Žirnių miltų blynai

AUTORIUS:
Aušra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 43)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 43)
Žirnių miltų blynai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 g žirnių miltų
50 g baltų miltų
1 šaukštelis maltų kmynų
1 - 2 supjaustyti švieži žali ankštiniai pipirai, be sėklų
0,75 šaukštelio kurkumos
0,5 šaukštelio druskos
0,5 šaukštelio juodųjų pipirų
2 šaukštai susmulkintų šviežios kalendros arba petražolės lapų
1 šaukštelis maltos kalendros
300 ml šalto vandens
1 šaukštelis tarkuoto šviežio imbiero
2 vidutiniai supjaustyti pomidorai
1 žalias saldusis pipiras
ghi arba sviestas kepimui
3 šaukštai citrinos sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Dideliame dubenyje sumaišykite žirnių miltus, baltus miltus ir kitus komponentus (iki vandens).
Maišydami lėtai pilkite šaltą vandenį, kol gausis tirštoka blynų tešla. Jei atrodys, kad tešla per tiršta, nepamirškite, kad pomidorų sultys ją atskies. Maišydami sudėkite tarkuotą imbierą, pomidorų gabalėlius ir pipirus. Padėkite į šalį.
20 - 26 cm skersmens keptuvę pastatykite ant vidutinės ugnies. Ištirpinkite joje ghi arba sviestą, įpilkite tiek tešlos, kad vienu kartu gautųsi du 10 - 13 cm skersmens blynai. Blynai nebūtinai turi būti visiškai apvalūs, — svarbiausia, kad būtu vienodo storio. Blynus apversdami kepkite ant silpnos ugnies maždaug 4 - 5 minutes, kol pasidarys rusvai auksinės spalvos ir traškūs.
Šitaip kepkite tol, kol sunaudosite visą tešlą. Kiekvienai pudlai dėkite maždaug 1 arb. š. ghi arba sviesto. Iš viršaus pudlas apšlakstykite citrinos sultimis. Patiekite karštas.
Tešla ruošiama: 15 min. Viena pudla kepama: apie 5 min.
AUTORIUS: Aušra
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (4)
Daiva
2010-08-28 17:55
Žirnių miltų yra visuose prekybos centuose prie ekologiškų miltų ar kruopų skyriuje. ATSAKYTI
Maze
2010-08-27 12:16
galima pabandyti zirnius sumalti su kavamale :)))) ATSAKYTI
Viltė
2010-08-26 16:00
aha, ir mane tai domintu :) ATSAKYTI
vika
2010-08-26 13:59
kur galima tu zirniu miltu nusipirkti?? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital