Žele tortas

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Žele tortas
Žele tortas
Žele tortas
Autorius apie receptą: Puikiai papuošia šventinį stalą, daugiausia laiko užtrunka tai, kad reikia laukti, kol sustings sluoksniai, bet laukiant galima pasidaryt kitus darbus ir gaminimas tikrai Puikiai papuošia šventinį stalą, daugiausia laiko užtrunka tai, kad reikia laukti, kol sustings sluoksniai, bet laukiant galima pasidaryt kitus darbus ir gaminimas tikrai neprailgsta, o ir kepti nereikia, tad nereiks baimintis kad primiršit, sudegs ar panašiai. Gaivus, skanus ir sotus, be visko dar ir spalvingas! (...daugiau) Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 gramų jogurto, geriamo
100 gramų cukraus
3 pakeliai želės (naudojau aviečių, citrinų ir apelsinų)
2 vienetai bananų (ar kitų vaisių, išskyrus ananasus)
3 šaukštai želatinos
Papuošimui:
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pasuoršiame želė: visus skonius paruošiame atskiruose induose. Ruošiu pusės litro stiklainiuose, tada nereik matuot vandens atskirai, vandens pilame mažiau nei parašyta ant pakuotės pilu 3/4 500 ml stiklainio.
2.
Vieną želė perpilame į platesnį indą ir dedame į šaldytuvą sustingti, šį sluoksnį pjaustysime kubeliais ir dėsime į jogurto sluoksnį.
3.
Susipjaustome vaisius. Išdeliojame indo dugną. Šaukštu įpilame šiek tiek želė, kad apsemtų dugną. Dedame į šaldytuvą, kol apstings. Tada supilame visą likusią pirmo sluoksnio želė. Antrą sluoksnį supilame sustingus pirmąjam.
4.
Pasiruošiam jogurto sluoksnį. Želatiną išbrinkinam keliuose šaukštuose jogurto. Išbrinkusią, ištirpiname garų vonelėje ar mikrobangų krosnelėje. Neužverdame. Ištirpusią pilam į jogurtą greit maišydami. Tada sudedame pjaustytus žele gabaliukus ir išmaišome. Sustingus želė sluoksniams pilame jogurto masę. Palaikome per naktį šaldytuve. Išimti iš dubens bus lengviau jei palaikysim virš garų ar karšto vandens vonelėje - atšoks kraštai ir bus lengva išversti. Išsiplakame grietinėlę su cukrumi ir papuošiame tortuką :) Skanaus :)
AUTORIUS: Laura
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital