Žavios bandelės su varške ir persikais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Mielinės bandelės su varške ir persikais
Mielinės bandelės su varške ir persikais
Mielinės bandelės su varške ir persikais
Mielinės bandelės su varške ir persikais
Mielinės bandelės su varške ir persikais
Mielinės bandelės su varške ir persikais
Mielinės bandelės su varške ir persikais
Autorius apie receptą: Bandelės labai skanios! Įdaras mano ir namiškių skoniui labai patiko. Nors originaliame recepte šios bandelės buvo be varškės, bet jos turėjau, tad ir panaudojau, nes labai Bandelės labai skanios! Įdaras mano ir namiškių skoniui labai patiko. Nors originaliame recepte šios bandelės buvo be varškės, bet jos turėjau, tad ir panaudojau, nes labai mėgtu bandeles su varške. Ji čia puikiai tiko, bet žinoma, galima gaminti ir be jos. (...daugiau) Reda, Miss Dish
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
300 gramų miltų (+ dar pora šaukštų)
75 mililitrai pieno
60 gramų cukraus
60 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
10 gramų šlapių mielių
1 šaukštelis medaus
1 šaukštelis vanilės esencijos
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
3 vienetai persikų (prinokusių)
150 gramų varškės (naudojau 9% riebumo)
65 gramai cukraus (+ dar ~2 šaukštelių)
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštelis kukurūzų krakmolo (nebūtinai)
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šlakelis pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Gaminam tešlą. Puse turimo pieno pašildyti (mikrobangų krosnelėje 20 s). Supilti į dubenį, taip pat dėti medų, mieles ir įberti pora v.š. miltų, viską išmaišyti ir palikti pakilti 30 min.
2.
Pakilus starteriui, į jį įmaišyti kiaušinį, cukrų, gerai išmaišyti. Taip pat supilti išlydytą, pravėsintą sviestą, esenciją, likusį pieną, suberti miltus ir druską. Užminkyti tešlą. Tešla turi gautis minkšta, nelimpanti prie rankų, lengvai formuojama, maloni liesti. Uždengti maistine plėvele ar rankšluostėliu ir palikti pakilti dar ~30 min.
3.
Įdarui persikus nuplauti ir nulupti, perpjauti pusiau ir išimti kauliuką. Supjaustyti riekelėmis, sudėti į nedidelį puodą, užpilti cukrumi, permaišyti ir kaitinti, užvirus pamažinti ugnį ir vis pamaišant virti 5 minutes. Palikti, kad visiškai atvėstų.
4.
Į nedidelį dubenėlį sudėti varškę (aš ją dar pertryniau per sietelį, kad smulkesnė konsistencija būtų, bet tai daryti nėra būtina), dėti kiaušinio trynį, pora a.š. cukraus (arba pagal skonį), krakmolą, įpilti nuo persikų ir cukraus susidariusio sirupo ir viską išmaišyti iki vientisos masės.
5.
Pakilusią tešlą padalinti į 8 lygias dalis ir dar kartą 30 min. uždengus pakildinti.
6.
Tada imti po vieną tešlos gabaliuką, iškočioti jį į stačiakampį (maždaug 10x22 cm), per vidurį dėti šiek tiek varškės įdaro, ant jos dėti persikų skilteles, visą įdarą apkloti kairiu tešlos šonu, šakute užspausti kraštus. Dešinį tešlos kraštą supjaustyti juostelėmis ir jas po vieną užlankstyti ant 'apkloto' įdaro (galima kryželiu, kaip dariau aš ar tiesiog lygiai juostelėmis).
7.
Paruoštas kepti bandeles sudėti į skardą išklotą kepimo popieriumi ir palikti dar 10 minučių pakilti.
8.
Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros. Bandeles patepti kiaušinio + pieno plakiniu ir šauti į orkaitę. Kepti 20-25 min., kol gražiai paruduos. SKANAUS!!!
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital