Tikriausiai daugeliui virtuvė sunkiai įsivaizduojama be duonos - kvapnios, minkštos ir kuriančios namų jaukumą... Minkšta viduje, su traškia plutele išorėje, kvietinė, ruginė ar net avižinė!
Duoną visai nesudėtinga iškepti patiems namuose - pristatome net 37 puikius receptus iš LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių lobyno, ir kviečiame juos išbandyti!
Tiems, kas mėgsta duoną, visai nebūtina jos pirkti! Labai gardžios duonelės galima išsikepti namuose, taip ir namai prispildys šilumos ir jaukumo, ir dėl duonos sudėties būsite ramesni, iš nurodytų ingredientų iškepsite du pailgus kepaliukus.
Ši greita duona be minkymo pagaminama super paprastai, o pavyksta labai puri ir tiesiog tobulo skonio. Mes ją gardinome pakepintas svogūnais, saulėje džiovintais pomidorais ir sauleje saulėgrąžų, bet priedus drąsiai koreguokite pagal savo skonį bei spintelės turinį.
Ar kada esate ruošę raugą duonai iš kefyro? Jei ne, rekomenduojame išbandyti - iš jo kepama duona tiesiog puiki. Su šuo raugu rekomenduojame kepti puikią duoną.
Jei yra plėšomų bandelių rojus, jame tikrai gyvena šios gražuolės. Sunku nusakyti jausmą, kai atsiplėši dar šiltutį gabalėlį, užsitepi sviesto ir su kiekvienu kąsniu dingsti pojūtyje. Tobulai purios, minkštutės, skoniu primenančios brioche, tik kelis kartus geriau. Galite jas pasiruošti iš vakaro, o ryte tiesiog palikti pakilti ir šauti į orkaitę.
Šią duoną tiesiog būtina pabandyti išsikepti. Net jei duonos kepti nemėgstate, šią tikriausiai pamilsite, o jei dažnai ja mėgaujatės - ši taps mėgstamiausia. Labai puri ir minkštutė, negali nepatikti!
Nors ir atrodo tas darbas labai sudėtingas, bet kai pradedi, viskas pasidaro labai aišku ir paprasta. Ir, tikrai verta. Šiai duonelei reikės raugo, kurį galite ruošti pagal vieną iš aukščiau siūlomų variantų.
Sumuštiniai su formine duona - greitas ir tradicinis pasirinkimas pusryčiams. Purias duonos riekes taip pat galima paskrudinti, aptepti riešutų sviestu ir džemu, mėgiama užtepėle. Ši sumuštinių duona pagerinta sezamų sėklų plutele, kuri suteikia malonų traškumą ir puikiai papildo kiekvieno sumuštinio skonį.
Šios duonelės skoniu primena legendines indiškas naan, bet paruošiamos dar paprasčiau - be mielių ir kildinimo. Jos tobulai tinka užtepėlėms, prie kario, sriubos ar tiesiog skanauti vienas.
Minkštutė, nuostabiai skani jogurtinė duonelė be kvietinių miltų. Ji išties labai gardi, puikiai tinka maistingiems pusryčių sumuštinukams su avokadais ar jų užtepėle, kiaušiniais ar mėgstama užtepėle, virta vištiena, daržovių lazdelėmis. Puikiai tiks mityboje vengiantiems glitimo!
Skanutėlė naminė duona be minkymo. Ši duona maišoma iš kvietinių, pilno grūdo speltų miltų ir maltų linų sėmenų bei praturtinama nemaltais linų sėmenimis, medumi, tad tai puikus skaidulų šaltinis! Duonelės kepimas užtruks dvi dienas, kadangi pirmasis kildinimas trunka 15 valandų, tačiau paruošimo procesas labai paprastas - tereikia užmaišyti lipnią tešlą ir palikti ją šiltesnėje namų kertelėje.
Labai skani grūdėta duona, kuriai net nereikės mielių. Duona maloniai traški, maistinga. Su miltų proporcijomis galima eksperimentuoti, svarbu, kad jų kiekis išliktų toks pats.
Puri, putli, su traškia plutele, labai skani naminė kvietinė duona su kviečių gemalais. Tokia tiks ir sumuštinukams, ir skrudinti. Visi namai pakvips pasakiškai!
Skanutėlė, klasikinė airiška duona iš kvietinių ir speltų miltų, su razinomis ir kmynais. Ar kada esate tokios ragavę? Jei dar ne, labai siūlome išbandyti!
Minkšta plėšoma duonelė su sūriu ir česnaku. Labai tinka prie mėsos, sriubos, troškinių ir salotų. Kepti galima apvalioje pyrago formoje ar stačiakampėje duonos formelėje, kaip Jums labiau patinka.
Drėgna, puri, šviesi ir sveika duona iš kalafiorų. Jau nieko nebenustebinsi su picos padu iš kalafiorų, o vat duona – kai kas naujo ir neragauto. Skonis – įdomus ir tikrai geras. Ypatingai užtepus sviestuko. Tai bazinis receptas, drąsiai berkite į tešlą savo mėgstamus prieskonius, česnaką, smulkintas alyvuoges, smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį ar žiupsnį fantazijos. Gaminimo procesas nesudėtingas, ypač kai reikia vos 5 ingredientų.
Labai paprastas receptas ir be galo gardi duona. Turbūt daug kam kils klausimas - ar jaučiasi alus skonis ar kartumas duonoje - Alina teikia, kad nesijaučia.
Labai paprastas naminės duonos receptas su daug galimų variacijų - galite dėti įvairių sėklų pagal savo skonį, keisti dalį kvietinių miltų ruginiais miltais ir pan. Duonelė labai skani tiek viena valgyti, tiek sutepti mėgstamą sumuštinuką.
Ši duonelė tiesiog nuostabi - purutė, minkšta, kvapni. Tikrai labai skani, galima ją net pyragu pavadinti, tik cukraus joje kiek mažiau negu įprastuose pyraguose. Labai skanu su pienu ar pusryčiams su varškės kremu.
Dar vienas puikus naminės forminės baltos duonos receptas. Tokia kuo puikiausiai tiks sumuštiniams ruošti, ar tiesiog riekelę paskrudinti ir aptepti mėgstamu džemu ar uogiene.
Nuostabaus skonio, minkštutėlė ir labai skani duonelė! Galite rinktis ir kitokį, nebūtinai fetos sūrį, alyvuoges taip pat rinkitės mėgstamas - juodas ar žalias, o gal jų mišinį? Improvizacijoms vietos apstu, o skonis maloniai nustebins!
Ši duonelė labai greitai pagaminama ir tikrai skani. Graikinių riešutų aromatas ir skonis joje puikiai dera. Beje, graikinius riešutus galite pakeisti ir kitokiais mėgstamais.
Taip, puiki duona gali būti pagaminta ir be miltų! Duona tinka netoleruojantiems glitimo, pieno produktų, kiaušinių, vegetarams, veganams ar tiesiog visiems tiems, kurie nori paįvairinti savo mitybą ir išbandyti itin maistingą alternatyvą kasdienei duonai. Tokia duona ne tik pasižymi itin geromis maistinėmis savybėmis, bet ir yra puikaus skonio bei tekstūros - jos vidus minkštas, o išorinė plutelė - traški. Tad gaminkite ir išbandykite su savo mylimiausiais sumuštinių priedais!
Nuostabaus skonio itališka duona, kurią paruošti kiek užtruks, bet rezultatas to tikrai vertas. Duonos nereikia minkyti, tai pat nereikia ieškoti ar iš anksto ruošti raugo - viskas viename recepte.
Iškepkite savo gamybos duoną! Gaminant pagal šį receptą iškepsite du dangiškai gražius ir skanius duonos kepalėlius. Naminė duona - puiki idėja šventinio stalo vaišėms, sumuštinukams.
Labai skani, kvapni, putli, minkšta prancūziška duonelė, kuri tiks ir sumuštinukams, pvz., vieno kąsnio, ir paskrudinta su česnaku prie sriubos ar troškinio.
Beždžionėlių duona - labai lengvai paruošiamas ir smagus kepinys, kuris patiks visai šeimai, o ypač - mažiesiems jos nariams. Tai mielinė, dažniausiai saldžia karamele aplipusi ir cinamonu kvepianti (bet gali būti ir su sūriu ar kumpiu), pirštais plėšoma ir rankomis valgoma duonelė. Pasakojame apie šį skanėstą ir dalinamės receptais: saldžios beždžionėlių duonos su karamele ir užkandinės su sūriu ir kitais priedais.
Tradicinę sūrio duonelę primenantis skanėstas. Kuo daugiau sūrių įdarui sumaišysite, tuo įdomesnis bus jo skonis, tačiau bus labai gardu ir su vienos rūšies sūriu. Pagal šį receptą iškepsite net tris duoneles.
Dar viena skanutėlė duona su svogūnais ir alyvuogėmis. Ji puikiai tinka sumuštiniams, užkandžiams, ypač tinka dar šiltą riekelį mirkyti į kokybiško alyvuogių aliejaus ir balzaminio acto mišinį ir tiesiog mėgautis.
Batoną visai paprasta paruošti ir namuose, ypač pagal tokį puikų receptą. Jis skanus ir vienas, ir prie sriubos, ir sumuštiniams - saldiems ar sotiems.
Paprastai paruošiama, minkšta ir puri duonelė. Pagal receptą iškepsite net dvi nuostabias duoneles, kurios puikiai tiks sotiems, pikantiškiems sumuštinukams.
Šios duonelės gamybai nenaudojamas raugas, ji kildinama mielėmis, tad ją galima iškepti labai greitai. Baltų ir pilno grūdo miltų mišinys duonai suteikia ypatingo skonio, purumo, lengvumo. Ji puikiai tiks kasdienai ir jau po pirmojo kepimo taps neatsiejama jūsų raciono dalimi!
Labai skani balta, taip - balta, duona be glitimo, t.y. be kvietinių miltų. Beje, duona šiek tiek primena pyragą, todėl tobulai tiks užsitepti mėgstamiausios uogienės!
Maistinga alternatyva klasikinei duonai paįvairinti - ši duonelė be glitimo, pieno produktų, kiaušinių ar net mielių. Patiks tiems, kas mėgsta bolivinę balandą.
Labai skani, kvapni duona, kurią paruošti kiek užtruks, bet rezultatas tikrai to vertas! Obuoliai duonai suteikia malonaus drėgnumo. Duona išlieka šviežia net kelias dienas.
Jokių miltų! Labai soti, labai skani ir labai maistinga duonelė, kurią kepti galima ne tik didesnėje formoje, bet ir keksiukų formelėse, taip duonelė iškeps greičiau, o valgyti bus dar patogiau! Nereikia nei minkyti, nei kildinti - paprasta ir labai skanu.
Labai kvapni, labai česnakinė ir labai skani duona! Tinkamai saugoma, duona minkšta išlieka net tris dienas. Bet ji tokio gardumo, kad tikriausiai suvalgysite greičiau. Rasite ir kvapnaus česnakinio sviesto receptą, kurio užtepus Asta rekomenduoja mėgautis šia duonele.
Ypatingo skanumo duona, kuriai nereikės ieškoti raugo. Duona pagardinta kvapniomis, traškiomis kalendros sėklytėmis, todėl puikiai tiks su pikantiškomis užtepėlėmis, sotiems sumuštiniams.
Nuostabaus skonio, kiek neįprastos išvaizdos duonelė. Rasite ir paprastų patarimų, kaip jai paruošti raugą! Duona iškepa salsva, puikiai tinka pusryčiams prie puodelio arbatos ar kavos. Skanaus!
Receptas visai paprastas, o rezultatas maloniai nustebina! Jeigu mėgstate kepti naminę duoną, neabejojame, kad Jums patiks šis receptas - tai paprastesnis būdas iškepti duoną - be mielių! Pjaustome riekelėmis ir skrudiname ar ruošiame sumuštinius.
Ypač gardi, minkšta, su traškia plutele. Duonoje juntamas rozmarino skonis, jei jų nemėgstate, galite pakeisti kitomis prieskoninėmis žolelėmis. Paruošimo reikia visai nedaug, tik trupučio kantrybės, kol iškeps.