Žavingas mėsos pyragas "Krokodilas"

AUTORIUS:
Irena Čirvinskaitė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Mėsos pyragas krokodilas
Mėsos pyragas krokodilas
Mėsos pyragas krokodilas
Mėsos pyragas krokodilas
Mėsos pyragas krokodilas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
pagal poreikį aliejaus (troškinimui)
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
Tešlai:
500 gramų kvietinių miltų
1 stiklinė pieno
2 vienetai kiaušinių
6 šaukštai aliejaus
1 šaukštas cukraus
7 gramai sausų mielių
šiek tiek druskos
Įdarui:
500 gramų faršo
500 gramų kopūstų
2 vienetai svogūnų
pagal skonį pomidorų padažo
pagal skonį česnako
pagal skonį prieskonių (mėgstamų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną truputį pašildyti (kad užlašinus ant delno jaustųsi šiluma, bet nedengintų), berti cukrų, druską, mieles ir gerai išmaišyti, kad mielės ištirptų ir susidarytų putos (reiškia, mielės atgijo, sureagavo).
2.
Supilti aliejų, įmušti kiaušinius ir vėl gerai išmaišyti. Tada suberti miltus ir išminkyti tešlą.
3.
Iš tešlos suformuoti rutulį. Uždengti rankšluosčiu ir padėti šiltai apie 30 min. (pagal poreikį ilgiau), kad pakiltų.
4.
Įdarui kopūstą supjaustyti siauromis juostelėmis. Patroškinti keptuvėje su aliejumi. Pagardinti prieskoniais.
5.
Svogūnus smulkiai supjaustyti.
6.
Į keptuvę su šlakeliu aliejaus dėti faršą (šiek tiek palikti krokodilo akims formuoti), svogūną, pomidorų padažą, pagardinti prieskoniais ir patroškinti.
7.
Faršą sumaišyti su kopūstais. Palikti, kad atvėstų.
8.
Kai tešla pakils, iškočioti apie 0,5 cm storio lakštą. Apipjaustyti kraštus, kad būtų stačiakampis. Nuopjovas palikti letenoms formuoti.
9.
Tešlą dėti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Stačiakampio viduryje iš įdaro suformuoti pailgą ovalą. Tešlos lakštą įpjauti įstrižomis juostomis taip, kad stačiakampio viršuje ir apačioje liktų neįpjautas plotas - čia bus galva ir uodega. Juosteles iš kraštų po vieną, tai iš vienos pusės, tai iš kitos užlenkti ant įdaro.
Suformuoti galvą, uodegą ir letenas. Įspausti akis iš faršo.
10.
Išplakti kiaušinį ir aptepti pyrago viršų.
11.
Kepti iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Patarimai:
Įdarą galima daryti įvairų: raugintų kopūstų, obuolių su cinamonu, varškės.
AUTORIUS: Irena Čirvinskaitė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital