Žaismingi Velykiniai sausainiai "Margučiai"

AUTORIUS:
Inga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Velykiniai sausainiai margučiai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Sausainiai labai skanūs ir patys savaime, o jeigu dar turite laiko ir noro nudžiuginti namiškius ar draugus, juos galima papuošti spalvingu glaistu. Sausainiai labai skanūs ir patys savaime, o jeigu dar turite laiko ir noro nudžiuginti namiškius ar draugus, juos galima papuošti spalvingu glaistu. Inga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
480 gramų kvietinių miltų
300 gramų cukraus
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
2 vienetai kiaušinių (didesnių)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Glajui:
100 gramų balto šokolado
pagal poreikį maltos ciberžolės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Minkštą sviestą išplakti su cukrumi elektriniu plakikliu. Plakti keletą minučių, kol masė taps puri. Įmušti kiaušinius ir dar kartą perplakti.
2.
Į sviesto ir kiaušinių masę suberti kepimo miltelius ir druską, po truputį berti persijotus miltus, vis permaišant masę (neplakti!), patogiausia maišyti mediniu šaukštu.
3.
Tešlą perminkyti, dėti į švarų dubenį, uždengti maistine plėvele ir 1 - 2 valandoms dėti į šaldytuvą, kad gerai atšaltų.
4.
Tešlą padalinti į kelias dalis (kad būtų patogiau kočioti ir neužimtų viso stalo), ir iškočioti ant pamiltuoto paviršiaus (jei limpa prie kočėlo, galima pamiltuoti ir tešlos viršų), iki šiek tiek plonesnio nei 0.5 cm storio.
5.
Pailga sausainių formele išpjauti sausinius ir išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos taip, kad nesiliestų tarpusavyje. Jeigu neturite tinkamos pjaustymo formos "kiaušinukams", iš tvirtesnio popieriaus iškirpkite norimą formą, ją dėkite ant iškočiotos tešlos ir apipjaukite pagal formą.
6.
Kepti iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 9 - 10 minučių, kol sausainiai pradės švelniai ruduoti. Neperkepti! Iškepusius iš karto išimti iš orkaitės, palikti atvėsti skardoje.
7.
Glajui galima rinktis kelis variantus: puošti tirpintu baltu šokoladu arba maišyti cukraus pudrą su skysčiu;
8.
Šokoladiniam glajui virš garų vonelės ištirpinti baltą šokoladą ir sumaišyti su dažančiais prieskoniais, pvz., geltonai spalvai tinka malta ciberžolė (jos berti po truputį ir vis maišyti iki norimos spalvos). Rausvam glajui tinka truputis burokėlių miltelių (būna pirkti didesniuose prekbos centruose ir sveiko maisto parduotuvėse), mėlynam - mėlynių milteliai arba smulkiai sumaltos džiovintos mėlynės. Vietoje dažančių prieskonių taip pat galima naudoti maistinius dažus. Dar šiltą glajų tepti ant sausainių ir palikti džiūti.
9.
Cukraus pudros glajui pašildyti kelis šaukštus pieno ir po truputį, vis maišant, berti cukraus pudrą, kol bus norimos konsistencijos glajus. Jį taip pat tinka dažyti natūraliais prieskoniais (pvz. gelsvai dažo ciberžolė) ar tiesiog pirktiniais maistiniais dažais. Glajaus dažymui nesirinkite intensyvaus skonio prieskonių, pvz., maltos aitriosios paprikos, nes sugadins glajaus skonį. Jeigu kyla abejonių dėl glajaus skonio, pirmiausia paruoškite nedidelį kiekį ir paragaukite.
AUTORIUS: Inga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital