Dideliame dubenyje sumaišykite žirnių miltus, baltus miltus ir kitus komponentus (iki vandens).
Maišydami lėtai pilkite šaltą vandenį, kol gausis tirštoka blynų tešla. Jei atrodys, kad tešla per tiršta, nepamirškite, kad pomidorų sultys ją atskies. Maišydami sudėkite tarkuotą imbierą, pomidorų gabalėlius ir pipirus. Padėkite į šalį.
20 - 26 cm skersmens keptuvę pastatykite ant vidutinės ugnies. Ištirpinkite joje ghi arba sviestą, įpilkite tiek tešlos, kad vienu kartu gautųsi du 10 - 13 cm skersmens blynai. Blynai nebūtinai turi būti visiškai apvalūs, — svarbiausia, kad būtu vienodo storio. Blynus apversdami kepkite ant silpnos ugnies maždaug 4 - 5 minutes, kol pasidarys rusvai auksinės spalvos ir traškūs.
Šitaip kepkite tol, kol sunaudosite visą tešlą. Kiekvienai pudlai dėkite maždaug 1 arb. š. ghi arba sviesto. Iš viršaus pudlas apšlakstykite citrinos sultimis. Patiekite karštas.
Tešla ruošiama: 15 min. Viena pudla kepama: apie 5 min.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)