Maskarponės ir špinatų tortas "Žalia giria"

AUTORIUS:
Gabrielė Baziliauskaitė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Maskarponės ir špinatų tortas "Žalia giria"
Maskarponės ir špinatų tortas "Žalia giria"
Maskarponės ir špinatų tortas "Žalia giria"
Maskarponės ir špinatų tortas "Žalia giria"
Maskarponės ir špinatų tortas "Žalia giria"
Maskarponės ir špinatų tortas "Žalia giria"
Maskarponės ir špinatų tortas "Žalia giria"
Autorius apie receptą: Šis tortas yra puikus vasaros atspindys. Jis gaivus ir atitinkantis vasaros atspalvius. O net ir špinatų nevalgantys apsiližys pirštus (patvirtinta!). Stiklinės dydis 250 ml. Šis tortas yra puikus vasaros atspindys. Jis gaivus ir atitinkantis vasaros atspalvius. O net ir špinatų nevalgantys apsiližys pirštus (patvirtinta!). Stiklinės dydis 250 ml. Receptas adaptuotas iš Fb: Rasos virtuvės užrašai. Asmeninis puslapis: MysteryFlvours. (...daugiau) Gabrielė Baziliauskaitė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Biskvitui:
2 stiklinės miltų
300 gramų špinatų
4 vienetai kiaušinių
1 stiklinė cukraus
180 mililitrų aliejaus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilino
0.5 šaukštelio sodos
Kremui:
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
320 gramų aviečių (šviežių)
250 gramų maskarponės sūrio
70 mililitrų vandens (želatinai)
3 šaukštai cukraus pudros
4 šaukšteliai želatinos (nubrauktų)
4 šaukšteliai citrinos žievelės
16 gramų vanilinio cukraus
Sulaistymui:
1/4 stiklinės vandens
3 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukšteliai cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui špinatus sudėkite į maisto smulkintuvą kartu su pusę aliejaus normos ir sumalkite iki visiškos tyrės.
2.
Kiaušinius su cukrumi ir vanilės esencija išplakite, kol masė padvigubės ir taps balkšva. Į išplaktą kiaušinių masę supilkite likusį aliejų, špinatų tyrę, nugesintą sodą ir viską gerai išmaišykite. Į gautą masę įmaišyti išsijotus miltus su kepimo milteliais ir viską gerai išmaišykite.
3.
Kepimo formą (26 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi, skardos sieneles patepti sviestu ir supilkite tešlą. Kepkite iki 175°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 60 min. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku: jis, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, turi būti švarus. Iškepusius biskvitą perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite.
4.
Kremui želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 20 min., kad išbrinktų. Tuomet ištirpinkite karšto vandens vonelėje, atvėsinkite.
5.
Grietinėlę išplakite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki standumo. Tada sudėkite atvėsintą želatiną ir tarkuotą citrinos žievelę, išplakite. Į grietinėlės masę įmaišykite maskarponę ir viską gerai išsukite. Suberkite uogas ir atsargiai išmaišykite.
6.
Sirupui kartu sumaišykite vandenį, citrinos sultis ir cukraus pudrą. Nupjaukite biskvito viršų (apie 1/3 tešloslabiau link 1/2 pusės) ir sutrupinkite pirštais. Pusę biskvito trupinių sulaistykite paruoštu sirupu, kitą dalį trupinių (sausų) atidėkite.
7.
Dėkite biskvitą į torto formą, supilkite kremą, išlyginkite, dėkite trupinius sulaistytus sirupu ir ant virsaus sausus trupinius. Papuoškite uogomis arba pagal savo fantaziją. Tortą pastatykite į šaldytuvą pilnai sustingti, bent 6 val., o geriausia per naktį, nes tada būna skaniausias.
AUTORIUS: Gabrielė Baziliauskaitė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital