12 žiemiškų gėrimų receptų vakarui pajaukinti

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2016-12-12
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
12 žiemiškų gėrimų receptų vakarui pajaukinti

Kaip gera šaltą žiemos vakarą leisti šiltai susisukus po antklode su karšto gėrimo puodeliu rankose... Jau vien įsivaizduojant tokį vaizdą užlieja neregėta šiluma ir jaukumas. Ir nesvarbu, ar tas gėrimas tai kava, ar arbata, ar kakava, o gal ir karštas kokteilis su trupučiu alkoholio.

Norėdami pajaukinti tiek savo, tiek Jūsų vakarus, peržvelgėme įdomiausius LaMaistas.lt portale bei projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt narių tinklaraščiuose talpinamus šildančių gėrimų receptus, įdomiausiais kurių skubame pasidalinti ir su Jumis.

 

 

Karštas šokoladas

 

Nuotr. šalt. Inga's sweeterie

 

Jaukiai šildantis, maloniai saldus, nuostabiai gardus karštas šokoladas su burnoje tirpstančiais zefyriukais. Puikus pasirinkimas kiekvienam smaližiui (ir ne tik ;)). Tiek sau palepinti, tiek svečius pavaišinti. Puikųjį receptą rasite čia.

 

 

Žemės riešutų punšas

 

Nuotr. šalt. Su šaukštu aplink pasaulį

 

Žemės riešutų punšas - populiarus tradicinis Karibų regiono salų gėrimas. Svarbiausi ingredientai - žemės riešutai (arba žemės riešutų sviestas), pienas (mūsų atveju geriausiai pašildytas) ir kas nors saldesnio - cukrus, sirupas, medus, gliukozė ar pan. Tuo tarpu blogo "Su šaukštu aplink pasaulį" autorė Kristina turi ir savo šio nuostabaus gėrimo receptą, pasižymintį išskirtiniu įvairių prieskonių sukuriamu skoniu. Kokie jie - sužinosite čia.

 

 

Karštas vynas

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Kaipgi Kalėdinis laikotarpis be karšto vyno :) Pikantiškai saldokas, maloniai šildantis gomurį ir stebinantis nuostabiu gvazdikėliu skoniu. Puikus pasirinkimas tiek paprastos dienos vakarui, tiek šventėms. Receptą rasite čia

 

 

Karštas šokoladinis gėrimas su zefyriukais

 

Nuotr. šalt. Cukrinis avinėlis

 

Žavingai paprastas ir nepaprastai gardus - toks yra mūsų projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt narės ir blogo "Cukrinis avinėlis" autorės siūlomas karštas šokolado gėrimas su įvairiaspalviais zefyriukais (visą receptą rasite čia). Ilgai virtas, šiek tiek saldintas ir pagardintas cinamono lazdele bei apelsino žievelėmis - pats tas nuostabiai žiemiškoms akimirkoms.

 

 

Kalėdinis kiaušinių gėrimas

 

Nuotr. šalt. Gabrielės blogas

 

Tarsi tarpinis variantas tarp karšto šokolado ir Kalėdinio vyno - sardus, gardus ir nuotaikingai pasipuošęs grietinėlės "kepurėle". Be to, kaip teigia savo bloge Gabrielė, tai labai universalus gėrimas, tinkantis tiek suaugusiems, tiek vaikams, mat alkoholis į jį pilamas tik prie pat patiekimą. Patį receptą sužinosite čia.

 

 

Šildantis spanguolių gėrimas

 

Nuotr. šalt. Sezoninė virtuvė

 

Blogui "Sezoninė virtuvė" šį nuostabiai maloniai šildančio gėrimo receptą (kurį rasite čia) atsiuntė p. Regina. Jis ne tik labai skanus, bet ir kupinas vitaminų, itin reikalingų siaučiant žiemos šalčiams. Tikrai vertas dėmesio pasirinkimas, kurį drąsiai rekomenduojame.

 

 

Karštas šokolado ir imbiero gėrimas

 

Nuotr. šalt. Kaip skanu

 

Imbieras - vienas tikriausių žiemos švenčių akcentas. Ryškaus, gaivaus poskonio, maloniai aitrokas bei puikiausiai apsaugantis nuo nemaloniųjų šalčio atnešamų ligų - peršalimo ar slogos. Drauge su šokoladu šis nuostabus prieskonis sukuria nepakartojamą derinį, ne tik atgaivinantį, bet ir tonizuojantį. Tikrai rekomenduojame receptą, kurį atradome bloge "Kaip skanu" (pačią gaminimo eigą rasite čia).

 

 

Balto šokolado pieniškas gėrimas

 

Nuotr. šalt. Cukrinis avinėlis

 

Viliojančiai saldus ir švelniai gardus gėrimas, tiesiog užbursiantis savo nepakartojamu lengvumu. Labai nesunkiai pagaminamas ir nepaprastai skanus - visą tai apie projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt narės ir blogo "Cukrinis avinėlis" autorės siūlomo gėrimo receptą, kurį rasite čia.

 

 

Mėtinis šokolado gėrimas "Šalta žiema"

 

Nuotr. šalt. LaMaistas.lt

 

Maloniai sušildantis, nuostabiai atgaivinantis, puikiausiai tinkantis ir šventėms gėrimas, tiesiog užburiantis savo skirtingais skonio atspalviais. Kava, cinamonas, juodasis šokoladas, mėtos... Tiesiog pasakiškai gardus skonių derinys, kurį tikrai turėtumėte išbandyti (receptas slepiasi čia).

 

 

Karštas šokoladinis gėrimas su arbata

 

Nuotr. šalt. Food Affairs

 

Šokoladas ir arbata? Atrodo, negirdėtas derinys? Bet jis iš tiesų labai gardus! Pats gėrimas be galo švelnus, maloniai šokoladinis, lengvas ir turintis "kažką tokio". Puiki alternatyva paprastai arbatai, karštam šokoladui ar kitiems jau pabodusiems karštiesiems gėrimams, kurios receptą rasite čia, bloge "Food Affairs".

 

 

Itališkas karštas vynas

 

Nuotr. šalt. CranberryJam

 

Nuostabiai kvepiantis žiemos šventėmis, stebuklingai sušildysiantis net šalčiausią žiemos vakarą - šis karštas vynas tiesiog magiškai nustebins Jus savo poskonių palete, aromato stiprumu ir dovanojama šiluma. Už receptą dėkojame blogo CranberryJam autorei Dangirai, o patį receptą rasite čia.

 

 

Karštos obuolių sultys

 

Nuotr. šalt. Sezoninė virtuvė

 

Be galo aromatingas ir šiltas gėrimas, kurį kuo puikiausiai galima pasigaminti žiemiškos iškylos gamtoje metu. Natūralios obuolių sultys ir stebuklingai šildantys prieskoniai - visa tai sukuria nepakartojamą skonio gamą, kurią atradome išbandant Reginos į blogą "Sezoninė virtuvė" įkeltą receptą, kurį rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital