Ypatingas tortas su juodaisiais serbentais, karemele ir jogurtiniu kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Jogurtinis tortas su serbentais karamele
Jogurtinis tortas su serbentais karamele
Jogurtinis tortas su serbentais karamele
Autorius apie receptą: Šis tortas tikrai labai ypatingas! Skonis sodrus, nėra pernelyg saldus, labai gerai "suskamba" karamelės ir juodųjų serbentų džemo duetas. Jogurtinis kremas suteikia gaivumo. Šis tortas tikrai labai ypatingas! Skonis sodrus, nėra pernelyg saldus, labai gerai "suskamba" karamelės ir juodųjų serbentų džemo duetas. Jogurtinis kremas suteikia gaivumo. Rekomenduoju išbandyti. (...daugiau) Monika, Fėjos virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Biskvitui:
3 vienetai kiaušinių
300 gramų cukraus
300 gramų grietinės, 30% riebumo
200 gramų miltų
3 šaukštai kakavos
1.5 šaukštelio sodos
Pertepimui:
150 gramų juodųjų serbentų (trintų ar tyrės)
30 gramų cukraus
6 gramai krakmolo
Karameliniam kremui:
100 gramų cukraus
45 gramai sviesto (minkšto)
60 gramų grietinėlės, 35% riebumo
0.5 šaukštelio druskos
Kremui:
400 gramų graikiško jogurto
350 gramų grietinėlės, 35% riebumo
70 gramų cukraus pudros
60 mililitrų vandens
20 gramų želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius ir cukrų išplakame iki purumo (turi ištirpti cukrus). Sudedame visą grietinę ir lengvai išplakame. Sudedame sodą (jos nugesinti nereikia!). Beriame kakavą ir gerai išplakame. Galiausiai sudedame išsijotus miltus ir viską dar kartą gerai išplakame.
2.
Masę pilame į 20 cm. tortų kepimo formą ir kepame 170 C laipsnių orkaitėje, kol iškeps (apie 40 min.), tikriname mediniu smeigtuku. Atvėsiname.
3.
Pertepimui į puodą pilame juoduosius serbentus ir cukrų. Kaitiname iki cukrus ištirps. Supilame krakmolą ir, nuolatos maišant, pakaitiname apie 1 minutę. Nuimame puodą nuo kaitros ir masę atvėsiname iki kambario temperatūros.
4.
Karameliniam kremui cukrų pilame į puodą storesniu dugnu ir ant nedidelės kaitros kaitiname tol, kol cukrus išsilydis ir taps gintarinės spalvos. Labai atsargiai supilame truputį pašildytą grietinėlę ir intensyviai maišome. Galiausiai sudedame gabaliukais supjaustytą sviestą ir vėl maišome iki vientisos, gražios masės. Suberiame druską. Karamelę atvėsiname iki kambario temperatūros.
5.
Želatiną sumaišome su vandeniu ir paliekame išbrinkti.
6.
Graikišką jogurtą sumaišome su cukraus pudra. Grietinėlę išplakame iki nepilno standumo (turi būti minkšta, kristi nuo šaukšto).
7.
Kremui grietinėlę išplakti iki standumo. Jogurtą išmaišome su cukraus pudra.
8.
Želatiną užpilti vandeniu ir palikti 10 minučių išbrinkti. Pakaitiname tol, kol "pasileidžia" (negali užvirti, nes tuomet želatina praranda savo savybes). Karštą želatiną supilame į jogurto ir cukraus pudros mišinį ir gerai išmaišome. Tuomet supilame pusę plaktos grietinėlės ir maišome sukamaisiais judesiais. Supilame likusią grietinėlę ir vėl atsargiai išmaišome.
9.
Biskvitą supjaustome į 4 lygias dalis. Tortas bus renkamas atsegamoje tortų formoje, "aukštyn kojom", t.y. susistovėjusio torto apačia pataps viršumi (tam , kad turėtume lygų ir gražų paviršių torto puošimui).
10.
Ant pirmo biskvito tepame karamelės ir pilame trečdalį jogurtinio kremo. Dedame antrą biskvitą, jį aptepame puse juodųjų serbentų džemo, pilame antrą trečdalį kremo. Dedame trečia biskvitą, jį aptepame karamele, sudedame likusį džemą ir viską apdengiame likusiu jogurtiniu kremu. Uždengiame ketvirtu biskvitu. Tortą dedame į šaldytuvą bent 6-8 valandoms susistovėti.
11.
Susistovėjusį tortą išimame iš torto formos ir apverčiame dugnu į viršų.
12.
Puošiame karamele, uogomis, sviestiniu kremu, šokoladu arba kaip tik sugalvosite.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
A.
2023-07-17 15:00
Vienur rašot grietinėlę išplakti iki putų kitur ne. Juk kremas vienas! Nesuprantu. Kodėl zalatina dviejose vietose?
Kad karamelę išvirti reik dar receptų ieškot, nes neaišku maišyt ar ne.
Tikiuosi pats tortas pavyks, bet receptas tai labai neaiškiai pateiktas. ATSAKYTI
Renata
2022-03-25 17:51
Ne dėčiau karamelės į tortą ir vandens su želatina į kremą ATSAKYTI
Monika
2023-04-13 23:09
Karamelė duoda savo skonio dalį tortui. Bet čia jau jūsų pasirinkimas. O kuo dar sutvirtinti kremą, jeigu be želatinos su vandeniu? ATSAKYTI
Dalia
2022-03-12 17:57
Cukraus daugiau nei miltu!!!! Jus nieko nesumaiset? ATSAKYTI
Monika
2023-04-13 23:07
Tikrai nieko nesumaišyta,patikrintas receptas, iškepta keli šimtai tortų pagal jį jau ATSAKYTI
Vaida
2022-03-08 10:19
Išbandytas. Tikrai labai geras tortas. Uogas galima naudoti bet kokias. Kitas variantas - daryti be karamelės. Irgi labai gerai skoniai dera. ATSAKYTI
Rimantė
2020-12-23 21:17
Labai labai geras tortas! Ir biskvitas tobulai purus! ATSAKYTI
Kristina
2020-12-04 22:18
O vietoj juodu serbentu galima kanors kita naudoti ATSAKYTI
Monika
2021-10-26 23:15
Galite naudoti pvz.vyšnias. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital