Pirma reikia pasiruošti spalvotą žele (galima iš vakaro). Žele pakelius ištirpinau atskiruose indeliuose pagal nurodymus ant pakelio, tik pyliau trečdaliu mažiau vandens negu parašyta, kad želė būtų tvirtesnė. Padėjau į šaldytuvą, kad sustingtų. Sutingusią supjaustyti postambiais gabaliukais.
Pagrindui kiaušinius išplakiau su cukrumi ir kambario temperatūros sviestu. Įmaišiau miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir maišiau tešlą, kol ji tapo vientisa, be gumuliukų.
Įkaitinau orkaitę iki 190 laipsnių. 26 cm torto formą išklojau kepimo popieriumi. Į formą supyliau tešlą ir kepiau beveik 35 minutes.
Kol kepa pagrindas, želatiną užpilkite trupučiu vandens (kokiais 50 ml) ir palikite išbrinkti. Kai išbrinks, ištirpinkite kaitindami ant nedidelės ugnies (jokiu būdu neleiskite užvirti) ir atvėsinkite.
Torto viršui grietinėlę išplakiau su cukrumi, citrinos sultimis ir tada plakant pamažu supyliau ištirpinta želatiną.
Iškepusį pagrindą atvėsinau, bet iš formos neišėmiau. Ant pagrindo sudėjau želės gabaliukus. Viską užpyliau grietinėlės kremu. Tortą palikau šaldytuve per naktį, kad sustingtų.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)