Žuvies kepsneliai alaus tešloje

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Žuvies kepsneliai alaus tešloje
Žuvies kepsneliai alaus tešloje
Žuvies kepsneliai alaus tešloje
Autorius apie receptą: Kaip man patinka patiekalai, kuriuos nėra būtina gaminti vos tik paruošus. Pagaminame alaus tešlą, pamarinuojame žuvį, suruošiame bulvytes ir tikrai nieko nenutiks, jeigu Kaip man patinka patiekalai, kuriuos nėra būtina gaminti vos tik paruošus. Pagaminame alaus tešlą, pamarinuojame žuvį, suruošiame bulvytes ir tikrai nieko nenutiks, jeigu visą gaminimo procesą atliksite po kelių valandų. Būtent taip man ir nutiko. Patiekalas savo skoniu primena "Fish and chips", tik pagaminama greičiau. (...daugiau) Ritos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas menkių filė
pagal skonį prieskonių žuviai
pagal poreikį aliejaus
Tešlai:
200 mililitrų šviesaus alaus (tinka ir nealkoholinis, labai šalto)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas krakmolo
pagal poreikį kvietinių miltų
pagal poreikį druskos
Garnyrui:
1 kilogramas bulvių (mažų)
250 gramų žaliųjų žirnelių
40 gramų sviesto
pagal poreikį druskos
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Žuvį pabarstome prieskoniais ir atidedame į šalį.
2.
Bulvytes nušveičiame ir apverdame apie 10 minučių. Apšlakstome aliejumi, apibarstome prieskoniais, druska ir sudedame į kepimo skardą. Dedame į orkaitę ir paliekame laukti savo eilės.
3.
Tešlai plakame šaltą alų su kiaušiniu, druska, krakmolu. Beriame miltų tiek, kad tešla būtų labai tiršta. Tiršta tešla turi gerai prilipti prie žuvies ir nevarvėti, o tįsti.
4.
Kepame bulves iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus.
5.
Gilioje keptuvėje labai gerai įkaitiname aliejų. Aliejaus pilkite gausiai. Merkiame gabalėlį žuvies į tešlą ir dedame į keptuvę. Kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Tik neperkepkite!
6.
Kitoje keptuvėje ant sviestuko pakepinkite žirnelius 3-4 minutes, pagardinkite druska.
7.
Patiekiame su mėgstamu padažu ,galima marinuotų arba raugintų agurkėlių. Aš naudojau mėsainių padažą su agurkėliais, labai tiko.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital