinimui, egzotiškesniu savojos kopūstu. Receptą rasite čia.

 

Prancūziška svogūnų sriuba

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt

 

Jeigu dar nesate ragavę svogūnų sriubos, gali kilti mintys apie aitrų svogūnų skonį ir atstumiantį kvapą. Skubame nudžiuginti, jog taip nėra! Apkepami svogūnai švelniai karamelizuojasi ir tampa maloniai salstelėję...
Siūlome jums išbandyti šį puikų receptą čia.

 

Jautienos sultinys

 

Nuotraukos šaltinis "Lietuvos virėja"

 

Sodraus skonio, klasikinis jautienos sultinys, kuriuo galtie gardžiuotis su pyragėliais ir kibinais, pačiu vienu, ar naudoti kitų sriubų pagrdinui.
„Lietuvos virėja“ šiame jautienos sultinio recepte dalinasi daugybe gilių teorinių žinių bei patarimais, kaip šias žinias pritaikyti praktiškai.
Receptą rasite čia.

 

Sveikuoliška daržovių sriuba

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt


Vegetariška, lengva daržovių sriuba. Tiks ir sveikuoliams, ir besilaikantiems dietos! Neišsigąskite nedidelio kiekio aliejaus, jis tiesiog būtinas, kad geriau įsisavintų morkose esantys vitaminai. Būtinai atsižvelkite į virimo eigą, kad sriuba būtų sodresnio skonio!
Receptą rasite čia.

 

Trinta pievagrybių sriuba su pelėsiniu sūriu

 

Nuotraukos šaltinis "Agnės užrašinė"

 

Tikriausiai daugelis kavinėje ar restorane esame ragavę trintos pievagrybių sriubos su sūiu. O ką daryti, jeigu norime jos pasigaminti namuose? Vadovautis šiuo receptu!
Greitas procesas ir puikus rezultatas – štai kaip galima tiksliausiai apibūdinti šią sriubą.
Užsukite į „Agnės užrašinę“ ir išbandykite šį puikų receptą čia.

 

Trinta sūrio sriuba su daržovėmis ir lavašo traškučiais

 

Nuotraukos šaltinis LaMaistas.lt


Tokios gardžios, jaukiai nuteikiančios sriubos dar tikriausiai nesate ragavę!
Ši sriuba tikrai atstos ir pirmą, ir antrą patiekalą, nes yra labai soti. O ir tokia skani, kad sunku būtų ja nepersivalgyti.
Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis