Saldžiai, bet nesudėtingai - 37 greiti desertai be orkaitės

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2021-02-09
Valentino dienos nekepti desertai
@ Shutterstock

Ruošiamės saldžiai Valentino dienai ir ruošiame skaniausius desertus net tuomet, kai iki šventės liko visai nedaug!

Atrinkome gardžiausius receptus, kuriems net nereikia orkaitės. Skanėstų pasirinkimas platus - rasite ir nekeptų pyragų, ir greitai paruošiamų, gaivių desertų, ir tokių, kuriems reikia minimalių kulinarinių įgūdžių.

 

Super paprastai pagaminamas ir be galo skanus desertas. Jeigu norite įdomiau, į jį tinka įmaišyti smulkintų migdolų ar lazdyno riešutų. Bet šis tinginys nuostabus ir tiesiog savaime, be jokių priedų. Išbandę tikrai nesigailėsite!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Be galo greitai pagaminamas, kremiškas, gaivus ir na labai skanus desertas. Vietoje vyšnių taip pat tinka ir kitokios uogos (braškės, mėlynės, avietės, šilauogės) ar mėgiami vaisia, pvz. smulkiai supjaustyti konservuoti persikai ar su trupučiu sviesto bei cukraus pakepinti obuolių gabalėliai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoskaitės LaMaistas.lt redakcijai

Gaivus klasikinis itališkas desertas. Jį galite patiekti tiek su uogomis (tinka ir šaldytos, patroškintos), tiek su mėgstamais vaisiais, uogiene, sirupu ar kaip tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jei mėgstate triufelius arba ieškote ypatingai greito recepto desertų stalui, šis puikiai tinka. Prireiks tik 4 ingredientų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Šie greiti pyragėliai tobulai kremiški, skalsūs, žaviai atrodantys ir nuostabiai skanūs. Skoniu jie kažkuo primena Raffaello saldainius, kas nieko nuostabaus nes šiam receptui mus ir įkvėpė garsusis Raffaello tortas. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Pagaminti šį tortą - paprasčiau tikriausiai nebūna! Tortas gana sotus, todėl jo užteks pavaišinti gausią draugų kompaniją ar visą šeimą. Tortą galima ruošti ir be kokoso, jeigu jo nemėgstate, tortas bus labi skanus ir be jo. Ananasus galima keisti ir konservuotais persikais ar šaldytomis uogomis.

Receptą rasite čia.

Chocotorta – tai Argentinoje super populiarus sausainių, karamelizuoto pieno ir kreminio sūrio desertas. Ruošiant neužtruksite, tereikia kelių ingredientų. Jeigu norite daugiau kremo ir mažiau sausainių – tepkite kremą storais sluoksniais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Labai greitai pagaminamas, žavingai atrodantis ir labai labai skanus - šis sluoksniuotas maskarponės desertas abejingų nepalieka. Jam paruošti reikės vos kelių ingredientų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Lengvai ir greitai pagaminami, itin dailūs ir pasakiškai skanūs saldainiai! Tik trys beveik kiekvienoje virtuvėje randami ingredientai ir truputis vaflių papuošimui - ant Jūsų stalo puikūs saldainiukai. Galite skanauti patys, vaišinti draugus ar mylimuosius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greita ir taupi idėja gaiviam Valentino desertui! Receptas visai paprastas, ingredientų nedaug, o skonis papirks visus želė grebėjus ir smaližius! Puošti galima riešutų, pvz., kokosų, drožlėmis ar tiesiog cukraus pudra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Nesudėtingai paruošiamas ir labai skanus grietininis desertas smaližiams. Tereikia ištirpinti želatiną, išmaišyti kelis ingredientus ir palikti sustingti! Džiovintus vaisius galite rinktis ir kitokius mėgstamus. Riešutai čia nėra būtini, bet tikrai labai labai tinka!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Nuostabūs kokosiniai saldainukai, kurie nustebins ne tik puikiu skoniu, bet ir dailia, šventiška išvaizda. Kiekvienas kąsnelis tirpsta burnoje!

Receptą rasite čia.

Šis greitas tiramisu taurėse labai patiks visiems mėgstantiems tiramisu, bet neturintiems ar nenorintiems praleisti daug laiko virtuvėje gaminant. Šis desertas pagaminamas labai greitai, tik reikia šiek tiek laiko ir kantrybės sulaukti kol pastovės šaldytuve bent keletą valandų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Banga, Wavy kitchen

Tortas labai greitas, itin paprastai paruošiamas ir labai skanus! Tortas gaivus, o naudoti jam galite ne tik braškes, bet ir avietes, vyšnias, net nebūtina turėti šviežių uogų - galima naudoti ir šaldytas, tik jas atitirpinus reikėtų nuvarvinti, kad pyragas gerai sustingtų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Purus kaip debesėlis, kremiškas, saldus - šis tortas yra ledenginis ir tikrai ne veltui. Nes jis BE PROTO skanus. O paruošiamas vos per 20-30 minučių ir ingredientai visiškai paprastučiai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis varškės tinginio receptas man patinka labiau negu klasikinis, nes ingredientai visiškai paprastučiai, skonis puikus ir galima reguliuoti saldumo kiekį pagal savo skonį bei tai, ar naudojami sausainiai saldesni ar ne tokie saldūs. Sustingsta puikiai, skanutėlis, visų ragautojų pamėgtas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaiyės LaMaistas.lt redakcijai

Saldžiosios čimičangos - išorėje traškios, o viduje – saldus, minkštas, kreminis įdaras. Jei norite, kad čimičangos būtų dar saldesnės, galite jas aplieti šokoladu. Čimičangas paruošite labai greitai, lengvai ir turėsite visą lėkštę garuojančių saldžių užkandžių, kurie nuo stalo išnyksta akimirksniu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Gaivus, skanus, dailus ir labai paprastai pagaminams - šis nekeptas tortas yra vienas tų receptų, kuriuos verta išsisaugoti. Ingredientai labai paprasti, išeiga gana nedidelį, o skonis ir vaizdas tikrai puikūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Labai skanus, karamelinis tinginys su šokoladu ir traškiais riešutukais. Rekomenduojame išbandyti! Skanus jis ir be šokoladinio glaisto papuošimo. Beje, jei naudosite nesūdytus riešutus, labai rekomenduojame tinginio masę pasūdyti - būtent subtilus sūrumas ir karamelė padaro šį tinginį ypatingu. O jei norite mažų "triufeliukų", juos taip pat nesudėtingai suformuosite iš karamelinės tinginio masės, tuomet papildomai galima apvolioti sausainių ar vaflių trupiniuose. Jei ruošite apvalioje formoje, jis dar labiau primins tortą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos

Gaivus ir labai greitai paruošiamas kreminio sūrio desertas. Avietės čia tinka tobulai, bet galite ruošti ir su šilauogėmis, mėlynėmis, braškėmis ar konservuotais mėgstamais vaisiais, pvz. persikais, mandarinais, mangais ar kitais. Saldumo kiekį drąsiai koreguokite pagal savo skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Kreminis, saldus, bet toks visai ne klasikinis – be termiškai neapdorotų kiaušinių, be alkoholio, sausainiai mirkomi ne kavoje, o arbatoje, bet svarbiausia – su obuoliais! Jie suteikia papildomos gaivos ir, kitaip nei tradicinis, šis tiramisu nėra toks riebus.

Receptą rasite čia.

Gaminimui daug laiko ir ingredientų neprireiks, tik šiek tiek kantrybės iki kol tortas sustings šaldytuve. Tuomet beliks tik gardžiuotis prie kavos ar arbatos puodelio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Varškės tinginio variacijų yra begalės, bet ši yra viena mūsų pačių mėgstamiausių. Jogurtas ir vyšnios suteikia gaivos, migdolai ir vanilė - skonio intrigos, o saldumo kiekį recepte drąsiai galite koreguoti savo nuožiūra mažindami cukraus kiekį. Vyšnios tinka ir šaldytos bei, žinoma, tinka ir kitokios uogos, tiek šaldytos, tiek šviežios, taip pat švieži ar konservuoti vaisiai, pvz., persimonai, persikai, mandarinai, mangai. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Tinginys su šviežiomis vyšniomis, nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Šių pyragėliai savyje sujungia du puikius dalykus - karamelinį tinginį ir šokoladinį kremą (angliškai vadinamą chocolate mousse), kurie taip puikiai subalansuoja vienas kitą, jog rankos pačios tiesiasi dar ir dar gabalėlio. Beje, į karamelinio tinginio sluoksnį labai tinka įmaišyti pora saujų smulkintų riešutų (pvz. migdolų ar skrudintų žemės).

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Dalgona kavos jau tikriausiai spėjote paragauti visi! O dabar - pyragėlis. Sodraus skonio, kremiškas, labai skanus. Tai lyg desertas ir rytinis puodelis kavos viename – smaližiams subalansuoti pusryčiai!

Receptą rasite čia.

Šis tinginys be galo skanus, gaivus ir labai nesudėtingai pagaminamas. Dovilė jį dar pagardino riešutais bei džiovintomis spanguolėmis, bet ir be šių priedų tinginys tikrai bus puikus. Papuoštas tinginys primena tortą! Svarbiausia - gamindami neperkepkite obuolių, jie turi likti laikantys formą, nesutižę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis tortas labai kremiškas, bet tuo pačiu ir gaivus. O turint mintyje, kaip žavingai jis atrodo ir kad pagaminsite per 30-40 minučių, jis tiesiog tobulas šventei ar kai norisi nustebinti artimuosius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai greitas desertas, puikiai tinka paskutinės minutės Valentino pasiruošimui. Ir saldus, ir gaivus. Vynuoges galima keisti šviežiomis braškėmis, konservuotais persikais ar kitais mėgstamais vaisiais ar uogomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Panakota yra fantastiškai skanus itališkas desertas. Pagaminti labai lengva, o pateikti galima elegantiškai kaip prabangiame restorane. Šis desertas dažniausiai gaminamas iš gyvūninės kilmės grietinėlės su želatina.

Receptą rasite čia.

Skanutėlis tortas su želė gabaliukais. Kuo įvairesnių spalvų želė pasirinksite, tuo dailesnis ir puošnesnis Jūsų tortas bus. Skanumėlis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pristatome puikų varškės tortą, kurį smagu ruošti ir dar smagiau ragauti! Želė rinkitės mėgstamiausio skonio, jei norite, galite puošti vaisiais, uogomis ar plakta grietinėle.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai skanus ir be proto lengvai pagaminamas varškės vyniotinis, skoniu labai primenantis nostalgiškąjį Kuršėnų vyniotinį. Puiki idėja Valentino dienos vaišėms!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Kokosais ir šokoladu kvepiantis desertas tikrai nepaliks abejingų. Gaivus, nesudėtingai paruošiamas, kiekvienas kąsnelis sutirpsta burnoje.

Receptą rasite čia.

Itin lengvai pagaminami triufeliukai, kuriems gurmaniškos natos suteikia apvoliojimas. Tradiciškai brigadeiros gaminami verdant saldintą kondensuotą pieną, tačiau jį pakeitus karamelizuotu kondensuotu pienu gamimino laikas ženkliai sutrumpėja! Šie saldainiai ruošiami su pirktiniu karamelizuotu kondensuotu pienu, bet su naminiu pavyks dar skaniau! Apvoliojimui tinka ir kokosų drožlės ar smulkiai trupinti sausainiai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dan Sukker

Vos 4 ingredientai ir turite naminius saldainius, kurių skonis tikrai labai primena tikruosius "Ferrero Rocher"! Neapsakomai skaniais saldainiais galite lepintis patys ar, gražiai įpakavus, įteikti kaip gurmanišką dovaną - jų išvaizda ir skonis tikrai to verti!

Receptą rasite čia.

Tortuką paruošite labai labai greitai, tuomet kelios valandos (o geriau pernakt) šaldytuve ir galima skanauti! Beje, jam reikės vos kelių ingredientų, kuriuos, tikėtina, rasite šaldytuve. Šis tortas visai nedidelis, apie 17 cm skersmens pagrindu, jei norite didesnio, atitinkamai didinkite ingredientų kiekį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Dovilė dalinasi itin paprastu triufelių receptu su maskarponės sūriu... Kol neparagavome, nesitikėjome, kad gali būti taip skanu! Šie triufeliai itin malonios tekstūros ir lengviau formuojami nei klasikiniai su grietinėle. Šokoladą naudokite juodą, pienišką ar net baltą! Jeigu nėra laiko formuoti rutuliukus, galite tiesiog masę sudėti į kepimo popieriumi išklotą kvadratinę formą, o jai apstingus supjaustyti kvadratukais ir tada apvolioti kakavoje. Gardžių triufelių paslaptis - būtinai gaminkite iš šokolado, kurį mėgstate labiausiai! 

Receptą rasite čia.

Skanutėlis desertas, pagamintas iš augalinės kilmės produktų. Siūlome pasigaminti daugiau - juk taip gera smaguriauti maistingiau. Avietes galite keisti braškėmis, vyšniomis, mėlynėmis ar kitomis uogomis, vietoje uogų sluoksnio galima naudoti mėgstamą uogienę.

Receptą rasite čia.

Šis tortas puikus - tobulai kremiškas, gaivaus citrininio skonio ir labai nesudėtingai pagaminamas. Gardžiai valgomas ir tų, kurie šiaip jau skeptiškai vertina veganiškus desertus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Itin lengvai paruošiami saldainiukai, kurie tiesiog tirpsta burnoje! Vos trys ingredientai ir papuošimai, keliolika minučių paruošimo ir truputis kantrybės sulaukti, kol jie sustings! Patikėkite, palaukti verta! Papildomai galite pagardinti džiovintomis slyvomis ar spanguolėmis - jos čia labai tinka.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Sodrios, ryškiai žalios spalvos ir intensyvaus skonio tiršta arbata gaminama sutrintus arbatlapių miltelius išplakus su šiltu vandeniu. Matcha milteliams gaminti naudojami tik jauniausi ir šviežiausi arbatlapiai, užauginti šešėlyje nuo saulės spindulių paslėptuose soduose. Matcha milteliai naudojami ne tik arbatai ruošti, bet ir desertams, ledams, kepiniams gaminti. Karčiai gaivus skonis puikiai balansuoja saldžiuose receptuose. O spalva.. Sodri, ryški ir jokių dažinklių.

Receptą rasite čia.

Labai paprasta, labai gardu ir labai dailu! Šį puikų receptą galite išbandyti improvizuodami - keisti uogas, sūrį, į pagrindą įmaišyti įvairių riešutų. Ruošti galite ne tik atskirus pyragaičius porcijomis, bet ir didesnėje formoje, atitinkamai didinant ingredientų skaičių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Inga's Sweeterie

Labai greitas ir nesudėtingai pagaminamas tortas, reikės tik trupučio kantrybės, kol jis pastovės ir sustings, o visi nuostabūs skoniai persipins tarpusavyje.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
sriubos
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital