Ypatingai keptos kalakutų kepenėlės - skanios ir karštos, ir šaltos

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Keptos kalakutų kepenėlės
Autorius apie receptą: Nepamenu kur tai girdėjau, bet sutinku 100 procentų – širdys ir kepenys neteisingai vadinamos subproduktais, tai nuostabūs produktai. Labai mėgstame jų troškinius, Nepamenu kur tai girdėjau, bet sutinku 100 procentų – širdys ir kepenys neteisingai vadinamos subproduktais, tai nuostabūs produktai. Labai mėgstame jų troškinius, paštetus, bet tokiu būdu ruoštos kalakutų kepenėlės yra ypatingos. Tinka ir pietums – su bulvių koše ir burokėlių salotomis, ir salotoms – su daug salotų lapų ir šviežių daržovių, ir kaip šaltas užkandis – ant vienakąsnių, skrebučių, sūrių sausainių. Panašiai esu ruošusi vištienos ir jautienos kepenis – na ne… ne tai. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
800 gramų kalakutienos kepenėlės
4 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio citrininių pipirų
0.5 šaukštelio garstyčių miltelių
1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių (arba kajeno)
1 žiupsnelis rozmarino
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į vieną keptuvę telpa apie 800 gr kalakutų kepenėlių. Jas išplaunu, nusausinu popieriniu rankšluosčiu ir sudedu į gilų indą. Tuomet ant jų keliauja
2.
1 a. š. druskos, 0,5 a. š. maltų citrininių pipirų, 4 v. š. saulėgrąžų aliejaus, 0,5 a. š. garstyčių miltelių, žiupsnelis malto čili ar kajeno pipiro, žiupsnelis rozmarino.
3.
Viską kruopščiai sumaišau ir palieku pasimarinuoti 30 - 40 min., tuo metu pasiruošiu daržoves salotoms ar pietums.
4.
Įkaitinu keptuvę, jokių riebalų nepilu, užteks aliejaus iš marinato. Dedu kepenėles ir kepu kiekvieną pusę apie 6-8 min. Atsargiai, verčiant gali apšaudyti karšto aliejaus lašais. Apkepus abiems pusėms, išjungiu ugnį, dengiu dangtį ir palieku keptuvėje dar bent 5 min.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital