Žavios silkės ir burokėlių užkandėlės Kūčioms

AUTORIUS:
Ilona
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Silkės ir burokėlių užkandėlės
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai smagi ir puošni sumuštinukų su silke idėja. Paruošti tikrai nesudėtinga, o sumuštinukai tikrai skanūs ir labai puošiantys stalą. Beje, jeigu gaminate ne Kūčioms, Labai smagi ir puošni sumuštinukų su silke idėja. Paruošti tikrai nesudėtinga, o sumuštinukai tikrai skanūs ir labai puošiantys stalą. Beje, jeigu gaminate ne Kūčioms, vietoje saulėgrąžų galite naudoti ir varškę ar tepamą varškės sūrelį, irgi būna labai skanu. (...daugiau) Ilona
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
8 riekės duonos
2 vienetai silkių filė
Įdarui:
200 gramų burokėlių (virtų)
100 gramų saulėgrąžų
šiek tiek citrinų sulčių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Jeigu turite laiko, saulėgrąžas galite šiek tiek paskrudinti sausoje keptuvėje iki jos paskleis malonų aromatą. Paskrudinimas sustiprina jų skonį, bet jeigu laiko turite mažai, galite šį žingsnį ir praleisti.
2.
Burokėlius perpjaukite į kelias dalis, dėkite į smulkintuvo indą ir sutrinkite su atvėsusiomis saulėgrąžomis iki vientos masės. Pagardinkite šlakeliu citrinos sulčių, trupučiu druskos ir pipirų. Beje, sutrinti galima ir rankiniu trintuvu (liaudyje vadinamu blenderiu). Padėkite į šaldytuvą, kol ruošite duoną. Galima šią užtepėlę pasiruošti ir iš vakaro.
3.
Duonos riekeles paskrudinkite (sausoje keptuvėje arba orkaitėje arba skrudintuve), atvėsinkite ir supjaustykite norima forma. Galima pjaustyti žvaigždutėmis (naudojant kalėdiniams sausainukams skirtą formelę), galima apskritimais ar paprasčiausiais kvadratėliais.
4.
Ant vieno duonos gabaliuko tepkite burokėlių užtepėlės, atsargiai uždenkite kitu gabalėliu duonos ir dėkite gabaliuką silkės. Sutvirtinkite smeigtuku. Skanaus!
AUTORIUS: Ilona
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital