Žele tortas "Mozaika"

AUTORIUS:
Irma
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
Žele tortas "Mozaika"
Žele tortas "Mozaika"
Žele tortas "Mozaika"
Autorius apie receptą: Labai gaivus, skanus ir itin puošniai atrodantis tortas. Gaminau vyro gimtadieniui, visiems labai patiko. Labai gaivus, skanus ir itin puošniai atrodantis tortas. Gaminau vyro gimtadieniui, visiems labai patiko. Irma
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Pagrindui:
4 kiaušiniai
100 g cukraus
1 puodelis miltų
100 g sviesto
1 šaukštelis kepimo miltelių
Viršui:
3 pakuotės spalvotos želė (aš turėjau braškių, citrinų ir aviečių)
500 ml grietinėlės (35%)
30 g želatinos
6 šaukštai cukraus
1 šaukštas citrinos sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirma reikia pasiruošti spalvotą žele (galima iš vakaro). Žele pakelius ištirpinau atskiruose indeliuose pagal nurodymus ant pakelio, tik pyliau trečdaliu mažiau vandens negu parašyta, kad želė būtų tvirtesnė. Padėjau į šaldytuvą, kad sustingtų. Sutingusią supjaustyti postambiais gabaliukais.
Pagrindui kiaušinius išplakiau su cukrumi ir kambario temperatūros sviestu. Įmaišiau miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir maišiau tešlą, kol ji tapo vientisa, be gumuliukų.
Įkaitinau orkaitę iki 190 laipsnių. 26 cm torto formą išklojau kepimo popieriumi. Į formą supyliau tešlą ir kepiau beveik 35 minutes.
Kol kepa pagrindas, želatiną užpilkite trupučiu vandens (kokiais 50 ml) ir palikite išbrinkti. Kai išbrinks, ištirpinkite kaitindami ant nedidelės ugnies (jokiu būdu neleiskite užvirti) ir atvėsinkite.
Torto viršui grietinėlę išplakiau su cukrumi, citrinos sultimis ir tada plakant pamažu supyliau ištirpinta želatiną.
Iškepusį pagrindą atvėsinau, bet iš formos neišėmiau. Ant pagrindo sudėjau želės gabaliukus. Viską užpyliau grietinėlės kremu. Tortą palikau šaldytuve per naktį, kad sustingtų.
AUTORIUS: Irma
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Laima
2017-03-07 18:13
Aiste, receptuke parasyta :) Su trupuciu vandens. Labai skanus ir grazus tortukas, tik as vietoje puses grietineles dejau kremine varske - pasaka! ATSAKYTI
aiste
2017-03-06 20:40
Su kuo isbrinkinti zele ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital