Žuvies kotletai

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Žuvies kotletai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 kilogramas jūros lydekos
3 riekės batono
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
100 mililitrų pieno
30 gramų sviesto (tirpinto)
1 šaukštas krakmolo
1 šaukštas prieskonių (žuvies, citrininiai)
1 šaukštas druskos
1 žiupsnelis juodųjų pipirų
1 žiupsnelis lauro lapų
1 žiupsnelis čiobrelių
1 žiupsnelis rozmarino
Apvoliojimui:
100 gramų džiūvėsėlių
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Žuvies mėsą (naudokite be didesnių kaulų) sumalti kartu su morka, svogūnu bei piene 15-20 minučių pamirkytu ir po to nusunktu batonu. Įmušti kiaušinį, įdėti tirpintą sviestą, šaukštą krakmolo, suberti druską ir prieskonius, išmaišyti. Būtų gerai, kad toks ruošinys pastovėtų bent pusvalandį, tada kotletukai bus standesni ir skoniai tolygiau pasiskirstys.
2.
Formuoti kotletus, apvolioti džiūvėsėliuose ir gražiai apkepti keptuvėje ant trupučio aliejaus po 1-2 minutes iš abiejų pusių. Apkeptus troškinti apie 15 minučių uždengtoje keptuvėje, įpylus apie stiklinę vandens (arba sultinio).
AUTORIUS: Regina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Neringa
2018-01-21 12:18
Aprasymas per trumpas ir neaisku - morka virta reikia? ar zalias sumalti? o kaip svogunus pakepinti reikia ar irgi nulupus sumalti o jeigu pakepinciau svogunus? ATSAKYTI
Laura
2018-01-21 15:27
Neringa, o kas konkrečiau jums neaišku? Gana aiškiai viskas surašyta bent man, ne kartą šiuos kotletukus gaminau. Jeigu neparašyta, kad morka virta ar svogūnas pakepintas, vadinasi nebūtina to daryti. Nors aš kartais pakepinu svogūną ir tarkuotą morką, o tada malu. Taip skaniau, bet ilgiau užtrunka, iš tiesų skanu ir nekepinus. O troškinu aš ne vandenyje, o sultinyje - dar skaniau, į troškinimo pabaigą įdėdu vieną-du šaukštus grietinės. ATSAKYTI
Jura
2020-10-03 00:54
Ne jus viena man ir neaisku ATSAKYTI
Elena
2016-11-17 17:36
Labai gardus kotletukai :) prieskonius biski keiciau, nes ne visko turejau, bet labai skanu buvo ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital