Ruošiamės saldžiai Valentino dienai ir ruošiame skaniausius desertus net tuomet, kai iki šventės liko visai nedaug!
Atrinkome gardžiausius receptus, kuriems net nereikia orkaitės. Skanėstų pasirinkimas platus - rasite ir nekeptų pyragų, ir greitai paruošiamų, gaivių desertų, ir tokių, kuriems reikia minimalių kulinarinių įgūdžių.
Šis desertas gaivus, itin paprastai paruošimas ir žavingai atrodo. Puikus būdas panaudoti šaldiklyje galbūt užsilikusių uogų likučius. Šįkart jis ruošiamas su vyšniomis, bet tinka ir mėlynės, avietės, braškės ar kitos uogos. Priklausomai nuo jų saldumo drąsiai koreguokite saldiklio kiekį savo nuožiūra.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Šis virusinis veganiškas desertas ne veltui užkariavo soc. tinklus! Skoniu jis labai primena “Kinder country” batonėlius, kuriems mes visada sunkiai atsispiriame. Tik jis daug maistingesnis ir vos iš kelių ingredientų.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Jei mėgstate vanilinius ledus su miško uogomis, tada pažadu, kad šis nekeptas pyragas jums tikrai patiks! Kiekvienas kąsnis tiesiog tirpte tirpsta burnoje, o ir paruošimas nesudėtingas. Savo žavia išvaizda iš skoniu sužavės kiekvieną, kuris paragaus šio puikaus deserto.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Ši klasikinio tiramisu variacija pavadinta pagal ledendinį Juodojo miško tortą, kuriame ikoniškai susijungia vyšnios ir šokoladas. Šis tiramisu tikrai puikus - gaivus dėl viduryje paslėptų pačių vyšnių, o jų sultys kremui suteikia subtilią, sakyčiau net prabangią skonio natą.
Receptą
rasite čia.
Kai nesinori ilgai sukiotis virtuvėje ir kaisti orkaitės, šis pyragas yra išsigelbėjimas - greitai paruošiamas, vos iš kelių ingredientų, tereikia luktelėti iki kol sutvirtės šaldytuve ir ragaujam. Avižos - tikras atradimas, šiam skanumynui jos suteikia malonios tekstūros ir prideda puikaus skonio. Jei dar nebandėte avižų naudoti pyragams, labai rekomenduojame.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Gaivus klasikinis itališkas desertas. Jį galite patiekti tiek su uogomis (tinka ir šaldytos, patroškintos), tiek su mėgstamais vaisiais, uogiene, sirupu ar kaip tik sugalvosite.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Super paprastai pagaminamas ir be galo skanus desertas. Jeigu norite įdomiau, į jį tinka įmaišyti smulkintų migdolų ar lazdyno riešutų. Bet šis tinginys nuostabus ir tiesiog savaime, be jokių priedų. Išbandę tikrai nesigailėsite!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Jei mėgstate triufelius arba ieškote ypatingai greito recepto desertų stalui, šis puikiai tinka. Prireiks tik 4 ingredientų!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Ypatingai gardus, spalvingas desertas, kuris papuoš vaišių stalą. Desertas pavyksta labai gaivus ir labai labai skanus!
Receptą
rasite čia.
Jei mėgstate tiramisu, tikrai liksite neabejingi šiai variacijai. Vietoje tiramisu įprastų biskvitinių pirštelių čia naudojama amerikietiška klasika - oreo sausainiai. Per naktį pabuvę kreme jie nuostabiai suminkštėja ir suteikia pažįstamam desertui visiškai naują spalvą.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šis desertas – paprasta ir greita idėja visiems tiems kartams, kai biskvitai iškepa su nereikalingu kalneliu, arba – kai lėkštelėje lieka kelios riekelės jau spėto atsivalgyti kekso ar pyrago. Atrodytų, ką jau čia benuveiksi su tais keliais gabalėliais biskvito, tiesa? Tuomet šis receptas jums – priminimas, kad viskas yra įmanoma, o biskvito, kekso ar pyrago likučiai visada gali tapti idėja naujam desertui. Stiklinėse sluoksniuoti desertai neįpareigoja laikytis recepto labai tiksliai. Prie karamelinio biskvito likučių čia puikiai dera bananai ir „Rududu“, tačiau tai tik vienas variantas iš daugelio. Bananus galite keisti keptais obuoliais, persikais ar abrikosais, o gal šviežiomis uogomis (priklausomai nuo to, koks sezonas už lango). O štai šokoladinio biskvito likučiai idealiai tiks sluoksniuoti mažiesiems „Juodojo miško“ desertams iš maskarponės kremo, vyšnių ir biskvito gabalėlių.
Receptą
rasite čia.
Lengvai ir greitai pagaminami, itin dailūs ir pasakiškai skanūs saldainiai! Tik trys beveik kiekvienoje virtuvėje randami ingredientai ir truputis vaflių papuošimui - ant Jūsų stalo puikūs saldainiukai. Galite skanauti patys, vaišinti draugus ar mylimuosius.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Lengvai pagaminamas, skanus desertas. Puikiai tiks jūsų pusryčiams. O jei vaikai nevalgo avokadų, šis desertas padės. Jų nesijaučia ir suteikia nuostabią kreminę tekstrūrą.
Receptą
rasite čia.
Šis tortas yra nerealus. Lengvai pagaminamas, egzotiško skonio, turtingas įvairių tekstūrų ir skonio kontrastų. Pats aktyvaus gaminimo laikas tilps į valandą ar dar mažiau, tereikės papildomai luktelėti, kol sluoksniai sustings.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Labai greitai pagaminamas, žavingai atrodantis ir labai labai skanus - šis sluoksniuotas maskarponės desertas abejingų nepalieka. Jam paruošti reikės vos kelių ingredientų!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Ne veltui šis tinginys, dar žinomas Chocolate Tiffin vardu, yra karalienės Elžbietos mėgstamiausias desertas, patiekiamas kone prie kiekvienos popiečio arbatos. Šis iš Škotijos kilęs gardumynas yra labai šokoladiškas, ne toks saldus kaip lietuviškas pusbrolis, sausainių sluoksnis kiek traškesnis, bet jį tobulai subalansuoja kremiškas šokoladinis viršus. Jei tinginį mėgstate, primygtinai rekomenduojame pabandyti šį jo užjūrio pusbrolį - nesigailėsite.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Be galo greitai pagaminamas, kremiškas, gaivus ir na labai skanus desertas. Vietoje vyšnių taip pat tinka ir kitokios uogos (braškės, mėlynės, avietės, šilauogės) ar mėgiami vaisia, pvz. smulkiai supjaustyti konservuoti persikai ar su trupučiu sviesto bei cukraus pakepinti obuolių gabalėliai.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoskaitės LaMaistas.lt redakcijai
Nesudėtingai paruošiamas ir labai skanus grietininis desertas smaližiams. Tereikia ištirpinti želatiną, išmaišyti kelis ingredientus ir palikti sustingti! Džiovintus vaisius galite rinktis ir kitokius mėgstamus. Riešutai čia nėra būtini, bet tikrai labai labai tinka!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Nuostabūs kokosiniai saldainukai, kurie nustebins ne tik puikiu skoniu, bet ir dailia, šventiška išvaizda. Kiekvienas kąsnelis tirpsta burnoje!
Receptą
rasite čia.
Šis greitas tiramisu taurėse labai patiks visiems mėgstantiems tiramisu, bet neturintiems ar nenorintiems praleisti daug laiko virtuvėje gaminant. Šis desertas pagaminamas labai greitai, tik reikia šiek tiek laiko ir kantrybės sulaukti kol pastovės šaldytuve bent keletą valandų.
Receptą
rasite čia.
Greitas, kremiškas ir skanutėlis sluoksniuotas desertas su maskarpone ir šaldytomis uogomis. Įkvėptas tradicinio angliško deserto "Strawberry fool" ir pritaikytas žiemai - paprastai gaminamas su šviežiomis. Desertą galima ruošti su mėgstamomis šaldytomis uogomis: avietėmis, mėlynėms, mes šį kartą pasirinkome braškes.
Receptą
rasite čia.
Tortas labai greitas, itin paprastai paruošiamas ir labai skanus! Tortas gaivus, o naudoti jam galite ne tik braškes, bet ir avietes, vyšnias, net nebūtina turėti šviežių uogų - galima naudoti ir šaldytas, tik jas atitirpinus reikėtų nuvarvinti, kad pyragas gerai sustingtų.
Receptą
rasite čia.
Desertas, nukeliantis tiesiai į Italiją. Pavasariškai gaivus, maloniai saldus ir labai nesudėtingai paruošiamas. Puikiai pavyks net ir pradedantiesiems desertų gamintojams. Skanu ne tik su braškėmis, bet ir šilauogės, trešnėmis (be kauliukų) ar net vaisių gabaliukais!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Purus kaip debesėlis, kremiškas, saldus - šis tortas yra ledenginis ir tikrai ne veltui. Nes jis BE PROTO skanus. O paruošiamas vos per 20-30 minučių ir ingredientai visiškai paprastučiai!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Subalansuoto saldžiarūgščio skonio, subtiliai saldus, kremiškas, pagardintas kava - šis desertas labai labai gardus! Puiki idėja, kai norisi pasilepinti puikiu desertu.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Kokosais ir šokoladu kvepiantis desertas tikrai nepaliks abejingų. Gaivus, nesudėtingai paruošiamas, kiekvienas kąsnelis sutirpsta burnoje.
Receptą
rasite čia.
Šis varškės tinginio receptas man patinka labiau negu klasikinis, nes ingredientai visiškai paprastučiai, skonis puikus ir galima reguliuoti saldumo kiekį pagal savo skonį bei tai, ar naudojami sausainiai saldesni ar ne tokie saldūs. Sustingsta puikiai, skanutėlis, visų ragautojų pamėgtas.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaiyės LaMaistas.lt redakcijai
Greita ir taupi idėja gaiviam Valentino desertui! Receptas visai paprastas, ingredientų nedaug, o skonis papirks visus želė grebėjus ir smaližius! Puošti galima riešutų, pvz., kokosų, drožlėmis ar tiesiog cukraus pudra.
Receptą
rasite čia.
Greitai ir lengvai paruošiamas desertas, kuris patiks visiems obuolių mėgėjams.
Receptą
rasite čia.
Greitai paruošiamas desertas romantiškoms vaišėms ar desertui. Paruošti užtruks vos kelias minutes, o atrodo viliojančiai!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Pasaulyje gyvena daugybė skonių ir būtent eksperimentuodami, o ne prisirišdami prie taisyklių galime savo gyvenimui suteikti daugiau spalvų ir patirčių. Tad šįkart su jumis Dovilė dalinasi savo mėgstama labai šokoladiško tinginio variacija, kuriai tekstūros suteikia džiovinti vaisiai, riešutai bei truputis avižinių dribsnių (jei nedrąsu, keiskite mėgiama granola ar tiesiog įdėkite daugiau riešutų), o konsistencijos ir tvirtumo - kokybiško juodo šokolado ir kokosų kremo derinys. Riešutų kremas tinginiui suteikia daugiau skonio ir minkštesnę konsistenciją, bet jei neturite, galite nedėti.
Receptą
rasite čia.
Desertas, be kurio sunku įsivaizduoti vasaros pasmaližiavimus! Kreminis jogurtinis panakotos sluoksnis tobulai dera su braškių gaiva!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Gaivus ir labai greitai paruošiamas kreminio sūrio desertas. Avietės čia tinka tobulai, bet galite ruošti ir su šilauogėmis, mėlynėmis, braškėmis ar konservuotais mėgstamais vaisiais, pvz. persikais, mandarinais, mangais ar kitais. Saldumo kiekį drąsiai koreguokite pagal savo skonį.
Receptą
rasite čia.
Labai skanus, karamelinis tinginys su šokoladu ir traškiais riešutukais. Rekomenduojame išbandyti! Skanus jis ir be šokoladinio glaisto papuošimo. Beje, jei naudosite nesūdytus riešutus, labai rekomenduojame tinginio masę pasūdyti - būtent subtilus sūrumas ir karamelė padaro šį tinginį ypatingu. O jei norite mažų "triufeliukų", juos taip pat nesudėtingai suformuosite iš karamelinės tinginio masės, tuomet papildomai galima apvolioti sausainių ar vaflių trupiniuose. Jei ruošite apvalioje formoje, jis dar labiau primins tortą!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video LaMaistas.lt redakcijos
Jei esate grietinėlės ir maskarponės desertų mėgėjas, tai šis kremiškas desertas būtent jums.
Receptą
rasite čia.
Pagaminti šį tortą - paprasčiau tikriausiai nebūna! Tortas gana sotus, todėl jo užteks pavaišinti gausią draugų kompaniją ar visą šeimą. Tortą galima ruošti ir be kokoso, jeigu jo nemėgstate, tortas bus labi skanus ir be jo. Ananasus galima keisti ir konservuotais persikais ar šaldytomis uogomis.
Receptą
rasite čia.
Lengvas, skanus ir natūraliai saldus tinginys iš datulių bei riešutų. Šis desertas kilęs iš Indijos, tad puiki galimybė išbandyti kitos šalies skonius savo namuose ir palepinti artimuosius, nes puikiai tinka ne tik vaišėms, bet ir dovanoti. Paruošiamas vos per 30 minučių, o toks puikus skanėstas prie arbatos ar kavos puodelio - sunku atsispirti. Riešutus mes užrašėme, kuriuos naudojome gamindami nuotraukoje pavaizduotą tinginį, bet drąsiai jų rūšį ir proporcijas pritaikykite savo skoniui, pvz., naudoti ir vienos rūšies, bet kuriuos mėgstamus ar turimus.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Labai greitai paruošiamas desertas. Reikia tik želė pasidaryti iš anksto, o tuomet paruošiamas akimirksniu. O ir prireiks vos kelių ingredientų. Gaivus, maloniai saldus ir tikrai puikaus skonio desertas sužavės kiekvieną, mėgstantį gaivius desertus.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shuttterstock
Gaminimui daug laiko ir ingredientų neprireiks, tik šiek tiek kantrybės iki kol tortas sustings šaldytuve. Tuomet beliks tik gardžiuotis prie kavos ar arbatos puodelio.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Varškės tinginio variacijų yra begalės, bet ši yra viena mūsų pačių mėgstamiausių. Jogurtas ir vyšnios suteikia gaivos, migdolai ir vanilė - skonio intrigos, o saldumo kiekį recepte drąsiai galite koreguoti savo nuožiūra mažindami cukraus kiekį. Vyšnios tinka ir šaldytos bei, žinoma, tinka ir kitokios uogos, tiek šaldytos, tiek šviežios, taip pat švieži ar konservuoti vaisiai, pvz., persimonai, persikai, mandarinai, mangai.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Tinginys su šviežiomis vyšniomis, nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Labai skanus ir be proto lengvai pagaminamas varškės vyniotinis, skoniu labai primenantis nostalgiškąjį Kuršėnų vyniotinį. Puiki idėja Valentino dienos vaišėms!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Labai skanus ir užtenka ir mažyčio gabalėlio. Užtruksite gaminant apie 15 min + laikas, kol desertas ilsėsis šaldytuve.
Receptą
rasite čia.
Šis dvispalvis tinginys sujungia du gėrius viename - nostalgišką šokoladinį vaikystės tinginį ir gaivesnį, kremišką varškės tinginį. Ir tikrai taip - ne tik vaizdas, bet ir skonis puikūs sunku susilaikyti nuo dar ir dar vieno gabalėlio. Kad būtų dar žaviau bei skaniau, varškės tinginio sluoksnį aš paįdominau spanguolėmis, o šokoladinio tinginio - migdolų riešutais, bet net ir be šių priedų tinginys bus puikus.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Pristatome puikų varškės tortą, kurį smagu ruošti ir dar smagiau ragauti! Želė rinkitės mėgstamiausio skonio, jei norite, galite puošti vaisiais, uogomis ar plakta grietinėle.
Receptą
rasite čia.
Skanutėlis tortas su želė gabaliukais. Kuo įvairesnių spalvų želė pasirinksite, tuo dailesnis ir puošnesnis Jūsų tortas bus. Skanumėlis!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Šio deserto nereikės kepti, o pagaminimui prireiks vos 3 ingredientų! Jei mėgstate gaivius desertus, šis idealiai tiks, o ir pavyksta labai gardus ir patiektas ant stalo atrodo labai puošniai.
Receptą
rasite čia.
Itin lengvai pagaminami triufeliukai, kuriems gurmaniškos natos suteikia apvoliojimas. Tradiciškai brigadeiros gaminami verdant saldintą kondensuotą pieną, tačiau jį pakeitus karamelizuotu kondensuotu pienu gamimino laikas ženkliai sutrumpėja! Šie saldainiai ruošiami su pirktiniu karamelizuotu kondensuotu pienu, bet su naminiu pavyks dar skaniau! Apvoliojimui tinka ir kokosų drožlės ar smulkiai trupinti sausainiai.
Receptą
rasite čia.
Tortuką paruošite labai labai greitai, tuomet kelios valandos (o geriau pernakt) šaldytuve ir galima skanauti! Beje, jam reikės vos kelių ingredientų, kuriuos, tikėtina, rasite šaldytuve. Šis tortas visai nedidelis, apie 17 cm skersmens pagrindu, jei norite didesnio, atitinkamai didinkite ingredientų kiekį.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Skanutėlis desertas, pagamintas iš augalinės kilmės produktų. Siūlome pasigaminti daugiau - juk taip gera smaguriauti maistingiau. Avietes galite keisti braškėmis, vyšniomis, mėlynėmis ar kitomis uogomis, vietoje uogų sluoksnio galima naudoti mėgstamą uogienę.
Receptą
rasite čia.
Dovilė dalinasi itin paprastu triufelių receptu su maskarponės sūriu... Kol neparagavome, nesitikėjome, kad gali būti taip skanu! Šie triufeliai itin malonios tekstūros ir lengviau formuojami nei klasikiniai su grietinėle. Šokoladą naudokite juodą, pienišką ar net baltą! Jeigu nėra laiko formuoti rutuliukus, galite tiesiog masę sudėti į kepimo popieriumi išklotą kvadratinę formą, o jai apstingus supjaustyti kvadratukais ir tada apvolioti kakavoje. Gardžių triufelių paslaptis - būtinai gaminkite iš šokolado, kurį mėgstate labiausiai!
Receptą
rasite čia.
Šis tortas puikus - tobulai kremiškas, gaivaus citrininio skonio ir labai nesudėtingai pagaminamas. Gardžiai valgomas ir tų, kurie šiaip jau skeptiškai vertina veganiškus desertus!
Receptą
rasite čia.
Sodrios, ryškiai žalios spalvos ir intensyvaus skonio tiršta arbata gaminama sutrintus arbatlapių miltelius išplakus su šiltu vandeniu. Matcha milteliams gaminti naudojami tik jauniausi ir šviežiausi arbatlapiai, užauginti šešėlyje nuo saulės spindulių paslėptuose soduose. Matcha milteliai naudojami ne tik arbatai ruošti, bet ir desertams, ledams, kepiniams gaminti. Karčiai gaivus skonis puikiai balansuoja saldžiuose receptuose. O spalva.. Sodri, ryški ir jokių dažinklių.
Receptą
rasite čia.
Labai paprasta, labai gardu ir labai dailu! Šį puikų receptą galite išbandyti improvizuodami - keisti uogas, sūrį, į pagrindą įmaišyti įvairių riešutų. Ruošti galite ne tik atskirus pyragaičius porcijomis, bet ir didesnėje formoje, atitinkamai didinant ingredientų skaičių.
Receptą
rasite čia.