Putlūs ukrainietiški žagarėliai Verhuny

AUTORIUS:
Anželika
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Putlūs ukrainietiški žagarėliai Verhuny
Autorius apie receptą: Šie žagarėliai pavyksyta minkšučiai, putlūs, traškūs. Skoniu nukelia į vaikystę. Šie žagarėliai pavyksyta minkšučiai, putlūs, traškūs. Skoniu nukelia į vaikystę. Anželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
250 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių
4 šaukštai grietinės
60 gramų cukraus
50 gramų sviesto
1 žiupsnelis druskos
0.5 šaukštelio sodos
1 šaukštelis alkoholio (degtinės arba brendžio)
Kepimui:
0.5 litro aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Gerai išplakti kiaušinius su cukrumi. Sudėti druską, ištirpintą sviestą, grietinę, nugesintą sodą bei alkoholį, viską išmaišyti. Sudėti persijotus miltus ir užminkyti tešlą. Miltų dėti tiek, kad išminkyta tešla būtų minkšta ir elastinga, bet visiškai neliptų prie rankų.
2.
Tešlą iškočioti - jeigu kočiosite ploniau, žagarėliai bus traškesni, o jei storiau - bus minkštesni ir išsipūtę.
3.
Iškočiotą tešlą supjaustyti rombais. Viduryje padaryti įpjovimą ir perkišti vieną galą per skylutę.
4.
Žagarėlius kepti įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies kol gražiai apskrus.
5.
Iškepusius galima pabarstyti cukraus pudra.
Patarimai:
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu" priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
AUTORIUS: Anželika
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Musė
2022-03-28 13:07
Dabar visi receptai-tik ukrainietiški. Gerai,kad rusai ne su kiniečiais kariauja ATSAKYTI
as
2022-03-26 09:32
o tai lietuviski zagareliai jau nebeaktualu? tipo jau praeitis ir atgyvena? ATSAKYTI
Ieva
2022-03-28 09:37
Jei jums nebeaktualu lietuviški, galit negamint, puslapis pilnas įvairiausių receptų. Po kiniška vištiena irgi komentuojat piktinantis, kad ne lietuviškas receptas? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital