Puikieji žagarėliai

AUTORIUS:
Karina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 277)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 277)
Žagarėliai
Autorius apie receptą: Taip žagarėlius kepdavo dar mano mama. Pagal šį receptą jie gaunasi ir trapūs, ir be gal minkštučiai, visiškai sutirpstantys burnoje. Taip žagarėlius kepdavo dar mano mama. Pagal šį receptą jie gaunasi ir trapūs, ir be gal minkštučiai, visiškai sutirpstantys burnoje. Karina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
180 gramų miltų (apytikriai)
3 vienetai kiaušinių trynių (didesnių kiaušinių)
3 šaukštai grietinės (kupinų)
3 šaukštai cukraus
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Trynius ištriname su cukrumi ir grietine, beriame druską, miltus. Suminkome tešlą. Miltų dėdame tik tiek, kad galima būtų rankom minkyti ir neliptų, bet tešla liktų minkšta, elastinga, jokiu būdu ne kieta! Kitaip žagarėliai gausis kieti.
2.
Iškočiojame labai plonai, keletą kartų perlenkiame ir vėl iškočiojame.
3.
Pjaustome rombus. Kiekvieno viduriuką įpjauname ir išneriame vieną rombo kampą.
4.
Verdame įkaitintame aliejuje. Jo turi būti tiek, kad žagarėlis plauktų.
5.
Ištraukus dedame ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius, apibarstome cukraus pudra.
AUTORIUS: Karina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (24)
Loreta
2023-11-18 12:44
Patarimai dar nedariusiems.

Žagarėliai tikrai skanūs, bet su receptu reikėjo padirbėti.
Miltų tikrai mažai, kai kiaušiniai turi būti dideli, o grietinės šaukštai su kaupu. Kad nenukietinti tešlos, sukaus iš padėties - patepiau kočėlą kokosų aliejumi ir lengvai pop.servetėle nuvaliau. Man tešla gavosi ne per kieta. Tik kitą kartą jos kuo ploniau nekočiosiu. Degtinę ar spiritą būtina paminėti - aš jos dėjau ir neskaičius komentarų - mama darydavo taip. Geriau daryti mažesnius, nei didesnius, geriau jau būti visus žagarėlius suraičius, kai pridedi antrą ir paskesnes keptuves, nebent turite pagalbininką, kuris juos varto ir traukia. Visgi - bandyti verta, receptas paprastas ir vykęs. ATSAKYTI
Palmira
2023-04-28 20:25
Ačiū už receptą išėjo labai skanūs. ATSAKYTI
Gražina
2022-03-29 19:32
Labai geras, greitas receptas. Puikiai gavosi ATSAKYTI
Rita
2022-03-09 19:06
Puikiai pavyko ATSAKYTI
Giedrė
2021-05-09 19:15
Puikiai išėjo, ačiū! ATSAKYTI
Angelė
2021-02-09 10:45
180g miltų??
3 tryniai
3 šaukštai grietinės
Miltų reikėjo dvigubai daugiau,nes su tiek gavosi tik šaukštu daromi, ir labai labai riebūs. Nepatiko. ATSAKYTI
Giedra
2023-01-22 12:22
Iš kur riebumas,jei tešloje iš riebalų tik 3š . grietinės??Gal jums prisigėrė riebalų beverdant. Kad netrauktų aliejaus į save,reikia į tešlą ipilt šaukštą degtinės. ATSAKYTI
danute
2021-01-30 18:17
tai bent zagareliai ATSAKYTI
danute
2021-01-30 18:16
labau skanus Zagareliai super

ATSAKYTI
Aliona
2020-01-12 21:26
Geriausi, minkštučiai! Ačiū už receptą! Išsaugojau! Beje, gavosi 50vnt ATSAKYTI
#stanley
2019-05-25 17:19
Jau dariau 2 kartus ir Abu kartus išėjo labai gerai ir pasakiškai skaniai ir aš iš tu žmonių kur bando sekti receptus ir niekada nusigauna. ATSAKYTI
babyte
2019-02-10 15:47
nezinau viska padariau kaip parasyta,bet gavosi kieti,seimai nepatiko ATSAKYTI
Diana
2019-03-29 16:57
Padauginote miltų. Miltų tikslys kiekis labai priklauso nuo miltų rūšies, jų gali reikėti ir šiek tiek daugiau ar mažiau - žiūrėti pagal tešlą. Svarbu, kad tešla liktų elastinga, nes kai kieta tešla, kieti ir žagarėliai ATSAKYTI
Aura
2018-06-06 17:11
O tai daug gaunasi zagareliu is sitos normos produktu? ATSAKYTI
Deimantė
2022-01-18 15:24
Apie 40 vnt man gavosi mažesnius dariau ATSAKYTI
Klausiu
2018-05-13 10:00
O tinka ir kita grietinė o ne kupinu? ATSAKYTI
Atsakymas
2018-05-13 21:15
Čia šaukštai kupini, o ne grietinės rūšis :) ATSAKYTI
Ugnė
2018-04-15 00:09
Sveiki, labai skanūs žagarėliai. SUPER ATSAKYTI
Daiva
2016-03-19 13:29
Viskas gera, receptas paprastas ir skanu. Tik as dar idejau kepimo milteliu ir vanilinio cukraus :). Aciu uz recepta. ATSAKYTI
Vaida
2013-01-06 17:56
fantastiski zagareliai...visai seimynai labai patiko.. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital