Želė pyragas su persikais

AUTORIUS:
Vilma
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Želė pyragas su persikais
Autorius apie receptą: Šis želė pyragas papuoš tiek šventinį stalą, tiek norint pasimėgauti gaiviu desertu. Šis želė pyragas papuoš tiek šventinį stalą, tiek norint pasimėgauti gaiviu desertu. Vilma
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
400 gramų konservuotų persikų
2 vienetai bananų
154 gramai želės (mėgstamo skonio, 2 pakelių)
100 gramų cukraus
40 gramų želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Želatiną užpilti šaltu virintu vandeniu ir palikti pusvalandžiui, kad išbrinktų. Išbrinkusią želatiną pakaitinti ant silpnos ugnies (neužvirti), kad ištirptų. Atvėsinti. Galima vandens garų vonelėje: užpilti 6 šaukštaisšalto vandens ir palikti 10 minučių išbrinkti. Tuomet ištirpinti garų vonelėje: želatiną užpilti šaltu ananasų sirupu, indelį su želatina statyti ant didesnio puodo su nedideliu kiekiu vandens ir kaitinti, kol želatina ištirps, bet neleisti užvirti. Palikti 10 - 15 minučių atvėsti.
2.
Išplakti grietinėlę su cukrumi ir, toliau plakant, plona srovele supilti atvėsusią želatiną bei gerai išmaišyti.
3.
Supilti grietinėlės masę į turimą formą (šiuo atveju naudota apie 24 cm skersmens silikoninė keksinė forma). Padėti į šaldytuvą, kad apstingtų.
4.
Paruošti želė pagal pakelio instrukciją, tačiau vandens pilti dvigubai mažiau, kad kokybiškai sustingtų želė. Atvėsinti.
5.
Susipjaustyti griežinėliais bananus bei persikus. Kuomet jau sustingo pirmasis sluoksnis, išdėlioti banano griežinėlius bei supilti atvėsusią želė. Vėl padėti į šaltytuvą apstingti.
6.
Trečiame sluoksnyje dekoratyviai išdėlioti konservuotų persikų griežinėlius ir taip pat supilti atvėsintą želė.
7.
Šį kartą į šaldytuvą pyragas dedamas ilgesniam laikui, kad tvirtai sustingtų (geriausia per naktį).
8.
Norint pyragą išimti - patogu formą trumpam pamerkti į šiltą vandenį. Atsargiai, kad į formą nepatektų vandens.
AUTORIUS: Vilma
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital