Autorius apie receptą:
Puikus būdas panaudoti nespėjusius prinokti pomidorus!
Puikus būdas panaudoti nespėjusius prinokti pomidorus!
Ieva, Skanūs kąsneliai
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
1 kilogramas
žalių pomidorų
(neprinokusių)
2 vienetai
apelsinų
(naudojau ekologiškus)
500 gramų
cukraus
1 vienetas
citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Apelsinus ir citriną gerai nuplauti karštu vandeniu. Pomidorus nuplauti.
2.
Pomidorus ir apelsinus sutarkuoti burokine tarka.
3.
Išspausti citrinos sultis ir supilti į pomidorų ir apelsinų masę. Sudėti masę į puodą.
4.
Puode masę kaitinti, vis pamaišant, apie 1 valandą, kol dugne nesimatys skysčio, o pati masė sutirštės. Suberti cukrų ir, vis pamaišant, ant nedidelės kaitros kaitinti dar apie pusvalandį, kol bus norimo tirštumo.
5.
Sudėti į iškaitintus stiklainius ir užsukti steriliais dangteliais.