Žiedinių kopūstų buritai burokėlių tortilijoje

AUTORIUS:
Santa Maria,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Žiedinių kopūstų buritai burokėlių tortilijoje
Autorius apie receptą: Ne tik akis, bet ir skrandį džiuginantys buritai, įdaryti žiedinių kopūstų ryžiais bei kitais priedais. Ne tik akis, bet ir skrandį džiuginantys buritai, įdaryti žiedinių kopūstų ryžiais bei kitais priedais. Santa Maria
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Įdarui:
250 gramų juodų pupelių
250 gramų baltų pupelių
1 vienetas saldžiosios paprikos (žalios)
50 mililitrų vandens
28 gramai buritų prieskonių mišinys (naudojome Santa Maria)
1 šaukštas aliejaus
Ryžiams:
1 galva žiedinių kopūstų
100 mililitrų graikinių riešutų
1 vienetas žaliųjų citrinų
1 pundelis kalendrų (šviežių)
1 pundelis laiškinių česnakų
Papildomai:
6 vienetai tortilijos su burokėliais (naudojome Santa Maria)
230 gramų salsa padažo su daržovių gabaliukais (naudojome Santa Maria)
250 gramų padažo (naudojome Santa Maria sūrio skonio)
1 vienetas aitriosios paprikos (raudonos)
1 vienetas avokadų
1 vienetas rausvųjų svogūnų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Buritų įdarui įkaitintoje keptuvėje aliejuje apkepkite pupeles ir kubeliais supjaustytas paprikas.
2.
Sumažinkite ugnį, supilkite buritų prieskonių mišinį ir vandenį. Leiskite įdarui troškintis dar apie 1 minutę.
3.
Meksikietiškiems žiedinių kopūstų „ryžiams“ žiedinį kopūstą sutarkuokite per burokinę tarką.
4.
Susmulkinkite graikinius riešutus ir prieskonines žoleles.
5.
Pakepkite sutarkuotus žiedinius kopūstus sausoje keptuvėje, kol išgaruos drėgmė ir kopūstai suminkštės.
6.
Žiedinių kopūstų „ryžius“ pagardinkite žolelėmis, tarkuota žaliosios citrinos žievele ir graikiniais riešutais.
7.
Buritams pasiruoškite aštuonis sumuštinių / kepimo popieriaus lapus, ant lapo turi tilpti tortilija ir likti po maždaug 10 cm iš abiejų šonų, patogiam burito suvyniojimui.
8.
Burokėlių tortilijas pašildykite pagal instrukcijas ant pakuotės.
9.
Ant kepimo popieriaus lapo guldykite tortiliją, ant jos dėkite žiedinių kopūstų ryžių ir pupelių įdaro. Uždėkite sūrio padažo, salsos ir pjaustyto avokado.
10.
Ant viršaus dėkite pjaustytų raudonųjų svogūnų ir raudonos aitriosios paprikos griežinėlių.
11.
Laikas sukti buritą. Pirštais vienu metu lenkite tortilijos šonus link centro ir užlenkite tortilijos apačią, taip pradėdami formuoti vokelį. Jį toliau vyniokite, prilaikydami šonus pirštais ir stengdamiesi išlaikyti įdarą tvirtai suvyniotą viduje. Suvyniotą buritą susukite į popierių, perpjaukite aštriu peiliu perpus ir patiekite.
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.
AUTORIUS: Santa Maria
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]al.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital