Žavieji Helovino keksiukai "Šikšnosparniai" su šokoladiniu varškės kremu

AUTORIUS:
Ieva
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Šokoladiniai keksiukai Šikšnosparniai su varškės kremu
@Shutterstock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
230 gramų miltų
170 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
110 gramų sviesto
100 mililitrų pieno
2 šaukštai kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
200 gramų varškės
150 gramų kondensuoto pieno, saldinto
2 šaukštai kakavos
Papuošimui:
24 vienetai oreo sausainių (ar panašių perteptų šokoladinių sausainių)
1 saujelė saldainių (smulkių, spalvotų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Labai gerai išplakti kiaušinius su cukrumi iki purumo, kol masės tūris padidės daugmaž 2-3 kartus. Tada plakant po truputį supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą. Šaukštu atsargiai įmaišyti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kakava ir druska. Supilti pieną ir dar kartą atsargiai išmaišyti. Tik kad masė būtų vienalytė, stenkitės per daug tešlos nepermaišyti, nes permaišius keksiukai blogiau kils.
2.
Tešlą pilkite į kekiukų formeles, pripildydami 2/3 formelės, nes kepdami keksiukai šiek tiek pūsis.
3.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 minučių (iki įbedus medinį pagaliuką į keksiuko vidurį jį ištrauksite neapsivėlusį tešla). Tik pirmąsias penkiolika-dvidešimt minučių geriau nevarstykite orkaitės durelių, kad keksiukai nesubliūkštų. Iškepusius keksiukus ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti.
4.
Kremui varškę pertrinkte per sietelį arba sutrinkite virtuvės kombainu iki vientisos, kreminės konsistencijos. Petrintą varškę išsukite su kondensuotu pienu ir minkštu, kambario temperatūros sviestu iki vientisumo. Atidėkite šaukštą kremo papuošimui (iš jo darysim šikšnosparnių akytes), o likusį kremą išmaišykite su persijota kakava. Jeigu kremas skystokas, palaikykite jį šiek tiek šaldytuve ir jis gana greitai sutvirtės.
5.
Visiškai atvėsusius keksiukus puoškite kremu formuodami kepurėles (aš tą darau konditeriniu maišeliu). Į kiekvieno keksiuko kreminę "kepurėlę" smeikite perpus perpjautų sausainių puseles kaip parodyta nuotraukoje, taip formuodami šikšnosparnių sparnus. Iš atsidėto balto kremo formuokite akytes, o nosytėms uždėkite po spalvotą saldainį (ar spalvoto guminuko gabaliuką).
AUTORIUS: Ieva
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital