Žemaitiški blynai su kiauliena

AUTORIUS:
Neringa
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Žemaitiški blynai su kiauliena
Autorius apie receptą: Šiltas, skanus patiekalas rudens pietums. Šiltas, skanus patiekalas rudens pietums. Neringa
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1.5 kilogramo bulvių
3 vienetai kiaušinių
6 šaukštai bulvių krakmolo
6 šaukštai kvietinių miltų
šiek tiek druskos
Įdarui:
500 gramų kiaulienos mentės
500 gramų kiaulienos šoninės
300 gramų svogūnų
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek druskos
Padažui:
200 gramų pieno
150 gramų grietinės, 30% riebumo
50 gramų sviesto
2 šaukštai kvietinių miltų
šiek tiek druskos
pagal skonį krapų (smulkintų)
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Bulves išverdame su lupena. Nulupame ir sumalame.
2.
Į bulvių masę beriame krakmolą, miltus bei druska pagal skonį, įmušame kiaušinius. Išmaišome.
3.
Įdarui svogūnus smulkiai supjaustome ir pakepiname keptuvėje su aliejumi arba ant sviesto.
4.
Mėsa išverdame, sumalame. Sudedame pakepintus svogūnus, pagardiname druska, pipirais.
5.
Iš bulvių masės drėgnomis arba aliejumi pateptomis rankomis gnybiame gabalėlį, delne formuojame paplotėlį, dedame įdaro, užspaudžiame kraštus ir formuojame blyną.
6.
Kepame aliejuje arba ant sviesto iš abiejų pusių, kol gražiai paruduoja.
7.
Sumaišome padažą iš grietinės, sviesto, pieno ir miltų. Paverdame, kol sutirštės ir dedame krapų, pagardiname druska.
8.
Blynus patiekiame su padažu.
AUTORIUS: Neringa
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Saule
2022-02-20 11:28
Sveiki. O kiek laiko reikia virti mente, kad ji butu gerai isvirta? ATSAKYTI
albina
2021-11-03 18:44
Jokių miltų nededu ,tiesiog padalinu tešlą į4dalis ir vieną dalį išėmus pripilu bulvių krakmolo ,sumaišai ir blynams ,ir virtų bulvių cepelinams su įdarais ar ,be ,tobula ir patikrinta. ATSAKYTI
Tai taip
2021-10-25 22:32
Tai kam tie miltai jei jau 6 šaukštai krakmolo. ATSAKYTI
Ieva
2021-10-26 09:28
Nes toks receptas :) Šiaip nuo bulvių labai priklauso, ar būtini miltai bus, aš dažniausiai nerizikuoju ir dedu, kad tikrai pavyktų. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital