Žemaičių blynai su troškintais kopūstais

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Žemaičių blynai su troškintais kopūstais
Autorius apie receptą: Jei nesate dideli šviežių troškintų kopūstų gerbėjai, tada galite rinktis raugintus kopūstus, tik įdaras bus rūgštesnis. Manau abu variantai labai gardūs, priklauso, Jei nesate dideli šviežių troškintų kopūstų gerbėjai, tada galite rinktis raugintus kopūstus, tik įdaras bus rūgštesnis. Manau abu variantai labai gardūs, priklauso, kokį blynų skonį norite išgauti. Jei visų pasigamintų blynų neplanuojate suvalgyti iškart, tuomet visų blynų nekepkite, juos dėkite į šaldytuvą ir išsikepkite vėliau. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
Tešlai:
8 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
1 vienetas kiaušinių
5 šaukštai kvietinių miltų
1.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
2 saujos kopūstų (šiaudeliais supjaustyto, žalesnės dalies)
200 mililitrų konservuotų pomidorų savo sultyse (trintų)
1 vienetas morkų
100 mililitrų vandens
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
50 gramų sviesto
1.5 šaukštelio cukraus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį džiovintų krapų
pagal skonį džiovintų petražolių
Apvoliojimui:
200 mililitrų maltų džiūvėsėlių
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio česnako granulės
0.5 šaukštelio džiovintų petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves išverdame su lupena, paliekame atvėsti. Nulupame, sutriname iki vientisos masės.
2.
Į sutrintas bulves įmušame kiaušinį, suberiame druską, išmaišome gerai. Suberiame miltus ir užminkome tešlą, jei labai limpa, galima dar įberti miltų. Reikia, kad tešla vos liptų prie rankų.
3.
Kopūstą supjaustome šiaudeliais, patriname stikline, kad išsiskirtų skystis. Svogūną susmulkiname. Morką stambiai sutarkuojame.
4.
Keptuvę įkaitiname su sviestu, sudedame svogūną, morką, kopūstą, supilame vandenį, uždengę troškiname apie 15 min ant silpnos ugnies, vis pamaišant. Galiausiai į keptuvę supilame trintus pomidorus, beriame cukrų, pagal skonį beriame prieskonių ir dar troškiname apie 10 min. Kopūstas turi būti gana minkštas, jei dar kietokas, galima įpilti daugiau vandens ir dar patroškinti. Įdarą palikti atvėsti.
5.
Apvoliojimui džiūvesėlius sumaišome su prieskoniais viename indelyje.
6.
Šlapiomis rankomis formuojame blynelius: pirmiausia imame bulvių tešlos, suplojame delne apvalų blynelį, įdedame 1 šaukštą kopūsto įdaro, užspaudžiame blynelį ir suformuojame pailgą žemaičio blyną.
7.
Apvoliojame blynus džiūvėsėliuose iš abiejų pusių ir kepame įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies, kol gražiai paruduos. Kepant blynus, atsargiai apverskite. Skaniausia su grietine ir spirgučių padažu!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital